• czb.ro
Click. Industrie

Finala GBOB România 2016

Finala GBOB România 2016

Avem un potenÈ›ial mare muzical în România anului 2016 È™i sunt mândru că pot spune cu mâna pe inimă că avem parte de o bază solidă de tinere talente, care ne pot promova È›ara cu mândrie È™i în străinătate cu muzica lor. Este însă greu de făcut acest pas, indiferent de gen muzical, iar cu acest scop am dezvoltat proiectul GBOB România în 2015-2016. Bătălia Mondială a FormaÈ›iilor caută formaÈ›ia cea mai ingenioasă muzical, care are cel mai mare potenÈ›ial prin adaptarea talentului nu doar să ne reprezinte È›ara la un concurs internaÈ›ional, dar pentru ea în primul rând, să ajungă să cânte pe o scenă cu tradiÈ›ie dintr-o metropolă a lumii, alături de alte câteva zeci de formaÈ›ii în faÈ›a unui juriu format din oameni implicaÈ›i în industria muzicală din străinătate. Cred că acesta este testul cel mai interesant pentru orice formaÈ›ie, indiferent de cota ce o are pe piaÈ›a autohtonă. 

Anul trecut Hteththemeth ne-a reprezentat la Finala mondială GBOB de la Berlin. FormaÈ›ia braÈ™oveană cânta pe scenă de doi ani de zile, dar în anul ce a trecut de la participarea ei la Semifinala GBOB Artmania, grupul muzical axat pe genul Metal a făcut un salt enorm calitativ prin împletirea spectacolului de scenă cu interpretarea muzicală ale pieselor compuse de ei. Marele avantaj la Hteththemeth este conceptul È™i mesajul pieselor… capitol care lipseÈ™te cu desăvârÈ™ire la multe proiecte tinere. 

Hteththemeth a participat la Finala GBOB 2016 unde a fost apreciată ca fiind Vicecampioană mondială, a realizat un videoclip profesional - cu actori, a lansat un album concept, a susÈ›inut un turneu în È›ară È™i a mai reprezentat România È™i la Finala concursului Wacken Metal Battle… 

În seara finalei GBOB România 2016, la Kruhnen Musik Halle din BraÈ™ov, formaÈ›ia cu numele imposibil de citit, a convins publicului prezent È™i spectatorilor online de ce a câÈ™tigat ediÈ›ia trecută a concursului nostru È™i de ce a fost atât de aproape de a fi Campioana mondială GBOB vara trecută.


--- 

Finala naÈ›ională GBOB România 

sâmbătă 10 decembrie 2016 

Kruhnen Musik Halle, Brașov


---

S-a simÈ›it că la unele formaÈ›ii, calificate la Finala naÈ›ională GBOB România 2016, le-a lipsit experienÈ›a scenică. FormaÈ›iile care au avut exces de zel în această seară sunt: BEAR (trupa de metal din Simeria), A.L.L. Friends Band (pop-rock, TimiÈ™oara) È™i Funk'e Fetish (funk rock, Cluj-Napoca). Cu puÈ›in mai multă experiență de scenă sunt sigur că dacă aceste trei formaÈ›ii ar avea melodiile mai aÈ™ezate, ar putea avea succes la un public mult mai larg ca în prezent. 

FormaÈ›iile care nu au evoluat față de prezenÈ›a lor pe scenă în etapa semifinalelor regionale sunt: Camera 107 (ChiÈ™inău-Satu Mare, a prezentat două piese pop-rock interpretate de muzicieni de muzică clasică de la care ne aÈ™teptăm la compoziÈ›ii mai convingătoare pe viitor), Adamo Caduco (Suceava, are o muzică post metal extrem de complexă cu versuri profunde, la care lipseÈ™te impactul vizual pe scenă), Blue Night Shadow (blues rock, BucureÈ™ti), Recursive Delusion (metal, BucureÈ™ti). 

-  

La Sonic Distillery (funky blues-rock, Cluj-Napoca) sunt sigur că dacă s-ar fi găsit o vestimentaÈ›ie scenică neconvenÈ›ională È™i dacă formaÈ›ia È™i-ar fi dorit să aibă vizual un impact la fel de mare ca vocea solistei, această formaÈ›ie ar fi câÈ™tigat mai multe premii È™i ar fi ajuns pe podium. AcelaÈ™i lucru este valabil pentru Late November (rock alternativ, TimiÈ™oara), care deÈ™i s-a prezentat mai bine ca în etapa semifinală, trebuie să îÈ™i facă rodajul prin susÈ›inerea mai multor recitaluri ca să îÈ™i poată dezvolta un joc scenic pe măsura muzicii alternative melodioase È™i complexe, prezentată pe două voci. 

