• czb.ro
Click. Industrie

Funk, metal, pasiune ÅŸi endorfine

Funk, metal, pasiune ÅŸi endorfine

Sambătă, 14 mai…mai puternic, mai zgomotos, mai energic! AÅŸa se anunÅ£a, încă de la început Semifinala GBOB Transilvania, care a avut loc în Hard Club din Cluj. Evenimentul a fost unul complex, publicul având parte de diferite genuri muzicale, de la funk’e”, alternative, până la symphonic ÅŸi trash metal. Au fost 9 trupe înscrise în concurs, unele dornice de afirmare, aflate la început de drum (EIDO È™i Sonic Distillery au debutat pe scenă), altele care nu erau la prima apariÅ£ie pe scena GBOB (The EMP, Hybrid Symphony È™i Vespera), toate fiind trupe care voiau să arate că prin ceea ce creează au sau vor avea ceva de spus în industria muzicală.

Semifinala GBOB Transilvania a avut parte de un debut răsunător, dinamic, datorită trupei Vespera. Încă de la primele acorduri muzicale au atras atentia tuturor celor din public, care s-au lasat captivaÅ£i de show-ul ÅŸi ritmurile pline de energie ale acestora. Åžtiam că acesta era, într-un fel, semnalul care arăta tuturor celor prezenÅ£i în Hard Club că va fi o semifinală “at high standards”. Este importantă crearea unei conexiuni între cei aflaÅ£i pe scenă ÅŸi cei din faÅ£a ei, să poÅ£i simÅ£i energia pe care o oferă, iar cei de la Vespera, care au ÅŸi dat startul concursului, au făcut o treabă foarte bună.

Mi-a plăcut pasiunea si entuziasmul transmis de Teodora, vocea trupei de care vorbeam adineauri, dar nici celelalte soliste nu s-au lăsat mai prejos. Spun asta pentru că, spre uimirea mea dar ÅŸi a tuturor celor aflaÅ£i acolo, 6 din cele 9 trupe înscrise în semifinală erau „conduse” de voci feminine. Iar celelalte trei (The EMP, EIDO ÅŸi The Experiment) au cântat doar instrumental. Că tot spuneam de „întrecerea solistelor”, care au transformat într-un fel semifinala în „Global Battle of the Female Bands”, cea care a fost cea mai convingătoare ÅŸi a avut parte de toată aprecierea juriului a fost solista trupei FunkeFetish (aceeaÈ™i formaÈ›ie fiind ÅŸi câÅŸtigătoarea serii). Vocea complexă, ideea de spirit liber pe care o emanau, muzica plină de vitalitate, au reuÅŸit să creeze acea relaÅ£ie cu publicul, necesară pentru ca acesta să simtă din plin emoÅ£ia ÅŸi entuziasmul transmise, dar ÅŸi să convingă juriul că merită un loc în finala GBOB România (în 10 decembrie la Rockstadt BraÈ™ov).

Nebunia celor de la Hybryd Simphony, show-ul aparte, dinamismul, dar mai ales excentricitatea celor două soliste au reuÅŸit să le aducă votul publicului, astfel primind locul al doilea. A fost puÅ£in neaÅŸteptat, având în vedere că trupa era din Sighetu MarmaÅ£iei, iar 7 din cele 9 trupe participante erau din Cluj. Fără îndoială, cea mai „hardcore” prezenţă a serii a avut-o Zero Tolerance, care a încântat ÅŸi încins publicul cu un thrash metal cu o atmosferă incendiară care, după cum se cuvine, s-a lăsat cu un mosh pit binevenit. Publicul a recepÅ£ionat foarte bine piesele lor, acest lucru datorându-se, poate, ÅŸi experienÅ£ei pe care o au în spate. Într-un final, toate trupele au ieÅŸit câÅŸtigătoare, având în vedere faptul că s-au acordat încă 9 premii, pe lângă primele trei, unele dintre ele constând în participarea trupelor la festivaluri de amploare precum Fog Formula Festival, Electric Castle Festival sau Dorna Art Festival.

Toate acestea au făcut Semfinala GBOB Transilvania să se ridice la nivelul aÅŸteptărilor tuturor, simÅ£eam că participanÅ£ii, publicul, întregul eveniment vor fi foarte „faine”- doar eram în Clu(uuu)j! Un oraÅŸ care chiar a avut ceva de spus în lumea muzicii rock româneÅŸti, dând atâtea trupe consacrate, dacă ne gândim la Altar, Truda, Luna Amară ÅŸi multe altele. Am întâlnit oameni extrem de primitori, toÅ£i cei aflaÅ£i sâmbătă seara, 14 mai în Hard Club au fost foarte receptivi, dornici să asculte ceea ce are de spus generaÅ£ia tânără de muzicieni.

Ca voluntar GBOB pentru a doua oară, m-am convins din nou de ce am ales să fac parte din această comunitate, unde sunt fericită că sunt mereu primită cu braÅ£ele deschise, asteptând cu entuziasm ÅŸi mai ales curiozitate semifinalele care vor urma. Acest lucru se datorează oamenilor frumoÅŸi pe care ajung să îi cunosc de fiecare dată, pe cât de diferiÅ£i, pe atât de asemănători datorită implicării, pasiunii ÅŸi al limbajului comun: cel al muzicii.

Bianca Florea

Voluntar GBOB România

(studentă la facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice Sibiu)

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Finala GBOB România 2016
Finala GBOB România 2016...
Publicat in: 14.12.2016, Ora: 14:00PM
Eurock Christmas
Eurock Christmas ...
Publicat in: 06.12.2016, Ora: 09:56AM
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS NAȚIONAL de muzică
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS...
Publicat in: 01.11.2016, Ora: 08:18AM
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinului
Semifinala GBOB Banat. Forța Desti...
Publicat in: 18.10.2016, Ora: 07:05AM
ÃŽN PREMIERÄ‚ la Suceava. Semifinala GBOB Bucovina
ÃŽN PREMIERÄ‚ la Suceava. Semifin...
Publicat in: 12.09.2016, Ora: 14:35PM
PIESÄ‚ NOUÄ‚. Funke Fetish. Kaya
PIESÄ‚ NOUÄ‚. Funke Fetish. Kaya...
Publicat in: 26.02.2020, Ora: 08:49AM
2018.FEB.16. AR. Club Flex. Vespera, Lansare album Imago
2018.FEB.16. AR. Club Flex. Vespera, L...
Publicat in: 11.02.2018, Ora: 06:30AM
NOU TURNEU. Vespera
NOU TURNEU. Vespera...
Publicat in: 07.02.2018, Ora: 06:11AM
2018.FEB.3. CJ. Hard Club. Vespera. lansare album: Imago
2018.FEB.3. CJ. Hard Club. Vespera. la...
Publicat in: 29.01.2018, Ora: 06:12AM
TURNEU NOU. Vespera
TURNEU NOU. Vespera...
Publicat in: 26.01.2018, Ora: 06:49AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online