• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

Reflections (Bacău/China)

Publicat in: 18.02.2016, 06:53AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1371
Etichete: Alexandru Bordianu, Arina Cazacu, Daniel Benchea, Dragos Rebegea, Guibi Zeng
Reflections (Bacău/China)

Reflections este un proiect muzical de rock alternativ cu elemente nu-metal, post-grunge si metalcore, din Bacau. Proiectul a luat nastere in februarie 2014 la initiativa pianistului Dragos Rebegea si chitaristului Daniel Benchea.

Reflections s-a înscris în competiția GBOB România 2016.

--- 

RiCo pentru GBOB: Cum s-a înființat formația?

Daniel Benchea (chitaristul): Eu si cu Dragos eram colegi de clasa si buni prieteni cu un vis comun: sa infiintam o trupa rock. Asa ca ne-am pus pe treaba, am cautat oameni de incredere, unii colegi de liceu si ulterior am gasit-o si pe Arina.

--- 

RiCo pentru CZB.ro: Ce înseamnă Reflections pentru voi?

Dragos Rebegea (pianistul): Reflections a fost de fapt numele primului proiect muzical incercat de mine si de Daniel. Acesta semnifica transpunerea sentimentelor noastre in muzica pe care incercam sa le transmitem si publicului. Intentia si semnificatia sunt valabile si pentru acest proiect si ne-am gandit sa pastram numele.

--- 

CZB: Câte concerte ați avut până acum; în ce localități? 

Guibi Zeng (bateristul): La activ avem 15 concerte (majoritatea in Bacau), dar recent am participat si la un festival in Bucuresti.

--- 

CZB: Puteți povesti despre o experiență interesantă avută pe drum cu formația? 

Alexandru Bordianu (basistul): Desi la prima vedere par un tip destul de serios, inca imi amintesc cum dupa festivalul concurs la Bucuresti am primit provocarea de-a da pana si ultima haina jos de pe mine. Am acceptat asta deoarece am crezut ca mult iubitii mei colegi nu ma vor lasa in curul gol in spatele blocului aflat in centrul Bucurestiului. Au plecat cu tot cu hainele mele si s-au incuiat in apartament si m-au lasat doar in adidasi. Nervos, am cautat un telefon sa ii pot suna sa ma iau de ei si sa imi deschida si am nimerit fix in fata unei doamne cu un copil de mana. Femeia s-a uitat la mine ca la un violator cand am rugat-o sa imi imprumute pentru doi minute telefonul si speriata s-a indepartat chemand cel mai probabil politia iar eu am fugit inapoi in scara blocului. Dupa ce am urlat jumatate de ora la usa, minunatii mei colegi de trupa mi-au deschis si mi-au inapoiat hainele. Dupa asta am baut ca nebunii, ne-am imbatat si tot eu am ajuns sa dorm pe jos in bucatarie desi apartamentul era destul de mare.

--- 

CZB: Cum compuneți muzica voastră? 

Arina Cazacu (solista): Multe piese au pornit din improvizatii in timpul repetitiilor, insa de obicei Daniel compune riff-urile principale ale pieselor pe care mi le trimite, iar eu le ascult si in diferite stari de spirit scriu versurile. Prima data am compus versurile piesei "Cer" cand eram afara la o cheta cu prietenii si privind cerul. Dupa ce definitivez linia vocala, la repetitii se alatura Alex cu basul, Guibi da ritmul si Dragos creeaza atmosfera piesei cu efectele de la clapa. Nu avem un mesaj anume ce vrem sa il transmitem. Mai degraba fiecare piesa are povestea ei proprie si mesajul poate fi interpretat.

--- --- 

CZB: Ce părere ai despre scena muzicală din România în 2016?

Arina Cazacu (solista): Sunt multe trupe tinere care se dezvolta pe plan national fiind si posibilitati mai mari de promovare, dar din pacate pe plan local nu exista nici o finalitate. Trupele care reusesc sa se dezvolte pe plan national ajung sa fie cunoscute si ne putem chiar lauda cu trupe romanesti care concerteaza si la nivel international. In Bucuresti si Cluj dupa mine sunt cele mai mari sanse de dezvoltare.

--- 

CZB: Ce consideri că ar trebui făcut pe plan local sau la nivel de regiune ca formații ca a ta să aibă o șansă în plus să fie descoperite și ascultate de un public mai larg?

Guibi Zeng (bateristul): Cred ca ar trebui ca muzica aceasta underground sa fie mai mediatizata si pe plan local pentru ca inceputurile trupelor sunt vitale - și ar fi ideal ca mai multi oameni sa sustina acest gen muzical in cele din urma.

--- 

CZB: Dacă ai putea avea o putere supraumană, care ar fi aceasta?

Guibi: Sa plutesc ;)

--- 

CZB: Care este Cartea și/sau Filmul tău preferat?

Daniel Benchea (chitaristul): Seria de carti Ender's Game. Seria de filme Star Wars. In general science fiction.

--- 

CZB: Care este ținta voastră ca formație? 

Dragos Rebegea (pianistul): Noi dorim sa devenim din ce in ce mai cunoscuti in Romania si pe termen scurt sa inregistram si un album.

--- 

CZB: De ce v-ați înscris la GBOB România 2016?

Arina Cazacu (solista): Am prins curaj asa ca am decis sa aplicam la GBOB. Ne dorim foarte mult sa ajungem pe scena acestui concurs pentru ca profesionalismul cu care este organizat si oportunitatile pe care ni le ofera sunt o tentatie irezistibila. 

--- 

Autor: RiCo

--- 

Componența

  • Arina Cazacu (voce)
  • Daniel Benchea (chitara)
  • Alexandru Bordianu (bas)
  • Guibi Zeng (baterie)
  • Dragos Rebegea (clape)

--- 

https://www.facebook.com/reflectionsbacau

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre colab...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
GBOB România 2016
GBOB România 2016...
Publicat in: 17.03.2016, Ora: 06:00AM
Reflections (Bacău/China)
Reflections (Bacău/China)...
Publicat in: 15.02.2016, Ora: 06:57AM
Reflections (Bacău/China)
Reflections (Bacău/China)...
Publicat in: 11.02.2016, Ora: 08:45AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2023 • Revista De Muzica Online