• czb.ro
Click. 53N535

Electric Castle 2017: mai mult decât muzică bună

Publicat in: 19.06.2017, 06:57AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 956
Etichete: Ec 2017, Electric Castle, Electric Castle 2017, Electric Castle Festival
Electric Castle 2017:  mai mult decât muzică bună Electric Castle pregăteÈ™te zecilor de mii de participanÈ›i experienÈ›e artistice ce depășesc graniÈ›ele muzicii. Teatru, pictură, spectacole de lumini, sesiuni de discuÈ›ii cu oameni plini de poveÈ™ti sunt incluse în programul celor 5 zile de festival.


Electric Castle 2017: 
mai mult decât muzică bună

_

·    ReprezentaÈ›ii de teatru, întâlniri cu personalități publice, instalaÈ›ii de artă interactive, workshop-uri de muzică È™i pictură colaborativă completează programul de zi al celei de-a 5-a ediÈ›ii a Electric Castle

·    „Lords of Lightning” È™i „Cirque Bijou” sunt două dintre premierele incluse în secÈ›iunea de „Arts & Performances”

_

 ExperienÈ›a Electric Castle se trăieÈ™te timp de 5 zile, 24 de ore din 24. Fiecare moment al zilei este o  È™ansă pentru participanÈ›i de a fi parte dintr-o lume în care muzica se îmbină cu pictura, teatrul, experiemente audio È™i video sau poveÈ™tile de succes ale unor oameni ce au reuÈ™it să marcheze domeniile în care activează.   

Produs de un colectiv de artiÈ™ti din Noua Zeelandă È™i Marea Britanie, «Lords of Lightning»  este un spectacol în care tehnologia întâlneÈ™te creativitatea iar rezultatul devine  o experiență magică. Fulgere generate artificial, cu lungimi de până la cinci metri, vor lumina serile Electric Castle, timp de trei ori pe zi, de joi până duminică. [YOUTUBE – LORDS OF LIGHTINING]

Suprafata festivalului va fi pusă È™i mai mult în valoare, anul acesta, de Cirque Bijou, o trupă care depășeÈ™te graniÈ›ele spectacolului contemporan, căutând mereu experienÈ›ele noi, neaÈ™teptate È™i extraordinare. La Electric Castle, artiÈ™tii britanici vor da culoare festivalului alături de spectatorii invitaÈ›i să intre în joc, printr-o coregrafie de umbrele iluminate, care îÈ™i sincronizează culorile È™i pulsaÈ›iile pentru a crea un spectacol vizual memorabil.

Odată cu a cincea ediÈ›ie, participanÈ›ii vor putea, pentru prima dată pe durata festivalului, păși în interiorul castelului Banffy, unde mai multe încăperi au fost reabilitate È™i prin contribuÈ›ia financiară a Electric Castle È™i aduse în condiÈ›ii de siguranță, care permit accesul vizitatorilor. Acestea vor găzdui instalaÈ›ii de artă interactive, dar È™i un decor inedit creat special pentru perioada festivalului. Artistul Klaus Obermeyer propune trei instalaÈ›ii interactive care oferă nu doar spectacol, ci È™i prilej de auto-descoperire È™i colaborare cu prietenii pentru a crea o experiență nouă.

Atelierele de pictură colaborativă È™i cele audio-video programate în fiecare zi, începând din ziua 1 a Electric Castle, sunt urmate de întâlniri cu oameni de poveste. Tudor Giurgiu, Cosmin BumbuÈ› sunt printre invitaÈ›ii sesiunilor „let’s talk”, secÈ›iune organizată de TEDx Eroilor. Stand up comedy show cu Sorin Pârcălab sau Micutzu, proiecÈ›ii de filme sau spectacole de teatru semnate „Reactor” sunt programate zilnic, de asemenea.

Electric Castle menÈ›ine deschis apelul de proiecte pentru artiÈ™tii români. Alte noi instalaÈ›ii È™i proiecte sunt aÈ™teptate ca propuneri de la designeri È™i arhitecÈ›i din întreaga È›ară care vor să dea viață spaÈ›iilor de festival pe care È™i le-au imaginat. Proiectele selectate vor primi granturi de până la 5.000 de euro pentru a deveni realitate. Este de asemenea deschisă înscrierea trupelor È™i artiÈ™tilor români aflaÈ›i la început de carieră, care vor să îÈ™i aducă muzica în faÈ›a a mii de oameni.

*

Electric Castle 2017 va fi cu siguranță cea mai spectaculoasă ediÈ›ie a festivalului. SuprafaÈ›a a crescut până la 220.000 de metri pătraÈ›i, iar experienÈ›a oferită de artiÈ™tii invitaÈ›i va putea fi trăită la maxim de toÈ›i participanÈ›ii, datorită unei scene cu deschiderea de 80 de metri, un ecran LED de 600 de metri pătraÈ›i ce oferă rezoluÈ›ie 8K È™i mai multe zone acoperite pentru public.

Lineup-ul eclectic cu care Electric Castle È™i-a obiÈ™nuit fanii îi include în acest an îi include pe Deadmau5, artist de 6 ori nominalizat la premiile Grammy È™i care, anul acesta, a ieÈ™it deja cu două albume noi, Franz Ferdinand cu singurul concert confirmat în Europa de Est anul acesta, Alt-J, una dintre revelaÈ›iile momentului în indie rock, Trentemoller, cunoscut pentru muzica sa atmosferică dar È™i pentru spectacolul pe care îl creează pe scenă, UNKLE, ZEDD, Paul Van Dyk, House of Pain, Slaves, Gus Gus È™i mulÈ›i alÈ›ii.

Mai multe informaÈ›ii despre artiÈ™tii È™i evenimentele programate în acest an la Electric Castle sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului.

 

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

PIESĂ NOUĂ. Călin Pop. Rupă-se norii
PIESĂ NOUĂ. Călin Pop. Rup...
Publicat in: 22.09.2021, Ora: 13:52PM
NEGURĂ BUNGET unveil details of their final album Zău and release video single Brad
NEGURÄ‚ BUNGET unveil details of th...
Publicat in: 01.09.2021, Ora: 14:41PM
Never a dull moment at Live Music Summer Camp Brezoi 2021
Never a dull moment at Live Music Summ...
Publicat in: 22.07.2021, Ora: 14:20PM
EXCLUSIVE: THE FIRST BOSNIANS IN SPACE!
EXCLUSIVE: THE FIRST BOSNIANS IN SPACE...
Publicat in: 30.05.2021, Ora: 11:29AM
TIMISOARA. A fi sau a nu fi Capitală Culturală Europeană?
TIMISOARA. A fi sau a nu fi CapitalÄ...
Publicat in: 09.06.2020, Ora: 22:10PM
EC 2021
EC 2021...
Publicat in: 22.06.2020, Ora: 21:54PM
EC 8. Electric Castle 2020.
EC 8. Electric Castle 2020. ...
Publicat in: 13.03.2020, Ora: 11:09AM
Become a volunteer at EC8
Become a volunteer at EC8...
Publicat in: 27.02.2020, Ora: 16:17PM
ELECTRIC CASTLE FESTIVAL 2020
ELECTRIC CASTLE FESTIVAL 2020...
Publicat in: 29.12.2019, Ora: 06:46AM
2019.IUL.20. Bontida. Electric Castle Festival. Bring Me The Horizon
2019.IUL.20. Bontida. Electric Castle ...
Publicat in: 20.06.2019, Ora: 06:39AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online