• czb.ro
Zoom. Retrospectiva Anului. 2010

Moda revenirilor la Bucureşti

Publicat in: 14.12.2010, 10:35AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 26157
Etichete: Dana Nălbaru, Go To Berlin, Hi-q, Hot Casandra, Paul Ballo, Robert Lama, Tep Zepi, Văduvabob
Moda revenirilor la Bucureşti Travka
Travka
a fost prima formaţie din undergroundul nostru firav, care a luat exemplul de afară, şi s-a reunit după o pauză de doi ani. Concertul de revenire din Silver Church (15 aprilie 2010) a avut un succes răsunător, înregistrând un record de încasări pentru trupa înfiinţată acum 8 ani la Focşani. Unda de şoc a pornit un mic val de mimetism balcanic, în siajul corabiei nebunilor primii săriţi fiind cei de la Tep Zepi.

---

Pana de baterişti buni la Bucureşti ajută la revenirea multor formaţii care nu au plecat de fapt niciodată, ci doar hibernează în timp de criză.

---

Secţia ritmică scârţâie la Kumm

Dacă intri pe pagina de MySpace de la Kumm, şi cauţi componenţa formaţiei, o să descoperi un rând întreg de puncte, puncte ............................................

Pe Facebook, treaba stă un pic altfel, aici apare un nume nou în 2010 (pe lângă Cătălin Mocan, Eugen Nutescu, Mihai Iordache, Kovács András şi Alexandru Miu): John Ciurea (ex-VăduvaBob şi Highlight Kenosis).

---

Tep Zepi

(După Travka) Mai întâi, Tep Zepi a revenit ... nu ştim exact nici de unde a plecat, nici încotro ar merge, deoarece nu prea are cântări nici când este activă (s-a bifat doar o serie de şapte date de club, dintre care trei la Bucureşti, în mai şi iunie – pe lângă alte două-trei festivaluri de vară) ... şi asta a fost posibil prin transferul lui John Ciurea în locul lui Vlad Bolborea la tobe.
---

Byte. Deja Vu. John Ciurea a fost al doilea toboşar şi la Highlight Kenosis, el venind în formaţia pentru a-l înlocui pe acelaşi Vlad Bolborea (John pleacă de aici din motive necunoscute în noiembrie 2009).

---

Apoi, din vară, John Ciurea repetă pe ascuns cu Kumm, după lansarea clipului Pop Song pe net ... deşi ştirea oficală vine de abia în 11 octombrie pentru public. Aici însă nu înţelegem de ce ar fi fost nevoie de înlocuirea garniturei, dacă motorul nu mai funcţionează bine din 2007. Se caută astfel o revenire la o formă înţeleasă doar de Kumm, o formaţie despre care se vorbeşte însă mai mult decât de Tep Zepi.

---

Spuneam că John Ciurea repeta pe ascuns cu Kumm ... pentru că formaţia clujeană mutată de doi ani în capitală avea deja un baterist cu care se prezenta în public... care le cunoştea întreg repertoriul de un an de zile ... Paul Ballo, care a început cu Go To Berlin, a colaborat cu The Amsterdams (alături de care apare pe EP-ul de debut Automatic); merge mai departe cu Go To Berlin - şi ajunge la Kumm după plecarea definitivă lui Dominic Csergo la Urma (şi alte proiecte la fel de active, precum Yesterdays) în 2009.

---

Paul Ballo a cântat ultima dată cu Kumm la Bucureşti în 24 septembrie 2010 (la Jukebox Club). A doua zi, Paul Ballo merge neanunţat la sala de repetiţie ... găsindu-şi colegii din trupă în plină activitate alături de o figură nouă în scaunul lui din spatele setului de tobe (această persoană fiind John Ciurea).

- de astăzi nu mai eşti tobarul nostru

Astfel, a aflat şi Paul Ballo faptul că este dat afară din trupă ...de ieri.

Nu este prima dată când Kumm face astfel de faze cu cei implicaţi în proiectul lor...

---

Bateristul Paul Ballo (care se pricepe şi la sintetizatoare) s-a putut retrage în noul lui proiect Hot Casandra înfiinţat la începutul acetui an, alături de Matei Teposu de la Trouble Is... şi se pare că alt proiect din trecutul mai recent al artistului este pe punctul de a reveni în 2011...

---

Go To Berlin revine în 2011?

