• czb.ro
Byte. Stiri

PIESÄ‚ NOUÄ‚. VIÈšA DE VIE. SORCOVA

Publicat in: 12.10.2018, 06:38AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 393
Etichete: Sase, Sorcova, ViÈša De Vie
PIESÄ‚ NOUÄ‚. VIÈšA DE VIE. SORCOVA

ViÈ›a de Vie lansează Sorcova, cel de-al patrulea single extras de pe È˜ase (-), cea de-a doua parte a albumului ÅžASE/ ÅžASE. Fanii Vita de Vie au putut asculta Sorcova, în premieră, cu o zi înainte de lansarea oficială, în direct, pe pagina de Facebook.
 
Sorcova ne pregăteste pentru mult aÈ™teptata lansare a materialului ÅžASE (-), cea de-a doua parte a albumului ÅžASE/ ÅžASE, care va avea loc pe 27 octombrie, în cadrul unui concert la Arenele Romane. Noul single ViÈ›a de Viecompletează povestea celei de-a doua părÈ›i a albumului – ÅžASE (-), începută de piesele HaihuiDur de-a dura È™i ialapet.
 
După cum È™i-a obiÈ™nuit fanii, Adrian Despot È™i-a transpus propria viziune în compoziÈ›ia, interpretarea È™i producÈ›ia acestui single. Videoclipul piesei Sorcovava avea premiera săptămâna aceasta, pe 28 septembrie, în cadrul Festivalul InternaÅ£ional de Film de AnimaÅ£ie, „Anim'est”, urmând ca, din 1 octombrie, să fie disponibil pe canalul de YouTube ViÈ›a de Vie.
 
Single-ul Sorcova trebuie ascultat È™i privit ca fiind un altfel de colind, care se compune dintr-un frumos joc de imagini mentale È™i metafore create prin corpul unor motive etnice clasice. Ritmul ludic al piesei însoÈ›eÈ™te profilul unui om amorÈ›it, condamnat să supravieÈ›uiască supliciului rutinei piedicilor existenÈ›iale È™i a pietrificării afective. Sorcova este o unealtă împletită din iluzia magiei È™i revelaÈ›ia nevoii acerbe de timp, pe care omul o poartă în unica È™i definitiva sa călătorie.
 
Cel mai nou single ViÈ›a de Vie, Sorcova, este o reinterpretare a motivului sorcovei populare, cea cântată de copii imediat după Anul Nou, în care sorcova devine o baghetă cu proprietăți magice. Plecând de la motivul popular, am dus mai departe povestea Sorcovei adaptând versurile È™i cerându-i să-È™i adapteze È™i ea, la rândul ei, magia pe propriile nevoi. În loc de a deveni tare ca piatra, îmi doresc ca sufletul meu, de piatră, să devină uÈ™or ca un fulg de păpădie, de exemplu. Și nu vreau să trăiesc, să-mbătrânesc, vreau să opresc timpul în loc, pentru că cea mai mare nevoie pe care o am este cea de timp. Timp să păstrez lângă mine toate fiinÈ›ele iubite, toate emoÈ›iile frumoase È™i toate lucrurile care-mi sunt în jur È™i compun viaÈ›a mea. Sunt dispus să renunÈ› la tot ce îmi oferă ea, iar în schimb să primesc timp. Asta este Sorcova noastră.” a declarat Adrian Despot.

Fiindcă oarecum merg pe-un drum către asfinÈ›it
M-aÈ™ opri în loc să mă-ntorc dar merg pe muchia de cuÈ›it
Dac-ar fi ceva viaÈ›a mea, un lucru să îl schimb,
Eu aș vinde tot și-aș cumpăra timp.

Materialul video a fost realizat în perioada 1-22 septembrie 2018, în cadrul „Animation Worksheep 11”, urmând ca vineri, 28 septembrie, începând cu orele 20:30, să fie disponibil pe canalul oficial de YouTube ViÈ›a de Vie

Noul single ViÈ›a de Vie completează povestea celei de-a doua părÈ›i a albumului – ÅžASE (-), începută de piesele HaihuiDur de-a dura È™i ialapet. Piesa Sorcova trebuie ascultată È™i privită ca fiind un altfel de colind, care se compune dintr-un frumos joc de imagini mentale È™i metafore create prin corpul unor motive etnice clasice. Ritmul ludic al piesei însoÈ›eÈ™te profilul unui om amorÈ›it, condamnat să supravieÈ›uiască supliciului rutinei piedicilor existenÈ›iale È™i a pietrificării afective. Sorcova este o unealtă împletită din iluzia magiei È™i revelaÈ›ia nevoii acerbe de timp, pe care omul o poartă în unica È™i definitiva sa călătorie.
 
Conceptul din spatele piesei Sorcova va fi reprezentat printr-un vizual fără pereche, la care a lucrat o întreaga echipă:
 
Worksheepers: Alexandru Vieru, Alina Cuiedan, Ana Zmeu, Anca Stumbea, Daniela Manole, Diana Sima, Florin Andoni, Georgiana Văduva, Irina Mocanu, Ioana TepÈ™an, Nicolina ȘterbeÈ›, Raluca Agachi, Vlad Voicu
Senior Worksheeper: Andrei Berculescu, Diana NecÈ™ulescu, Vlada Popa
Coordonatori animaÈ›ie 3D: Andrei Brovcenco & Framebreed
Traineri: Dan Panaitescu, Ion Aramă, Radu Pop, Vlad Ilicevici
Organizatori: AsociaÈ›ia Estenest & Cinetic

 

Detalii despre evenimentul de lansare ÅžASE (-), de pe 27 octombrie, de la Arenele Romane, se pot găsi pe pagina de Facebook a evenimentului, iar biletele sunt disponibile aici.

Noul single Sorcova este disponibil pe toate platformele digitale, pentru streaming ÅŸi download, aici:
https://UMR.lnk.to/SorcovaPR

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Instalația artistică ALL THE SUNS la Opera Națională Română Cluj-Napoca
Instalația artistică ALL THE SU...
Publicat in: 22.09.2021, Ora: 13:44PM
2021.SEP.11-12. B. Arenele Romane. Maximum Rock Festival
2021.SEP.11-12. B. Arenele Romane. Max...
Publicat in: 26.07.2021, Ora: 17:10PM
David Cristian. noul membru CARGO
David Cristian. noul membru CARGO...
Publicat in: 22.07.2021, Ora: 14:03PM
2021.AUG.6-8. Festivalul de arte vechi
2021.AUG.6-8. Festivalul de arte vechi...
Publicat in: 22.07.2021, Ora: 13:52PM
2021.SEP.18. CJ. DISCOTECA ’80
2021.SEP.18. CJ. DISCOTECA ’80...
Publicat in: 04.07.2021, Ora: 16:28PM
PIESĂ NOUĂ. Vița de Vie. ialapet
PIESĂ NOUĂ. Vița de Vie. i...
Publicat in: 27.03.2018, Ora: 08:56AM
PIESÄ‚ NOUÄ‚. Vita de vie. Somn Usor
PIESÄ‚ NOUÄ‚. Vita de vie. Somn ...
Publicat in: 23.11.2016, Ora: 06:28AM
2013.NOV.29-30. B. House of Parties. Presa de Rock Bun
2013.NOV.29-30. B. House of Parties. P...
Publicat in: 22.11.2013, Ora: 07:12AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online