• czb.ro
Click. Industrie

Competiția GBOB (Bătălia mondială a formațiilor)

Publicat in: 07.01.2016, 06:55AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1339
Etichete: Finala Mondiala Gbob, Gbob 2016, Gbob World Final, Grimus, Triana Park, White Walls
Competiția GBOB (Bătălia mondială a formațiilor)

The GLOBAL BATTLE OF The BANDS (GBOB, Bătălia mondială a formațiilor) este cea mai mare și cea mai apreciată competiție de muzică Live - de muzică originală - din lume, fiind organizată an de an în peste 30 de țări pe 5 continente. GBOB este competiția dedicată formațiilor de toate genurile muzicale, aflate în diverse etape de popularitate. Finalistele se întâlnesc anual la Finala mondială (itinerantă, care vizează metropolele din întreaga lume). 


FORMULARUL DE ÎNSCRIERE 2016

Formularul de înscriere pentru competiția GBOB România 2016 se află aici:

http://www.gbob.com/battle-national.html/romania#bandreg

CEI CARE vor să se înscrie vor dona 98 de lei Asociației Sunetul Muzicii pentru a confirma participarea în concurs.

Suma se depune în contul: Asociaţia „Sunetul Muzicii”, cu sediu în Cluj-Napoca, jud. Cluj, cu CIF 33130597, titular al contului RO85BTRLRONCRT0247342501 deschis la Banca Transilvania

cu mențiunea: Donație pentru GBOB România 2016 


Cine poate participa:

  • Formații cu piese originale care cântă LIVE
  • Grupuri de orice gen muzical
  • Trupe muzicale de toate vârstele
  • Grupuri sub contract sau fără contract cu alți producători muzicali
  • Formații cu 2 până la 6 membri în componență 


GBOB România este o competiție desfășurată în trei etape:

(1) Etape regionale de calificare (numite Semifinale)

(2) Finala Națională  

(3) Finala Mondială


În 2015, competiția muzicală GBOB România a fost relansată în România. Prima ediție organizată de Asociația “Sunetul Muzicii” a acoperit întreaga țară prin organizarea celor nouă semifinale regionale pe parcursul întregului an, iar Finala națională a avut loc la Râmnicu Vâlcea (19.DEC.2015). În fiecare an, se dorește ca finala națională să fie organizată în alt centru cultural sau istoric din țară.

La GBOB România 2015 s-au înscris 135 de formații din aproape toate județele țării. Impactul promovării chiar a depășit hotarele țării noastre; o formație din Ungaria a participat la Semifinala GBOB Crișana-Maramureș; o formație din Italia, o formație sârbească și cinci formații maghiare s-au înscris în etapa Semifinalelor GBOB.

Prin prezentarea profesională și publică a unui conținut artistic specific, GBOB România contribuie la popularizarea și cunoașterea muzicii contemporane din toate colțurile țării. În prezent, industria muzicală este puternic centralizată în Capitală. Acest proiect dorește ca prin cooperarea cu instituții locale, naționale și internaționale de specialitate să sprijine creația artistică, să pună în valoare patrimoniul cultural național și să fie implementat ca o nouă pârghie în dezvoltarea unei industrii muzicale funcționale în întreaga țară.


Ce se poate câștiga?

Prin premiile acordate de către profesioniști activi în domeniul muzical din toate colțurile țării, GBOB România este concursul muzical cel mai de amploare dedicat formațiilor LIVE de la noi din țară. În 2015 am atins un nivel record de premii oferite formațiilor pe tot parcursul anului (în 10 etape de concurs am avut 35 de membrii în Juriu și s-au acordat 50 de premii la 38 de formații diferite).


