• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

Vest (Timișoara)

Publicat in: 17.10.2015, 06:55AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1105
Etichete: Gbob România 2015, Ioan Puiu Popa, Lajos Varadi Eduard, Marcu Horia, Radu Stoica, Screciu Viorel, Timișoara Sacra Fame, Vest
Vest (Timișoara)

Printr-o prietenie de lunga durata, grupul muzical timisorean rămâne în aceeaÈ™i componență de aproape 15 ani. Lansat alnul acesta, albumul de debut, TimiÈ™oara Sacra Fame, conÈ›ine 18 compoziÈ›ii. 

Înscrisă în Semifinala de Folk-Jazz GBOB Banat, joi 8.OCT.2015 la terasa d'Arc, am vrut să facem un interviu de introducere cu formaÈ›ia Vest, corespondând prin email cu Radu Stoica.

Am sa incerc sa raspund la intrebarile din interviu


RiCo pentru GBOB.com: Cum s-a înfiinÈ›at formaÈ›ia?

Formatia s-a infiintat din prietenie si din dorinta componentilor de a renaste spiritul Timisoarei de a promova muzica de calitate cantata live.

--- 

RiCo pentru CZB.ro: Ce înseamnă Vest pentru voi?

Radu Stoica (chitară armonie, voce): VEST pentru noi reprezinta deschiderea spre valorile vestului si a occidentului pe care noi le-am admirat si le admiram si valori pe care dorim sa le promovam si sa le renastem atat in Timisoara cat si in Romania. 

--- 

CZB: Câte concerte aÈ›i avut până acum?

Radu Stoica (chitară armonie, voce, Vest): Concerte am avut pot spune foarte multe tinand cont de perioada mare de activare a trupei in mod special la Timisoara precum si in tara, luand in considerare faptul ca membrii trupei nu au ca sursa de venit concertele si nu doresc promovarea muzicii comerciale sau a pseudomuzicii care este foarte bine promovata, dar pentru care trupa nu a dorit sa faca compromisuri aspect care ne-a determinat sa nu acceptam colaborari care nu sunt in spiritul trupei si a proiectelor sale.   

--- 

CZB: Puteți povesti despre o experiență interesantă avută pe drum cu formația?

Radu Stoica (Vest): Povesti sunt foarte multe tinand cont de perioada indelungata de colaborare - prietenie ce a legat membrii trupei dar cea mai amuzanta amintire este la un concert ce l-am avut la Targu Mures unde tobosarul nostru Puiu Popa Ioan a venit cu cinelele lui, care a reusit performanta sa ne tina o noapte intreaga trezi chiar inainte de concert, fapt ce ne-a determinat sa ne mutam pentru noaptea urmatoare de linga cinele, care erau mai galagioase decit noi…

--- 

CZB: Cum compuneți muzica voastră? Aveți anumite mesaje pe care doriți să le transmiteți publicului?

Radu Stoica (Vest): Muzica si versurile le compun eu si bineinteles ca fiecare melodie este o traire si are un mesaj care este de dragoste, de revolta fata de unele aspecte ale vietii cotidiene, umorul si hazul de necaz precum si a spiritului de libertate si de promovare a valorilor culturale autentice - nu a preudoculturii care se promoveaza astazi. Din pacate suntem ultimii reprezentanti al  spiritului care a animat Timisoara anilor 70-80.   

--- 

CZB: AveÈ›i o compoziÈ›ie proprie care place mai mult la public… aveÈ›i un link pe net la această piesă?

Radu Stoica (Vest): Piesele fiind foarte diferite ca si stiluri de la rock la blues de la folk la country au audienta la public in functie de contextul concertelor dar melodiile cele mai solicitate sunt cele cu mesaj critic si de spirit liber. Tinand cont ca am inceput sa promovam orasul si spiritul Timisoarei prin videoclipul Timisoara Sacra Fame.