Black Ice (Râmnicu Vâlcea, metal) mi-a lăsat impresia la semifinală că încearcă să imite spectacolul câÈ™tigătoarei de anul trecut, Hteththemeth, iar în finală m-a convins de acest lucru.

Warhanger (thrash metal, BucureÈ™ti) s-a prezentat la finală într-o formulă de avarie… ceea ce este de admirat È™i respectat. Un concurs care se desfășoară pe parcursul unui an întreg cere seriozitate È™i profesionalism de la participanÈ›i. Eufobia din Sofia (BG) nu a mai putut ajunge la finala din 2016; anul trecut The Case (TimiÈ™oara) s-a retras de emoÈ›ii - È™i a anunÈ›at asta doar cu câteva zile înainte. Un artist care doreÈ™te să reuÈ™ească în acest domeniu trebuie să se prezinte la cântare indiferent de situaÈ›ie sau probleme personale. Warhanger mi-a câÈ™tigat respectul È™i a făcut o rocadă în componență: bateristul fiind accidentat, basistul a trecut pe scaunul de la tobe.

---  

Oricare din următoarele formaÈ›ii ar fi putut reprezenta È›ara noastră cu mândrie la finala mondială GBOB din Atena în 2017:

B.P.C (punk-rock, IaÈ™i) a evoluat foarte mult ca interpretare È™i joc scenic. Am fost surprins plăcut È™i am simÈ›it că ieÈ™enii au lucrat în ultimele trei luni È™i că au făcut un efort deosebit pentru a se pregăti pentru finală. Dacă se È›ine de treabă, acesta este un proiect despre care vom auzi mai multe în viitorul apropiat. 

Hybrid Symphony (metal simfonic, Sighetu MarmaÈ›iei) s-a prezentat cel mai bine la această finală, dar în continuare nu simt vioara pe scenă. Ar trebui să se gândească niÈ™te pasaje de piese în care vioara să fie lăsată să iasă în evidență, altfel, din punctul meu de vedere, instrumentul exotic al trupei va rămâne doar un element de decor. 

Riot Monk (metal, Baia Mare) a transmis aceeaÈ™i energie ca la semifinala Artmania 2016 È™i semifinala CriÈ™ana-MaramureÈ™ din 2015. Este o trupă "dintr-o bucată" care merită urmărită dacă ajunge la tine în oraÈ™. Vicecampioana acestei ediÈ›ii poate să ne reprezinte la Atena în cazul în care Paper Magik întâmpină probleme care o obligă să se retragă din competiÈ›ie.

The Wax Road (Ungheni/MD, rock alternativ) a fost cea mai profesionistă, până la ultimul detaliu, fiind comperată de către cineva din juriu cu Led Zeppelin.

CÂȘTIGÄ‚TOAREA acestei ediÈ›ii a fost paper magik (din BucureÈ™ti), care promovează aÈ™a numitul origami rock, un gen muzical care incorporează o gamă largă de elemente È™i de stiluri în muzica ei. Acest power trio a È™ocat prin jocul scenic, fiind acompaniat de beculeÈ›e atârnate de chitară, tablete lipite de clapă È™i îmbrăcată în cămăși unice, cu pete de culori pastelate È™i versuri scrise de mână de prietenele lor. ToÈ›i membrii juriului au fost de acord că acest proiect are cel mai mare potenÈ›ial de a oferi un spectacol neconvenÈ›ional - din punct de vedere muzical È™i vizual - la Atena în 2017.
--- 

Pentru al doilea an consecutiv, Finala naÈ›ională GBOB România poate fi considerată Evenimentul muzical al anului din România. 

Sună bombastic, dar este adevărat, pentru că aici a fost vorba de un concurs de talente pentru toate vârstele, care interpretează compoziÈ›ii muzicale proprii (ORIGINALE) la instrumente (LIVE), din toate colÈ›urile țării (È™i din Basarabia). GBOB România este singurul concurs de muzică LIVE care este deschis tuturor genurilor muzicale È™i adună formaÈ›iile din toate regiunile țării, dând È™ansa câÈ™tigătoarei să se prezinte pe o scenă cu tradiÈ›ie a unei metropole internaÈ›ionale pentru a reprezenta România la Finala mondială GBOB. Anul acesta Finala naÈ›ională GBOB România a fost organizată la BraÈ™ov, în centrul țării, la Kruhnen Musik Halle, o locaÈ›ie nouă, modernă, proiectată pentru festivaluri "indoor", dotată la standarde înalte de calitate privind organizarea, scena, sunetul, luminile.

AsociaÈ›ia Sunetul Muzicii împlineÈ™te visele artiÈ™tilor de a cânta în centrele culturale importante din È›ară în faÈ›a unui public numeros. 

