• czb.ro
Click. 53N535

2017.IUN.29-IUL.1. SV. Blues ConFusion Festival 2017

Publicat in: 26.06.2017, 06:11AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1211
Etichete: Ag Weinberger, Andrei Cerbu, Axis, Blues Confusion Festival, Blues Confusion Festival 2017, Festival Suceava, Joe Rusi, Marius Dobra Band, Matt Schofield, Oscar Wilde Pub, Trans Express
2017.IUN.29-IUL.1. SV. Blues ConFusion Festival 2017

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE MUZICA BLUES „CON - FUSION”

EDIÈšIA A VIII-A – SUCEAVA, 29 iunie – 1 iulie 2017

1. Scurt istoric:

Festivalul  InternaÅ£ional de Muzică Blues Con-Fusion este o poveste dincolo de un eveniment. S-a născut din pasiune, din spiritul muzicii, din recunoÈ™tinÈ›a pe care prietenii lui Fani Adumitroaie, un bluesman al Suceavei, i-au adus-o după ce acesta s-a stins din viață. An de an „Blues Con-Fusion” s-a transformat într-o manifestare a oraÈ™ului, cu mai mulÈ›i participanÈ›i, artiÈ™ti ÅŸi public, È™i în locaÈ›ii din ce în ce mai mari. A devenit într-un mod spectaculos un element din identitatea culturală Sucevei, un eveniment cu însemnătate naÈ›ională, un fenomen regional comparabil cu festivalurile de gen din Europa. Fani a rămas o emblemă a festivalului. De-a lungul timpului am avut invitaÅ£i de marcă din aproape toate ţările europene ÅŸi USA, o diversitate de genuri muzicale apropiate blues-ului.

2. Line-up

Cu fiecare ediÅ£ie ce a trecut, a crescut prestigiul È™i importanÈ›a festivalului în special datorită artiÈ™tilor care au urcat pe scenă. 2016 a marcat un an extraordinar în istoria festivalului, iar 2017 este cel mai important an de până acum È™i aduce:

- MATT SCHOFIELD ( UK) – artistul blues al anilor 2010, 2011, 2012, inclus în British Blues Hall Of Fame, unul dintre cei mai talentaÅ£i artiÅŸti ai generaÅ£iei sale. Născut la 21 august 1977 în Manchester, Matt s-a mutat de câÅ£iva ani în Florida. Revistele de specialitate îl aÅŸează alături de Eric Clapton, Peter Green sau Robben Ford, în vreme ce alÅ£ii îl consideră cel mai bun cântăreÅ£ de blues al generaÅ£iei sale. Proiectul actual presupune patru artiÅŸti extrem de talentaÅ£i, din Statele Unite ÅŸi Anglia, iar turneul european include, pe lângă Suceava, România ÅŸi oraÅŸe importante din Germania, Austria, Belgia, FranÅ£a ÅŸi Cehia.

- A.G. WEINBERGER (Ro) – cel mai cunoscut blues-man român, cu o vastă experienţă acumulată pe scene din Europa ÅŸi USA. Orădean la origine, chitarist, vocalist, interpret la muzicuţă, producător ÅŸi realizator de emisiuni radio ÅŸi producător de albume, iniÅ£iator al miÅŸcării de cluburi, el este o certă autoritate în domeniu. După 1990, cînd s-au deschis graniÅ£ele, i se oferă posibilitatea unor turnee în Germania, ElveÅ£ia, Israel, Turcia ÅŸi Ungaria, pentru ca, mai apoi să plece pentru câÅ£iva ani în “exil” în USA.

 

- JOE RUSI & The Mighty Mojitos (No) – nominalizat Grammy pentru ultimul său album, Joe propune anul acesta un show cu totul special. Un artist cu multiple distincÅ£ii culturale norvegiene, un obiÅŸnuit al topurilor de specialitate, profesor de muzică la o prestigioasă ÅŸcoală scandinavă, Mircea Rusi va susÅ£ine ÅŸi anul acesta, pe lângă recitalul propriu-zis ÅŸi un seminar gratuit dedicat elevilor pasionaÅ£i de muzică.

