• czb.ro
Zoom. Artist. Autohton

Micul Paris (Bucuresti)

Publicat in: 07.04.2016, 06:49AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 679
Etichete: Ana Pavelescu, Daniel Croitoru, Ion Calota, Ion Pavelescu, Lavinia Emanoil, Micul Paris, Onu, Pavel Stoica
Micul Paris (Bucuresti)

 • Localitate: București
 • Gen muzical: pop-rock acustic
 • Anul înființării: 2009

Micul Paris s-a înființat în noiembrie 2009. De atunci s-au schimbat câteva formule dar stilul și sound-ul pop-rock acustic s-au păstrat. Din trupă au făcut parte instrumentiști de valoare ca Marius Vintilă (tobe, percuție), Radu Cartianu (chitară bas), Adi Sebe (chitară, voce) și alții.


Stilul abordat este pop-rock acustic (chitare acustice, bas acustic, pian, uneori și violoncel). Trupa se axează pe compoziții proprii dar cântă și cover-uri, pentru diversificarea repertoriului.


Au ajuns la actuala formulă în timp, din aproape în aproape, cunoscându-se pe parcurs, prin recomandări de la prieteni comuni.

Cu toții au studii muzicale și experiență de mai mulți ani, cântând în diverse trupe încă din studenție sau chiar din liceu.


Lavinia Emanoil (voce) a absolvit școala de artă populară secția canto clasic. A participat la festivaluri de muzică, fiind și premiată la festivalul Flori de Mai. A apărut în  diverse emisiuni muzicale la Romantica TV, Euforia TV. A avut colaborări cu trupe ca Funkatak, Magic Cover și a participat la spectacolele Sălii de Cultură a Ministerului de Interne. A colaborat cu mai mulți compozitori: Dan Dimitriu, Dinu Giurgiu, Horia Moculescu și a avut proiecte cu mezzosoprana Claudia Hangiuc și tenorul Bogdan Mihai.

Artiști preferați: Amy Winehouse și Emily Sandé.


Ion Calotă (bas acustic) a absolvit școala populară de artă la chitară bas. A prins vremurile de glorie din anii ’90 ale muzicii rock românești, cântând în trupe precum Interval (heavy metal), Floare Albastră (rock progresiv și jazz-rock), Adi Manolovici Group (funk & fusion), Harap Alb (hard rock).

A cântat pe scene din Brașov, Buzău, Craiova, Ploiești, Giurgiu, Târgu Mureș, Rm. Vâlcea, Câmpulung Muscel, Reghin, Rovinari, Odorheiu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Mamaia, Costinești și majoritatea sălilor și cluburilor din București, inclusiv Sala Polivalentă și Sala Palatului.

Artiști preferați: bass-istul Jaco Pastorius și trupa Yes.


Pavel Stoica (clape) este profesor de percuție. Este absolvent de conservator și are de asemenea, un palmares de invidiat: orchestra simfonica a teatrului liric „Nae Leonard”- Galati, formația ORFEU din Galati, formația PANASAN (formația reprezentativă a ambasadei Indoneziei la București), membru fondator al trupelor PERCUSSION BAND și TROPICAL MU5IC din Bucuresti... și lista continuă.

Artiști preferați: percuționistul Sergiu Malagamba și trupa Genesis.


Daniel Croitoru (tobe, voce), deși pasionat de tobe încă din liceu, a avut ocazia să se apuce mai serios de ele după armată, intrând în trupa întreprinderii IMUAB unde era angajat. A cântat la diverse spectacole și evenimente cum se organizau atunci, prin întreprinderi și sindicate, ba chiar și în particular la nunți, botezuri, revelioane. Intră apoi în trupa care cânta la restaurantul Grădinița după care face o pauză dar revine în forță și cântă cu diferite trupe cunoscute: Alpha Blues Band, INSpite, Blue Sound Chicago, Funkatack, Barock Group. Mai mult autodidact, se străduie să își facă treaba cât mai bine... și reușește!

Artiști preferați: tobarul Dave Weckl și trupa Queen.


