Adamo Caduco (Suceava)
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 2743
Etichete: Antoniu-alexandru Flandorfer, Dalbul De Pribeag, Death In Rome, Duciag Alexandru, Gbob România 2016, Gustav Meyrink, Insana, Laburinthos, Leonard Melisch, Nistor Serban, Post Metal, Umberto Eco
Adamo Caduco este o formaÈ›ie avantgarde Post Metal din Suceava, înfiinÈ›ată în 2013 de către Tony Flandorfer (ca un fel de side-project pentru Laburinthos).
Stilul muzical Adamo Caduco pendulează între avangardă ÅŸi Post Metal/Rock, cu escapade în stilul Dark Wave, intervenÈ›ii Ethereal, amprente Gothic ÅŸi o paletă largă de alte sonorităţi. Din punct de vedere conceptual, tema principală a proiectului gravitează în jurul imaginii omului decăzut ÅŸi erodat de timpuri, ce-ÅŸi caută soteriologic locul într-o lume muribundă.
---
RiCo pentru CZB: Cum s-a înfiinÈ›at formaÈ›ia?
Antoniu-Alexandru Flandorfer (solist, lider Adamo Caduco): Vă sălut È™i mulÈ›umesc că în această lume supusă rigorilor consumatorismului există GBOB, festival pe care eu îl percep mai mult ca pe un curent / miÈ™care / comunitate culturală È™i mai puÈ›in ca un concurs! La această competiÈ›ie nimeni nu este învins, ci toÈ›i cei implicaÈ›i trăiesc cel puÈ›in o experimență din care vor putea să înveÈ›e unele lucruri.
FormaÈ›ia Adamo Caduco s-a înfiinÈ›at după ce un alt proiect din care fac parte, Laburinthos, a intrat într-o pauză, propunându-ne o reconfigurare după plecarea din România a chitaristului (Daniel BorÈ™).
---
CZB: Ce înseamnă Adamo Caduco pentru voi?
Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Titulatura trupei exprimă starea de decădere a individului, care bolnav È™i caduc spiritual, după atâtea mii de ani, nu se mai regăseÈ™te în energiile primordiale.
---
CZB: Câte concerte aÈ›i avut până acum; în care localități?
Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Până în prezent am susÈ›inut trei concerte; un concert la BraÈ™ov când am împărÈ›it scena cu Hteththemeth, avându-l invitat la chitară alături de noi pe Costin Chioreanu, È™i două concerte în Suceava, la unul dintre acestea în cadrul aceluiaÈ™i eveniment fiind prezenÈ›i din nou prietenii noÈ™tri din BraÈ™ov.
---
CZB: Puteți povesti despre o experiență interesantă avută la drum cu formația?
Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Nu am experimentat nimic interesant pe drumul către și dinspre Brașov pe care l-am făcut cu ocazia concertului din data de 23.NOV.2013.
---
CZB: Aveți anumite mesaje pe care doriți să le transmiteți publicului?
Tony Flandorfer (Adamo Caduco): În sine, actul creaÈ›ional ne implică într-o evadare din această lume. Muzica pe care o facem este conceptuală, iar mesajul transgresează simplul plan muzical. Pentru noi muzica este un ritual. Numai referindu-ne la titlurile pieselor noastre care vor figura pe viitorul album, precum The Eternal Starvation of Soul, Prodigal God, Love is an old heresy sau Sermon to oblivion, oricine îÈ™i va da seama de mesajele pe care dorim să le transmitem auditoriului.
---
CZB: Aveți o compoziție proprie care place mai mult la public?
Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Avem un material înregistrat ce conÈ›ine 7 piese È™i care urmează a fi mixat È™i masterizat. Suntem onoraÈ›i că pe două dintre piese va putea fi auzit un mare violonist britanic cu o discografie proprie de zece albume, exceptând colaborările avute cu trupe importante din muzica underground a dark folkului sau industrial.
Pe internet există diverse înregistrări din concertele noastre, care, însă, nu oferă o audiÈ›ie de calitate, dar va fi gata în curând materialul discografic.
Pentru GBOB am pregătit o piesă cu titlul Insana care va fi pe un alt material cu versuri exclusiv în limba româna arhaică. Èšin să fac precizarea că acest material, la care lucrăm la momentul actual, nu se va încadra în vreun stil de metal deja abordat la noi în È›ară.
---
CZB: Ce părere ai despre scena muzicală din România în 2016?
Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Nu pot emite vreo părere în acest sens. Există doar câteva trupe care îmi atrag atenÈ›ia, restul e balast.
---
CZB: Ce consideri că ar trebui făcut pe plan local sau la nivel de regiune ca formaÈ›ii ca a ta să aibă o È™ansă în plus să fie descoperite È™i ascultate de un public mai larg?
Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Această întrebare o conexez cu precedenta, nefăcând aprecieri doar la zona Moldovei. Pentru a putea identifica posibilele È™anse ale unei trupe, trebuie să se întrevadă un altfel de public, care să nu fie tributar genurilor muzicale de împrumut È™i uÈ™or vandabile. DeÈ™i această pretenÈ›ie pe care o emit este aparent utopică, ar putea reprezenta soluÈ›ia pentru toate problemele cu care se confruntă cultura È™i în special muzica din România.
FormaÈ›iile trebuie să se ocupe doar de muzică, iar managementul cultural să intre în atribuÈ›iile unor persoane cu experiență în domeniu. Nu putem vorbi de o scenă muzicală cu oameni care se rezumă la cover-uri cărora nu le adaugă nici măcar o notă originală. Un exemplu de admirat este proiectul Death in Rome care are numai reinterpretări ale unor piese celebre, însă prin sonoritățile "martial" le dau acestora o cu totul altă valoare (n.a. este un subgen al muzicii post-industrial (cei mai cunoscuÈ›i È™i totodată iniÈ›iatorii stilului "martial" sunt cei de la Laibach, trupă care alături de Oomph! au influenÈ›at muzica celor de la Rammstein).
---
CZB: Dacă ai putea avea o putere supraumană, care ar fi aceasta - și de ce?
Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Nu îmi doresc o asemenea putere. Nu îmbrățiÈ™ez nici curentul postumanist, nu mă încântă nici conceptul de Übermensch, È™i cu atât mai puÈ›in imaginea caricaturală a super-eroilor prezentată în benzile desenate sau în filmele hollywoodiene - manipulare care se bazează pe naivitatea maselor de generaÈ›ii întregi È™i afectează mentalul colectiv.
---
CZB: Care este Cartea și/sau Filmul tău preferat?
Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Romane: Umberto Eco, Insula din ziua de ieri È™i Pendulul lui Foucault; Gustav Meyrink, Îngerul de la fereastra dinspre apus È™i FaÈ›a verde;
Studiile științifice ale lui Eric Voegelin, Michel Foucault, George L. Mosse, Carl Gustav Jung, Philippe Lacoue-Labarthe și Jean-Luc Nancy...
Filme: La Double Vie de Veronique (regizor Krzysztof Kieslowski); Zerkalo (Andrei Tarkovski); Lost Highway și Blue Velvet (David Lynch);
Seriale sau miniseriale TV: Riget (1994 - Lars von Trier); Jordskott (2015) și Charlie Jade (2005).
---
CZB: Care este ținta voastră ca formație?
Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Obiectivul urmărit ca formaÈ›ie constă în a reuÈ™i să transmitem publicului mesajul nostru în mod corect, eludând compromisurile impuse de industria muzicală.
---
CZB: De ce v-aÈ›i înscris la GBOB România 2016?
Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Ne-am înscris la GBOB, deoarece dorim să măsurăm efectele pe termen lung ale unei abordări noi pe care o vom face în muzica noastră. Astfel, după cum am afirmat anterior, piesa pe care o vom prezenta în cadrul evenimentului nu face parte din albumul pe care urmează să-l scoatem, ci va figura pe un alt material cu o tematică deosebită. Acest album sondează tradiÈ›iile păgâne È™i dimensiuile proto-românismului, intitulându-se Dalbul de Pribeag.
---
MulÈ›umesc pentru oportunitatea de vă oferi câte ceva din ceea ce însemnăm ca trupă!
Salutări tuturor!
ADAMO CADUCO vă aÈ™teaptă să vă tune în ziua de 10 a lui Răpciune (luna septembrie în calendarul popular bucovinean), atunci când Soarele va intra în Cumpănă (zodia BalanÈ›ei)!
---
Autor:RiCo
---
Componența
- Tony Flandorfer (voce, n. 28.MAI.1976)
- Livia Feidaros (voce, pian, n. 25.NOV.1972)
- Şerban Nistor (chitară, n. 22.DEC.1992)
- Alexandru Duciag (bas, 18.MAI.1991)
- Leonard Adrian Melisch (baterie, n. 14.IUN.1971)
---
https://www.facebook.com/adamo.caduco/home
---
INTERVIU Laburinthos
Articole relative:
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
Publicat in: 14.12.2016, Ora: 14:00PM
Publicat in: 03.12.2016, Ora: 08:41AM
Publicat in: 17.11.2016, Ora: 06:29AM
Publicat in: 17.11.2016, Ora: 05:49AM
Publicat in: 17.10.2016, Ora: 06:20AM
Niciun comentariu!