• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

A-Chord (București)

Publicat in: 28.04.2016, 11:43AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 1
Vizualizari: 1591
Etichete: A-chord, Alexandru Bugalete, Andrei Socarici, Armand Murzea, George Marinescu, Ionut Platon
A-Chord (București)

A-Chord este o trupa rock cu influente blues, folk, rock n'roll, hard rock… ceea ce ei au definit Pub Rock ca stil. Repertoriul contine cover-uri de la artisti precum Chris Rea È™i Dire Straits dar si 15 compozitii proprii.

--- 

În 2016, A-Chord se înscrie la GBOB România È™i urcă pe scena Semifinalei GBOB Muntenia în 18 martie la Clubul Țăranului.

Aflăm mai multe despre Bucureșteni din primul interviu realizat cu ei de CZB.ro:

--- 

RiCo pentru GBOB România: Cum s-a înfiinÈ›at formaÈ›ia?

Alex Bugalete (bas): In 2009 impreuna cu un coleg de facultate, Andrei Socarici si un prieten apropiat Ionescu Mihai, ne-am hotarat sa punem bazele unei trupe muzicale. Initial am inceput intr-un garaj cu doua chitari, un subwoofer si o boxa pentru clape (instrument pe care se tinea linia de tobe la acea vreme). Dupa amenajarea spatiului unde urmau sa se tina repetitiile si achizitionarea unui minim de echipament, am inceput cautarea unui solist vocal. Dupa cateva luni, in componenta trupei isi face aparitia Ionut Platon el fiindu-mi coleg la cursurie de chitara pe care le urmam impreuna. 

In urmatorul an, 2010, trupa isi stabileste stilul, odata cu numirea lui Andrei Socarici solist al trupei.
--- 

RiCo pentru CZB.ro: Ce înseamnă A-Chord pentru voi?

Andrei Socarici (voce, chitara, tamburina): Numele l-am ales in urma  unei liste mai lungi cu propuneri, acesta trebuia sa ne reprezinte stilul care la acea vreme incepuse sa prinda contur. De aceea ne-am gandit la nota “la”, folosita in primele noastre compozitii. Am tinut ca acest nume sa aiba rezonanta in limba romana deoarece compozitiile proprii sunt numai in romana.

Alex Bugalete (bas, muzicuta, voce): A-Chord inseamna unitate, pasiune, sinceritate si onestitate fata de public, fata de muzica si fata de noi

Andrei Socarici: A-Chord da vietii mele un anumit RITM (Relaxare, Inspiratie, Traire, Muzicalitate).

Geo Marinescu (tobe, voce): A-Chord inseamna muzica, putere de exprimare, dorinta de a transmite ceva.

--- 

CZB: Câte concerte aÈ›i avut până acum; în ce localități? 

Alex Bugalete (A-Chord): Din anul 2010 sustinem concerte in  Bucuresti pana in prezent am putea numara in jur de 60. Alte localitati in care am cantat sunt: Vama Veche, Moroieni, Valeni de Munte, Giurgiu, Cheile Dobrogei.

--- 

CZB: PuteÈ›i povesti despre o experiență interesantă avută pe drum cu formaÈ›ia? 

Andrei Socarici (A-Chord): A doua zi dupa un concert sustinut pentru clubul Danubian Riders, inainte de plecarea spre casa in mod spontan ne-am hotarat sa tragem cateva cadre pentru videoclipul piesei “O singura zi” pe care il aveam in plan la acea vreme, desi scenariul il aveam pus la punct cu mult inainte, in acea zi am dat totul peste cap l-am rescris pe bordul masinii si am improvizat recuzita necesara, atunci am inregistrat cadre pentru doua storyline-uri care apar in videclip. Totul era destul de riscant deoarece unul din personaje era alpinist iar  celalalt motociclist, cameramanul nostru a avut mult de munca fara macar sa fie foarte convins de ceea ce va urma. Dupa ore de escaladare cu trepiedul si plimbat pe motocicleta - cu toate cadrele trase cel putin la un nivel satisfacator, in final ne-am asezat si am spus , “am facut-o si pe asta “ urmand un ras abuziv dar relaxant in cele din urma, pentru ca inca nu ne venea sa credem.

