• czb.ro
Click. Industrie

GBOB România 2016. REGULAMENTUL

Publicat in: 09.01.2016, 07:59AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1703
Etichete: Premiul De Merit Gbob, Regulamentul Gbob Romania 2016, The Global Battle Of The Bands, Votul Juriului Gbob, Votul Publicului Gbob
GBOB România 2016. REGULAMENTUL
Regulamentul oficial

GBOB România 2016


A. Informaţii generale


THE GLOBAL BATTLE OF THE BANDS (GBOB, Bătălia mondială a formațiilor) este cea mai mare și cea mai apreciată competiție de muzică originală, interpretată Live din lume. GBOB este competiția dedicată formațiilor de toate genurile muzicale, aflate în diverse etape de popularitate.


În perioada martie - decembrie 2015 se va desfăşura, pentru a șaptea oară, concursul GBOB România. Aceasta este a doua ediție consecutivă organizată de Asociația Sunetul Muzicii în România. 


Prima etapă va fi Semifinala GBOB Muntenia, vineri 18 martie, la Clubul Țăranului / București; ultima etapă va fi Finala națională, sâmbătă 17 decembrie, într-un oraș care va fi anunțat ulterior.


Față de edițiile precedente, Asociația Sunetul Muzicii și-a propus o nouă platformă a competiției în România, prin care formațiile din toate colțurile țării să își permită deplasarea pentru a participa în faza Semifinlelor. O dată înscrise, formațiile pot participa la mai multe etape Semifinale (pe cheltuiala lor) în cadrul ediției GBOB 2016. Indiferent de localitatea de origine, formațiile sunt binevenite să se înregistreze la una sau mai multe etape, oriunde în țară.


Obiectivul principal al proiectului este de a găsi o formație convingătoare pe scenă care să reprezinte țara noastră la Marea Finală a Bătăliei Mondiale a Formațiilor GBOB (unde participă 30 de țări de pe 5 continente). 


--- 

B. Etapele competiției

GBOB este o competiție desfășurată în cel mult trei etape.


 • (1) Etapa Locală de calificare (Încălzirea)
 • (2) Finala Națională
 • (3) Finala Mondială


În cazul în care o etapă de calificare se desfășoară pe parcursul a două sau mai multe zile, formația câștigătoare din fiecare zi va merge mai departe la finala națională. 


În cazul unei finale naționale organizată pe parcursul a două sau mai multe zile, se va organiza în continuare o Superfinală pentru desemnarea câștigătorului. 

Aceeași procedură folosită pentru Finala Națională se aplică și la Finala Mondială.


--- 

Echipamente și Efecte


 1. În orice etapă a competiției, toate formațiile trebuie să folosească același echipament de amplificare (backline), același set de tobe, și trebuie să fie asistate de același sunetist angajat pentru întreaga seară a competiției. 
 2. În etapa Semifinalelor GBOB România 2016, e posibil că organizatorii vor depinde de instalația de sunet și lumini și inginerul de sunet asigurat pe plan local de către fiecare club în parte. Acestea vor fi folosite de toate formațiile înscrise în competiția serii respective. Artiștilor li se pun la dispoziție amplificatoare pentru tobe, chitară bas și chitară solo, microfoane, monitoare si echipamentele backline necesare, precum și inginerul de sunet și echipajul tehnic necesar pentru fiecare etapă.
 3. Membrii trupei vor folosi instrumentele lor personale (cum ar fi chitara, chitara bas si keyboards/pian), precum și pedale de efecte, etc. 
 4. Asigurăm setul de tobe (bază). Bateriștii își vor aduce propria lor pedală de tobă mare, cinele, premier și bețe. Cine nu are, se poate înțelege cu colegii din formațiile concurente să se împrumute în seara respectivă, dar trebuie să cunoaștem aceste detalii din timp.
 5. Claviaturile (keyboards) și orice echipament special (altele decât instrumentele personale, cum ar fi chitara) - vor fi amplasate pe scenă înainte de începerea concertului și vor rămâne acolo până la sfârșitul concertului.

