• czb.ro
Zoom. Retrospectiva Anului. 2010

Mauser şi Mushroom Story se destramă? Toma cu Kieddiez pregătesc un nou proiect muzical …

Publicat in: 01.12.2010, 10:43AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 2411
Etichete: Kieddiz, Mushroom Story, Scena Locală Cluj, Toma
Mauser şi Mushroom Story se destramă? Toma cu Kieddiez pregătesc un nou proiect muzical …

Toma de la Mauser cu Kieddiz de la Mushroom Story pun de un proiect nou muzical … Frontmani buni amandoi, Toma cu Kieddiez se plictisesc. trupele lor nu au mai cântat deloc în ultimele şase luni de zile.

Despre Mushroom Story

Începând din anii ’90, periodic la Cluj apare câte o formaţie cu ritmuri funk incorporate în muzică.


Trupa The Mushroom Story s-a format în anul 2004. Stilul care îi caracterizează este: alternative funkcore. Prima apariţie scenică are loc în 12 martie 2006, în deschidere la OCS. În martie 2007 s-a lansat primul demo. S-a participat la Peninsula Coke Live în cadrul concursului Manifest Yourself unde a fost aleasă câștigătoare a etapei 3 din concursul naţional Manifest Yourself. În anul 2008, s-a participat în finala Manifest Yourself unde câştigă locul I şi dreptul la înregistrarea gratuită a albumului de debut în studioul ISV de la Bucureşti, finanţat de Coca Cola, distribuit împreună cu revista Sunete. Trupa a intrat în studio în luna august 2008 pentru albumul Party Animals Inc.

Persoana responsabilă pe partea de evenimente pentru Sunete a plecat (sau s-a restrâns echipa, alegeţi varianta care vă convine). Practic, această persoană se ocupa de concerte pentru Mushroom Story până în acel moment (fiind un impresar neoficial, de împrumut, prin conjunctura fericită a colaborării cu revista Sunete). Băieţii au apelat la sprijin de la unul dintre patronii asociaţi al revistei… fără succes. Realitatea dură era că formaţia a câştigat un concurs, a primit un album cadou – şi era nevoie de un manager sau impresar care să promoveze mai departe proiectul. Această persoană a lipsit. Formaţia a susţinut mai multe concerte în ţară, cele mai multe la săli cu un public care nu număra mai mult de 100.

În pagina formaţiei din Wikipedia şi din MySpace găsim formula veche

  • Laci (25, chitară)
  • Alex (25, bass – înlocuit în 2010 de Harry)
  • Nono (21, tobe)
  • Paul (Kieddiez, 24, voce)

Formaţia se prezintă pe MySpace ca New Kids on the Block with a drinking problem …

Să faci parte din Mushroom Story înseamnă pentru noi: să repeţi într-o casă veche de peste o sută de ani care se poate prăbuşi în orice moment peste tine, pe nişte scule 5th hand care se ard zilnic, să cânţi în orice loc ai ocazia, să cunoşti multă lume, să îţi faci mereu prieteni noi, să răspândeşti atitudinea pozitivă, să tranformi orice concert într-un party …


După câţiva ani de cântări şi drumuri în cvasi-anonimat prin ţară, chitaristul, Laci, a plecat definitiv în vara 2010, la lucru în Ungaria. Asta se întâmplă după ce Alex este înlocuit de Harry la bas.

Bateristul, Nono, este implicat în mai multe proiecte de diverse genuri muzicale, pe plan local.

Ultimul concert promovat pe net este cel din 15 mai 2010. CLUJ. Booha Bar. Cu The MOOoD.

