• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

Ka-Gaia-An (București)

Ka-Gaia-An (București)

Peste munţi, peste câmpii, în apropiere de mare era un popor remarcabil: dacii "cei mai viteji dintre traci", după cum a spus Herodot. Ka Gaia An este o stare de spirit, o revenire la tradiţiile, obiceiurile, emoţiile si viaţa spirituală. Formatia a fost înfiinţată în februarie 2008, la Bucureşti. Stilul muzical abordat este o combinaţie a folclorului tradiţional românesc, cu influente din stiluri diferite de rock.

Membrii trupei se cunosc de mai multi ani, acestia colaborand si in alte trupe cum ar fi An Theos sau Dark Fusion.

Ka-Gaia-An urcă pe scena Semifinalei GBOB Artmania (joi 29.IUL.2016 la Oldies Pub Sibiu).

--- 

RiCo pentru GBOB România: Cum s-a înființat formația?

Florin Costachiță (voce, Ka-Gaia-An): Trupa s-a infiintat la inceputul anului 2008 din dorinta de a face cunoscut publicului de metal din Romania si latura folclorului romanesc si parte din obiceiurile si traditiile stramosesti.

--- 

RiCo pentru CZB.ro: Ce înseamnă Ka-Gaia-An pentru voi?

Florin Costachiță (voce): Numele provine de la templu sfant dacic Kogaion – Ka Gaia An insemnand “Graiul Pamantului Catre Cer”. Pentru noi Ka Gaia An inseamna stare de spirit, inseamna folclor, inseamna emotie si traire in momentul interpretarii pieselor.

--- 

CZB: Câte concerte ați avut până acum; în ce localități?

Florin (Ka-Gaia-An): Dat fiind că înființarea trupei Ka Gaia An s-a petrecut în 2008, am avut concerte în acea perioadă în București, Iași, Suceava, Brasov, Bacău, Budapesta + prezenta la Ost Mountain Fest 2011. Trupa si-a reluat activitatea in anul 2016, dupa o pauza de 3 ani si am avut 2 concerte la București în Quantic Pub 2, dintre care al doilea la festivalul Iubim2Roți

--- 

CZB: Puteți povesti despre o experiență interesantă avută pe drum cu formația? 

Florin (Ka-Gaia-An): O experienta foarte placuta a fost deplasarea in Ungaria (Budapesta) la primul concert al trupei in afara tarii. Atat drumul pana acolo cat si prestatia in fata publicului maghiar (sa vezi cum cei din capitala Ungariei facand hore si topaind pe folk metal romanesc, cantat in limba romana, iti ofera un sentiment placut) au fost clipe frumoase, distractie si multa veselie

--- 

CZB: Cum compuneți muzica voastră? 

Tudor Uscoi (baterie, Ka-Gaia-An): Inspirația vine de la sine sub influența muzicii pe care o ascultăm zi de zi. Suntem pasionați de folclor și de folk metal în general. Nu e ușor, dar noi am vrut de la început să învățăm să înțelegem folclorul (de metal nu se mai pune problema) și de a învăța să-l creem la rândul nostru alături de muzica metal. Mai exact, să creem folclor prin chitara electrică, teme folclorice compuse dar pe sunet distorsionat. 

--- 

CZB: Aveți o compoziție proprie care place mai mult la public?

Tudor Uscoi (baterie, Ka-Gaia-An): Dacă ne-ai fi pus întrebarea asta acum 7 ani răspunsul ar fi fost Doina și Joacă Dacii. Acum suntem în plină redescoperire din partea publicului mult mai tânăr. Vom vedea în timp, dar dintre toate ne place cel mai mult Căluceanul

--- 


--- 

CZB: Ce părere ai despre scena muzicală din România în 2016?

Tudor (Ka-Gaia-An): Din punctul meu de vedere ar fi cinstit să spunem că România n-a făcut nimic altceva decât să copieze obiceiurile din Vest, arhetipul showbizului - și aici mă refer la ceea ce este mainstream. Sunt destule situații în care totul se creează în funcție de cerere și nu de calitate. 

