• czb.ro
Byte. Editoriale

Semifinala GBOB Oltenia. O altfel de provocare pe acorduri muzicale

Publicat in: 23.04.2016, 10:57AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1352
Etichete: Black Ice, Consequence, Eufobia, Florea Bianca, Htehthemeth, Micul Paris, Rock Teen Spirit, Semifinala Gbob Oltenia, Semifinala Gbob Oltenia 2016, Voluntar Gbob România
Semifinala GBOB Oltenia. O altfel de provocare pe acorduri muzicale

Great. Balanced. Original. Bewitching! Sau altfel spus, Semifinala GBOB Oltenia 2016. O competiÅ£ie muzicală care a adunat pe aceeaÅŸi scenă, în seara de 9 aprilie, in Aby Stage Bar din Râmnicu Vâlcea, 8 trupe din diferite colÅ£uri ale ţării, dar ÅŸi dinafara ei, una dintre ele, chiar cea câÅŸtigătoare, fiind din Bulgaria. Evenimentul, care a durat în total mai bine de 4 ore, a fost unul pe cât de dinamic, energic, inedit, pe atât de calculat ÅŸi organizat într-un mod profesionist. Åži spun asta pentru că toate au mers „ca pe roate” desfăşurându-se conform programului ÅŸi conform aÅŸteptărilor.

Global Battle Of Bands este un eveniment extrem de interesant deoarece conceptul care stă la baza sa este unul foarte inovativ, care ÅŸi-a propus să treacă peste toate barierele, fie că vorbim despre cele muzicale, teritoriale sau de vârstă. S-a sesizat acest lucru prin faptul că la această semifinală, de exemplu, au participat trupe din diferite zone ale ţării, precum BucureÅŸti, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, dar au fost ÅŸi participanÅ£i veniÅ£i din Sofia, Bulgaria (Eufobia). Astfel, aceasta a fost ÅŸi prima semifinală internaÅ£ională GBOB România 2016. Totodată, diversitatea a fost observabilă ÅŸi datorită faptului că una din trupele în concurs, Rock Teen Spirit, a avut atunci debutul pe scenă, în faÅ£a unui public numeros, iar două din trupele participante, Micul Paris ÅŸi Black Ice sunt trupe de cover-uri. Este atât de încântător să poÅ£i face parte din organizarea unui astfel de eveniment (în care apartenenÅ£a la un anumit gen muzical nu reprezintă o prioritate), care aduce laolaltă muzicieni din toate sferele, toÅ£i împărtăşind aceeaÅŸi pasiune, emoÅ£ie, oameni pentru care viaÅ£a care nu reprezintă un drum sinuos, ci un portativ.    

Nota de originalitate a trupelor înscrise în concurs a surprins plăcut,  descoperindu-se creaÅ£ii proprii foarte diverse, care au fost apreciate de public. În fond, aceasta este ideea principală a competiÅ£iei, de descoperi, de a promova, la nivel internaÅ£ional, cele mai bune, dedicate, convingătoare grupuri muzicale. Este pentru acei artiÅŸti buni dar ascunÅŸi, cărora GBOB le creează cadrul ideal de afirmare.

Åži pentru că tot vorbeam despre pasiunea pentru muzică, am descoperit că există multe moduri de a demonstra afiliaÅ£ia pentru această artă. Personal am fost fascinată dintotdeauna de acordurile chitărilor ÅŸi captivată de Muzica pe care o mâna de oameni o poate realiza, care te poartă într-un miraj, pentru mine, inegalabil. Acest lucru m-a făcut să vreau să devin voluntar în cadrul GBOB România, a unui asemenea concurs, deoarece mi se pare foarte incitant să ÅŸtii ce se întamplă dincolo de perdea”, în spatele a ceea ce văd spectatorii ÅŸi mai ales, să participi la organizarea unui astfel de eveniment, cu o asemenea amploare.