Anul acesta 16 formații s-au adunat din toată țara la Brașov pentru acest festival de muzică care este o adevărată rampă de lansare pentru formațiile care vor să evolueze profesional.


--- 

Niciun participant nu a plecat acasă fără un premiu, fie că era vorba de un slot de festival, contract cu casă de discuri, contract de impresariat artistic, expunere media, recital, ÅŸedinţă foto sau vouchere. 


Juriul a fost format (în ordine alfabetică) din: 

  • Vlad BuÈ™că, Head of Digital la Universal Music Romania, manager U-Rock
  • Richard Constantinidi, PreÈ™edintele juriului, director naÈ›ional GBOB România
  • Edmond Lenarth, director booking Electric Castle Festival
  • Bogdan Șerban, redactor-realizator Radio Guerrilla 


După mai bine de patru ore È™i un adevărat maraton de piese, juriul a luat o pauză pentru deliberare, timp în care campioana de anul trecut, Hteththemeth, a susÅ£inut un recital conceptual, gândit cu coregrafie È™i decor de scenă, prin care se dovedeÈ™te că trupa câÈ™tigătoare de anul trecut a evoluat din punct de vedere al exprimării artistice È™i concept de spectacol - iar asta se datorează participării la concursul GBOB România. 


--- 

PREMIILE:


Locul 1. Campioana GBOB România 2016 este:

Paper Magik (BucureÈ™ti) – va reprezenta România la finala mondiala GBOB de la Atena din octombrie 2017

Totodată, a câÈ™tigat Premiul GuerriLive oferit de Radio Guerrilla 

È™i Premiul ArtMania Festival, fiind invitată în programul festivalului de la Sibiu în 2017


Locul 2. Vicecampioana GBOB România 2016 este: 

Riot Monk (Baia-Mare), care va reprezenta România la finala mondială GBOB 2017 în cazul în care Paper Magik e obligată să se retragă din motive obiective, de forță majoră 

Totodată, a câÈ™tigat Premiul Măgura Wave Festival 2017

È™i Premiul OLi! Management… È™i poziÈ›ia de Cap de afiÈ™ în festivalul Eurock Christmas 2016 organizat în 23 decembrie la Jazz & Blues Club din Târgu MureÈ™


BEAR (Simeria) a câÈ™tigat

Premiul Universal Music Romania: un contract de distribuție digitală a albumului de debut

È™i Premiul La Dâmburi 2017, fiind invitată în program la festivalul din Satu Mare (în primul weekend din septembrie)


The Wax Road (Ungheni, MD) a câÈ™tigat Premiul Electric Castle 2017, fiind invitată în programul festivalului din 12-17 iulie la BonÈ›ida


Blue Night Shadow (BucureÈ™ti) – a câÈ™tigat Premiul The Intermission - o È™edință foto profesională de la revista online


Recursive Delusion (BucureÈ™ti) – a câÈ™tigat Premiul Anglo-Saxon Booking - un contract de impresariat cu Graham Robinson

și un voucher de reducere de la magazinul Uman


A.L.L. Friends Band (TimiÈ™oara) 

a câÈ™tigat Premiul de Promovare al postului altRadio

și un voucher de reducere de la magazinul Uman


B.P.C (Iasi) – a câÈ™tigat Premiul Aby Stage Bar, un recital de club la Râmnicu Vâlcea în 2017


Adamo Caduco (Suceava), Black Ice (Râmnicu Vâlcea), Camera 107 (Satu Mare/ChiÈ™inău), Funk’e Fetish (Cluj-Napoca/Brăila), Hybrid Symphony (Sighetu MarmaÈ›iei),  Late November (TimiÈ™oara), Sonic Distilery (Cluj-Napoca), Warhanger (BucureÈ™ti)

a câÈ™tigat un voucher de reducere de la magazinul Uman.


Camera 107 a fost singura trupă care nu a participat la decernarea premiilor


--- 

DE ULTIMÄ‚ ORÄ‚. H!T Music Channel a acordat premii surpriză la două formaÈ›ii din competiÈ›ie, pe lângă premiul promis Campioanei GBOB România 2016: Paper Magik va avea un videoclip difuzat în programul de zi al canalului naÈ›ional de muzică, în 2017 …


Alte două formaÈ›ii ale căror piese ORIGINALE vor fi promovate la H!T Music Channel începând de la începutul anului 2017 sunt:

Vicecampioana GBOB România 2016, Riot Monk (din Baia Mare)

și The Wax Road (din Ungheni/MD)


--- 

Spectacolul a fost difuzat integral în direct online cu ajutorul celor de la AltRadio (TimiÈ™oara).