--- 


Timpul și conduita pe scenă

 1. Ordinea în care se cântă în concurs este determinată de o tragere la sorti, organizată în principiu în aceeași după masă, la o oră prestabilită. Această regulă se aplică în toate etapele competiției. Dacă programul poate fi confirmat din timp (cum a fost cazul la Finala națională GBOB 2015), se poate organiza extragerea la sorți a ordinei pe un post TV național, care să poată fi urmărit în direct de toată lumea.
 2. Trupele cu baterist stângaci vor cânta sau primele sau ultimele în program, pentru a păstra timpii de schimbare dintre formații la un nivel minim.
 3. Trupele vor prezenta câte două piese, excepție făcând formațiile psihedelice sau de metal simfonic care nu au piese cu o durată mai mică de 6 minute (iar acestea pot cânta o singură compoziție în cadrul celor 8 minute de recital). Timpul total de recital pentru fiecare formație nu va depăși 8 minute. Această regulă se aplică în toate etapele competiției. Piesele pot fi instrumentale sau vocal-instrumentale; piesele pot fi interpretate în orice limbă cunoscută sau inventată
 4. Preluările (covers) nu sunt permise. Toate formațiile participante trebuie să interpreteze muzică originală.
 5. Toate trupele trebuie să cânte Live (pe viu, în direct, cu instrumente muzicale). Nu este permisă folosirea unor materiale sau alte suporturi audio pre-înregistrate.
 6. Trupele care depășesc timpul alocat de recital pot fi restricționate de sunetist prin efectul Fading (se scade volumul din mixer, până la tăcere) sau sunt penalizate la punctajul final.
 7. Trupele care nu sunt prezente la scenă când le vine timpul să urce pot fi descalificate. Dacă o formație nu se află sau nu ajunge la scenă în timpul alocat prin program pentru probele de sunet și recital la o etapă de concurs (Semifinală) sau la Finala Mondială, organizatorii vor face tot posibilul pentru a găsi un alt loc în program pentru recital în aceeași seară de concurs. Totuși, în cazul în care acest lucru nu este posibil, formația are toate șansele să fie descalificată.


--- 

Semifinalele Locale/Regionale ale Concursului


Înscrierea

Formularul de înscriere pentru competiția GBOB România din 2016 se află aici: http://www.gbob.com/battle-national.html/romania#bandreg

Formațiile trebuie însă mai întâi să-și completeze profilul pe site-ul nou: 

http://gbobunited.com/gbob-romania/register/


Încercăm să ne limităm la un număr de 15 formații pe etapă.

Formațiile/artiștii se pot înscrie la competiția GBOB România de oriunde din lume, condiția de bază (privind naționalitatea) fiind ca cel puțin unul din membrii formației să cunoască bine limba română.   

ÎNSCRIEREA la concursul GBOB România din 2016 se face prin completarea formularului de înscriere pe website la www.gbobunited.com și achitarea taxei de înscriere de 98 de lei sub forma unei donații la Asociația Sunetul Muzicii. 


Suma de 98 de lei se depune în contul: Asociaţia „Sunetul Muzicii”, cu sediu în Cluj-Napoca, jud. Cluj, cu CIF 33130597, titular al contului RO85BTRLRONCRT0247342501 deschis la Banca Transilvania

cu mențiunea: Donație pentru GBOB România 2016


GBOB Ungaria

GBOB România rămâne o competiție internațională și în 2016.

La competiția din 2016, în cazul în care nu se organizează GBOB Hungary, avem dreptul de a primi și formații din Ungaria în concurs, la Semifinalele din: Crișana, Maramureș, Banat și Transilvania. Participarea lor în concurs nu va afecta clasamentul final al formațiilor de origine română, una din formațiile maghiare având șansa să se califice ca Wild Card la GBOB World Final în 2017, în cazul în care se califică la Finala națională. Spre deosebire de formația din România, această formație își va plăti singură drumul la Finala mondială, dar va avea cazarea și masa asigurate pe durata șederii.


Promovarea Semifinalelor

Formația înscrisă din timp va anunța Semifinala la care dorește să fie prezentă cu 15 de zile înainte de data anunțată pentru bătălie. Dacă o formație se înscrie la o anumită Semifinală cu mai puțin de 2 săptămâni înainte de data bătăliei, organizatorii nu pot garanta prezența numelui formației pe afiș sau anunțarea lui în alte mijloace de promovare mass media.

