• czb.ro
Zoom. Retrospectiva Anului. 2010

Scena Locală. Originalitatea Cluburilor la Cluj

Scena Locală. Originalitatea Cluburilor la Cluj

Dacă am început retrospectiva cluburilor din Cluj cu exemplele negative ÅŸi dovezi flagrante de mimetisme balcanice menite să genereze profit pe termen scurt, este cazul să ÅŸi lăudăm ÅŸi să evidenÅ£iem cluburile care au încercat ÅŸi care au făcut treabă bună la Cluj în 2010 având în vedere iniÅ£ierea unor proiecte deosebite, originale faţă de concurenţă, sau care au dat tonul unei serii de mimetisme... să nu uităm faptul că cea mai mare laudă pe care o poate primi promotorul unei iniÅ£iative autentice este repetarea proiectului prin copiere (mimetismul de care povesteam mai sus), deÅŸi copia nu se va bucura niciodată de impactul originalului (compară A.S.I.A. noastră cu Girls Aloud, începând de la vestimentaÅ£ie ÅŸi până la cifre de vânzări ÅŸi vei înÅ£elege ideea).

---

Ordinea este aleatorie!

---

Flying Circus Pub. Pythonismele clujene ÅŸi decorul a la Monty Python's Flying Circus

Un club nou apărut în toamna 2010 la Cluj s-a inspirat dintr-o telenuvelă britanică care a realizat 45 de episoade de schiÅ£e comice ... cu umor britanic ÅŸi scoÅ£ian ... pentru conceptul de imagine a localului. Astfel, după câteva concerte dispersate organizate de diverse grupuri clujene în ultimii trei ani pentru care s-au folosit laitmotive din serialele sau filmele realizate sub egida Monty Python pentru imaginea afiÅŸelor (aici ne-am putea lega ÅŸi de – defunctul - Mauser un pic, care a folosit elemente de desen de la caricaturistul Terry Gilliam, sau secevenÅ£e întregi de desene pentru clipul de debut), clubul Flying Circus de pe Str. I.Maniu este hai să-i spunem un fel de muzeu pentru promovarea artei cinematografice ÅŸi pioneratului trupei de umor britanic în România. Eu în locul lor aÅŸ fi încercat să iau legătura cu foÅŸti componenÅ£i din Monty Python (neapărat cu Terry Gilliam) pentru a le mulÅ£umi pentru ceea ce au realizat, să ÅŸtie că au avut un oarecare impact ÅŸi asupra ţăriÅŸoarei noastre din Europa de est, să-i atenÅ£ionez asupra faptului că am făcut designul interior al unui club folosind elemente caracteristice din filmele lor ...ÅŸi sunt sigur că oamenii (care sunt foarte înstăriÅ£i dealtfel) ar fi apreciat gestul ÅŸi ar fi trimis ceva scrisoare de mulÅ£umire ... iar această scrisoare de mulÅ£umire o dădeam la presa clujeană, o imprimam pe Facebook ÅŸi o înrămam (o copie, desigur ... nu că aÅŸ fi călcat monitorul pus pe screensave la scrisoare cu un buldozer ca să-l bat în cuie pe perete, că doar nu e cazul...) ÅŸi agăţam la intrarea în club. Asta aÅŸ fi făcut. Dacă era clubul al meu. Dar nu este. Deci ei nu au făcut asta. Full stop.

Decorul la Flying Circus este splendid, chiar dacă a fost pictat în grabă. Ideea a fost genială ÅŸi se dovedeÅŸte a fi un club ieÅŸit din peisaj. Trebuie musai venit la Cluj dacă sunteÅ£i fan Monty Python să vezi acest club ...până nu-l cumpără cineva să-l facă manelotecă vamaiotă.

---

LINK articol despre Flying Circus Cluj.

www.czb.ro/articol/696/

---

După cum spuneam, la CZB ne bucurăm să vedem că unii au luat măsuri pentru a combate situaÅ£ia Mimetismelor în 2011.

