• czb.ro
Click. Industrie

Funk, metal, pasiune şi endorfine

Funk, metal, pasiune şi endorfine

Sambătă, 14 mai…mai puternic, mai zgomotos, mai energic! Aşa se anunţa, încă de la început Semifinala GBOB Transilvania, care a avut loc în Hard Club din Cluj. Evenimentul a fost unul complex, publicul având parte de diferite genuri muzicale, de la funk’e”, alternative, până la symphonic şi trash metal. Au fost 9 trupe înscrise în concurs, unele dornice de afirmare, aflate la început de drum (EIDO și Sonic Distillery au debutat pe scenă), altele care nu erau la prima apariţie pe scena GBOB (The EMP, Hybrid Symphony și Vespera), toate fiind trupe care voiau să arate că prin ceea ce creează au sau vor avea ceva de spus în industria muzicală.

Semifinala GBOB Transilvania a avut parte de un debut răsunător, dinamic, datorită trupei Vespera. Încă de la primele acorduri muzicale au atras atentia tuturor celor din public, care s-au lasat captivaţi de show-ul şi ritmurile pline de energie ale acestora. Ştiam că acesta era, într-un fel, semnalul care arăta tuturor celor prezenţi în Hard Club că va fi o semifinală “at high standards”. Este importantă crearea unei conexiuni între cei aflaţi pe scenă şi cei din faţa ei, să poţi simţi energia pe care o oferă, iar cei de la Vespera, care au şi dat startul concursului, au făcut o treabă foarte bună.

Mi-a plăcut pasiunea si entuziasmul transmis de Teodora, vocea trupei de care vorbeam adineauri, dar nici celelalte soliste nu s-au lăsat mai prejos. Spun asta pentru că, spre uimirea mea dar şi a tuturor celor aflaţi acolo, 6 din cele 9 trupe înscrise în semifinală erau „conduse” de voci feminine. Iar celelalte trei (The EMP, EIDO şi The Experiment) au cântat doar instrumental. Că tot spuneam de „întrecerea solistelor”, care au transformat într-un fel semifinala în „Global Battle of the Female Bands”, cea care a fost cea mai convingătoare şi a avut parte de toată aprecierea juriului a fost solista trupei FunkeFetish (aceeași formație fiind şi câştigătoarea serii). Vocea complexă, ideea de spirit liber pe care o emanau, muzica plină de vitalitate, au reuşit să creeze acea relaţie cu publicul, necesară pentru ca acesta să simtă din plin emoţia şi entuziasmul transmise, dar şi să convingă juriul că merită un loc în finala GBOB România (în 10 decembrie la Rockstadt Brașov).

Nebunia celor de la Hybryd Simphony, show-ul aparte, dinamismul, dar mai ales excentricitatea celor două soliste au reuşit să le aducă votul publicului, astfel primind locul al doilea. A fost puţin neaşteptat, având în vedere că trupa era din Sighetu Marmaţiei, iar 7 din cele 9 trupe participante erau din Cluj. Fără îndoială, cea mai „hardcore” prezenţă a serii a avut-o Zero Tolerance, care a încântat şi încins publicul cu un thrash metal cu o atmosferă incendiară care, după cum se cuvine, s-a lăsat cu un mosh pit binevenit. Publicul a recepţionat foarte bine piesele lor, acest lucru datorându-se, poate, şi experienţei pe care o au în spate. Într-un final, toate trupele au ieşit câştigătoare, având în vedere faptul că s-au acordat încă 9 premii, pe lângă primele trei, unele dintre ele constând în participarea trupelor la festivaluri de amploare precum Fog Formula Festival, Electric Castle Festival sau Dorna Art Festival.

Toate acestea au făcut Semfinala GBOB Transilvania să se ridice la nivelul aşteptărilor tuturor, simţeam că participanţii, publicul, întregul eveniment vor fi foarte „faine”- doar eram în Clu(uuu)j! Un oraş care chiar a avut ceva de spus în lumea muzicii rock româneşti, dând atâtea trupe consacrate, dacă ne gândim la Altar, Truda, Luna Amară şi multe altele. Am întâlnit oameni extrem de primitori, toţi cei aflaţi sâmbătă seara, 14 mai în Hard Club au fost foarte receptivi, dornici să asculte ceea ce are de spus generaţia tânără de muzicieni.

Ca voluntar GBOB pentru a doua oară, m-am convins din nou de ce am ales să fac parte din această comunitate, unde sunt fericită că sunt mereu primită cu braţele deschise, asteptând cu entuziasm şi mai ales curiozitate semifinalele care vor urma. Acest lucru se datorează oamenilor frumoşi pe care ajung să îi cunosc de fiecare dată, pe cât de diferiţi, pe atât de asemănători datorită implicării, pasiunii şi al limbajului comun: cel al muzicii.

Bianca Florea

Voluntar GBOB România

(studentă la facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice Sibiu)

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Finala GBOB România 2016
Finala GBOB România 2016...
Publicat in: 14.12.2016, Ora: 14:00PM
Eurock Christmas
Eurock Christmas ...
Publicat in: 06.12.2016, Ora: 09:56AM
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS NAȚIONAL de muzică
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS...
Publicat in: 01.11.2016, Ora: 08:18AM
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinului
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinul...
Publicat in: 18.10.2016, Ora: 07:05AM
ÎN PREMIERĂ la Suceava. Semifinala GBOB Bucovina
ÎN PREMIERĂ la Suceava. Semifinala G...
Publicat in: 12.09.2016, Ora: 14:35PM
PIESĂ NOUĂ. Funke Fetish. Kaya
PIESĂ NOUĂ. Funke Fetish. Kaya...
Publicat in: 26.02.2020, Ora: 08:49AM
2018.FEB.16. AR. Club Flex. Vespera, Lansare album Imago
2018.FEB.16. AR. Club Flex. Vespera, L...
Publicat in: 11.02.2018, Ora: 06:30AM
NOU TURNEU. Vespera
NOU TURNEU. Vespera...
Publicat in: 07.02.2018, Ora: 06:11AM
2018.FEB.3. CJ. Hard Club. Vespera. lansare album: Imago
2018.FEB.3. CJ. Hard Club. Vespera. la...
Publicat in: 29.01.2018, Ora: 06:12AM
TURNEU NOU. Vespera
TURNEU NOU. Vespera...
Publicat in: 26.01.2018, Ora: 06:49AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online