--- 

CZB: Cum compuneÈ›i muzica voastră? 

Ionut Platon (A-Chord): Multe din piese se nasc in urma unor idei sau pasaje din jam session-urile pe care le sustinem la repetitii; altele au fost compuse cu versuri si linie melodica iar mai apoi cladite de intreaga trupa. Versurile si mesajul pieselor pentru A-Chord conteaza extrem de mult, cantam despre natura, despre pasiuni, despre dorinte, libertate, dor de duca, lupta cu plafonarea cotidiana. 

--- --- 

CZB: Aveți o compoziție proprie care place mai mult la public?

Geo Marinescu (tobe):O singura zi” este una din cele mai dorite piese ale noastre inregistrata in colaborare cu saxofonistul Armand Murzea (fost concurent “Vocea Romaniei”).

Alex Bugalete (bas): “Hoinar” prima noastra piesa a avut un cuvant greu de spus in lansarea nostra pe meandrele muzicii È™i a fost foarte apreciata.

Ionut Platon (chitara): Toate piesele proprii in numar de 15 au fost  puse pe canalul de you tube si pagina de FB a trupei, multe din ele au fost inregistrate in  perioada 2010 cand trupa inca nu avea mijloacele potrivite unei inregistrari profesionale, cu toate acestea am continuat sa inregistram iar piesele cele mai recente au fost puse pe un DVD aniversar cu ocazia implinirii primilor 5 ani. Am fost surprins sa aflu cat succes la concerte are piesa “Zile de vara”. 

Andrei Socarici (voce): “Cu mainile goale“ si “Somnifer” sunt piese care se canta frecvent din sala la concertele noastre.

--- 

CZB: Ce părere ai despre scena muzicală din România în 2016?

Ionut Platon (chitara): Este promovata muzica de o calitate indoielnica, exista si multe formatii tinere cu potential, dar din pacate acestea nu sunt meditizate.

Andrei Socarici (voce): Prim-planul muzicii romanesti este in continuare monopolizat de ”comert”. 

Alex Bugalete (bas): Atata timp cat am un buton sa schimb postul as putea spune ca nu ma intereseaza, dar ma intereseaza atata timp cat cei care sunt formatori de opinie si au o influenta in crearea modelelor si a valorilor ne bag pe gat mizerii sub pretextul execrabil ca “asta se cere”. Gusturile nu se discuta dar se educa, si avem o responsabilitate morala fata de parintii nostri de la care am mostenit un bagaj de nepretuit in muzica - si avem o responsabilitate a exemplului pe care trebuie sa o transmitem corect mai departe.

--- 

CZB: Ce consideri că ar trebui făcut pe plan local sau la nivel de regiune ca formaÈ›ii ca a ta să aibă o È™ansă în plus să fie descoperite È™i ascultate de un public mai larg?

Alex Bugalete (bas): Agentiile de promovare sa fie interesate de astfel de trupe, care fac muzica mai buna, au un mesaj de transmis, sunt sincere pe scena si sunt convins ca cer si mai putin bani decat acele mari vedete de pe scena muzicii romanesti. Festivaluri mai multe, evenimente la care sa se cheme astfel de trupe, primariile si institutiile culturale sa cunoasca si sa promoveze astfel de artisti care canta cu pasine si din pasiune.

Geo Marinescu (tobe): Sa dispara nepotismele si promovarea inculturii 

Andrei Socarici (voce): O solutie ar fi organizarea de mai multe concursuri  de genul GBOB care sa ajute la promovarea si altor trupe -respectiv genuri muzicale, altele decat cele deja consacrate.

--- 

CZB: Ce emoÈ›ii aÈ›i avut când aÈ›i aflat de tragedia de la Colectiv? Ce schimbări aÈ›i observat la nivel de scenă muzicală după Colectiv?