---

LINK spre articolul despre Mimetismele clujene.

www.czb.ro/articol/360/

---

Club Midi. FluturaÅŸii 

Ne-am bucurat în 2010 să vedem fluturaÅŸii cu programul lunar de la Club Midi (FOTO 2). Aceasta nu este ceva nou în lume, dar este ceva inedit ÅŸi imposibil de realizat de către alte cluburi în România. Nu contează genul muzical promovat. În Germania, cluburile care organizează cântări Live (seară de seară, nu doar în weekend) îÅŸi fac programul cu trei luni înainte ... Iar aici trebuie să fac o mică paranteză să scriu faptul că orice patron român care citeÅŸte rândul din urmă îÅŸi va pune cu siguranţă întrebarea: de ce? Pentru că promovarea unui concert de club nu se face doar printr-un afiÅŸ în geamul de la intrare, doar scris cu creta pe o tablă de 50 x 70 cm (FOTO 3, exemplul de la la Gambrinus Pub) atârnată într-un fund de încăpere în care poÅ£i tăia fumul cu cuÅ£itul ÅŸi lumea să stea beată la mese cu beri răsuflate în faţă sau doar printr-un scurt mesaj pe Twitter la 20 de prieteni sau doar postând un anunÅ£ cu patru ore înainte de începerea concertului pe Facebook, pentru că tu eÅŸti vedetă în gaÅŸca ta de prieteni ÅŸi ai impresia că tuturor le pasă de ceea ce organizezi tu în beciul tău... Programul îl confirmi cu trei luni înainte, pentru că luna în curs este deja promovată, ÅŸi tipăreÅŸti poate 10.000 de fluturaÅŸi (cu cât e mai mare cantitatea, cu atât îÅ£i iese mai ieftin) pe care-i distribui cum poÅ£i ÅŸi cum ÅŸtii prin oraÅŸ, sau pur ÅŸi simplu zi de zi la intrarea în club, cu programul ce urmează luna viitoare. Unele cluburi din Germania fac fluturaÅŸi cu programul pe una sau chiar două luni înainte (eu Å£in minte un fluturaÅŸ de la un club irlandez de la Munchen care pe o faţă avea programul zi de zi al artiÅŸtilor dintr-o lună, iar pe dos avea programul zi de zi al artiÅŸtilor pe luna următoare) ... Este cu atât mai interesant cu cât încerci să aduci nume cunoscute în programul tău, sau de ce nu, să promovezi trupe debutante locale, la care specifici genul muzical ÅŸi faptul că în preÅ£ul biletului dai ÅŸi o bere, ca să vină ÅŸi lumea lipsită de curiozitate să bea o bere, dacă altfel nu se poate.

Ei, Club Midi este singurul club din Cluj de la care am găsit fluturaÅŸi de acest gen. Åži m-am bucurat. Este ca ghiocelul din ianuarie. Åžtii că peste două luni vine primăvara. AÅŸtept primăvara culturală la noi de 20 de ani ÅŸi e posibil ca gheaÅ£a să se desprindă ... în curând. Între timp, ne uităm la alte cluburi cum confirmă trupe cu 4 zile înainte, cum îÅŸi fac afiÅŸaje pe care le vezi la 10 zile după ce a avut loc evenimentul în staÅ£ii centrale de autobuz ÅŸi te miri că ei se miră că nu le merge afacerea... Nu degeaba Club Midi a fost votat la DJ Mag anul trecut de DJ internaÅ£ionali pe locul 28 în lume ... fiind considerat cel mai tare club de DJ din Europa de est.

---

Asta înseamnă organizare; asta înseamnă confirmarea programului din timp ... iar dacă un artist îÅŸi anulează cântarea sau sună că nu poate onora data confirmată, îl scoÅ£i de pe lista trupelor pe care le vei chema la tine în club pe viitor ÅŸi poÅ£i ÅŸi da trupa ca exemplu negativ altor cluburi. Altfel, sistemul acesta de respect reciproc nu va funcÅ£iona niciodată. Clubul respectă artistul rezervând o dată. Artistul respectă clubul prin prezenţă. Ambii depind unul de celălalt. Cine nu respectă acest cod de bune maniere, nu este profesionist ÅŸi nu are ce căuta în domeniu. Da, aici mă refer la patronii de cluburi care într-o zi confirmă un artist în program, ÅŸi după o săptămână se răzgândesc ÅŸi nici nu sună trupa să o anunÅ£e că i-a anulat/amânat cântarea pe motive pe care doar ei le înÅ£eleg.