La Semifinalele regionale

Toate formațiile care au urcat pe scenă într-o Semifinală GBOB România în 2015 au primit un pachet promo la finalul etapei, indiferent dacă a câștigat un premiu sau nu. Acest pachet include sesiune fotografică pe scena semifinalei la care a participat, o poză de grup profesională, filmarea recitalului urcată pe YouTube, și în funcție de informațiile primite de la artiști, un interviu și prezentarea formației postate online la revista de muzică ClickZoomBytes (czb.ro). Prin completarea profilului pe site-ul GBOB.com formația ta poate să fie descoperită și ascultată de oameni de industrie și public pe plan internațional.

--- 

Juriul este compus din persoane active în domeniu din afara localității tale. În etapa Semifinalelor GBOB formațiile participante pot câștiga:

- invitatii din partea membrilor juriului si a observatorilor de a concerta in diverse cluburi de muzica live din tara 

- spoturi în festivaluri precum Electric Castle Festival, Revolution Festival, ARTmania, Out of Doors Festival, Plopstock, Route 68 Summerfest (acestea au fost cele cu care am colaborat în 2015)

- ore de studio GRATUITE (am colaborat cu SySound Studios București, Gothic Art Studio Iași și Consonance Studio Timișoara în 2015)

- vouchere de reducere la magazine de instrumente muzicale/accesorii muzicale; magazine de muzică/plăci de vinil; studiouri de înregistrare


Formațiile primesc o promovare automată din momentul înscrierii, la nivel internațional, legături noi cu celelalte formații din concurs, o experiență nouă și șansa de a reprezenta România la Finala Mondială (cu transport, masă și cazare asigurate). 


La Finala națională

La Finala națională GBOB România 2015 din Râmnicu Vâlcea, pe lângă invitarea formației Basska (București) la Festivalul de Teatru din Târgoviște, Vespera (Cluj-Napoca) este inclusă în programul ARTmania 2016, No Antidote (Craiova) a câștigat două zile gratuite în studioul de înregistrări SySound

N.O.R. (Oradea) a câștigat un contract de mangement și impresariat cu Asociația Sunetul Muzicii, Invader (Lupeni) a câștigat un contract cu casa de discuri Universal Music România, iar Hteththemeth (Brașov) va reprezenta România la Finala mondială GBOB (la Berlin în luna aprilie).


La Finala mondială

La GBOB World Final, doar un grup muzical va câștiga titlul "Best New Band in the World" (Cea mai bună formație NOUĂ din lume) și Pachetul Internațional pentru Dezvoltarea Formației, care include: 

  • înregistrări într-un studio de top, cu un producător celebru
  • înregistrarea unui videoclip
  • oferta de contract de la GBOB Records Londra
  • promovare la nivel internațional


Finala Mondială GBOB se organizează în diferite metropole internaționale în fiecare an. În ultimii ani, finala a fost organizată la Kuala Lumpur (Malaezia), Londra (Anglia) și Chiang Mai (Tailanda). În aprilie 2015, finală mondială a competițiilor din 2014 a fost organizată în premieră la Oslo (Norvegia). 

În aprilie 2016, finală mondială a competițiilor din 2015 va fi organizată în premieră la Berlin (Germania). 


GBOB 2015. Record de Premii în România

La ediția din 2015 a concursului GBOB România au urcat pe scenă 103 formații în 9 Semifinale regionale G-BOB (1. Transilvania Cluj, 2. Oltenia, 3. Muntenia-Dobrogea, 4. Crișana-Maramureș, 5. ARTmania, 6. Transilvania Mureș, 7. Moldova, 8. și 9. Timișoara) 

29 de persoane angrenate în domeniul muzical au participat în juriu și au acordat 56 de premii practice, care ajută la activitatea și evoluția artistică a formațiilor la 40 de grupuri muzicale diferite!

Pe lângă asta, în fiecare etapă a concursului, toate formațiile înscrise au beneficiat de vouchere de reducere la ...un magazin de instrumente muzicale, ...un studio de înregistrare sau ...un magazin de muzică specializat pe viniluri.