--- 

Din echipa de organizare GBOB România 2016 au făcut parte:


Richard Constantinidi (AsociaÈ›ia Sunetul Muzicii) 

- director naÈ›ional GBOB România, Cluj

Mihai Răzvan Mugescu (AsociaÈ›ia Mentor Rock) 

- director adjunct GBOB România, Rm. Vâlcea


Vlad-Andrei Onescu (pianist, Hteththemeth), Brașov

- director PR pentru Finala GBOB România 2016

Bianca Florea 

- colaborator GBOB România 2016, Sibiu

Costin NeamÈ›u 

- inginer sunet GBOB România, Rm. Vâlcea

Claudiu Moisescu 

- director imagine GBOB România, Cluj

Vladimir Gheorghiu 

- fotograf GBOB România, GalaÈ›i-BucureÈ™ti

Lucian Csibi 

- designer GBOB România, Cluj


Călin Ilea 

- fotograf, Cluj

Graham Robinson (Anglo-Saxon Booking Agency) 

- Stage Crew, directorul distileriei GBOB România, Londra-Reghin

Vlad Bălan (AsociaÈ›ia Samstudia Satu Mare) 

- Stage Crew


Costea CodruÈ› (baterist, Hteththemeth)

- coordonatorul È™edinÈ›ei bateriÈ™tilor la Finala GBOB România 2016


Aurel Cotarcă (AltRadio), Timișoara

- prezentatorul Finalei GBOB România 2016


--- 

Gazdele de la Kruhnen Musik Halle care au asigurat succesul acestui eveniment sunt:


Dan Zaharia 

- director Rockstadt/Kruhnen Musik Halle

Ștefan Zaharescu 

- administrator, booking Rockstadt/Kruhnen Musik Halle

HoraÈ›iu Bodocan 

- sunetist Rockstadt/Kruhnen Musik Halle


--- 

FormaÈ›ia invitată în recital care a făcut furori în È›ară în 2016,

Campioana GBOB România 2015, care a reprezentat România la Finala GBOB 2016 È™i Wacken Metal Battle 2016, 


Vicecampioana mondială GBOB 2016 este:

Hteththemeth


--- 

OBSERVATORII aflaÈ›i în seara finalei la Kruhnen Musik Halle din BraÈ™ov au fost (în ordine alfabetică):


Vlad Bălan

- organizator al festivalului La Dâmburi (Satu Mare)

Olimp BoroÈ™, CEO Oli! Management

- organizator Eurock Christmas la Târgu MureÈ™

Mădălina Gabor

- director International Radio Deutschland, Sibiu

Adrian Gheorghiu 

- event manager la Artmania Festival 

Mihai Răzvan Mugescu

- director Aby Stage Bar, Râmnicu Vâlcea

Graham Robinson

- director Anglo-Saxon Booking Agency (Londra)

Cătălin Strinu

- director la Măgura Wave Festival (Simeria)


--- 

Următorul eveniment GBOB România va avea loc în aprilie 2017, la Casa Tineretului din TimiÈ™oara. Pentru mai multe noutăți, accesaÈ›i pagina de Facebook a concursului GBOB România.

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Eurock Christmas
Eurock Christmas ...
Publicat in: 06.12.2016, Ora: 09:56AM
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS NAȚIONAL de muzică
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS...
Publicat in: 01.11.2016, Ora: 08:18AM
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinului
Semifinala GBOB Banat. Forța Desti...
Publicat in: 18.10.2016, Ora: 07:05AM
ÃŽN PREMIERÄ‚ la Suceava. Semifinala GBOB Bucovina
ÃŽN PREMIERÄ‚ la Suceava. Semifin...
Publicat in: 12.09.2016, Ora: 14:35PM
Graham Robinson: Kudos to GBOB România
Graham Robinson: Kudos to GBOB Româ...
Publicat in: 03.08.2016, Ora: 11:40AM
2019.NOV.30. Ramnicu Valcea. Aby Stage Bar. Antract
2019.NOV.30. Ramnicu Valcea. Aby Stage...
Publicat in: 25.11.2019, Ora: 06:20AM
2019.NOV.8. Ramnicu Valcea. Aby Stage Bar. Jorg
2019.NOV.8. Ramnicu Valcea. Aby Stage ...
Publicat in: 05.11.2019, Ora: 21:46PM
2019.NOV.9. Ramnicu Valcea. Aby Stage Bar. Trooper
2019.NOV.9. Ramnicu Valcea. Aby Stage ...
Publicat in: 04.11.2019, Ora: 06:05AM
2019.NOV.2. Ramnicu Valcea. Aby Stage Bar. Kempes
2019.NOV.2. Ramnicu Valcea. Aby Stage ...
Publicat in: 28.10.2019, Ora: 06:01AM
2019.OCT.18. Ramnicu Valcea. Aby Stage Bar. RUA
2019.OCT.18. Ramnicu Valcea. Aby Stage...
Publicat in: 16.10.2019, Ora: 23:44PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online