Totodată ultimul concert Mauser promovat pe net este cel din 12 mai 2010. CLUJ. Roland Garros. Cluj. Cu The Amsterdams. The Guillotines. Avorton. Un concert sprijinit de Centrul Cultural Francez

Pe pagina de MySpace de la Mauser, lângă componenţă scrie Momentarily out of order… Cei patru artişti, Toma – voce, Dan – chitara, înlocuit de Ovi în 2010, Cosmin – tobe, Adi – bas au format trupa Mauser în 2006, numele fiind inspirat din renumitul pistol nemtesc, Mauser C96. Lansat acum un an, la finalul lunii decembrie 2009, prin casa de discuri A&A Records, albumul de debut, Art…illery’s Band este o capodoperă clujeană de ritmuri dadaiste, pline de energie şi mai ales artă şi pasiune… Se face un traseu de concerte într-o duzină de oraşe din ţară … dar Mauser rămâne prea puţin cunoscută. Este nevoie de mai multă perseverenţă şi concerte în continuare. Este an de criză, formaţia nu este invitată la festivaluri; tinerii lipsiţi de răbdare şi experienţă în domeniu (nici Roma nu a fost clădită într-o zi … ) încetează să se mai întâlnească la sala de repetiţii.

Proiectul lui Paul (Kieddiez), solistul de la Mushroom Story, alături de Toma (solistul de la Mauser) a luat fiinţă din frustrarea amândurora că nu au reuşit să depăşească anumite bariere cu primele lor proiecte de suflet – amândoi având ambiţii personale şi idei artistice debordante.

O nouă sală de repetiţii a fost găsită de către Toma. Aceasta se împarte împreună cu cei de la Relative. CZB a fost acolo in cognito la 23.30 vineri 5 noiembrie … şi a descoperit că aici se află şi sediul pentru noua agenţie de concerte Torso Booking (unde s-au asociat Paul Kieddiez de la Mushroom Story cu Ion Titus Ileşoi de la fostul TBA Crew).


http://www.youtube.com/Sala de Repetitie la Cluj inainte de Renovare

La beri, în oraş, cu prietenii … şi în sala de repetiţie, tinerii discută, repetă şi pun la cale un proiect de muzică experimentală, artistică … despre care ceilalţi nu au voie să vorbească.

În weekenduri îi vezi pe cei doi împreună, la concertele cele mai ciudate din oraş, povestind, glumind, bând… aici un foto de la Don Vito din 1 octombrie. Kieddiez e în spatele lui Mishu de la Dance Trauma.


Mushroom Story. Povestea merge mai departe.

Contrar aparenţelor şi zvonurilor, Mushroom Story nu se destramă. Am povestit cu unul dintre membri Mushroom Story, care a negat faptul că trupa lui s-ar destrăma. Problema aici este că cel care a plecat, chitaristul Laci, era cel care venea cu cele mai multe idei esenţiale de compoziţie pentru formaţie. Din acest motiv, multă vreme nu s-a mai făcut nimic şi se lansase zvonul că trupa se destramă.

În realitate însă, se fac repetiţii cu o nouă chitaristă, al cărei nume rămâne secret, până la data la care se va decide dacă rămâne în componenţă.

S-a filmat deasemenea un videoclip în vară, la una dintre piesele noi, iar aceasta va fi lansată odată cu noua formulă, şi probabil, noul sound al trupei …

www.myspace.com/themushroomstory

Mauser în schimb, foarte probabil s-a destrămat, chiar dacă neoficial. Formaţia nu au mai repetat deloc de luni de zile. Nu există alte dovezi, zvonuri sau bârfe care să conteste acest fapt.