- TRANS EXPRESS (Ro, Hu, Au) - un super-grup, alcătuit din muzicieni de marcă din 3 ţări diferite, condus de RareÅŸ Totu, grupul aniversează anul acesta 30 de ani de la înfiinÅ£are. Turneele din Europa de Vest, din anii 90, culminând cu un open-act pentru show-ul Deep Purple, îl recomandă ca pe un exponent al southern-rock-ului. Trupa îi are în componenţă, pe lângă RareÅŸ, pe Peter Borza – vocal, Norbert Soos – keyboards, Karoly Viski – bass ÅŸi Adi Tetrade – tobe.

- MARIUS DOBRA BAND (Au, Hu) –este un împătimit al blues-ului electric cu influenÅ£e texane, moderne, un show-man complet. Marius este un român stabilit de ceva vreme în Austria ÅŸi este un invitat permanent al scenelor de blues de acolo. A reprezentat România cu succes la European Blues Challenge în 2015.

- AXIS (Ro, Se) – un trio tânăr, expresiv cu muzicieni din TimiÅŸoara ÅŸi Belgrad, aflat la început de carieră, cu o abordare expresivă ÅŸi rafinată, dar ÅŸi pasională a standardelor de blues.

- ANDREI CERBU & The Crossroads (Ro) – Andrei este, cu siguranţă, cel mai bun chitarist al generaÅ£iei sale, premiat, pe lângă concursurile din Å£ară, ÅŸi în Hollywood cu 2 medalii de aur, una de argint ÅŸi una de bronz la diverse categorii muzicale. La doar 14 ani are déjà experienÅ£a scenelor mari, iar apetitul lui pentru Jimi Hendrix ÅŸi Stevie Ray Vaughan l-au determinat să îÅŸi construiască o formulă de trio cu doi muzicieni ieÅŸeni.

AÅŸa cum ne-am obiÅŸnuit, vor mai fi nume importante ale miÅŸcării de blues din România ÅŸi surprize pe toată durata festivalului, pentru că această manifestare a reuÅŸit să adune, de-a lungul anilor, tot mai mulÅ£i oameni interesaÅ£i de fenomen.

 

3. Programul și locația

Programul include trei zile de festival, cu concerte joi, vineri È™i sâmbătă seara, urmate de câte o sesiune de jam session. Pentru că a devenit o manifestare culturală a regiunii, 2017 va aduce È™i o componentă educaÈ›ională, prin organizarea de work-shopuri pregătitoare în liceele din Suceava, un seminar pentru elevii de liceu susÅ£inut de artiÅŸti români ÅŸi străini È™i chiar demo-uri în parcul central din Suceava. În acest an, A.G. Weinberger îÅŸi va lansa volumul de scrieri “Singular” tot în cadrul Festivalului

Va fi amenajată o zonă de campare gratuită, în vecinătatea scenei principale, unde, pe timpul zilei va fi amenajată o mică scenă pentru cei care vor să cânte.

În 2017 gazda concertelor din cadrul festivalului va fi tot legendara Cetate de Scaun a lui Ștefan cel Mare unde, la scena principală, vor concerta câte 4 trupe pe seară. LocaÈ›ia permite cea mai buna infrastructură pe care a avut-o până acum concertul. Sesiunile de jam session vor fi în restaurantele din oraÅŸ, cu capacităţi care să permită accesul a 200 de persoane, pe parcursul a trei nopÅ£i.

De asemenea, pentru sponsori È™i parteneri se va organiza un eveniment privat cu artiÈ™tii înainte de evenimentele publice, care va conÅ£ine lansarea filmului „The Story, The City, The Blues” dedicat ediÅ£iei 2016 a Festivalului, precum ÅŸi recitaluri ale unora dintre artiÅŸtii prezenÅ£i în ediÅ£iile trecute.