Ion Onu Pavelescu (chitară, voce) este membru fondator al trupei Micul Paris. A făcut 5 ani de violoncel la școala de muzică (actuala Iosif Sava). S-a apucat de chitară în liceu și a cântat în trupa liceului apoi, ca student, în trupa Institutului de Marină din C-ța, Polifonic,  premiată la F.A.C.S. în trei ediții consecutive (Festivalul Artei și Creației Studențești) și la festivalul „Armonii de primăvară” din Ploiești, în două ediții. Cu Polifonic a cântat în mai multe orașe din țară (Timișoara, Iași, Ploiești, București) și mai ales în zona litoralului unde erau foarte cunoscuți. 

După o pauză impusă de meseria de marinar, revine pe scenă alături de trupa Karma. În noiembrie 2009 pune bazele trupei Micul Paris.

Artiști preferați: Mark Knopfler și violoncelistul Răzvan Suma.


Ana Pavelescu, fiica lui Onu, cântă alături de Micul Paris ocazional, școala fiind pe primul plan. Face violoncel de 4 ani (secundar pian) la aceeași școală de muzică (Iosif Sava) la care a studiat și Onu când era exact de vârsta ei. A participat și la concursuri organizate de școală la Palatul Copiilor (Toamna baladelor și altele), cântând de data asta la chitară.

Artiști preferați: Andra și violoncelista Ariana Arcu.


Au cântat în mai toate localurile din București (Berăria H, Silver Church, Stuf Vama Veche, Old School, Spice, Tribute, Grill Pub, Mojo, Tunes, Route 66 etc...) iar in ultimii doi ani și în alte localități: Snagov, Ploiești, Râșnov, Brașov, Costinești, Eforie, Mangalia.


--- 

Componența

2014

 • Lavinia Emanoil (voce)
 • Ion Calotă (bas acustic)
 • Pavel Stoica (clape)
 • Daniel Croitoru (tobe, voce)
 • Ion Onu Pavelescu (chitară, voce)

--- 

2015

 • Lavinia Emanoil (voce, n. 23.MAI.1979)
 • Ion Calotă (bas acustic, n. 16.IAN.1964)
 • Pavel Stoica (clape, n. 25.DEC.1976)
 • Daniel Croitoru (tobe, voce, n. 5.NOV.1964)
 • Ana Pavelescu (violoncel, voce, 12 ani)
 • Ion Onu Pavelescu (chitară, voce, n. 17.MAR.1964)

--- 

http://www.rockband.ro

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

S.P.A.W.N. (Tg. Mureș)
S.P.A.W.N. (Tg. Mureș)...
Publicat in: 18.01.2017, Ora: 08:56AM
Aurel Cotarcă (n. 17.APR.1969 la Timișoara)
Aurel Cotarcă (n. 17.APR.1969 la Timi...
Publicat in: 03.12.2016, Ora: 08:41AM
Bogdan Șerban (n. 27.MAR.1974)
Bogdan Șerban (n. 27.MAR.1974)...
Publicat in: 20.11.2016, Ora: 09:54AM
Leonardo Stănoi (n. 12.IUL.1975)
Leonardo Stănoi (n. 12.IUL.1975)...
Publicat in: 08.11.2016, Ora: 11:56AM
Recursive Delusion (București)
Recursive Delusion (București)...
Publicat in: 17.10.2016, Ora: 06:53AM
2017.NOV.18. B. Paque Bistro and More. Micul Paris
2017.NOV.18. B. Paque Bistro and More....
Publicat in: 13.11.2017, Ora: 06:48AM
Micul Paris (Onu Pavelescu)
Micul Paris (Onu Pavelescu)...
Publicat in: 15.12.2016, Ora: 06:57AM
Micul Paris (Ion Pavelescu)
Micul Paris (Ion Pavelescu)...
Publicat in: 13.10.2016, Ora: 06:03AM
Micul Paris (Bucuresti)
Micul Paris (Bucuresti)...
Publicat in: 09.06.2016, Ora: 06:53AM
Micul Paris (București)
Micul Paris (București)...
Publicat in: 02.06.2016, Ora: 06:00AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online