• czb.ro
Byte. Stiri

CLIP NOU. Coma. Icar

Publicat in: 26.12.2018, 06:32AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 425
Etichete: Coma, Icar
CLIP NOU. Coma. Icar
Trupa Coma construieÈ™te, din segmente metaforice, un întreg univers mitologic, odată cu lansarea videoclipului piesei „Icar”, un material vizual copleÈ™itor, regizat de către Vasile Alboiu, care îi prezintă în rolurile principale pe Marius Manole (Icar, Minotaur) È™i pe Cristina Diatcu (Ariadna). 
Pentru piesa ICAR ne-am dorit mult să revenim la atmosfera clipurilor făcute de Vasi... aÈ™a că am preferat să nu lansăm videoclipul odată cu piesa È™i să mai aÈ™teptăm până când acest lucru o sa fie posibil. A durat un pic până s-au aliniat astrele È™i am reuÈ™it să facem asta cu un plus pe care nu l-am fi crezut posibil. După ce Vasi a ascultat Icar, a venit cu idei de scenariu È™i ne-am decis împreună la una care avea să rămană cea pe care o sa o vedem toÈ›i pe 5 decembrie. Povestea clipului ne-a facut pe toÈ›i să ne gândim că ar fi super cool dacă în el ar juca Marius Manole, pentru că era fix omul potrivit în personajul descris de Vasi. În opinia mea este unul dintre cei mai buni actori de la noi, cu o energie fabuloasă È™i o carismă fantastică. Nu ne cunoaÈ™team cu Marius, dar ne-am făcut curaj È™i am îndrăznit să îi propunem colaborarea. A ascultat piesa, a vorbit cu Vasi È™i ne-am bucurat tare mult când ne-a zis că se bagă :D!” – Dan, Coma
 
Videoclipul single-ului „Icar” a fost dezvăluit în cadrul unui concert sold out, care a avut loc în Expirat, pe 5 decembrie, un concert memorabil, ce a reuÈ™it să dea peste cap busola afectivă a tuturor spectatorilor. „Icar” È™i materialul vizual ce însoÈ›eÈ™te această piesă creionează în tandem un tipar existenÈ›ial, bazat pe jocul simplu dintre entuziasmul ascensiunii È™i brutalitatea căderii în vid. Profilul acestei idei nu putea fi trasat decât printr-o paletă cromatică minimală, direct proporÈ›ională cu dimensiunea spirituală a personajelor. Urmând o frumoasă coregrafie a dualității, materialul video redă gradat nuanÈ›e ale fricii viscerale, ale disperării cronice, dar È™i ale nebuniei alimentate de speranță.

„ Icar… A venit prin telefon … de la Dan. E al 8-lea clip… Cred … la care am lucrat împreună cu Coma. Am scris mai multe scenarii, după care le-am rescris… È™i, într-un final am ajuns la varianta reinterpretată a legendei greceÈ™ti. Nu ne-am dorit (atât eu, cât È™i trupa) o variantă “înaripată” a lui Icar, sau cel putin nu în sens clasic. AÈ™a că am început să săpam ceva mai adânc. Am dat la o parte o mulÈ›ime de interpretări posibile È™i, până la urmă, am combinat mitul Minotaurului, monstrul însetat de sânge, cu povestea lui Dedal si Icar. Asa că, dintr-un personaj care-È™i topeÈ™te aripile când se apropie de soare, Icar devine o combinaÈ›ie între erou È™i anti-erou. Legătura dintre cele două părÈ›i ale personajului e făcută de Ariadna (tot parte din mit). Lumea e distorsionată (l-am dat afară pe Tezeu, adevăratul erou pentru că…pur si simplu nu-È™i avea locul…), poveÈ™tile sunt distorsionate È™i măstile sunt imagini ale interiorului. Aripile nu mai cresc È™i nici nu se topesc. Ele există de fapt prin miÈ™cările personajelor. Nu contează însă până la urmă dacă privitorii o să È™tie ce se ascunde în spatele poveÈ™tii, mitului si metaforele... Într-un final, videoclipul este despre o luptă interioară, despre cădere È™i ridicare. Vizual, întregul clip e un soi de întoarcere la minimalismul cromatic de acum 5-6 ani. 
Ne-am bucurat cu toÈ›ii să-l avem pe Marius Manole în clip – Minotaur È™i Icar în acelaÈ™i timp. Cristina Diatcu e Ariadna” - regizorul Vasile Alboiu

Videoclipul single-ului „Icar” reprezintă o dovadă solidă a unui talent incontestabil È™i a unei viziuni inedite, pe care trupa Coma este dispusă a le împărtăși cu fanii de pretutindeni. Dincolo de ideea din spatele materialului video È™i a regiei excepÈ›ionale, scenografia È™i costumele au fost asigurate de Oana Radu, iar imaginea este semnată de Adi Dinu.

Single-ul Coma – Icar este disponibil pe toate platformele pentru streaming si download, aici: https://UMR.lnk.to/IcarPR 
 
Coma înseamnă: Cătălin Chelemen (voce principală) // Răzvan Albu (tobe) // Dan Costea (voce, chitară) // Sorin Petrescu (bas) // Răzvan Rădulescu (aka Hefe, DJ) // Călin Marcu (chitară)
 
Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Instalația artistică ALL THE SUNS la Opera Națională Română Cluj-Napoca
Instalația artistică ALL THE SU...
Publicat in: 22.09.2021, Ora: 13:44PM
2021.SEP.11-12. B. Arenele Romane. Maximum Rock Festival
2021.SEP.11-12. B. Arenele Romane. Max...
Publicat in: 26.07.2021, Ora: 17:10PM
David Cristian. noul membru CARGO
David Cristian. noul membru CARGO...
Publicat in: 22.07.2021, Ora: 14:03PM
2021.AUG.6-8. Festivalul de arte vechi
2021.AUG.6-8. Festivalul de arte vechi...
Publicat in: 22.07.2021, Ora: 13:52PM
2021.SEP.18. CJ. DISCOTECA ’80
2021.SEP.18. CJ. DISCOTECA ’80...
Publicat in: 04.07.2021, Ora: 16:28PM
2019.NOV.7. B. Club Control. COMA, Mountains On My Back
2019.NOV.7. B. Club Control. COMA, Mou...
Publicat in: 02.11.2019, Ora: 06:09AM
COMA X MIHAELA GLÄ‚VAN
COMA X MIHAELA GLÄ‚VAN...
Publicat in: 01.08.2019, Ora: 06:34AM
Coma. Icar
Coma. Icar...
Publicat in: 10.12.2018, Ora: 06:34AM
Implant Pentru Refuz. Cer-Pământ
Implant Pentru Refuz. Cer-Pământ...
Publicat in: 03.12.2018, Ora: 06:32AM
TRUPÄ‚ NOUÄ‚. The Details
TRUPÄ‚ NOUÄ‚. The Details...
Publicat in: 11.06.2018, Ora: 06:22AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online