Această experienţă a fost cu totul deosebită, am avut ocazia să învăţ o mulÅ£ime de lucruri noi, dar cel mai important, să cunosc oameni frumoÅŸi! DeÅŸi în dimineaÅ£a dinaintea concertului eram oarecum timorată pentru că nu stiam persoanele din organizare, am avut plăcerea să descopăr, aÈ™ putea spune fără să exagerez, o căldură aparte din partea tuturor celor prezenÅ£i în juriu ÅŸi în organizare. Totodată, mi-a oferit ocazia de a creea noi contacte, de a cunoaÅŸte oameni din diferite domenii de activitate, de a lega prietenii… pe scurt, de a face parte din familia GBOB România.

Am descoperit ÅŸi în rândul formaÅ£iilor participante persoane foarte deschise, dedicate, oameni care trăiesc prin muzică ÅŸi caută inspiraÅ£ia în fiecare element. Mi-a plăcut foarte mult prestaÅ£ia acestora, Eufobia (Bulgaria), de exemplu, care este ÅŸi trupa care a câÅŸtigat semifinala aceasta, a înÈ›eles foarte bine ideea de a fi competitiv, de cât de important este să ai prezenţă scenică, să-Å£i creezi o relaÅ£ie cu publicul, lucru care a convins juriul ÅŸi le-a adus ÅŸi premiul I in acea seară. Cu toate acestea, vâlcenii de la Black Ice au reuÅŸit să atragă cel mai mult atenÅ£ia ÅŸi admiraÅ£ia celor din faÅ£a scenei, aceÅŸtia fiind si cei care le-au asigurat, prin vot, locul II.  O surpriză plăcută a serii a fost formaÈ›ia de pe locul III, o trupă care deÅŸi nu s-a închegat de multă vreme, au reuÅŸit să energizeze publicul, creând o atmosferă incendiară. Consequence, din Sibiu, a Å£inut oamenii într-o agitaÅ£ie continuă prin carisma ei, rezonând cu publicul prin emoÅ£ie, freamăt.

După încheierea concursului a urcat pe scenă Htehthemeth, care a È›inut publicul în priză, fiind ÅŸi un concert de lansare a albumului “Best Worst Case Scenario”. AceÅŸtia au fost foarte aclamaÅ£i de public, mai ales datorită stilului lor aparte.

Semifinala GBOB Oltenia 2016 a fost un eveniment complet ÅŸi complex care a oferit publicului, timp de mai bine de patru ore, experienÅ£e inedite, emoÅ£ii, un show deplin, desăvârÅŸit.

 

Autor: Florea Bianca

Voluntar GBOB România

(studentă la facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice Sibiu)

 

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Discriminarea artiștilor români
Discriminarea artiștilor români...
Publicat in: 01.04.2015, Ora: 04:14AM
FRANK BLACK. HEADACHE
FRANK BLACK. HEADACHE...
Publicat in: 05.11.2014, Ora: 06:29AM
GVSTY: NE LIPSEÅžTE SCENA EMO
GVSTY: NE LIPSEÅžTE SCENA EMO...
Publicat in: 29.10.2014, Ora: 06:11AM
Violul de martzi #18. Stilurile muzicale și muzicienii români
Violul de martzi #18. Stilurile muzica...
Publicat in: 20.11.2012, Ora: 06:48AM
Violul de martzi #17. Forumul
Violul de martzi #17. Forumul...
Publicat in: 13.11.2012, Ora: 11:43AM
2018.IUN.29. TM. Capcana. Eufobia
2018.IUN.29. TM. Capcana. Eufobia...
Publicat in: 24.06.2018, Ora: 06:01AM
2017.NOV.18. B. Paque Bistro and More. Micul Paris
2017.NOV.18. B. Paque Bistro and More....
Publicat in: 13.11.2017, Ora: 06:48AM
CLIP NOU. Eufobia. Graveyard
CLIP NOU. Eufobia. Graveyard...
Publicat in: 08.11.2017, Ora: 06:10AM
2017.AUG.26. Râmnicu Vâlcea. Aby Stage Bar. Black Ice, Nu Face Nimic
2017.AUG.26. Râmnicu Vâlcea. Aby...
Publicat in: 22.08.2017, Ora: 11:43AM
TURNEU NOU. Christ Agony in Romania si Bulgaria
TURNEU NOU. Christ Agony in Romania si...
Publicat in: 15.03.2017, Ora: 11:14AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online