---

Booha Bar. Programul consecvent ÅŸi inovativ de concerte

Nu există o ordine anume în care înÅŸir calităţile cluburilor clujene care sunt menÅ£ionate în acest articol. Poate Booha Bar trebuia trecută pe primul loc dacă aici ar fi vorba de un clasament al anului privind originalitatea ÅŸi curajul dovedit. Pentru că trebuie să fii nebun într-un oraÅŸ cu mentalităţi retrograde ÅŸi cu prea multe persoane cu personalitate provincială să chemi atâtea nume interesante din lumea largă ÅŸi să încerci să formezi un contracurent de opinie la ceea ce se întâmplă în restul oraÅŸului într-un moment economic nefast dezvoltării de multiculturalitate, unde buzunarul găurit de la pantalon (ÅŸi nu intelectul sau urechea) dictează preferinÅ£ele muzicale ale publicului general.

Ce vreau să zic cu asta?

În toamna anului 2010, cine a fost sâmbătă de sâmbătă în Booha Bar nu trebuia să bea ca să se îmbete (metaforic vorbind). Echipa de aici a Å£inut-o numai într-un chef, dar sunt sigur că prea puÅ£ini au gustat din mărul interzis, din prostie în fond. Numai dacă încep să înÅŸir aici nume de trupe, genul promovat ÅŸi Å£ara de origine, ar trebui orice consumator de muzică să priceapă că aici nu doar se întâmplă ceva, dar se vrea să se facă ceva deosebit faţă de alte crame cu sonorizare improvizată, care colaborează cu te miri ce oameni de pe stradă care lucrează 9 ore pe zi ÅŸi se trezesc seara mari cunoscători de muzică (a fi un simplu Consumator de YouTube ÅŸi a face Booking sunt două chestii complet diferite).

  • 11.12.2010. Handsome Furs. Indie Rock. Canada
  • 27.11.2010. Noblesse Oblige. Indie Electro. FranÅ£a-Germania
  • 20.11.2010. Dekadens. Lansare album. BucureÅŸti
  • 06.11.2010. 21 Stories. Pop-Punk. Austria
  • 30.10.2010. Davila 666. Garage-Punk. Puerto Rico
  • 23.10.2010 Human Toys. Electronic Dance-Punk. FranÅ£a (alături de Romantic Jurgen de la TimiÅŸoara)
  • 16.10.2010. DJ Vasile
  • 09.10.2010. Discoballs. Ska-Reggae-Surf. Cehia

---

În 2011 la Booha Bar au fost deja ZOB (pop-punk, BucureÅŸti), Aria Urbană (dance social, BraÅŸov), Aeroport (trupa momentului din BucureÅŸti) ÅŸi Bloodgroup din Islanda (sâmbătă 12 februarie)

Trebuie să fii ciudat să poÅ£i ieÅŸi în oraÅŸ ÅŸi să nu vrei să cunoÅŸti oameni veniÅ£i din Puerto Rico, Islanda, FranÅ£a, Austria, Cehia, Canada ... Asta înseamnă multiculturalitate - ÅŸi în afară de o trupă de japonezi (Guild, în 24.10.2010, FOTO 4) ÅŸi Finlandezii de la Negative (17.01.2011) care au susÅ£inut concerte la Irish&Music Pub, toată acÅ£iunea s-a petrecut în Booha Bar. Eu în locul lor aÅŸ face ceva card special semestrial la 200 lei, cu acces gratis la toate concertele din primele ÅŸi ultimele ÅŸase luni ale anului, cu câteva reduceri la anumite cocktailuri (sau ce se vinde mai greu) ÅŸi cu timpul ar putea deveni un club exclusivist pentru persoane Indie, care să aibă casa închisă la toate concertele... no, de aÅŸa ceva încă nu am auzit pe la noi.