Noul zvon din satul mare de la sud de Carpaţi este faptul că Go To Berlin (condusă de Robert Lama, şi care nu a mai susţinut niciun concert din decembrie 2009) revine. Pe pagina de MySpace este trecut în continuare numele casei de discuri britanice Lockjaw Records, care i-a semnat din primăvara 2009, şi care le-a distribuit Just A Band EP într-o zonă necunoscută, cu un mic concert de lansare doar în capitala ţării noastre, fără impact.

--- 

Bateristul de la OCS a vrut să plece definitiv!

Pe Blogul Şobolanilor (adică, al celor de la OCS) găsim postarea din 13.12.2010
Multumim Ralucai Pescaru, cea mai tare tobaritza pe care am vazut-o live, multumim lui Daniel si ii mai multumim si lui Chester, cel care probabil ar fi fost al 4-lea sobolan daca Mihnea Dobrota nu ar fi cedat emotional si nu s-ar fi reintors in nava mama! Caci asta s-a intamplat: Mihnea is back!
La OCS, noul tobar e vechiul tobar si anume Mihnea Dobrota... Cel care nu a pus botul la tentatiile strainatatii si, ca un patriot desavarsit a reales OCS!
În acelaşi sait se postase anunţul pentru căutarea unui toboşar în 5.11.2010... Adica cineva pregatit de 3 concerte pe luna si 2 repetitii pe saptamana, care sa nu foloseasca prea des sintagmele “baieti am treaba” sau “iar repetam?!?!?” si sa nu cunoasca expresia “nu pot diseara pentru ca sunt cu cealalta trupa” ...Work, anyone?

---

După ce am aşternut toate aceste idei pe ecranul laptopului, şi pregătindu-mă să încarc aceste informaţii în websaitul ClickZoomBytes, îmi dau seama de câtă lipsă de răbdare dăinuie în cadrul unor proiecte, de vânzoleala de artişti de la o formaţie la alta în perioade restrânse de timp şi de lipsa cronică de artişti pricepuţi la un anumit instrument sau dedicaţi unui anumit proiect.

---

Problemele înşirate în paragraful anterior vin în întâmpinarea întrebării care ne bântuie deja de ani de zile: de ce nu funcţionează scena muzicală la noi şi pe partea de trupe care cântă Live în circuitul limitat de cluburi ...

---

Numele cu o rezonanţă aparte care au revenit în 2010 sunt Dekadens şi Partizan.

---

Condusă de Janin Pasniciuc, Dekadens a avut parte de un turneu în Lumea Nouă în 2007. Formaţia s-a relansat în noua formulă cu Andreea Lupescu (de la formaţia Green) la microfon şi Andrei Petrilă la beţe. Dekadens a revenit pe scenă după o pauză de nouă luni la clubul Booha Bar din Cluj în 17 aprilie.

--- 

Artanu s-a retras brusc de la Timpuri Noi, aceştia prezentându-se la Set Up Timişoara în 5 decembrie 2009 fără figurantul principal. Revenirea oficială a formaţiei Partizan (care ne cânta Am cu ce în 2002) are loc la Peninsula 2010, în 29 august pe Scena Terrace.

--- 

Hi-Q. O adevărată revenire

Hi-Q a intrat în topuri în 1999. Braşovenii au avut lipici la public, ajungând la un moment dat să prezinte emisiuni matinale de pe Litoral pentru Antena 1. Dana Nălbaru a revenit în trupa care a consacrat-o la şapte ani după ce ea s-a despărţit de cei doi colegi ai săi, Mihai Sturzu şi Florin Grozea. Se discuta despre împăcarea trioului de peste un an jumate. Evenimentele s-au precipitat odată cu părăsirea formaţiei de către solista Anya, cu scandal, în direct la emisiunea Happy Hour, joi 4 februarie. Sibianca a cântat din mai 2008 alături de Hi-Q.

---

O falsă revenire. Andreea Antonescu alias Miss Ventura

Andreea Antonescu se chinuie de ceva vreme să revină, cu sprijinul celor de la Roton. În septembrie a apărut clipul Ready for Us în care apărea Miss Ventura. În octombrie se zvonea că artista ar fi rămas însărcinată şi că acesta ar fi motivul pentru care relansarea ei sub noul nume de scenă va fi amânată încă o vreme. Tatăl copilului este afaceristul Traian Spak, alături de care şi-a petrecut ultimii cinci ani. Se crede că artista se va căsători după ce va avea copilul în 2011. Artista a negat aceste fapte în presă până în prezent, dar cert este că relansarea pe piaţa muzicală nu a mai avut loc în 2010.