În finală, 19 formații au fost incluse pe compilația mp3: GBOB - 2015 Romania Final, lansată în 4.IAN.2016 prin Universal Music Romania - Digital Distribution (Producător: Richard Constantinidi - Asociația Sunetul Muzicii). Această compilație a reprezentat primul material discografic pentru șase dintre formații, iar pentru 18 formații reprezintă o carte de vizită importantă, fiind vorba de prima lor colaborare cu o casă de discuri majoră. Formația de adolescenți Wild Child (Sibiu) nu a apărut pe compilație, neavând o piesă înregistrată în studio, dar a apărut în schimb într-un pictorial la revista Super BRAVO Girl (8.DEC.2015), revista dedicată adolescentelor cu cel mai mare tiraj din țară.

Ascultă și descarcă aici: 


GBOB România. Eveniment cosmopolit

Concursul GBOB România 2015 a căpătat o anvergură internațională în doar câteva luni de la lansare, devenind un eveniment cultural cosmopolit și multietnic. În 2015, la GBOB România 2015 s-au înscris 135 de formații (cinci din Ungaria, două din Republica Moldova, una din Italia, una din Serbia și restul din România – dintre care una cu muzician englez, una cu muzician turc, o finalistă cu pianistă canadiancă și o finalistă cu doi frați iranieni). 

Primul schimb de experiență internațional a avut loc la Semifinala GBOB Crișana-Maramureș, unde formația Plug In de la Debrecen/HU a câștigat ca premiu o cântare de club la Brașov, în timp ce Riot Monk din Baia Mare a câștigat ca premiu o cântare de club la Debrecen/HU. Al doilea schimb de experiență a avut loc la Timișoara (formația maghiară din Szeged Dungaree și timișorenii de la Sonatic fiind premiați în acest sens).

Au participat 700 de muzicieni din șase țări europene în concurs, iar aproape 3.500 de persoane avide de concerte live au urmărit recitalurile concurenților în cele 10 spectacole GBOB România 2015 pe întreg parcursul anului.

Pe termen mediu şi lung dorim să dezvoltăm acest proiect astfel încât în 2021, când Capitala Culturală Europeană va fi atribuită unui oraș din România, aceasta să găzduiască Finala Mondială GBOB (GBOB World Final). 


Parteneri și sponsori

Dintre cei 82 de parteneri naționali și regionali, 31 ne-au fost alături în calitate de parteneri media (3 posturi naționale de televiziune, 9 posturi radio locale și regionale offline, 7 publicații, 14 parteneri media online, 7 parteneri radio online), dintre care ținem să menționăm (alfabetic): AltRadio.tm.ro, Arta Sunetelor, Balcony TV, BRAVOnet.ro, Definite Rock, H!T Music Channel, Jurnal Bihorean, Jurnal Rock, Let's Rock, MetalHead, emisiunea Muzica Europei de la TV-Radio Arthis Bruxelles, PressAlert, Radio Cluj, Sighet Online, VTV România.

La prima ediție GBOB România organizată de Asociația Sunetul Muzicii, ne-am bucurat de sprijinul mai multor instituții care susțin evenimente culturale (o Primărie, două ONG-uri, patru agenții de impresariat, o casă de discuri, patru studiouri de înregistrare, trei magazine de accesorii muzicale, două magazine de muzică, opt festivaluri, nouă cluburi și trei hosteluri), dintre care menționăm (alfabetic): Aby Stage Bar Râmnicu Vâlcea, Angerseed Booking (HU), ARTmania Events, Asociația Mentor Rock, Primăria Râmnicu Vâlcea, Top Express Râmnicu Vâlcea, Universal Music România, Viniloteca și Wacken Metal Battle România.