Andrei Socarici (voce): Emotiile au fost amestecate de la tristete pana la manie si mahnire. Schimbari s-au observat la nivelul localurilor, unde patronii au devenit mai responsabili si nu mai fac niciun fel de compromisuri atunci cand e vorba de siguranta. 

Pacat ca toate astea s-au reglementat dupa incidentul Colectiv.

Ionut Platon (chitara): M-am simtit neputincios ca nu puteam ajuta mai mult victimele in acel moment, si de asemenea foarte furios pe cei care au permis sa se intample asa un lucru ingrozitor. Mai multe baruri din Centrul Vechi au fost inchise in urma evenimentului si multe trupe underground, mai ales cele care cantau metal sau alte subgenuri, sunt acum ín lipsa de locuri pentru sustinerea de concerte.

Geo Marinescu (tobe): (Am ramas) fara cuvinte, stiind ca am pierdut un amic si fost coleg de trupa.

Alex Bugalete (bas): Un caz crancen demonstrat de niste oameni care isi fac meseria fara simt de raspundere… Am fost martori la un  genocid produs de incompetenta, iresponsabilitata, impertinenta, superficialitate, asa cum in foarte multe institutii si companii se tine carma si in continuare. 

--- 

CZB: Care este Cartea È™i/sau Filmul tău preferat? 

Alex Bugalete (bas): Sunt pasionat de cultura S.F. in acest sens ma refer la seria “Fundatiei” a lui Asimov precum si nuvela  “Omul bicentenar” cu a sa ecranizarea din 1999.

Ionut Platon (chitara): Deer Hunter (1978)

Geo Marinescu (tobe): "21" William Diehl

--- 

CZB: Care este È›inta voastră ca formaÈ›ie? 

Geo Marinescu (tobe): Sa ajungem cat mai cunoscuti...poate sa aud piesele noastre la radio.

Ionut Platon (chitara): Live-uri pe scene tot mai mari, albume inregistrate profesional si muzica care sa inspire si sa "miste" publicul.

Andrei Socarici (voce): Atingerea unui nivel de performare si compozitie multumitor in primul rand pentru pubic, critici si nu in ultimul rand pentru noi.

Alex Bugalete (bas): Imi doresc ca piesele A-Chord sa fie cat mai mult cunoscute la noi in tara, sa putem urca pe scene mari si sa oferim publicului compozitiile noastre.

--- 

CZB: De ce v-aÈ›i înscris la GBOB România 2016?

Ionut Platon (chitara): Dorim sa participam deoarece ne putem face astfel o idee despre acest gen de concursuri, dorim sa ne facem cunoscuti publicului si bineinteles speram sa trecem si in etapa urmatoare.

Geo Marinescu (tobe): Din curiozitate.

Alex Bugalete (bas): Este o oportunitate sa ne facem auziti si sa oferim ceea ce am creat pana acum cu multa pasiune.

--- 

Autor: RiCo

--- 

COMPONENÈšA

  • Andrei Socarici (voce, chitara, tamburina)
  • Ionut Platon (chitara, voce)
  • Alexandru Bugalete (bas, muzicuta, voce) 
  • Geo Marinescu (tobe, voce)

--- 

https://www.facebook.com/trupa.achord/?ref=ts&fref=ts

--- Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

COMENTARII:

13.09.2016, 10:17AM, scris de Fleetwood Man
Buni băieți, un stil rar la noi si compozitii interesante, recomand !

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre co...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
2019.MAR.15. B. Trollo Bar. A-chord
2019.MAR.15. B. Trollo Bar. A-chord...
Publicat in: 10.03.2019, Ora: 06:41AM
A-Chord (București)
A-Chord (București)...
Publicat in: 06.10.2016, Ora: 06:51AM
Scena muzicală. România 2016
Scena muzicală. România 2016...
Publicat in: 30.05.2016, Ora: 06:50AM
A-Chord (București)
A-Chord (București)...
Publicat in: 11.04.2016, Ora: 06:47AM
A-Chord (București)
A-Chord (București)...
Publicat in: 28.03.2016, Ora: 06:36AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online