--- 

---

Undergroundul în 2011

În Underground, John Ciurea (actualul tobar la Kumm) participă la o piesă de teatru unde interpretează coloana sonoră alături de mai mulţi artişti de la Byron. Mie astfel de situaţii îmi sugerează

  1. omul musteşte de talent şi simte nevoia să cânte în cât mai multe proiecte în paralel; 
  2. omul are prea mult timp liber şi se plictiseşte
  3. omul este precum albinuţa, care zboară din floare în floare până găseşte nectarul potrivit

oricare situaţie o alegi, afectează activitatea celor din formaţia care contează pe prezenţa lui în sala de repetiţie şi pe teren, la concertele de club.

--- 

Nine Inch Nails Tribute

Pentru ca să închidem cercul acestui carusel de muzicieni care par a fi foarte activi, când de fapt nu fac nimic, ne întoarcem la Tep Zepi, care precum am zis, a revenit pentru şapte date în primăvară. Înloc să se ţină de treabă şi să încerce să devină mai cunoscuţi în ţară, fraţii Ferezan (membri fondatori de la Tep Zepi) s-au implicat într-un proiect NIN Tribute. Din vara lui 2010 până în februarie 2011, se repetă pentru (deocamdată) un concert unic la Bucureşti. Dacă merită efortul, timpul sau banii, doar ei ştiu. Alţii cooptaţi la acest proiect sunt Janin Pasniciuc de la Dekadens şi Răzvan Ristea de la Luna amară. Le dorim succes.

---

Ce văd la modul în care se face muzică la Bucureşti este o mare vânzoleală de artişti şi trupe care se ceartă, se împacă, se despart, revin, şi fac ce fac, dar mai mult doar în ograda lor cântă şi se bat cu pumnii în piept prin YouTube, Facebook, Twitter de succesul de care se bucură, cea mai tare piesă compusă, noul album, etc. etc.

Artiştii la noi nu au înţeles lucrul esenţial pentru a reuşi cu o trupă: perseverenţa într-o echipă unită (fără proiecte în paralel) şi o activitate constantă în toată ţara.

---

Autor: RiCo

--- 

Un interviu cu Paul Ballo după ce a fost dat afară de către colegii din Kumm:

http://thegig.ro/2010/10/interviu-paul-ballo

---

http://www.facebook.com/dekadensband

---

http://www.myspace.com/partizanromania

---

http://www.myspace.com/travkaband

---

http://www.myspace.com/hotcasandra

---

http://www.myspace.com/kummband

---

http://www.myspace.com/gotoberlinofficial

---

Facebook Twitter MySpace  
 

Sectiunea de comentarii este inchisa!

Niciun comentariu!

Articole relative:

CJ. Încă un an de criză culturală
CJ. Încă un an de criză culturală...
Publicat in: 13.05.2011, Ora: 11:24AM
CJ. Trăim într-o lume cuantumă. O introducere
CJ. Trăim într-o lume cuantumă. O i...
Publicat in: 27.04.2011, Ora: 06:55AM
CJ. Regulile nescrise ale scenei de concerte
CJ. Regulile nescrise ale scenei de co...
Publicat in: 24.04.2011, Ora: 17:59PM
Procesele din Industria Muzicală autohtonă
Procesele din Industria Muzicală auto...
Publicat in: 22.03.2011, Ora: 09:58AM
Casele de Cultură din ţară. Rural vs Urban
Casele de Cultură din ţară. Rural v...
Publicat in: 16.03.2011, Ora: 13:04PM
2017.MAR.8. TM. Manufactura. Hot Casandra
2017.MAR.8. TM. Manufactura. Hot Casan...
Publicat in: 03.03.2017, Ora: 06:07AM
2014.MAI.17. B. Casa Presei Libere. Finala Burn. DJ roman la Ibiza
2014.MAI.17. B. Casa Presei Libere. Fi...
Publicat in: 12.05.2014, Ora: 06:50AM
2014.FEB.21. B. Club EDEN. HauteCulture, Never Over, Hot Casandra
2014.FEB.21. B. Club EDEN. HauteCultur...
Publicat in: 16.02.2014, Ora: 06:04AM
2014.FEB.20. B. ENERGIEA. HOT CASANDRA
2014.FEB.20. B. ENERGIEA. HOT CASANDRA...
Publicat in: 15.02.2014, Ora: 06:59AM
2014.MAR.8. B. Club Colective. Funk Rock Hotel
2014.MAR.8. B. Club Colective. Funk Ro...
Publicat in: 13.02.2014, Ora: 07:51AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online