• czb.ro
Click. Cronica

Electric Castle 2016. Ziua 0

Publicat in: 14.07.2016, 14:19PM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1530
Etichete: Boiler Stage, Electric Castle Ziua 0, Funke Fetish, Ladislau Rodion, Rodion Ga
Electric Castle 2016. Ziua 0

Electric Castle 2016

Ziua 0

miercuri, 13 iulie


Ziua 0 a fost o idee nouă la actuala ediție Electric Castle, care propunea un program minimalistic de divertisment muzical pentru cei care sosesc în după-masa și seara dinaintea primei zile oficiale a festivalului. 

În Ziua 0 muzica s-a ascultat LIVE la Boiler Stage. Programul a început la 19.05, iar formația care a avut onoarea de a deschide festivalul a fost Funk'e Fetish (compus din doi Brăileni, un Sucevean și solista adolescentă din Gherla). Formația și-a câștigat dreptul de a participa la ediția din acest an prin premiul acordat de Edmond Lenarth (managerul de booking al evenimentului internațional) la Semifinala GBOB Transilvania.


--- 

Funk'e Fetish

!!!.

Deși aflată pentru prima dată pe o scenă atât de mare, nu am simțit emoțiile și tracul la care mă așteptam de la o trupă aflată la început de drum. Solista s-a descurcat foarte bine și a cântat natural (fără momente de ezitare), deși în momentul în care a început recitalul, soarele bătea încă puternic după ziua caniculară din toiul verii, iar gazonul din fața scenei era complet gol.

Ar fi indicat ca Funk'e Fetish să-și pună la punct o vestimentație de spectacol și o coregrafie prin care să umple spațiul de pe scenă la viitoare prezențe în evenimente de o asemenea amploare pentru ca muzica ei neconvențională să aibă și un impact vizual asupra celor care-i vede pentru prima dată.

Solista trebuie să învețe să comunice cu publicul (chiar dacă versurile sunt interpretate în limba engleză) și să danseze mai cu patos în centrul scenei pe momentele instrumentale. Ar fi fost fain de tot să se pregătească un text deosebit (sau și mai bine, ceva haios de povestit) pentru inaugurarea ediției din 2016 a festivalului. O formație cu convingerea că are ceva de zis pe scena muzicală se pregătește și pentru comunicarea cu publicul - și momentul deosebit pe care-l are pe scenă; interpretarea muzicală reprezintă doar o parte din actul creativ, artistic. 


LIVE. Inaugurarea EC 2016
INTERVIUL GBOB România 2016, la EC 2016
--- 

Rodion GA

!!!!

A trecut ceva vreme de când am fost prezent la debutul scenic al artistului, după lunga pauză muzicală prin care a trecut legenda vie a muzicii electronice autohtone. 


Ladislau Rodion a prezentat cinci compoziții în primă audiție la Electric Castle 2016. Din interviul realizat cu artistul (care apare mai întâi la Revista de cultură, Tribuna - și ulterior la ClickZoomBytes), am aflat despre proiectul LIVE la care a muncit în zadar cu o formație bucureșteană care i-a trădat încrederea.

De atunci se prezintă pe scenă solo, cu un format de spectacol "showcase" în care apasă butoanele la diverse magnetofoane pentru a mixa piesele proprii, gata înregistrate, pe care le prezintă într-un mod personal cu o prezență de spirit debordantă.


Și în seara aceasta repertoriul a fost prezentat la modul cel mai sincer, Rodion fiind extrem de autoironic în monologul său cu publicul. Buna dispoziție dăinuia, iar poantele erau mai savurate decât anumite piese care sunau desuet pentru cei din generația actuală, obsedată de momentele "drop the bass" promovate de toți DJii momentului. Am fost însă surprins de cele cinci compoziții noi, compuse anul acesta, și prezentate în primă audiție la Electric Castle 2016. Deși unele aveau un ritm predominant simplu și sintetic, se vedea că Rodion le dădea drumul din butoane și recita versurile în microfon… recitalul a fost mult mai elaborat în seara aceasta. 


Este de admirat să vezi un artist luând treaba de la capăt la o vârstă înaintată - și la EC 2016 mi-a câștigat tot respectul pentru faptul că am văzut și simțit o adevărată evoluție în performance-ul artistic.


Dacă într-un viitor Rodion își va cumpăra și haine de scenă adecvate - s-ar putea să se bucure de o atenție crescută din partea publicului și a organizatorilor. 


LIVE. Rodion (Hard Work) la EC 2016
M-am stresat de după-masă să îmi încarc chip-ul atașat brățării de la mână cu o sumă de bani ca să pot să mă delectez la food court; cele 26 de standuri și crâșme adaptate locației servesc o diversitate largă de mâncăruri internaționale, de specific indian, mexican, italian, maghiar, nemțesc și multe altele. Din păcate însă, nici la 10 noaptea cea mai mare parte din aceste localuri nu erau nici pregătite să servească, nici nu aveau sistemul de încasare pornit. 


Dacă se va repeta Ziua 0 în 2017, organizatorii vor trebui să fie mai atenți la aceste detalii: este vorba de prima impresie a festivalului.  


Autor: RiCo


--- 

LIVE. AC Leonte la EC 2016
AC Leonte este o nouă prezență scenică în România, iar CD-ul de debut poate fi cumpărat în perioada asta împreună cu revista de muzică "Sunete", care revine la standurile de presă naționale după ce a intrat într-un con de umbră - revista fiind distribuită periodic de-a lungul ultimilor șase ani doar în cluburile bucureștene.  

Muzica ei a fost prezentată într-un mod mult mai electric decât pe album în această seară… Ascultând albumul am rămas cu impresia că se promovează o muzică potrivită pentru shopping în magazine de țoale, precum Zara sau H&M. 

Nu am urmărit suficient din spectacolul artistei încât să scriu o cronică completă, dar din ceea ce am văzut am rămas cu impresia că AC Leonte a susținut un recital de festival în stil "DJ Set" (în formulă de trio: tobe, saxofon și synths/laptop/keyboards), cu piese proprii și preluări ale unor hituri internaționale adaptate și interpretate în manieră proprie.

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Electric Castle 2016. We Are The People
Electric Castle 2016. We Are The Peopl...
Publicat in: 26.12.2016, Ora: 06:14AM
Electric Castle Festival. Ziua 4. 17.IUL.2016
Electric Castle Festival. Ziua 4. 17.I...
Publicat in: 22.07.2016, Ora: 06:29AM
Electric Castle Festival. Ziua 2. 15.IUL.2016
Electric Castle Festival. Ziua 2. 15.I...
Publicat in: 19.07.2016, Ora: 12:49PM
Grimus la Electric Castle Festival 2016
Grimus la Electric Castle Festival 201...
Publicat in: 15.07.2016, Ora: 13:24PM
KEMPES @ Hard Club. 11.DEC.2014
KEMPES @ Hard Club. 11.DEC.2014...
Publicat in: 15.12.2014, Ora: 09:54AM
2020.MAR.13. B. Control Club. Rodion GA, Uniforma
2020.MAR.13. B. Control Club. Rodion G...
Publicat in: 08.03.2020, Ora: 06:21AM
PIESĂ NOUĂ. Funke Fetish. Kaya
PIESĂ NOUĂ. Funke Fetish. Kaya...
Publicat in: 26.02.2020, Ora: 08:49AM
RODION G.A. ignorat acasă la Cluj
RODION G.A. ignorat acasă la Cluj...
Publicat in: 09.05.2018, Ora: 09:52AM
Rodion GA
Rodion GA...
Publicat in: 12.12.2016, Ora: 06:50AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online