• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

Eufobia la Finala GBOB România 2016

Publicat in: 29.11.2016, 05:53AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1317
Etichete: Aby Stage Bar, Blago, Blagovest Petrov, Cavalleria Events, Costin Neamtu, Eufobia, Finala Gbob România 2016, Ivan Gemojev, Mihai Razvan Mugescu, Mihnea Badea, Nikola Bojakov, Stefan Abajiev, Val Volegna
Eufobia la Finala GBOB România 2016

Eufobia s-a calificat la Finala națională GBOB, clasându-se pe locul 1 la Semifinala GBOB Oltenia (la Aby Stage Bar în 9.APR.2016). 

Acesta este interviul realizat înainte de Finala națională GBOB România 2016

--- 

RiCo pentru GBOB România: Cum a fost prima ta experiență la GBOB România / în cadrul Semifinalei GBOB Oltenia la Aby Stage Bar din Rm. Vâlcea?

Niki (Nikola Bojakov, chitară, voce, Eufobia): A fost mișto. Ne-am distrat foarte bine. Dorim să mulțumim publicului. Ne bucurăm că am căștigat semifinala, dar sincer noi n-am mers acolo pentru a caștiga concursul, ci să cântăm pentru prima dată la Râmnicu Vâlcea. Până atunci nu mai cântaserăm în oraș nicio dată. Trebuie să recunosc că inițial n-am vrut să participăm la concurs, crezând că fiind o trupă bulgarească n-ar fi frumos să participăm la un concurs, care este foarte important pentru trupele românești. Însă prietenul nostru Mihnea Badea de la Cavalleria Events a reușit să ne convingă că n-ar trebui să fie nicio problemă, și mă bucur că până la urmă am acceptat sfatul lui. Sper că nimeni nu s-a suparat totuşi. Cu toții suntem oameni și cu toții iubim muzica, indiferent unde ne-am nascut, nu-i așa? 

--- 

RiCo pentru CZB.ro: Ce părere ai de clubul și sonorizarea la Semifinala GBOB Oltenia din Aby Stage Bar Rm. Vâlcea?

Niki (Nikola Bojakov, chitară, voce, Eufobia): După cum am menţionat deja că ăsta a fost primul nostru concert în oraș, dar am rămas foarte impresionați de club și de organizare. Clubul e destul de mare și scena e foarte spațioasă. Ne-am simțit foarte bine cântând și mișcându-ne pe ea. Proprietarul clubului, domnul Mihai Razvan Mugescu e un om de nota zece. Sunetul a fost foarte bun, grație sunetistului. Dânsul se numește Costin Neamțu și ne cunoaștem de mult timp. Mă bucur ca există un astfel de club în orașul Râmnicu Vâlcea. Muzicienii au unde cânta, oamenii au unde să se distreze și astfel există o adevărată viață culturală, ceea ce este foarte important pentru supravieţuirea underground-ului.

--- 

CZB: Ce părere ai avut de Juriu la Semifinala GBOB Oltenia din Aby Stage Bar Rm. Vâlcea?

Niki (Eufobia): Ce să mai spun? Suntem mulțumiți că ne-au ales pe noi, cu toate că toate trupele celelalte erau foarte bune și meritau să căștige și ele. Sarcina lor a fost cea mai grea. Eu nu stiu dacă aș fi capabil șă aleg o singură trupă dintre toate. Cu siguranță e mult mai ușor să fii pe scenă cântând. În orice caz dorim să le mulțumim pentru alegere. 

--- 

CZB: Cum v-ați organizat ca echipă în cadrul formației?

Niki (Eufobia): Eu sunt responsabil pentru toata organizarea şi cu ajutorul prietenilor trupei, care ne ajută foarte mult, mă ocup și de promovare. Din păcate ceilalți membri ai trupei sunt prea ocupați pentru a mă ajuta cu lucrurile astea. Colegii mei abia găsesc timp pentru repetiții și concerte. Asta e viața. Nu e greu de înțeles. Fiecare muncește. Fiecare are problemele sale, dar eu lucrez la promovarea trupei cu cea mai mare placere. Astfel am posibilitatea să vorbesc cu multe persoane interestante. Îmi place contactul cu cei care ascultă muzica noastră. Deseori trebuie să stau scriind ore în șir în fața calculatorului, dar de obicei rezultatul final îmi răsplătește toate eforturile. 

--- 

CZB: Ce îți dorești cel mai mult din experiența GBOB România

Niki (Eufobia): Noi dorim să ne dezvoltăm publicul nostru. Eu cred că există mulți oameni care ar aprecia muzica noastră, dar încă n-au ascultat trupa. Fiecare concert și fiecare interviu ne dă posibilitatea să prezentăm ceea ce facem oamenilor, sperând că o să le placă, că o să mai vină la concerte și o să asculte muzica, pe care o compunem. De aia participăm la concurs. 

--- 

CZB: Ce înseamnă pentru tine să fii cântăreț?

Niki (Eufobia): Nici nu pot să-mi imaginez viaţa fără muzică. Pentru mine să fiu muzician înseamnă să-mi deschid sufletul. Muzica mea e ceva foarte personal. Compunând-o încerc mereu să fiu sincer și să descriu publicului adevăratele mele sentimente și gânduri. Nu cred că aș putea respira necântând sincer. Pe de altă parte cântarea intr-o trupă are și mai multe avantaje. Mulțumită trupei eu călătoresc prin toata Europa și întâlnesc mulți oameni extraordinari. La concerte cu toții ne distrăm foarte bine.

