• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

The Emp (ElectroMagnetic Pulse, Bistrița)

Publicat in: 22.02.2016, 06:14AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1605
Etichete: #colectiv, Alexandru Titieni, Claudiu Copaciu, Emanuel Puscar, Grigore Scridon, Viviana Popa
The Emp (ElectroMagnetic Pulse, Bistrița)

Cu The EMP ne-am cunoscut anul trecut.

Noutatea este că din ianuarie 2016, Alexandru Titieni (care are deja 8 ani de experienta la bețe) cântă cu formația la tobe. În prezent există 41 de piese originale în repertoriul trupei, The EMP fiind influentata de artisti precum: Steve Vai, Joe Satriani, Led Zeppelin.

Se caută surse de finanțare pentru înregistrarea albumului de debut.

--- 

The EMP a mai participat la concursul GBOB România de două ori în 2015, la Cluj (martie) și la ARTmania (iulie); anul acesta revenind pe scena din Cluj la Semifinala GBOB Transilvania din mai 2016.

--- 

RiCo pentru GBOB România: Este a doua oara cand participati la GBOB? Cum a fost prima ta experienta la GBOB Romania/ in cadrul Semifinalei GBOB Transilvania - Cluj si la Semifinala GBOB ARTmania 2015?

Emanuel Pușcar (chitară solo, The EMP): Este defapt a 3-a oara, in 2015 participand la 2 semifinale. M-am bucurat ca am vazut atata lume interesata de muzica originala. Experientele au fost intense si tari fiind multe trupe intr-un scurt timp.

--- 

RiCo pentru CZB.ro: Ce iti doresti cel mai mult din experienta GBOB 2016?

Emanuel Pușcar (chitară solo, The EMP): Sa cantam si sa putem fi acceptati ca iesim pe scena fara solist vocal. Nu credem ca nu sunt iubitori si de rock doar instrumental. La ultimul concert al lui Joe Satriani din toamna anului 2015 de la Sala Polivalenta din Cluj au fost 5000 de oameni. Sala a fost plina! Cred ca o parte dintre ei ii vom regasi si la GBOB, nu?!

--- 

CZB: Ce parere ai avut de clubul si sonorizarea (la Hard Club Cluj si la Oldies Pub Sibiu) la Semifinala GBOB Transilvania - Cluj si la Semifinala GBOB ARTmania 2015?

Emanuel Pușcar (The EMP): Clubul si sonorizarea la Hard Club Cluj au fost OK. La ARTmania Sibiu clubul a fost ok, in schimb la sonorizare cateva trupe si-au adus head-urile pentru amp-urile de chitari proprii. Noi nu am stiut ca se poate face asa ceva si ne-am cuplat cu efectele la amplificatorul existent. Am avut un reglaj aproximativ si doresc pentru toti in viitor sau aceeasi tehnica sau sa stim din timp sa ne aducem noi echipamentul propriu.

--- 

CZB: Ce parere ai avut de Juriu la cele doua semifinale la care ati participat anul trecut? 

Emanuel Pușcar (The EMP): La Cluj eu zic ca a fost in ordine. Cele doua trupe care au iesit locul 1 si 2, adica Vespera si Face Today au fost cele mai in forma. La Sibiu in schimb am ramas nedumeriti. Eu cred ca trebuiau sa castige For The Wicked si Hteththemeth. De fapt aceste doua trupe au avut succes pentru ca prima a castigat premiul Best Romanian Metal Newcomer in 2015 si urca pe Arenele Romane pe 30 ianurie intr-o gala, iar Hteththemeth a castigat GBOB Romania in 2015.

--- 

CZB: Care au fost momentele cele mai importante pentru activitatea formatiei tale in 2015?

Emanuel Pușcar (The EMP): Primul moment important a fost intrarea in lumea muzicii originale, muncite, cantate cu suflet si dedicatie. Lucrul acesta s-a intamplat la Jaxx Rock Battle - Cluj, a continuat la GBOB Cluj, Rock in Parc - Bucuresti, GBOB ARTmania. O spun pentru ca pana atunci am cantat in mai multe locatii (pub-uri, scene), dar peste tot au fost trupe cu preluari. Spun clar: nu-i etic, nu-i nicicum sa tii un concert cu piese ale unor trupe care sunt inca active si canta pe scenele lumii si sa mai si ceri bani la intrare. Asta-i tare de tot....

--- 

CZB: Cum te-a afectat pe tine personal (la Bistrita) accidentul tragic de la Colectiv din Bucuresti.

Emanuel Pușcar (The EMP): M-a socat. Mi-am dat seama cat de vulnerabili suntem chiar si atunci cand nu ne gandim. Adica mergi la o cantare si mori?! Ce-i asta?! Imi pare foarte rau de cei care au mers sa se bucure de o cantare si-au plecat dintre noi..... Putea sa ni se intample si noua.

--- 

CZB: In ce sens consideri ca formatia ta este mai bine pregatita pentru competitia din acest an?

Emanuel Pușcar (The EMP): Anul asta venim cu 7 piese noi, compuse in toamna anului 2015, plus faptul ca avem tobosar nou cu 8 ani de experienta in spate. Se simte formatia mult mai bine cu noile piese si noul membru al trupei.

--- 

CZB: Care este cel mai important lucru pe care trebuie sa il stim despre The EMP?

Emanuel Pușcar (The EMP): Crestem mereu! Suntem foarte tineri (eu sunt la 21 de ani, ceilalti 3 sunt in apropiere de 18 ani) si devenim dupa fiecare repetitie si cantare mai buni.

--- 

CZB: De ce ati optat pentru o muzica instrumentala si nu doriti sa integrati o voce si versuri pe muzica compusa de voi?

Emanuel Pușcar (The EMP): Iubesc chitara si imi place stilul asta de muzica. De asemena nu cred ca neaparat chitara exista doar ca sa acompanieze un solist vocal. Observ de cele mai multe ori ca solistul vocal este piesa centrala intr-o trupa, iar chitara este lasata uneori sa interpreteze cate un solo prapadit de 10/15 secunde. Chiar cred ca o chitara poate sa faca un solo adecvat si sa fie cu brio solistul formatiei, putand exprima emotii mai intense (zic eu) decat o voce ragusita. Nu am spus ca am ceva impotriva celor care canta cu voce, spun doar ca pot sa fac cu chitara o exprimare cel putin la fel de buna!!!

--- 

Autor: RiCo

--- 

INTERVIUL 2015

http://czb.ro/articol/9031/

--- 

Componența

  • Emanuel Pușcar (chitară solo)
  • Viviana Popa (chitară ritm)
  • Grigore Scridon (bas) 
  • Alexandru Tițieni (baterie)

--- 

https://www.facebook.com/theempband/?ref=profile

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre colab...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
Katatonia
Katatonia...
Publicat in: 30.10.2017, Ora: 06:01AM
Warhanger (București)
Warhanger (București)...
Publicat in: 24.10.2017, Ora: 05:50AM
ÎMPREUNĂ REZISTĂM (partea 4/2016)
ÎMPREUNĂ REZISTĂM (partea 4/2016)...
Publicat in: 01.03.2017, Ora: 10:48AM
Dan Olaru (manager, Blue Night Shadow)
Dan Olaru (manager, Blue Night Shadow)...
Publicat in: 30.12.2016, Ora: 06:06AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2023 • Revista De Muzica Online