---

În prima jumătate a anului, echipa responsabilă pentru activitatea de aici se numea TBA Crew. Din motive care pe noi ne depăşesc, echipa de prieteni buni s-a destrămat. În locul celui care a rămas la Booha Bar, nu mi-ar mai păsa de fostul colaborator care ÅŸi-a făcut schema proprie de adus trupe la Cluj (Torso Booking) folosind aceeaÅŸi bază de date cu care a plecat de la Booha Bar, pentru că acesta în 2010 doar a repetat numele aduse deja anul trecut prin TBA Crew, în locaÅ£ii stranii pentru genurile de muzică promovate.

---

Nu în ultimul rând trebuie remarcat efortul depus de conducerea clubului de a aduce îmbunătăţiri programului artistic la finalul anului 2010, prin realizarea unei scene demontabile instalată în după-masa concertului (FOTO 5).

---

Gambrinus Pub (Live Stage). Descoperă nişe neexploatate de divertisment

LocaÅ£ia stranie (care se află pe acelaÅŸi gang de intrare cu un club foarte dubios) cu numele istoric clujean (Crama Gambrinus a existat în aceeaÅŸi locaÅ£ie cu mai mulÅ£i ani în urmă) a pornit o serie săptămânală de seri speciale. Clubul s-a axat mai mult spre muzica Blues (cu iz de Jazz ÅŸi iz de Folk, dar care de fapt emană un aer puternic de blues) debutând cu un concert Nightlosers ÅŸi aducând nume care nu au mai fost de mult în oraÅŸul nostru, prea fiÅ£oÅŸi pentru Joia de Folk de la Irish&Music Pub sau Miercurea de Folk de la Le General ÅŸi prea stilaÅ£i pentru Janis. Aici a venit prima dată după vreo zece ani de zile Bega Blues Band la Cluj (din păcate fără mentorul ei, Bela Kamocsa, care a trecut în nefiinţă anul trecut).

---

Serile speciale sunt dedicate unui club de film (Cluj Movie Nights) miercurea

www.facebook.com/GambrinusPub?sk

---

MarÅ£ea până în 14 decembrie (nu am mai găsit dovezi că s-ar mai Å£ine această seară) aveau loc serile dedicate chitarei electrice (Tuesday Night Electric Guitar Workshop)

www.facebook.com/event.php?eid

---

Există o secvenţă de film pe YouTube unde apare localul vechi.

www.youtube.com/watch?v

---

Irish&Music Pub. Premiile 2010. Ediţia pilot

Pentru prima dată, după 20 de ani, un club clujean a avut curajul să acorde premii – de fapt, dacă nu greÅŸesc, cred că e prima dată că un club din România acordă premii scenei locale, indiferent de localitate. Unele au fost la plezneală, altele, precum cel primit de CZB (pentru Cei mai necruţători, FOTO 6), au fost ceva mai profunde ca mesaj.

Orice formă de premiere reprezintă o acÅ£iune pozitivă, de bun augur, care trebuia să aibă loc de ceva vreme, chiar la mai multe cluburi. MulÅ£i pretind că sunt deosebiÅ£i; puÅ£ini fac lucruri deosebite. Irish&Music Pub a ieÅŸit în evidenţă la finalul anului 2010 ÅŸi s-a scos cu această premiere, care în fond este de bun simÅ£ ÅŸi poate va porni niÅŸte rotiÅ£e pe termen lung pentru înfiinÅ£area unor noi formaÅ£ii muzicale sau bloguri implicate în activitatea culturală din urbele noastre. A fost un prilej rar ca persoane din acelaÅŸi oraÅŸ implicate în domenii asociate să se întâlnească în aceeaÅŸi sală ÅŸi să schimbe replici, păreri sau doar să ciocnească un pahar cu bere ...

---

Desigur, aici facem abstracÅ£ie de la faptul că în principiu ÅŸi-au premiat susÅ£inătorii ÅŸi prietenii clubului ... nu ne legăm de faptul că în după-masa premierii Luna amară s-a decis să nu mai cânte Live, deÅŸi aÅŸa fusese convenÅ£ia dintre părÅ£i de la început (deh, nu era pe bani), ÅŸi nu ne legăm de faptul că din august dalele de lemn care formau podeaua din jumătatea încăperii din faÅ£a scenei lipsesc ... deÅŸi s-au uscat de mult după ploaia torenÅ£ială care le-a bombat (FOTO 7). Clujul se află astfel în România, ÅŸi îmi este teamă că podeaua va fi “reparată” după ce cineva se împiedică ÅŸi îÅŸi sparge capul, ÅŸi nu înainte!