--- --- 

CZB: Ce părere ai despre scena muzicală din România în 2015?

Radu Stoica (Vest): Din pacate am o parere foarte proasta nu neaparat de scena muzicala din Romania dar si de muzica promovata la radio si TV nu numai in anul 2015 ci a intregii perioade a anilor 2000-2015 si din pacate nu se intrevede o schimbare nici pe viitor.  Faptul ca se organizeaza aceasta competitie de muzica live pentru trupe cu asa o deschidere si promovare prin proiectul GBOB România, constituie un motiv de mindrie pentru noi si prin simpla participare la aceasta competitie.  

--- 

CZB: Ce consideri că ar trebui făcut pe plan local sau la nivel de regiune ca formaÈ›ii ca a ta să aibă o È™ansă în plus să fie descoperite È™i ascultate de un public mai larg?

Radu Stoica (Vest): Ar trebui facut ceva foarte simplu. Ar trebui promovate si sprijinite mai mult (desi nu sunt spijinite deloc) valorile si talentele locale, de catre autoritatile locale si regionale - la multitudinea de manifestari, festivaluri, spectacole - unde nu este loc pentru acestia. 

--- 

CZB: Dacă ai avea o putere supraumană, care ar fi aceasta?

Radu Stoica (Vest): O putere supraumana mi-as dori sa pot schimba lumea in care traiesc in ideea ca lumea sa fie mai buna si mai curata la suflet si de a se reveni la valorile adevarate ale prieteniei si iubirii. Dar eu ma bucur ca am un har de a compune muzica, poezie si de a le si cinta. 

--- 

CZB: Care este cartea sau filmul tău preferat, și de ce?

Radu Stoica (Vest): Imi plac filmele si cartile istorice si SF-urile.

--- 

CZB: Care sunt următoarele voastre apariții publice?

Radu Stoica (Vest): Ca orice formatie ne dorim cintari cit mai multe in Timisoara in cluburi si Pub-uri unde avem segmentul nostru de ascultatori si ne mandrim ca am reusit prin efort propriu sa editam albumul si videoclipul Timisoara Sacra Fame si poate autoritatile locale vor dori sa putem sprijini si noi efortul de a deveni capitala europeana a culturii.

--- 

CZB: De ce v-aÈ›i înscris la GBOB România 2015?

Radu Stoica (Vest): Ne-am inscris avand in vedere ca la G-BOB se promoveaza muzica live si speram - si am convingerea - ca la aceasta competitie va cistiga valoarea si calitatea. Ce este de apreciat si de subliniat este si implicarea GBOB in adevarata promovare si a altceva decit se promoveaza la radio si TV.

Eu si formatia VEST nu avem decit sa ne bucuram de aceasta competitie si sa dorim succes atat organizatorilor cit si participantilor.

--- 

Autor: RiCo

--- 

Discografie

  • TimiÈ™oara Sacra Fame (2015)

--- 

Componența

  • Radu Stoica (chitară armonie, voce)
  • Lajos Varadi Eduard (chitară solo - voce)
  • Screciu Viorel (chitară - voce)
  • Marcu Horia (bas – voce) 
  • Ioan Puiu Popa (percuÅ£ie)

--- 

https://www.facebook.com/radu.stoica.52?fref=ts

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre co...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
I'm The Trip. Blind Date
I'm The Trip. Blind Date...
Publicat in: 14.05.2018, Ora: 06:46AM
GBOB România 2016
GBOB România 2016...
Publicat in: 14.02.2016, Ora: 12:45PM
Twoas4. Audrey in Pain English
Twoas4. Audrey in Pain English...
Publicat in: 08.02.2016, Ora: 06:41AM
Phonic Bomb (București)
Phonic Bomb (București)...
Publicat in: 25.01.2016, Ora: 06:40AM
Salmastra (București)
Salmastra (București)...
Publicat in: 18.01.2016, Ora: 06:13AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online