• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

B.E.A.R. (Simeria)

Publicat in: 18.07.2016, 06:20AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 2516
Etichete: Alexandru Baciu, Alexandru Otescu, Andrei Crisan, Bogdan Florea, Eric Schweighoffer, Gbob Romania 2016, Răzvan Strinu, Stephen King, Sub Doom
B.E.A.R. (Simeria)

B.E.A.R. este o formaÈ›ie tânără din Simeria. Simeria are o scenă muzicală locală formată din 3-4 formaÈ›ii de adolescenÈ›i care compun muzică originală (desigur, aici nu luăm în considerare proiectele de petreceri/nunÈ›i/botezuri È™i de muzică tradiÈ›ională românească).

B.E.A.R. s-a înscris anul acesta în competiÈ›ia GBOB România È™i i-am contactat pe băieÈ›ii în vârstă de 14-18 ani ca să aflăm mai multe despre ei.

--- 

RiCo pentru GBOB România: Cum s-a infiintat formatia?

Bogdan Florea (chitara ritm, voce, B.E.A.R.): Povestea trupei incepe cu un vis pe care toti cinci il aveam de mult: acela de a dovedi ca muzica si in special ca acest gen se poate face cunoscut indiferent de vârstă, localitate sau posibilități. 

Ne cunosteam de cand eram mici copii, asa ca ne-am hotarat sa incepem sa lucram la asta si sa-l facem sa devina real. Stabilirea instrumentelor a fost cel mai dificil lucru pentru noi, pentru ca la început toÈ›i voiam sa fim toboÈ™ari sau vocali, dar pana la urma ne-am hotărât cine la care instrument, rămânând în formula actuala. 

Am început sa cantam într-o bucătărie de vara, unde ne-am pregătit È™i pentru primul nostru concert, la Zilele oraÈ™ului Simeria, oraÈ™ul nostru natal, în vara lui 2013. Ne placea mult ceea ce se intampla, ne placea ca in sfarsit am materializat ceea ce ne doream de mult sa facem, asa ca am inceput sa lasam coverurile de-o parte si sa compunem piese proprii. Prima noastra piesa a fost “Pe teren minat”.  Dupa un timp ni s-a mai alaturat nou membru in trupa, Alex Otescu. Asa ca, in prezent trupa este alcătuită din 6 prieteni: Andrei (la bas), Razvan (la tobe), Eric (la chitara solo), Alex (la clape), Bogdan (la chitara) si show-man-ul nostru, Baciu (la voce).

--- 

RiCo pentru CZB.ro: Ce inseamna B.E.A.R. pentru voi?

Bogdan Florea (chitara ritm, voce, B.E.A.R.): Dupa multe, multe ganduri si idei legate de denumirea formatiei, ne-am jucat putin cu numele noastre si astfel am decis: B.E.A.R. (provine din iniÈ›ialele fiecărui membru): 

B - Bogdan

E - Eric

A - Alex, Alex, Andrei 

R - Răzvan

Pentru noi B.E.A.R. reprezinta, in primul rand, cel mai bun mod prin care ne putem exprima, ne putem transpune emotiile si mai ales, sa ne facem auziÈ›i È™i înÈ›eleÈ™i. Pe langa asta, e “locul” unde ne simtim ca acasa, un mod de a ne distra, de a ne face noi prieteni.

--- 

CZB: Cate concerte ati avut pana acum; in ce localitati?

Bogdan Florea (B.E.A.R.): Am avut pana acum concerte in mai multe orase din tara:  TimiÈ™oara, unde am cantat la StudentFest si in deschidere la Infected Rain (Daos), Târgu Jiu, alături de Invader (Club Piano), la Deva, in John's Pub, alături de Truda È™i D.O.T., in Simeria la L'exces Club (de trei ori), cel mai recent fiind în deschiderea celor de la Implant Pentru Refuz

In anul 2014 am participat la festivalul Route 68 Summerfest, la concursul “Brand New Stage”, unde am ocupat locul trei. Cred ca acela a fost concertul din care am castigat cea mai multa experienta, concurand cu multe alte trupe, de toate varstele. Bineinteles, noi am fost cei mai tineri…

--- 

CZB: Puteti povesti despre o experienta interesanta avuta pe drum cu formatia?

Bogdan Florea (B.E.A.R.): Consideram ca toată aceste experiente reprezinta un drum, prelungit de dorinÈ›a noastă de realizare È™i de atracÈ›ia noastră către muzica. Fiecare eveniment reprezinta un pas înainte È™i avantaj pentru noi în procesul nostru de formare.

--- 

CZB: Aveti anumite mesaje pe care doriti sa le trasmiteti publicului?

Bogdan Florea (B.E.A.R.): Nu pot spune ca avem un anumit mod de creare a pieselor. De obicei ideile vin foarte spontan. Un membru al trupei scrie o idee pe o foaie, apoi, transformându-se, încet încet în versuri. Dar trebuie sa recunosc, creativitatea lui Andrei cand vine vorba de versuri ne ajuta mult. Fiecare piesa are un mesaj pe care încercăm să-l transmitem tuturor celor care ne asculta. Aceasta este dorinÈ›a noastră, ca fiecare piesa sa inspire un număr cat mai mare de persoane, stările si emoÈ›iile noastre fiind transpuse în versuri apoi transmise publicului sub forma unei piese.

--- 

CZB: Aveti o compozitie proprie care place mai mult la public… aveti un link pe net la aceasta piesa? 