---

Le General. Seria iniţiativelor de imagine şi marketing

La Le General ar fi de lăudat mai multe iniÅ£iative de imagine, începând de la concursul pentru a alege trupa casei (mai-iunie 2010), la pseudo-ziarul Scînteia (lansat în incinta barului între 21 ÅŸi 23 august) - ÅŸi stilul inedit de lansare a serii de folk (Pilula de Folk, care face concurenţă cu Joia de Folk sub felinare de la Irish&Music Pub).

---

a. Trupa cassei

După o serie de seri de concerte folk, unde practic, trupele au cântat moca în concurs, barul a încasat consumaÅ£ia ÅŸi a obiÅŸnuit lumea cu o anumită seară de petreceri la clubul lui, Cassa 3 a fost desemnat câÅŸtigător. Cassa 3 între timp nu mai este trupa casei... deÅŸi colaborarea ar fi fost valabilă pentru un an de zile... dar trupa nu a ÅŸtiut să îÅŸi gestioneze prea bine timpul petrecut la Cluj – ea fiind din Târgu MureÅŸ – ÅŸi a cam trădat încrederea localului care a lansat-o pe Cluj, legându-ÅŸi cântări în alte puburi cu ocazia drumului ÅŸi cazării gratuite în metropola someÅŸeană (în 25.09 au cântat chiar la o oră diferenţă la Irish&Music Pub!, FOTOS 8 si 9). Deh, dacă trupeÅ£ii au făcut cover band în ideea să sară peste etapa cu o durată nedeterminată de debut-lansare piese originale-câÅŸtigat public pentru mesajul lor fără garanÅ£ii – ca să facă bani (eventual să cânte ÅŸi la nunÅ£i-botezuri-petreceri corporate), e de înÅ£eles miÅŸcarea lor lipsită de simÅ£ practic pe termen lung.

---

b. Dragi tovarăși, vă invităm la 3 zile È™i 3 nopÈ›i de petrecere în Le Général cu ocazia zilei de 23 august!

Echipa de imagine (care tind să cred că este formată doar de către tânărul Alex Cioflica) a dat lovitura în sat cu distribuÅ£ia în circuit intern al ziarului Scînteia (FOTO 10, pe o foaie alb-negru scoasă la imprimantă) în weekendul premergător zilei de 23 august (petrecerile de 23 August @ Le General au durat – ca pe vremuri – trei zile ÅŸi trei nopÅ£i, din 21 până în 23 august 2010, iar intrarea de 10 lei a inclus o halbă de bere).

Tinerii din toată Å£ara sărbătoresc 23 august în Le General, iar cu ocazia evenimentelor legate de fosta zi naÅ£ională a Republicii Socialiste România (cu prilejul aniversării a 63 de ani de la făurirea UTC ÅŸi 30 de ani de la înfiinÅ£area UASCR), s-a lansat un cocktail special în 3 culori, chelneriÅ£ele au fost îmbrăcate în pionieriÅ£e, s-au făcut proiecÅ£ii cu scurt-metraje muncitoreÅŸti, s-au cântat ÅŸlagărele vremurilor compuse de regretatul Adrian Păunescu ...ÅŸi a cântat ÅŸi Cassa 3 în prima seară....

FriÅŸca pe tort ar fi fost să cânte Dead CeauÅŸescus aici în 23 august, dar clientela este formatată mai pe folk, nu pe punk – ÅŸi cu bucureÅŸtenii este aproape imposibil să te înÅ£elegi, că ei cântă doar la BucureÅŸti ÅŸi doar când au ei chef ...

---

c. Cutia de medicamente pentru Pilula de Folk cu Ionuţ Mangu

Pilula de Folk este un produs Le General, prescris de Dr. Ionuţ Mangu.

Dr. IonuÅ£ Mangu recomandă câte o doză din Pilula de Folk (FOTO 11, cu cât mai multe comprimate) în fiecare miercuri la orele 20.00. Data începerii producÅ£iei a fost 20.10.2010.