Este ideal ca formațiile participante să fie confirmate cu două săptămâni din timp.


Înscrierea întârziată

Formațiile se pot înscrie la concurs până în după-masa Semifinalei la care dorește să participe. În aceste cazuri, organizatorii vor face tot posibilul, dar nu pot garanta că pot acoperi riderul tehnic al formației, dacă aceasta prezintă un rider mai complex decât celelalte formații înscrise din timp în aceeași seară de competiție.  

Pentru cei care doresc să se înscrie cu mai puțin de 4 zile lucrătoare la o anumită Semifinală GBOB România 2016, se va percepe o supra-taxă de 190 de lei, care se achită la fața locului, pentru detalii de ultim moment care trebuie puse la punct într-o etapă de organizare în care s-au făcut toate pregătirile pentru Semifinala respectivă.


Participarea la alte concursuri

Deoarece scopul fiecărei formații este de a avea șanse maxime de calificare în etapa a doua a concursului (Finala națională GBOB) se interzice participarea la alte concursuri muzicale în localitatea Semifinalei GBOB la care participă Artistul cu două săptămâni înainte și două săptămâni după data Semifinalei (spre exemplu, pentru a participa la Semifinala GBOB Muntenia în 18.MAR.2016, formațiile nu au voie să urce pe scenă la alte concursuri muzicale din București în perioada 3.MAR - 1.APR.2016).

Dacă Formația este găsită vinovată de încălcarea acestei reguli (dacă Artistul ascunde această informație, se califică în etapa a doua a concursului - și organizatorii află ulterior de această încălcare a Regulamentului), Formația în cauză va fi descalificată din concurs, și va fi înlocuită în Finală de formația de pe locul 3.


Probele de sunet

Conform cu regulamentul internațional, numai prima formație care urcă pe scenă are dreptul la o probă de sunet - pentru a verifica echipamentul. Restul formațiilor fac un line check, înainte de a prezenta prima piesă din concurs.


Inginerul de sunet

Trupele participante la concurs au dreptul la propriul inginer de sunet, dar acesta va avea doar rol de consiliere a sunetistului asigurat de organizatori.


Victoria bazată pe Votul publicului, pe Votul juriului și pe Votul Președintelui Juriului 

În 2016 organizatorii vor desemna trei sau mai multe personalități respectate din industria muzicală în Juriu în Semifinalele competiției. Totodată, publicul din sală va primi un buletin de vot la intrare pentru a alege formația sau formațiile preferate. Cine nu achită intrarea la spectacol nu primește bulletin de vot.


Juriul va acorda o notă de la 1 la 20 pentru fiecare formație în parte. Notele vor fi adunate: formația cu cel mai mare scor matematic se califică la Finala națională din partea Juriului.

În acest concurs doar cei care plătesc intrarea primesc talon de vot și este important ca fiecare formație să își invite fanii la spectacol să-i susțină; nu există în paralel niciun fel de vot online. Se numără voturile spectatorilor (organizatorii doresc ca fiecare spectator să treacă numele la trei formații pe buletinele de vot): primele două formații trecute primesc câte un punct; a treia formație notată primește jumătate de punct). Se adună toate voturile, iar formația cu cel mai mare scor matematic se califică la Finala națională din partea Publicului.

În cazul în care cele două trupe care adună cele mai multe puncte sunt ambele formații locale, Juriul are posibilitatea să aleagă formația care se va califica în Finală prin Votul publicului. Astfel, este importantă nu doar popularitatea unei formații pe plan local, dar și interpretarea muzicală. 

 

În caz de egalitate pentru Votul Juriului GBOB sau Votul Publicului GBOB, Președintele juriului va avea prioritate în decizia finală.

Se va acorda și Premiul de Merit (Locul 3) unei formații din partea Președintelui juriului. Aceasta va fi o formațiile din competiție care a fost convingătoare pe scenă, indiferent de scorul final primit din partea Juriului sau a Publicului. Nu se garantează acordarea acestui premiu la fiecare etapă a concursului. Acest premiu este țintit formațiilor care impresionează pe scenă dar din motive conjuncturale nu obține nota cea mai mare din partea Juriului sau a Publicului.


