• czb.ro
Click. Industrie

Onorariile ArtiÅŸtilor

Publicat in: 02.02.2011, 05:41AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 1
Vizualizari: 3076
Etichete: Agenţie De Impresariat, Andreea Bălan, Anna Lesko, Booking, Petre Geambaşu, Ştefan Bănică
Onorariile ArtiÅŸtilor Din când în când mai abordăm problema onorariilor artiÅŸtilor.
Cine doreÅŸte poate afla diverse sume de prima strigare cerute de către artiÅŸtii despre care se poate spune că au o cotă ÅŸi care au contract cu o agenÅ£ie de impresariat, dând câteva click-uri pe net.
---
În cazul de faţă, documentul ataÅŸat vine de la Impresarul Florin Nedelcu. Acesta a lucrat înainte cu Radu Groza la agenÅ£ia Music Management, care este poate cea mai mare agenÅ£ie de Booking pentru petreceri private ÅŸi zile de oraÅŸ din România.
De pe saitul agenÅ£iei lui Florin Nedelcu (www.liveartist.ro) aflăm că Andreea Bălan ÅŸi-a selectat o echipă de 8 animatoare pentru spectacolele de scenă (asta înloc să îÅŸi caute o trupă de spate ca să nu mai facă playback cu negativul), iar patru dintre aceste manechine-dansatoare sunt disponibile separat de solistă pentru a dansa la evenimente private... interesant. 
---
Onorariile publicate în documenul ataÅŸat au fost valabile la finalul anului 2010. Aceste onorarii pot să crească sau să scadă periodic, în funcÅ£ie de activitatea artistului (cererea de concerte, care depinde de apariÅ£iile în mass media - scandalurile în presă, lansarea unui album sau videoclip ÅŸi alte proiecte asemănătoare care ajută la promovarea imaginei pe termen scurt sau lung).
---
Este interesant în cadrul ofertei să constaÅ£i că artiÅŸtii care cântă Live, cu trupă de spate, sunt cei mai bine cotaÅ£i, actualul Phoenix aflându-se pe locul 1. Loredana (Groza) se luptă cu Åžtefan Bănică (Jr.) pentru locul 2, Petre GeambaÅŸu este considerat Cover Band, Horia Brenciu, care a lansat două albume în doi ani, pretinde o cotă grozavă ca actor ÅŸi prezentator TV care acum debutează ca artist muzical, Andreea Bănică conduce în categoria Dance Girls, înaintea Annei Lesko... fiecare a ajuns să aibă succes în muzică etalând costumul Evei cui a trebuit (Bănică la public, Lesko la bogătaÅŸi), Paula Seling, care cântă îmbrăcată, studiază pianul din copilărie ÅŸi a avut cel mai bun rezultat pentru un artist român la Eurovision, cu turnee europene în ultimul an, este mai slab cotată decât cele două vedete feminine menÅ£ionate anterior; iar Cover Bandul Etajul 4, despre care eu în viaÅ£a mea nu am auzit până am citit această listă, valorează în principiu de patru ori mai mult decât trupa de manele (scuze, Etno) D'Or, de care am auzit la fel de multe.
---
Este de remarcat faptul că pe websait, nu funcÅ£ionează capitolele "servicii" ÅŸi "despre noi". La contact nu există o adresă de sediu (nici măcar o căsuţă poÅŸtală). Asta se poate datora faptului că încă se lucrează la sait, deÅŸi nu aÅŸ crede. În străinătate, o agenÅ£ie respectabilă publică mai întâi experienÅ£a în domeniu ÅŸi încearcă să arate faptul că este o agenÅ£ie de încredere, care lucrează exclusiv cu anumite nume importante care la rândul lor conferă o garanÅ£ie pentru seriozitatea agenÅ£iei, etc. La noi nu există aceste pricipii se pare, iar capitolul "despre noi" este trecut strict ca să dea bine; majoritatea celor care intră aici probabil intră drept la capitolul "artiÅŸti", "contact" - ÅŸi atât. Superficialitatea lumii în care trăim iese la iveală prin cele mai elementare moduri de organizare a unui websait de acest gen. Iarăşi, o ipoteză este că se lucrează oricum mai mult prin relaÅ£ii ÅŸi legături, iar acest websait este doar o dovadă a prezenÅ£ei pe internet (pentru că aÅŸa se face)... cei care caută să angajeze artiÅŸti pentru diverse evenimente, fie că este vorba de un concert de club sau un majorat, încearcă mai întâi să ajungă prin prietenul prietenului direct la artist.
Mai avem foarte mult până se pune la punct ÅŸi la noi infrastructura industriei muzicale pe toate planurile.
---
Florin Nedelcu
www.liveartist.ro

---
Săptămâna asta la Cluj, Alternosfera (care nu se află în această listă, în principiu, credem, pentru că nu s-a mutat la BucureÅŸti), primeÅŸte 1.200 euro. Deasemenea, am aflat că se negociază pentru o cântare de club la Cluj cu Zdob & Zdub, iar suma vehiculată de gurile rele se ridică doar la 4.200 euro. Banii aceÅŸtia nu se scot veci din vânzarea de bilete...
La 20 de lei biletul (echivalent cu 5 euro), trebuie să se cumpere 840 de bilete ca organizatorul să iasă la zero, fără un sponsor pentru eveniment. Bugetul unui concert mai include ÅŸi transportul, cazarea, masa ÅŸi sonorizarea. 800 de persoane înseamnă practic o cincime din lumea care iese în oraÅŸ pentru a plăti biletul la un concert într-o seară de weekend la Cluj!
Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

COMENTARII:

03.02.2011, 16:19PM, scris de Csaki Romeo
tare site-ul.....unii au pagina de myspace mai profesionista ca respectivii. Nemaivorbind de faptul ca dintre "artisti" niciunul nu merita un ban.....ce onorariu?

Articole relative:

Finala GBOB România 2016
Finala GBOB România 2016...
Publicat in: 14.12.2016, Ora: 14:00PM
Eurock Christmas
Eurock Christmas ...
Publicat in: 06.12.2016, Ora: 09:56AM
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS NAȚIONAL de muzică
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS...
Publicat in: 01.11.2016, Ora: 08:18AM
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinului
Semifinala GBOB Banat. Forța Desti...
Publicat in: 18.10.2016, Ora: 07:05AM
ÃŽN PREMIERÄ‚ la Suceava. Semifinala GBOB Bucovina
ÃŽN PREMIERÄ‚ la Suceava. Semifin...
Publicat in: 12.09.2016, Ora: 14:35PM
PIESÄ‚ NOUÄ‚. Anna Lesko. Sola En La Playa
PIESÄ‚ NOUÄ‚. Anna Lesko. Sola E...
Publicat in: 04.07.2017, Ora: 06:33AM
PIESĂ NOUĂ. Anna Lesko. Jumătate
PIESÄ‚ NOUÄ‚. Anna Lesko. JumÄ...
Publicat in: 07.12.2016, Ora: 06:02AM
PIESÄ‚ NOUÄ‚. Anna Lesko feat. Matteo. Arunca-ma
PIESÄ‚ NOUÄ‚. Anna Lesko feat. M...
Publicat in: 03.03.2016, Ora: 06:19AM
André (25.AUG.1999)
André (25.AUG.1999)...
Publicat in: 14.02.2016, Ora: 14:01PM
Stefan Banica a castigat procesul impotriva publicatiei Cancan
Stefan Banica a castigat procesul impo...
Publicat in: 06.12.2012, Ora: 06:40AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online