Este probabil singura cutie de medicamente pe care o să o vedem vreodată cu o chitară desenată pe ea (ÅŸi ne readuce aminte de cutia celor de la ViÅ£a de vie, care sub egida MediaPro Music au scos o casetă în ambalaj asemănător pe piaţă în 1997 ... ceva Fenomental).

Ideea grafică pentru această cutie a fost concepută de Alex Cioflica.

---

Ideile de la Le General, chiar dacă nu atât de originale ca ale altor cluburi (în sensul că 23 august se mai sărbătoreÅŸte prin cluburi din BucureÅŸti sau pe Litoral, unde mai cântă Dead CeauÅŸescus; cutia de pilule folk a reinventat cutia celor de la VDV, care la rândul lor au copiat ideea de la Spiritualized, din '95; iar conceptul de concerte gratis unde trupele sunt ademenite să cânte fără onorariu într-un concurs fără premii concrete este o schemă folosită de ani de zile în occident) ...sunt reambalate ÅŸi preluate într-un mod estetic, de bun gust. Pentru asta respectăm “iniÅ£iativele” lor ÅŸi sperăm să ne surprindă ÅŸi în noul an cu evenimente speciale când se aÅŸteaptă lumea mai puÅ£in.

---

---

Durata medie de viaţă a unui club pe plan global este de 3 ani.

În 2010 la Cluj s-au închis Soul Club (după 1 an de activitate), The King (12 ani), Remember Pub (2 ani) ÅŸi Raum Club (1 an). În toate se organizau concerte săptămânal.

Aceste locuri de întâlnire, petreceri ÅŸi concerte Live au fost suplinite prin locaÅ£ii noi, deschise în toamnă: Flying Circus, Gambrinus Pub, Boiler Club.

---

---

2011. Euphoria Music Hall. ReÅ£eta falimentului în locaÅ£ia cea mai tare de concerte din Cluj

Inevitabil, a apărut ÅŸi primul patron care ÅŸi-a permis să ducă Scena Live din Cluj cu un pas înainte. Din păcate, la Euphoria Music Hall nu sunt chemate formaÅ£iile Live cu care lumea este obiÅŸnuită la concertele de club. Noi nu credem că un program care practic mută săptămânal grupuri de artiÅŸti din BucureÅŸti la Cluj pentru o seară poate să fie o strategie de succes pe termen lung. Scena ÅŸi artiÅŸtii locali trebuie sprijiniÅ£i de către orice club sau chiar un bar cu pretenÅ£ii, pentru a câÅŸtiga publicul local. Acesta este probabil acelaÅŸi motiv pentru care Bamboo nu a rămas sub acelaÅŸi patronaj (care a investit o căruţă de bani să-l lanseze la Cluj).

Să aduci proiecte playback care angajează mercenari ca să se prezinte cu o trupă de spate la petreceri corporate ÅŸi festivaluri de bere ÅŸi să le urci pe o scenă unde mai ÅŸi pui bilete la intrare pentru publicul needucat în acest sens este clară sinucidere (mă refer aici la faptul că se vrea să se aducă Animal X cu trupa de spate la Music Hall în viitorul apropiat).

Falimentul bate la uÅŸa cluburilor unde se cântă Live (în a doua zi după deschidere), dacă acestea nu promovează muzica rock sub niciun fel ... pe scena mondială, începând din 1955, a cânta Live este sinonim cu Rock ... a încerca să faci un program de concerte bazat pe proiecte precum Animal X & o trupă de spate este dovada clară că politica îndobitocirii prin mass media a poporului a reuÅŸit la noi după 20 de ani.

---

În acelaÅŸi timp, weekendul trecut s-au înregistrat 400 de plătitori de bilete ÅŸi la OCS (Boiler Club) ÅŸi la Alternosfera (Flying Circus); Music Hall a ignorat deasemenea formaÅ£ii cu potenÅ£ial enorm, precum Urma (care a avut record de încasări la Irish&Music Pub anul trecut) sau Shukar Collective, MonoJacks (ambele având 500 de plătitori la Boiler Club toamna trecută).