Bogdan Florea (B.E.A.R.): Da, aceasta ar fi piesa "Pe teren minat", care este si cea mai cunoscuta de publicul nostru. Cred ca asta se intampla si pentru ca e singura noastra piesa in limba romana, restul din cele È™ase pe care le avem, fiind toate in engleza. Acum lucram la urmatoarea piesa, de data aceasta in romana. “Pe teren minat” a fost înregistrată acum doi ani, fiind modificată pe parcurs.

--- 

CZB: Ce parere ai despre scena muzicala din Romania in 2016?

Bogdan Florea (B.E.A.R.): Sunt de părere ca răspunsul sincer al unei asemenea întrebări nu poate fi postat pe internet. De aceea, voi încerca să-mi spun părerea cat mai “elegant”. Industria muzicala la ora actuala este un prag de care se împiedică majoritatea talentelor tarii. Distrugând toate speranÈ›ele È™i toată faima unor trupe, aceasta industrie reprezinta mai mult o modalitate de eliminare a muzicii, a artei, acestea fiind înlocuite de asa-zise “melodii” ce contin aceleaÈ™i sunete È™i ritmuri ora de ora. Sunt putine canale media care acceptă sa promoveze industria rock, dar cei care o fac merita tot respectul. 

--- 

CZB: Ce consideri ca ar trebui facut pe plan local sau la nivel de regiune ca formatii ca a ta sa aiba o sansa in plus sa fie descoperite si ascultate de un public mai larg?

Bogdan Florea (B.E.A.R.): Având în vedere ca suntem adepÈ›i a festivalurilor Open-Air consideram ca cel puÈ›in în apropiere ar trebui sa se dezvolte È™i practice mai mult acest concept, susÈ›inând mai ales trupele locale. De asemenea, concursurile în stilul ,, brand new stage" din cadrul acestora sunt foarte utile pentru o trupa tânără È™i nu numai. 

--- 

CZB: Daca ai putea avea o putere supraumana, care ar fi aceasta, si de ce?

Bogdan Florea (B.E.A.R.): Aceasta întrebare cred ca mi-a pus mereu dificultăți. Dacă as putea alege o putere.. Hmm.. De mic îmi doresc sa pot zbura. Îmi doresc sa fiu capabil sa reuÈ™esc lucrul acesta. Sa arunc o privire peste toată lumea dintr-o cu totul alta perspectiva din care, noi, ca oameni, nu suntem capabili. 

--- 

CZB: Care este cartea si/ sau filmul tau preferat?

Bogdan Florea (B.E.A.R.): Exact ca si cu muzica, in materie de cărÈ›i avem gusturi total diferite. Topica difera - spre exemplu, Andrei este un fan înrăit al stilului horror È™i tot ce cuprinde acesta, cartea preferata fiind "Sub Doom", scrisa de Stephen King.

--- 

CZB: Care este tinta voastra ca formatie?

Bogdan Florea (B.E.A.R.): Èšinta noastră… Da, mai bine spus visurile noastre. De când am început sa cantam într-o bucătărie de vara, visam È™i plănuiam sa ajungem pe scene mari, cantand unui public larg care va fi alături de noi si ne va canta fiecare piesa. Încet, încet reuÈ™im sa ne apropiem de acest vis, evoluând cu fiecare concert. Motivul pentru care cantam este acela de a transmite un mesaj publicului prin versurile noastre, pentru ca ne inspira si ne umple de bucurie, fericire chiar mandrie chipurile si emotiile din ochii celor din public atunci cand empatizeaza cu noi in timp ce cantam. 

--- 

CZB: De ce v-ati inscris la GBOB Romania 2016?

Bogdan Florea (B.E.A.R.): Ne-am înscris la acest concurs deoarece dorim sa dovedim publicului dar chiar si noua ca vârsta nu este un criteriu după care putem fi clasificaÈ›i si mai ales pentru a capata experienta. E foarte importanta pentru o formatie la inceput de drum, mai ales formata din oameni asa tineri, asa ca incercam sa fim ca un “magnet”, sa ne inspiram si sa invatam de la cei din jurul nostru. 

--- 

Autor: RiCo 

--- 

COMPONENÈšA

  • Alexandru Baciu (voce, n. 28.FEB.2001)
  • Bogdan Florea (chitara ritm, voce, n. 16.MAR.2000)
  • Eric Schweighoffer (chitara solo, n. 28.MAI.2000)
  • Alexandru Otescu (clape, chitară, n. 21.MAR.2001)
  • Andrei CriÈ™an (bas, n. 4.DEC.1998)
  • Răzvan Strinu (tobe, n. 30.APR.1998)

---

https://www.facebook.com/BEAR-556320844405273/

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre co...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
GBOB Romania. Retrospectiva 2015-2016
GBOB Romania. Retrospectiva 2015-2016...
Publicat in: 31.12.2016, Ora: 06:17AM
B.E.A.R. (Simeria) despre Finala GBOB Romania 2016
B.E.A.R. (Simeria) despre Finala GBOB ...
Publicat in: 06.12.2016, Ora: 06:07AM
PROGRAMUL Finalei GBOB România 2016 / transmis de AltRadio.tm.ro
PROGRAMUL Finalei GBOB România 2016...
Publicat in: 04.12.2016, Ora: 11:29AM
PROGRAMUL Finalei GBOB România 2016 / transmis de AltRadio.tm.ro
PROGRAMUL Finalei GBOB România 2016...
Publicat in: 04.12.2016, Ora: 11:20AM
The Wax Road, în preajma Finalei GBOB România
The Wax Road, în preajma Finalei GB...
Publicat in: 15.11.2016, Ora: 06:47AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online