Formațiile de pe Locul 3 vor participa la Finala națională în cazul în care una din cele două câștigătoare se retrage din competiție, în caz de forță majoră (având muzician grav bolnav care nu poate fi înlocuit sau în cazul destrămării formației pe parcursul anului - înainte de Finala națională). Totodată, ca în 2015, există posibilitatea ca la finalul competiției, dintre formațiile ajunse pe Locul 3 la Semifinale să fie alese una sau două formații suplimentare care să participe direct la Finala națională, ca Wild Card.


Președintele juriului este Richard Constantinidi (director național GBOB România, președintele Asociației Sunetul Muzicii).


Transportul

Organizatorii nu vor suporta cheltuielile de cazare, masă sau transportul la niciuna din etapele competiției GBOB România 2016, acestea revenindu-le participanţilor.


Documentele pentru înscriere

Pe lângă formularul de înscriere online prin care se confirmă participarea formației în Semifinalele competiției GBOB, o să semnăm un formular de înscriere la fața locului (în care se repetă cele scrise aici) sub forma unui contract de recital, pentru contabilitatea asociației, în după masa bătăliei, înainte de tragerea la sorți.


Actul de identitate

Vă rugăm să trimiteți copii scanate (în format jpg) după cărțile de identitate ale tuturor artiștilor din componență și să ne atenționați dacă aveți un Manager sau Inginer de sunet (sau altă persoană în echipă, decât cele menționate în componența formației).


Riderul tehnic

Avem nevoie de rider-ul tehnic al formației trimis cu trei săptămâni înainte de Semifinala la care dorești să participi.


A doua șansă

Un artist are dreptul să se prezinte la mai multe Semifinale ale competiției, dacă considerați că meritați a doua șansă și considerați că nu ați obținut rezultatul maxim din cauza unor greșeli de interpretare sau a unei defecțiuni tehnice din timpul recitalului. Un artist nu are a doua șansă în cazul în care participă doar la ultima Semifinală GBOB organizată în 2016.


--- 

Finala Națională


10 minute de probe de sunet de grup

Dacă este posibil, toate formațiile care iau parte la finala națională vor avea dreptul la o probă de sunet de 15 minute. Probele de sunet vor fi alocate în sens invers ordinei de urcare pe scenă în concurs, ceea ce înseamnă că ultima formație din program va fi prima la sound-check, iar prima trupă din program va face ultima probă de sunet. Ora aproximativă la care se face proba de sunet și ora de urcare pe scenă vor fi anunțate pentru fiecare formație.


Inginerul de sunet

Trupele participante la concurs au dreptul la propriul inginer de sunet, dar acesta va avea doar rol de consiliere a sunetistului asigurat de organizatori.


Decizia finală acordată 100% de Juriu

Pentru a evita situația unui avantaj nedrept unei formații locale, nu se va organiza votul publicului la Finala Națională sau Finala Mondială, iar rezultatele vor fi determinate în întregime de către Juriu. 

La Finala Națională, juriul va fi compus deasemenea din directori activi în industria muzicală autohtonă și internațională, vedete muzicale și alți profesioniști. Se acordă note de la 1 la 10 în finală pentru fiecare formație în parte, notele fiind adunate. În caz de egalitate, Președintele juriului va avea prioritate în decizia finală. Decizia celor din Juriu este definitivă.


Înregistrarea audio-video a recitalurilor

Formațiile participante la Semifinale și Finala Națională GBOB România trebuie să fie de acord ca Asociația Sunetul Muzicii să înregistreze recitalurile integral în format audio și video. Înregistrările audio-video pot fi folosite fără restricție și fără recompensă (artiștilor înscriși în competiție) pentru promovarea ulterioară a competiției GBOB România exclusiv de către Asociația Sunetul Muzicii


Transportul

Organizatorii nu vor suporta cheltuielile de cazare, masă sau transportul la niciuna din etapele competiției GBOB România 2015, acestea revenindu-le participanţilor. 


