• czb.ro
Zoom. Artist. Autohton

Micul Paris (Bucuresti)

Publicat in: 07.04.2016, 06:49AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1103
Etichete: Ana Pavelescu, Daniel Croitoru, Ion Calota, Ion Pavelescu, Lavinia Emanoil, Micul Paris, Onu, Pavel Stoica
Micul Paris (Bucuresti)

  • Localitate: BucureÈ™ti
  • Gen muzical: pop-rock acustic
  • Anul înființării: 2009

Micul Paris s-a înfiinÈ›at în noiembrie 2009. De atunci s-au schimbat câteva formule dar stilul È™i sound-ul pop-rock acustic s-au păstrat. Din trupă au făcut parte instrumentiÈ™ti de valoare ca Marius Vintilă (tobe, percuÈ›ie), Radu Cartianu (chitară bas), Adi Sebe (chitară, voce) È™i alÈ›ii.


Stilul abordat este pop-rock acustic (chitare acustice, bas acustic, pian, uneori È™i violoncel). Trupa se axează pe compoziÈ›ii proprii dar cântă È™i cover-uri, pentru diversificarea repertoriului.


Au ajuns la actuala formulă în timp, din aproape în aproape, cunoscându-se pe parcurs, prin recomandări de la prieteni comuni.

Cu toÈ›ii au studii muzicale È™i experiență de mai mulÈ›i ani, cântând în diverse trupe încă din studenÈ›ie sau chiar din liceu.


Lavinia Emanoil (voce) a absolvit È™coala de artă populară secÈ›ia canto clasic. A participat la festivaluri de muzică, fiind È™i premiată la festivalul Flori de Mai. A apărut în  diverse emisiuni muzicale la Romantica TV, Euforia TV. A avut colaborări cu trupe ca Funkatak, Magic Cover È™i a participat la spectacolele Sălii de Cultură a Ministerului de Interne. A colaborat cu mai mulÈ›i compozitori: Dan Dimitriu, Dinu Giurgiu, Horia Moculescu È™i a avut proiecte cu mezzosoprana Claudia Hangiuc È™i tenorul Bogdan Mihai.

ArtiÈ™ti preferaÈ›i: Amy Winehouse È™i Emily Sandé.


Ion Calotă (bas acustic) a absolvit È™coala populară de artă la chitară bas. A prins vremurile de glorie din anii ’90 ale muzicii rock româneÈ™ti, cântând în trupe precum Interval (heavy metal), Floare Albastră (rock progresiv È™i jazz-rock), Adi Manolovici Group (funk & fusion), Harap Alb (hard rock).

A cântat pe scene din BraÈ™ov, Buzău, Craiova, PloieÈ™ti, Giurgiu, Târgu MureÈ™, Rm. Vâlcea, Câmpulung Muscel, Reghin, Rovinari, Odorheiu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Mamaia, CostineÈ™ti È™i majoritatea sălilor È™i cluburilor din BucureÈ™ti, inclusiv Sala Polivalentă È™i Sala Palatului.

Artiști preferați: bass-istul Jaco Pastorius și trupa Yes.


Pavel Stoica (clape) este profesor de percuÈ›ie. Este absolvent de conservator È™i are de asemenea, un palmares de invidiat: orchestra simfonica a teatrului liric „Nae Leonard”- Galati, formaÈ›ia ORFEU din Galati, formaÈ›ia PANASAN (formaÈ›ia reprezentativă a ambasadei Indoneziei la BucureÈ™ti), membru fondator al trupelor PERCUSSION BAND È™i TROPICAL MU5IC din Bucuresti... È™i lista continuă.

Artiști preferați: percuționistul Sergiu Malagamba și trupa Genesis.


Daniel Croitoru (tobe, voce), deÈ™i pasionat de tobe încă din liceu, a avut ocazia să se apuce mai serios de ele după armată, intrând în trupa întreprinderii IMUAB unde era angajat. A cântat la diverse spectacole È™i evenimente cum se organizau atunci, prin întreprinderi È™i sindicate, ba chiar È™i în particular la nunÈ›i, botezuri, revelioane. Intră apoi în trupa care cânta la restaurantul GrădiniÈ›a după care face o pauză dar revine în forță È™i cântă cu diferite trupe cunoscute: Alpha Blues Band, INSpite, Blue Sound Chicago, Funkatack, Barock Group. Mai mult autodidact, se străduie să îÈ™i facă treaba cât mai bine... È™i reuÈ™eÈ™te!

Artiști preferați: tobarul Dave Weckl și trupa Queen.