---

La Euphoria Music Hall Åžtefan Bănică Jr. a adunat 150 de plătitori; Vunk a avut 90 (deÅŸi în pozele găsite pe net se văd doar grupuri de 20 de fete în sală la ambele concerte); a doua trupă a casei (după Hazard) este Jukebox (adusă odată pe lună de la BucureÅŸti) ÅŸi urmează să cânte aici RedBlonde sâmbătă 12 februarie ÅŸi Mandinga luni 14 februarie (de Sf. Valentin catolic).

După o lună de la deschiderea făcută cu Nightlosers ... primele formaÅ£ii clujene cu repertoriu original care sunt invitate în program la Euphoria Music Hall sunt Desperado sâmbătă 19 februarie ÅŸi Grimus vineri 25 februarie.

---

Le dorim succes la toţi.

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

COMENTARII:

13.02.2011, 15:34PM, scris de alexandra1
(scuze. acelasi -sentiment de- neliniste, sau aceeasi neliniste. gresit-am)

12.02.2011, 17:31PM, scris de alexandra
flying e -locul care-ti da filme- :) gasesti pe langa sailor moon, south park, gremlins, chucky, etc. si un dead ringers, rear window, noi albinoi, northfork, amarcord...sunt productii excelente pe care, aruncandu-le un ochi, ai ajunge clar sa le indragesti. e acelasi neliniste dupa ce vizionezi ceva foarte bun de a ajunge cat mai repede sa imparatasesti prietenilor ce-ai vazut.

09.02.2011, 10:19AM, scris de Csaki Romeo
Lista lunga de cluburi. Din pacate scena muzicii metal se limiteaza doar la Gambrinus si partial la Music Pub (daca ai noroc sa vb cu cineva deacolo din timp), in rest ramane aceasi scena din Roland Garros (pana cand intr-o zii se va inchide si ala). In Flying se poate canta metal doar in timpul saptamanii, iar in restul cluburilor....ma abtin. Euphoria Music Hall a intrat pe piata tocmai cu ce nu intereseaza pe nimeni. Pacat ca un club de asemenea dimensiuni, are un management atat de prost. Traiasca Republica Shaormo-Manelista Romania, in care se promoveaza non valorile si prostia in masa.

09.02.2011, 09:42AM, scris de Razvan
din pacate, clubul Flying Circus nu mai este decorat EXCLUSIV cu imagini "Monty Python"-iene. au aparut si personajele din South Park, un pic de Sandy Bell si alte chestii care chiar se potrivesc ca nuca in perete acolo. pacat.

Articole relative:

CJ. Încă un an de criză culturală
CJ. Încă un an de criză cultu...
Publicat in: 13.05.2011, Ora: 11:24AM
CJ. Trăim într-o lume cuantumă. O introducere
CJ. Trăim într-o lume cuantumÄ...
Publicat in: 27.04.2011, Ora: 06:55AM
CJ. Regulile nescrise ale scenei de concerte
CJ. Regulile nescrise ale scenei de co...
Publicat in: 24.04.2011, Ora: 17:59PM
Procesele din Industria Muzicală autohtonă
Procesele din Industria Muzicală au...
Publicat in: 22.03.2011, Ora: 09:58AM
Casele de Cultură din ţară. Rural vs Urban
Casele de Cultură din ţară. R...
Publicat in: 16.03.2011, Ora: 13:04PM
2019.NOV.5. CJ. Flying Circus. Live / Halocraft
2019.NOV.5. CJ. Flying Circus. Live / ...
Publicat in: 31.10.2019, Ora: 06:22AM
2019.MAI.24. CJ. Flying Circus. Methadone Skies - 10 Years Anniversary/Different Layers Of Fear
2019.MAI.24. CJ. Flying Circus. Methad...
Publicat in: 19.05.2019, Ora: 06:34AM
2019.MAR.9. CJ. Flying Circus. E-an-na
2019.MAR.9. CJ. Flying Circus. E-an-na...
Publicat in: 04.03.2019, Ora: 06:19AM
2019.MAR.3. CJ. Flying Circus. Corbu
2019.MAR.3. CJ. Flying Circus. Corbu...
Publicat in: 26.02.2019, Ora: 06:24AM
2019.FEB.22. CJ. Flying Circus, RELATIVE 10 ani - High $tatus
2019.FEB.22. CJ. Flying Circus, RELATI...
Publicat in: 17.02.2019, Ora: 06:43AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online