În privința scenei metal, nu pot să-mi amintesc decât de penuria de trupe și evenimente de acum 10 ani. La un moment dat murise totul și tot ce puteam face era să ne vedem în baruri și să bem, altceva nu aveai ce. Erau puține trupe, dintre care și mai puține încă sunt, dar de șase ani încoace situația scenei a evoluat, lent, dar bine. Organizatorii au prins curaj să investească în trupe străine pe care noi nu credeam că le vom mai vedea mai aproape de boxele calculatoarelor cu procesor AMD și Windows XP și implicit au prins și puștii și trupele mai vechi curajul să cânte și să creeze. Trupele au învățat cât de important este să-ți cunoști sound-ul, să știi ce vrei să cânți - și cum; să fii conștient de toate sacrificiile și munca ce trebuie depusă pentru a construi ceva. Aceasta este partea bună; partea rea a abundenței informațiilor și a concertelor este că publicul devine din ce în ce mai selectiv, mai pretențios și automat unii vor avea prezență la concerte mai mare ca ceilalți. Setea de nou nu mai e atât de puternică și pretențiile cresc de la an la an, oamenii sunt fixați pe anumite șabloane. Inevitabil apar invidii între trupe, dușmănii între organizatori. Aici este și o chestiune de mentalitate. Tare mi-ar plăcea la un moment dat să văd cum oamenii nu pun preț musai pe numele unei trupe ci vin pur și simplu să se distreze și să savureze actul artistic indiferent de modestia lui.

--- 

CZB: Ce consideri că ar trebui făcut pe plan local sau la nivel de regiune ca formații ca a ta să aibă o șansă în plus să fie descoperite și ascultate de un public mai larg?

Tudor (Ka-Gaia-An): Vezi, aici e problematic pentru că nu depinde exclusiv de trupa respectivă. Datoria trupei e să repete intens, să compună, să investească în scoaterea unui material și în promovare cât cuprinde. Mai departe este și treaba ziariștilor de profil și organizatorilor să-i bage în seamă și să le ofere șansa de a cânta. 

--- 

CZB: Dacă ai putea avea o putere supraumană, care ar fi aceasta - și de ce? 

Tudor (Ka-Gaia-An): Mi-ar plăcea să extrag informația și să o asimilez instantaneu pentru tot restul vieții. Așa știu că pot face orice, m-aș pricepe la orice și aș fi cel mai informat și priceput om de pe planetă. Hehehe

--- 

CZB: Care este Cartea și/sau Filmul tău preferat?

Tudor (Ka-Gaia-An): Acum o să spun ce îmi vine în minte la prima vedere pentru că nu sunt 100% hotărât. Film preferat: The Shawshank Redemption; Cartea preferată: aproape tot ce a scris Lucian Boia
Florin (Ka-Gaia-An): Carte preferata: Operele lui Mircea Eliade au ceva ce ma atrag in mod deosebit. Nu sunt amator de filme; prefer muzica pentru momentele de relaxare.

--- 

CZB: Care este ținta voastră ca formație? 

Ka-Gaia-An: Ținta noastră pe termen scurt este să scoatem primul material Full Length și mai departe cât mai multe concerte în țară și în străinătate, plus acces la festivalurile importante din România și de ce nu și de peste hotare unde este posibil. 

--- 

CZB: De ce v-ați înscris la GBOB România 2016?

Florin (Ka-Gaia-An): GBOB este o importanta rampa de promovare si lansare a trupelor rock/metal - trupe care presteaza live. Este un concurs bine organizat si impartial si la un nivel ridicat de exigenta. Este o provocare pentru noi, este o dorinta de a putea reprezenta Romania la finala mondiala si nu in ultimul rand dorim sa aratam prin muzica noastra si prin povestea din versuri un pic din foclorul si traditiile gliei strabune. Aceastea sunt motivele pentru care am dorit sa participam la editia din acest an la GBOB.

--- 

Autor: RiCo

--- 

BIO la CZB

http://czb.ro/articol/11145/

---

Componența:

  • Ariadna Chițu (voce)
  • Florin Costachiță (voce)
  • Gabi Andrei (chitară solo, voce)
  • Teddy Bejenaru (chitară ritm)
  • Vali Cristocea (bas)
  • Irina Movileanu (keyboards, voce)
  • Tudor Uscoi (baterie)

---

Discografie

  • Joaca Dacii (EP, 2012)
  • Neamul Dacilor (LP, 2016)

---

https://www.facebook.com/KA-GAIA-AN-429974897210121


Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre colab...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
GBOB România 2016
GBOB România 2016...
Publicat in: 25.07.2016, Ora: 06:49AM
Ka-Gaia-An (București)
Ka-Gaia-An (București)...
Publicat in: 18.07.2016, Ora: 06:47AM
Ka Gaia An (București)
Ka Gaia An (București)...
Publicat in: 30.05.2016, Ora: 06:12AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online