Ion Onu Pavelescu (chitară, voce) este membru fondator al trupei Micul Paris. A făcut 5 ani de violoncel la È™coala de muzică (actuala Iosif Sava). S-a apucat de chitară în liceu È™i a cântat în trupa liceului apoi, ca student, în trupa Institutului de Marină din C-È›a, Polifonic,  premiată la F.A.C.S. în trei ediÈ›ii consecutive (Festivalul Artei È™i CreaÈ›iei StudenÈ›eÈ™ti) È™i la festivalul „Armonii de primăvară” din PloieÈ™ti, în două ediÈ›ii. Cu Polifonic a cântat în mai multe oraÈ™e din È›ară (TimiÈ™oara, IaÈ™i, PloieÈ™ti, BucureÈ™ti) È™i mai ales în zona litoralului unde erau foarte cunoscuÈ›i. 

După o pauză impusă de meseria de marinar, revine pe scenă alături de trupa Karma. În noiembrie 2009 pune bazele trupei Micul Paris.

Artiști preferați: Mark Knopfler și violoncelistul Răzvan Suma.


Ana Pavelescu, fiica lui Onu, cântă alături de Micul Paris ocazional, È™coala fiind pe primul plan. Face violoncel de 4 ani (secundar pian) la aceeaÈ™i È™coală de muzică (Iosif Sava) la care a studiat È™i Onu când era exact de vârsta ei. A participat È™i la concursuri organizate de È™coală la Palatul Copiilor (Toamna baladelor È™i altele), cântând de data asta la chitară.

Artiști preferați: Andra și violoncelista Ariana Arcu.


Au cântat în mai toate localurile din BucureÈ™ti (Berăria H, Silver Church, Stuf Vama Veche, Old School, Spice, Tribute, Grill Pub, Mojo, Tunes, Route 66 etc...) iar in ultimii doi ani È™i în alte localități: Snagov, PloieÈ™ti, RâÈ™nov, BraÈ™ov, CostineÈ™ti, Eforie, Mangalia.


--- 

Componența

2014

  • Lavinia Emanoil (voce)
  • Ion Calotă (bas acustic)
  • Pavel Stoica (clape)
  • Daniel Croitoru (tobe, voce)
  • Ion Onu Pavelescu (chitară, voce)

--- 

2015

  • Lavinia Emanoil (voce, n. 23.MAI.1979)
  • Ion Calotă (bas acustic, n. 16.IAN.1964)
  • Pavel Stoica (clape, n. 25.DEC.1976)
  • Daniel Croitoru (tobe, voce, n. 5.NOV.1964)
  • Ana Pavelescu (violoncel, voce, 12 ani)
  • Ion Onu Pavelescu (chitară, voce, n. 17.MAR.1964)

--- 

http://www.rockband.ro

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Virgil Mihaiu (n. 1951, la Cluj)
Virgil Mihaiu (n. 1951, la Cluj)...
Publicat in: 27.02.2020, Ora: 21:19PM
S.P.A.W.N. (Tg. MureÈ™)
S.P.A.W.N. (Tg. MureÈ™)...
Publicat in: 18.01.2017, Ora: 08:56AM
Aurel Cotarcă (n. 17.APR.1969 la Timișoara)
Aurel Cotarcă (n. 17.APR.1969 la Ti...
Publicat in: 03.12.2016, Ora: 08:41AM
Bogdan Șerban (n. 27.MAR.1974)
Bogdan Șerban (n. 27.MAR.1974)...
Publicat in: 20.11.2016, Ora: 09:54AM
Leonardo Stănoi (n. 12.IUL.1975)
Leonardo Stănoi (n. 12.IUL.1975)...
Publicat in: 08.11.2016, Ora: 11:56AM
2017.NOV.18. B. Paque Bistro and More. Micul Paris
2017.NOV.18. B. Paque Bistro and More....
Publicat in: 13.11.2017, Ora: 06:48AM
Micul Paris (Onu Pavelescu)
Micul Paris (Onu Pavelescu)...
Publicat in: 15.12.2016, Ora: 06:57AM
Micul Paris (Ion Pavelescu)
Micul Paris (Ion Pavelescu)...
Publicat in: 13.10.2016, Ora: 06:03AM
Micul Paris (Bucuresti)
Micul Paris (Bucuresti)...
Publicat in: 09.06.2016, Ora: 06:53AM
Micul Paris (București)
Micul Paris (București)...
Publicat in: 02.06.2016, Ora: 06:00AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online