• czb.ro
Byte. Stiri

ALBUM NOU. Costin Chioreanu și Sofia Sarri. Afterlife Romance

Publicat in: 27.10.2019, 06:42AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 364
Etichete: Afterlife Romance, Costin Chioreanu, Dark Essence Records, Sofia Sarri, Universal Music Romania
ALBUM NOU. Costin Chioreanu și Sofia Sarri. Afterlife Romance

Costin Chioreanu È™i Sofia Sarri lansează albumul „Afterlife Romance” în România

 

Costin Chioreanu È™i Sofia Sarri vor fi prezenÈ›i în data de 29 octombrie începand cu ora 19.00 la libraria CartureÈ™ti Verona pentru evenimentul de lansare a albumului „Afterlife Romance”. Albumul este editat de către casa de discuri norvegiană Dark Essence Records È™i va fi distribuit in România de către Universal Music România. În cadrul evenimentului se va face audiÈ›ia materialului È™i va exista o sesiune de autografe pentru cumpărătorii albumului, disponibil în format CD jewelcase È™i gatefold vinyl.

 

Event facebook: https://www.facebook.com/events/446750579281171/

 

Debutul proiectului condus de avangardistul Costin Chioreanu în colaborare cu vocea supranaturală a Sofiei Sarri din Grecia e un exemplu bun de imprevizibilitate. De la prima ascultare, „Afterlife Romance” trimite mintea È™i fiinÈ›a către o nostalgie față de un timp care nu a existat niciodată. Produs de creierul Grindhouse Studios din Atena, George Bokos, astfel încât să imite aparent o abordare lo-fi, acest album preia sensibilitatea È™i ciudățenia coloanelor sonore horror ale anilor ’70 È™i ’80 È™i le plasează într-un mediu nou creat, între acea ciudățenie cult È™i ceva experimente contagioase. AÈ™a se formează un sentiment bizar de familiaritate în percepÈ›ia celui care ascultă. În „Afterlife Romance” se crează atmosfera unui timp È™i o cultură uitate care nu au existat decât în imaginaÈ›ie.

 

Costin Chioreanu & Sofia Sarri - Thanatoguards (Official Video):

https://www.youtube.com/watch?v=xT6dwkIyScc

 

Numele lui Costin Chioreanu apare foarte des în acÈ›iunile muzicale. În primul rând, datorită demersurilor grafice pe care le face în principal în zona heavy metal È™i pe-aproape. Azi poate ilustra coperÈ›i de discuri pentru trupe ca Opeth, Ghost, Empror È™i altele, iar mâine poate lucra la o reprezentare pentru muzica Lisei Gerard, la un poster pentru Marilyn Manson È™i aÈ™a mai departe. Nu mai e o surpriză că mulÈ›i muzicieni se simt foarte confortabil cu expresiile lui, mai ales È™tiind că au de-a face È™i cu un muzician. Chioreanu a explorat partea zgomotoasă a underground-ului cu mai multe trupe locale, de la crust punk melodic la black metal È™i avant-garde. DeÈ™i o dată la ceva vreme foloseÈ™te È™i vocea ca să exprime chinuri ale necunoscutului, instrumentul principal rămâne o chitară conectată la o varietate de pedale astfel încât să scoată sunete pe care nu le-ai mai auzit. Rune Eriksen de la Aura Noir È™i Earth Electric a fost în mod evident o inspiraÈ›ie primară pentru el, care a trecut rapid de la idol la prieten È™i colaborator. Aplecarea lui Chioreanu către magicul care reiese din atmosferă È™i către valurile de lumină È™i întuneric intercalate au fost făcute cunoscute prin câteva proiecte solo, unele dintre ele colaborări cu David Tibet È™i Attila Csihar.

 

În timp ce se scufunda într-o crăpătură imensă a afectului, tipic pentru orice artist neliniÈ™tit din orice eră cunoscută, conjunctura prin care a întâlnit-o pe Sofia Sarri a apărut natural, aÈ™a cum se întâmplă cu cei care se numesc soul mates. Ambii trăiesc în partea estică a Europei, totuÈ™i în culturi diferite. Precum Costin, È™i Sofia a avut un interes către stilul metal È™i mijloacele avangardei. E clar că viziunile ei È™i talentul impresionant nu pot rămâne legate de câteva genuri interconectate. Astfel, a mers mereu mai departe È™i a înregistrat muzică cu artiÈ™ti asociaÈ›i cu miÈ™cările free jazz, improvizaÈ›ie, coruri polifonice, ca să numim câteva exemple. În cele din urmă a pornit pe un drum solo È™i în 2017 a lansat albumul „Euphoria”, care a lăsat descoperite câteva vibraÈ›ii urbane cu trimiteri către ambient, o fragilitate plină totuÈ™i de viață, care explodează când te aÈ™tepÈ›i mai puÈ›in într-o declaraÈ›ie bazată pe dinamica individualității. Muzica grecoacei poate avea multe în comun cu artiÈ™ti renumiÈ›i din trip hop, de exemplu, chiar dacă felul prin care inspectează simÈ›irile în timp ce se concentrează pe mai multe aspecte ale personalității sale nu se poate încadra într-o categorie. Caracteristicile supranaturale atribuite modului în care Sofia construieÈ™te linii de voce se pot pune pe seama locului de origine, insula Creta È™i edenurile albastre, fluide, înconjurate de munÈ›i dezordonaÈ›i È™i păduri de cedru. A petrecut suficient de mult timp sub ape, într-o lume mică dar imposibil de cuprins, care probabil a contribuit la formarea unicității din vocea ei. Mărcile regionale au un rol important în dezvoltarea artistică a Sofiei având în vedere însuÈ™irea pe care o întrebuinÈ›ează ca să transforme amintiri muzicale în interpretări geniale ale expresiilor contemporane.