--- 

CZB: Care consideri că este cea mai importantă experiență de viață pe care o ai alături de formația ta?

Niki (Eufobia): Atunci când am desfacut noul nostru CD pentru prima dată. Acesta este al treilea album al nostru, dar cu siguranță era cel mai greu de facut. Am început să-l înregistrăm acum trei ani. A durat atât de mult timp pentru că de data asta voiam ca totul să fie perfect și ca să nu mai facem compromisuri. Ne-am chinuit mult, dar până la urmă am reușit să-i găsim pe oameni cei mai potriviți și mulțumita lor rezultatul final e minunat, după parerea mea. Sper să le placă și oamenilor. În afară de muzicieni, responsabili pentru acest rezultat sunt sunetistul Pepinio și graficianul Val Volegna. Ultimul este de asemenea regizorul videoclipilor pieselor ”Hater” și ”Cruel Child”,  care se pot urma pe youTube. Sunt niște băieți foarte talentați și recunosc că n-am fi reușit fără sprijinul lor.

--- 

CZB: Cum te-ai simțit când ai aflat că te-ai calificat la Finala națională GBOB România?

Niki (Eufobia): Ne-am simțit foarte bine. Eu sincer nu crezusem că avem vreo șansă să căștigăm,  fiind singura trupă din străinatate, și mai ales cântând metalul cel mai extrem dintre toate trupele, care participau atunci. Aș vrea să mulțumesc înca o dată juriului care ne-a ales pe noi, și mai ales publicului, care a acceptat decizia cu aplauze.

--- 

CZB: Ce emoții/așteptări ai înainte de Finala națională GBOB România?

Niki (Eufobia): Noi vom merge acolo pentru a cânta bine, pentru a prezenta muzica nostră publicului și pentru a ne distra după concert. Încă o dată sper să nu se supere nimeni că vine o trupă din Bulgaria pentru a participa la un concurs pentru trupe românești. De data asta însă ar trebui să căștige o trupă românească. Noi suntem doar musafiri. 

--- 

CZB: Cum a trecut timpul pentru voi? Ce părere ai de faptul că acest concurs (spre deosebire de cele mai multe, care sunt punctuale) se desfășoară de-a lungul unui an întreg, cu finala în decembrie?

Niki (Eufobia): Probabil regulamentul concursului este cam complicat, dar astfel este posibil să participe mai multe trupe. Habar n-am. Nu mă pricep la asta. Treaba mea este să cânt frumos. Altcineva face regulile, noi le respectăm doar.

--- 

CZB: Care sunt cele mai importante realizări ale formației până în prezent?

Niki (Eufobia): Am facut multe lucruri frumoase cu trupa. Avem trei albume minunate. Avem mulți prieteni, care ascultă și apreciază ceea ce facem. Am făcut multe concerte. Am mers în turnee cu niște trupe extraordinare: Carnal, Onslaught, Suicidal Angels, Vader, Gorgoroth, Soul Sacrifice, Immolation, Broken Hope și așa mai departe. Am împărţit scena şi cu alte trupe renumite, Arch Enemy, Dark Tranquillity, Rotting Christ, Malevolent Creation, Pyogenesis, Sinister, Agathocles, Negura Bunget, precum şi cu multe trupe minunate din underground. Dar eu cred că dar totuși momentele cele mai frumoase urmează în viitor. Recompensa cea mai buna însă este fără îndoială aprecierea publicului.

--- 

Autor: RiCo

--- 

Semifinala GBOB Oltenia. RECITALUL

https://www.youtube.com/watch?v=SPn-DXQr7Fg


ALBUM FOTO

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.962978373810306.1073741983.747437442031068&type=1&l=d9c5111081


INTERVIU EN

http://czb.ro/articol/11044/


BIOGRAFIE

http://czb.ro/articol/11045/


Componența

  • Niki (Nikola Bojakov, chitară, voce) 
  • Steff (Stefan Abajiev, bas, voce) 
  • Ivan (Ivan Gemojev, chitară) 
  • Blago (Blagovest Petrov, baterie)

--- 

Finala națională GBOB România 

sâmbătă 10 decembrie 2016 

Kruhnen Musik Halle, Brașov

acces: 18.00, bilet: 20 lei

În recital: Hteththemeth (Campioana GBOB România 2015)

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre colab...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
2019.NOV.30. Ramnicu Valcea. Aby Stage Bar. Antract
2019.NOV.30. Ramnicu Valcea. Aby Stage...
Publicat in: 25.11.2019, Ora: 06:20AM
2019.NOV.8. Ramnicu Valcea. Aby Stage Bar. Jorg
2019.NOV.8. Ramnicu Valcea. Aby Stage ...
Publicat in: 05.11.2019, Ora: 21:46PM
2019.NOV.9. Ramnicu Valcea. Aby Stage Bar. Trooper
2019.NOV.9. Ramnicu Valcea. Aby Stage ...
Publicat in: 04.11.2019, Ora: 06:05AM
2019.NOV.2. Ramnicu Valcea. Aby Stage Bar. Kempes
2019.NOV.2. Ramnicu Valcea. Aby Stage ...
Publicat in: 28.10.2019, Ora: 06:01AM
2019.OCT.18. Ramnicu Valcea. Aby Stage Bar. RUA
2019.OCT.18. Ramnicu Valcea. Aby Stage...
Publicat in: 16.10.2019, Ora: 23:44PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online