http://gbobunited.com/gbob-romania/partners/


--- 

Contact: Asociaţia „Sunetul Muzicii”

contact@sunetul-muzicii.ro


--- 

Campionii mondiali

și formațiile românești care au participat


2004. Second (Spania) 

2005. Kopek (Irlanda) 

2006. Heavy Mojo (USA) 

2007. Boys In A Band (Faroe Islands) / RO: Grimus

2008. Floors and Walls (England) / RO: Marker

2009. Rustic (China) / RO: Phenomenon

2010. Dubtronic Kru (Jamaica) / RO: White Walls (locul 4)

2012. Di Blueprint (Jamaica) / RO: Manfellow (loc 2)

2013. Firekind (England)

2014. Triana Park (Latvia)

2015.    / RO: Hteththemeth


Doar în România concursul este asociat de mulți ca fiind o rampă de lansare pentru trupe tinere, posibil debutante… 

Ultima câștigătoare a Finalei mondiale, cvartetul Triana Park din Letonia (care o are pe frumoasa solistă Agnese Rakovska) este super stilat, find înființat în 2008. Formația preferată de designerii de modă din Țările Baltice, a fost premiată cu Best Fashion Style Award; albumul de debut (Diamond Lullaby, 2010) a fost nominalizat ca fiind albumul anului la Latvian Music Awards. Triana Park a fost prezentă în recital la târgul internațional de muzică SXSW (SUA, 2013) și a susținut turnee în mai multe țări europene. Pe site-ul oficial, vedem că formația are sponsori precum Adidas și Ford.


Concursul, care are ca regulă principală un recital de două piese care să se încadreze în 8 minute, oferă șansa oricărei formații care promovează piese proprii, LIVE, să urce pe scenă la o semifinală, iar în finala națională (după un total de 16 minute de recital în ambele etape), să fie aleasă să reprezinte România la Finala mondială GBOB într-o metropolă cosmopolită.


În 2007, formația Grimus nu a ajuns pe podiu… dar l-a cunoscut pe producătorul muzical britanic Adam Whitaker, cu care a lucrat la următoarele două albume de studio, după care a avut trasee de cântări în Anglia, Polonia, Cehia, Austria, Serbia, Ungaria, Italia și India.


Concursul GBOB este o deschidere spre lume; șansa unei expuneri pe plan mondial pe care toți artiștii care visează să reușească să se lanseze pe plan internațional și-o doresc.


FORMULARUL DE ÎNSCRIERE 2016

Formularul de înscriere pentru competiția GBOB România 2016 se află aici:

http://www.gbob.com/battle-national.html/romania#bandreg

CEI CARE vor să se înscrie vor dona 98 de lei Asociației Sunetul Muzicii 

pentru a confirma participarea în concurs.


REGULAMENTUL 2016

http://czb.ro/articol/10540/


NOUL SITE GBOB United.com

http://gbobunited.com/gbob-romania


Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Finala GBOB România 2016
Finala GBOB România 2016...
Publicat in: 14.12.2016, Ora: 14:00PM
Eurock Christmas
Eurock Christmas ...
Publicat in: 06.12.2016, Ora: 09:56AM
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS NAȚIONAL de muzică
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS...
Publicat in: 01.11.2016, Ora: 08:18AM
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinului
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinul...
Publicat in: 18.10.2016, Ora: 07:05AM
ÎN PREMIERĂ la Suceava. Semifinala GBOB Bucovina
ÎN PREMIERĂ la Suceava. Semifinala G...
Publicat in: 12.09.2016, Ora: 14:35PM
ALBUM NOU. Grimus, Unmanageable Species
ALBUM NOU. Grimus, Unmanageable Specie...
Publicat in: 21.02.2018, Ora: 15:10PM
LANSARE ALBUM. Grimus la Bucuresti in 23.FEB.2018
LANSARE ALBUM. Grimus la Bucuresti in ...
Publicat in: 19.02.2018, Ora: 06:46AM
Grimus. Carelessly
Grimus. Carelessly...
Publicat in: 05.02.2018, Ora: 06:08AM
CLIP NOU. Grimus. Carelessly
CLIP NOU. Grimus. Carelessly...
Publicat in: 22.01.2018, Ora: 18:05PM
Grimus. Departe de lume
Grimus. Departe de lume...
Publicat in: 25.12.2017, Ora: 06:33AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online