 

Costin Chioreanu & Sofia Sarri - Dance On The Clouds Floor (Official Video)

https://www.youtube.com/watch?v=CExZIDoaMgI

 

Viziunea care a dus la compunerea albumului „Afterlife Romance” a prins viață când Costin se bucura de o seară în nuanÈ›e de apus, într-un cimitir colosal È™i tulburător, Cimitirul Central din Viena. A simÈ›it atunci că anumite armonii trebuie compuse, fragmente sinistre care să spună povestea a două fantome care se îndrăgostesc într-o noapte după ce ies din morminte, alături de morÈ›ii vecini. Nu e de mirare că muzica de pe acest album e un memento bun pentru câteva secvenÈ›e din coloanele sonore ale lui Fabio Frizzi, pentru că naraÈ›iunea care vine cu conceptul materialului face uz de senzaÈ›ii È™i fiori, scene sinistre, reprezentări suprarealiste È™i de un ritm imens. Ritmul este exprimat printr-un mod inedit de a compune tobele, un stil care poate fi detectat mai degrabă în experienÈ›ele jazzerilor sălbatici sau a interpreÈ›ilor de blues.

 

Dacă tot vorbim despre o poveste horror care atrage, iată È™i spolier-ul: sunetele sintetizatoarelor nu lipsesc de-aici. TotuÈ™i, sunetul de ansamblu de pe „Afterlife Romance” generează magnitudinea muzicii de orchestră. Închipuie-È›i scena asta: niÈ™te morÈ›i sunt invocaÈ›i la un fel de petrecere de modă veche, iar spaÈ›iul de desfășurare este cimitirul, văzut ca o grădină de figurile decedate. Acest moment poate explica de ce uneori linia de bas se duce către o structură de synth pop. De-a lungul albumului, fiecare sunet se topeÈ™te mai devreme sau mai târziu È™i aÈ™a apare un spectacol aerian, dominat de manevre teatrale. Ceea ce dă strălucire poveÈ™tii este chiar intriga, elementul care rupe echilibrul, pus în scenă de „thanatoguarzi”, paza nevăzută care supraveghează cimitirul noaptea, când se întâmplă chestii ciudate. Este o metaforă care descrie trauma È™i frica inventate de cei care È›in doliu È™i îÈ™i amintesc imaginea celor care nu mai sunt. Astfel, ritmul se încâlceÈ™te, armoniile devin mai sumbre È™i mai întunecate, fără a fi scăpată din vedere toată melancolia atrasă de anotimpul în care se petrece acÈ›iunea: toamna năucitoare.

 

În astfel de circumstanÈ›e sonice, execuÈ›ia Sofiei Sarri apare ca un instrument extraterestru care dă noi forme muzicii prin trasarea unor direcÈ›ii spectaculoase la nivelul liniilor de voce. Unii îÈ™i pot aminti de senzaÈ›iile pe care le lăsa vocea lui Julee Cruise în super-discutatul serial, „Twin Peaks”, alÈ›ii de echilibrul ameÈ›itor dintre naivitate È™i sapiență creat de Agnes Obel, de progrevisitatea impenetrabilă a lui Björk sau de sensibilitatea fostei vocaliste Hooverphonic, Geike Arnaert. Dar toate aceste referinÈ›e nu fac dreptate formei libere adoptate de Sarri în muzica ei, fără ca acest album să fie o excepÈ›ie. Sigur vei descoperi È™i alte conexiuni, doar ca să le vezi dizolvându-se în următoarea secundă. „Afterlife Romance” e recunoaÈ™terea trecutului muzical drept o chestiune a momentului actual care lasă loc pentru explorarea viitorului.

 

Contact Costin Chioreanu & Sofia Sarri:

https://twilight13media.com/

http://sofiasarri.com/

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Instalația artistică ALL THE SUNS la Opera Națională Română Cluj-Napoca
Instalația artistică ALL THE SU...
Publicat in: 22.09.2021, Ora: 13:44PM
2021.SEP.11-12. B. Arenele Romane. Maximum Rock Festival
2021.SEP.11-12. B. Arenele Romane. Max...
Publicat in: 26.07.2021, Ora: 17:10PM
David Cristian. noul membru CARGO
David Cristian. noul membru CARGO...
Publicat in: 22.07.2021, Ora: 14:03PM
2021.AUG.6-8. Festivalul de arte vechi
2021.AUG.6-8. Festivalul de arte vechi...
Publicat in: 22.07.2021, Ora: 13:52PM
2021.SEP.18. CJ. DISCOTECA ’80
2021.SEP.18. CJ. DISCOTECA ’80...
Publicat in: 04.07.2021, Ora: 16:28PM
CLIP NOU. Jurjak. Timpul
CLIP NOU. Jurjak. Timpul...
Publicat in: 14.04.2020, Ora: 06:27AM
CLIP NOU. Ioana Ignat. O lume intreaga
CLIP NOU. Ioana Ignat. O lume intreaga...
Publicat in: 06.04.2020, Ora: 06:21AM
ALBUM NOU. Zdob și Zdub. Bestiarium
ALBUM NOU. Zdob și Zdub. Bestiariu...
Publicat in: 18.11.2019, Ora: 06:59AM
2019.NOV.22. B. Quantic Club. Celelalte Cuvinte. Electric Live
2019.NOV.22. B. Quantic Club. Celelalt...
Publicat in: 08.11.2019, Ora: 06:57AM
ALBUM NOU. Aeon Blank. Dystopia
ALBUM NOU. Aeon Blank. Dystopia...
Publicat in: 07.10.2019, Ora: 06:21AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online