www.myspace.com/mauserband

vineri 19 noiembrie. 12.56

acum un minut am închis telefonul. am fost sunaţi de către un domn care s-a prezentat drept impresarul formaţiei … deşi noi nu ştiam că ar există o astfel de persoană, care în data de 19 noiembrie 2010, la ora menţionată mai sus, nu este menţionată şi nu există trecută cu nume sau contacte pe nicio pagină de internet a formaţiei Mushroom Story. Se pare că am atins o coardă sensibilă – spunându-ne că ne-am folosit de poze şi am scris fără aprobarea formaţiei … deşi aceasta este o ştire cu surse din interiorul formaţiei, din discuţii purtate de-a lungul ultimelor şase luni cu cei direct implicaţi în proiect – şi de la prieteni apropiaţi trupei, iar pozele sunt luate de pe pagina lor de MySpace! Textele biografice despre formaţie există pe Wikipedia şi pe pagina de MySpace a formaţiei… compuse de către artist! O singură poză este luată aici de către CZB, în care figura lui Paul (Kieddiez de la Mushroom Story) nu se vede de Mishu de la Dance Trauma (restul pozelor sunt luate din pagina de MySpace a formaţiei de pe net, la care bănuim că are acces o lume întreagă…)! Nu am înţeles rostul acestui telefon anonim (la final, când am cerut să mi se prezinte domnul, a închis telefonul) … Totodată se confirmă prin acest telefon că nu se ştie exact în ce formulă va continua formaţia, dacă se va întoarce sau nu chitaristul. Se confirmă prin acelaşi telefon faptul că se lucrează la un nou proiect muzical şi că nu se doreşte să se facă public acest amănunt … deşi în cercurile muzicale din Cluj toţi ştiu şi vorbesc despre acest proiect deja de aproape jumătate de an. S-a reproşat faptul că CZB nu a promovat până acum Mushroom Story, deşi sunt sigur că avem o recenzie de concert şi o recenzie de album. Modul în care formaţia s-a prezentat la acel concert se reflectă în cronica făcută; ce nu înţeleg artiştii este faptul că dacă vedem formaţia prezentându-se altfel la alt concert, cronica viitoare va reflecta, la fel, atitudinea şi calitatea prestaţiei respective. CZB şi orice instituţie mass media cred că are dreptul să îşi apere dreptul la liberă exprimare, vocea opiniei, critica muzicală, în primul rând prin experienţa cumulată de-a lungul anilor în acest domeniu. Desigur, este o părere subiectivă în fond şi altul aflat la acelaşi concert poate avea altă opinie. Şi asta este cel mai important lucru de fapt pentru orice formaţie, ca lumea să nu rămână indiferentă. Este culmea ca atunci când apare un articol despre o formaţie, să urmeze telefoane şi ameninţări. Aceste acţiuni pot duce în timp la înstrăinarea presei cu totul privind orice implicare în documentarea activităţii unei formaţii.

Sperăm că nu există mulţi impresari anonimi în undergroundul românesc care adoptă o atitudine nedemnă faţă de o sursă de promovare a muzicii de acest gen.

Ce am scris aici despre Mushroom Story ştim de la surse sigure, chiar din interiorul trupei. Drept dovadă şi filmarea direct de la sala de repetiţie, al cărei scop este să dovedească realitatea unor detalii explicate în acest articol.

---

acest articol a fost postat iniţial la ClickZoomBytes în 19.11.2010.

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

CJ. Încă un an de criză culturală
CJ. Încă un an de criză culturală...
Publicat in: 13.05.2011, Ora: 11:24AM
CJ. Trăim într-o lume cuantumă. O introducere
CJ. Trăim într-o lume cuantumă. O i...
Publicat in: 27.04.2011, Ora: 06:55AM
CJ. Regulile nescrise ale scenei de concerte
CJ. Regulile nescrise ale scenei de co...
Publicat in: 24.04.2011, Ora: 17:59PM
Procesele din Industria Muzicală autohtonă
Procesele din Industria Muzicală auto...
Publicat in: 22.03.2011, Ora: 09:58AM
Casele de Cultură din ţară. Rural vs Urban
Casele de Cultură din ţară. Rural v...
Publicat in: 16.03.2011, Ora: 13:04PM
2013.AUG.15-18. Rosia Montana. Fanfest 8
2013.AUG.15-18. Rosia Montana. Fanfest...
Publicat in: 06.08.2013, Ora: 06:28AM
Generaţia Adormită
Generaţia Adormită...
Publicat in: 30.07.2012, Ora: 18:54PM
ANIVERSARE RELATIVE. 1 AN. 15.OCT.2009
ANIVERSARE RELATIVE. 1 AN. 15.OCT.2009...
Publicat in: 18.02.2012, Ora: 06:45AM
2012.FEB.18. CJ. The King by 2 min. Mushroom Story, 6 ani
2012.FEB.18. CJ. The King by 2 min. Mu...
Publicat in: 14.02.2012, Ora: 06:58AM
2012.FEB.13-19. CJ. The KING by 2min. PROGRAM
2012.FEB.13-19. CJ. The KING by 2min. ...
Publicat in: 12.02.2012, Ora: 06:03AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2020 • Revista De Muzica Online