Programul detaliat

Joi, 29 iunie, Esplanada Casei de Cultură, ora 19.00 – Lansare de carte A.G. Wienberger, jam session


Vineri, 30 iunie, Cetatea de Scaun a Sucevei

-       Ora 19.00 – mini-recitalul elevilor prezenÅ£i la Seminar

-       Ora 19.30 – Axis

-       Ora 20.30 - Trans-Express

-       Ora 22.00 -A.G. Weinberger

Restaurant Oscar Wilde –ora 00.30 jam-session


Sâmbătă, 1 iulie, Cetatea de Scaun a Sucevei

-       Ora 19.00 – Andrei Cerbu & The Crossroads

-       Ora 19.30 – Marius Dobra Band

-       Ora 20.30 – Joe Rusi

-       Ora 22.00 -  Matt Schofield

Restaurant Oscar Wilde – ora 00.30 – jam-session

 

Blues Con-Fusion a devenit un reper cultural important al acestei regiuni, ÅŸi a consolidat o formulă sustenabilă prin care arta, divertismentul È™i educaÈ›ia „fuzionează”. Alte arte, ca filmul, pictura, fotografia, literatura se alătură ÅŸi ele acestui eveniment. Dincolo de faptul ca a devenit unul din cele mai emblematice elemente de personalitate a oraÈ™ului Suceava, acest fenomen reprezintă È™i o platforma de promovare a tinerelor talente È™i de realizarea de noi proiecte.

Festivalul are nevoie de susÈ›inerea mediului de afaceri, nu doar pentru că este un instrument eficient de promovare a brandurilor locale, ci È™i pentru că astfel se dezvoltă infrastructura culturală a oraÈ™ului È™i a regiunii. Ca în fiecare an, Festivalul beneficiază de asocierea cu Primăria Suceava, Consiliul Local Suceava, Centrul Cultural ÅŸi Muzeul Bucovinei sau USV, dar îÅŸi găseÅŸte suport ÅŸi în mediul de afaceri din zonă. Consolidarea È™i dezvoltarea parteneriatelor cu instituÅ£iile statului, precum ÅŸi cu mass-media, reprezintă un factor esenÈ›ial în succesul manifestării. BLUES CON-FUSION este un festival de nivel european, cu expunere internaÅ£ională.

Alte detalii veţi putea găsi pe pagina de Facebook a Festivalului www.facebook.com/BluesConFusion precum şi pe siteul oficial suceavablues.ro

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

PIESĂ NOUĂ. Călin Pop. Rupă-se norii
PIESĂ NOUĂ. Călin Pop. Rup...
Publicat in: 22.09.2021, Ora: 13:52PM
NEGURĂ BUNGET unveil details of their final album Zău and release video single Brad
NEGURÄ‚ BUNGET unveil details of th...
Publicat in: 01.09.2021, Ora: 14:41PM
Never a dull moment at Live Music Summer Camp Brezoi 2021
Never a dull moment at Live Music Summ...
Publicat in: 22.07.2021, Ora: 14:20PM
EXCLUSIVE: THE FIRST BOSNIANS IN SPACE!
EXCLUSIVE: THE FIRST BOSNIANS IN SPACE...
Publicat in: 30.05.2021, Ora: 11:29AM
TIMISOARA. A fi sau a nu fi Capitală Culturală Europeană?
TIMISOARA. A fi sau a nu fi CapitalÄ...
Publicat in: 09.06.2020, Ora: 22:10PM
AG Weinberger de peste 6 luni în top 50 Blues/Rock al Roots Music Report
AG Weinberger de peste 6 luni în to...
Publicat in: 07.09.2019, Ora: 21:43PM
ALBUM NOU. AG Weinberger. Reborn
ALBUM NOU. AG Weinberger. Reborn...
Publicat in: 18.04.2019, Ora: 19:34PM
ALBUM NOU. AG Weinberger, ReBorn
ALBUM NOU. AG Weinberger, ReBorn...
Publicat in: 07.04.2019, Ora: 12:43PM
2019.FEB.22. Ramnicu Valcea. Aby Stage Bar. Axis
2019.FEB.22. Ramnicu Valcea. Aby Stage...
Publicat in: 19.02.2019, Ora: 12:22PM
2019.FEB.8. CJ. La Tzevi Pub. Axis
2019.FEB.8. CJ. La Tzevi Pub. Axis...
Publicat in: 03.02.2019, Ora: 06:17AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online