Aceste cheltuieli se asigură formației care va reprezenta România la Finala Mondială GBOB (citește mai jos).


Documentele pentru înscriere

Pe lângă formularul de înscriere online prin care se confirmă participarea formației la Finala competiției GBOB, o să semnăm un formular de înscriere la fața locului (în care se repetă cele scrise aici) sub forma unui contract de recital, pentru contabilitatea asociației, în după masa bătăliei, la proba de sunet.


Actul de identitate

Vă rugăm să trimiteți copii scanate (în format jpg) după cărțile de identitate ale tuturor artiștilor din componență și să ne atenționați dacă aveți un Manager sau Inginer de sunet (sau altă persoană în echipă, decât cele menționate în componența formației).


--- 

Finala Mondială

Marea Finală GBOB pentru finalele naționale organizate în 2016 se va organiza într-o metropolă cosmopolită la începutul anului 2017.


Biletele de transport asigurate Câștigătorului național la Finala Mondială vor fi valabile doar pentru artiștii din componența formației, iar numărul maxim asigurat pentru Artist este de șase locuri. Se pot înscrie grupuri care au mai mulți componenți în formație, dar aceștia sunt obligați să-și acopere singuri cheltuielile de transport, cazare și masă (pentru numărul de persoane care depășește cifra de șase muzicieni).


Managerii, impresarii și inginerii de sunet au dreptul de a participa la Finala Mondială, dar nu li se asigură transportul, cazarea sau masa de către organizatori. Concursul este dedicat exlusiv Artiștilor/Formațiilor. Managerii sau inginerii de sunet vor avea acces liber în serile de competiție internațională.


Programul complet şi evenimentele competiţiei vor fi publicate pe siteurile:

  • - website-ul organizatorului: Asociația Sunetul Muzicii (sunetul-muzicii.ro)
  • - Facebook: GBOB România și Asociația Sunetul Muzicii 
  • - website-ul internațional: http://www.gbobunited.com/

Persoana de contact

pentru orice alte întrebări, adresați-vă deschis

FB: Richard Constantinidi

e-mail: contact@sunetul-muzicii.ro


FORMULARUL DE ÎNSCRIERE 2016

Formularul de înscriere pentru competiția GBOB România din 2016 se află aici:

http://www.gbob.com/battle-national.html/romania#bandreg


NOUL SITE GBOB United.com

http://gbobunited.com/gbob-romania


Ce este GBOB România?

http://czb.ro/articol/10539/

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Finala GBOB România 2016
Finala GBOB România 2016...
Publicat in: 14.12.2016, Ora: 14:00PM
Eurock Christmas
Eurock Christmas ...
Publicat in: 06.12.2016, Ora: 09:56AM
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS NAȚIONAL de muzică
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS...
Publicat in: 01.11.2016, Ora: 08:18AM
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinului
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinul...
Publicat in: 18.10.2016, Ora: 07:05AM
ÎN PREMIERĂ la Suceava. Semifinala GBOB Bucovina
ÎN PREMIERĂ la Suceava. Semifinala G...
Publicat in: 12.09.2016, Ora: 14:35PM
2015.OCT.8. TM. terasa d'Arc pe mal. Semifinala GBOB Banat (Folk/Jazz)
2015.OCT.8. TM. terasa d'Arc pe mal. S...
Publicat in: 04.10.2015, Ora: 22:45PM
The Mercy House. Drew Davies (UK)
The Mercy House. Drew Davies (UK)...
Publicat in: 31.10.2012, Ora: 06:50AM
SEMIFINALISTII. GBOB Romania. 2011.NOI. 24-25
SEMIFINALISTII. GBOB Romania. 2011.NOI...
Publicat in: 22.11.2011, Ora: 22:37PM
Dirty Shirt. Al doilea an la rând în preselecţia finalelor GBOB
Dirty Shirt. Al doilea an la rând în...
Publicat in: 07.11.2011, Ora: 06:14AM
2011.NOI. 24-26. B. Arenele Romane. Finala GBOB România
2011.NOI. 24-26. B. Arenele Romane. Fi...
Publicat in: 28.10.2011, Ora: 13:10PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online