• czb.ro
Click. Industrie

ROMÂNIA. Locul 2 la Finala mondială GBOB 2016

ROMÂNIA. Locul 2 la Finala mondială GBOB 2016

Hteththemeth pe locul 2 la Finala mondială GBOB 2016 

14 finaliști naționali au dat tot ce au abut mai bun pe scena Finalei mondiale la The 2016 Global Battle of the Bands World Final.

România a fost prezentă la Finala mondială GBOB 2016 după o pauză de 4 ani.


Finala mondială GBOB

SO36 / Berlin, Germania

26.MAI.2016


Au urcat pe scenă în următoarea ordine:

 • Schreiber (Germania)
 • Part Time Circus (Austria)
 • Walking Rumor (Danemarca)
 • Sequence (Serbia)
 • Vorbid (Norvegia)
 • The Days We Don't (Marea Britanie)
 • Cold Bath (Elveția)
 • Sinoptik (Ucraina)
 • The Atavists (Republica Cehă)
 • Vice Versa (Grecia)
 • The Run (Australia)
 • Hteththemeth (România)
 • Bow (Polonia)
 • The Marisol (Singapore)

Invitați special în recital au fost: 

UNS (eroii locali, din Kreutzberg/Berlin)


Asociația Sunetul Muzicii și-a trimis primul reprezentant din România la Finala mondială GBOB în 26 mai. Deși presa a fost entuziasmată pe plan național de faptul că România este prezentă la concursul internațional GBOB după o pauză de patru ani, fiind o perioadă plină de evenimente precum TIFF-ul de la Cluj, pregătirile pentru campionatul european de fotbal sau alegerile de primari, doar Camelia Bușu, redactorul șef de la Jurnal Bihorean a avut inițiativa de a scrie despre reușita brașovenilor de la Hteththemeth (care s-a clasat pe locul 2 pe plan mondial) înainte de a ne întoarce în țară să vă trimitem acest comunicat oficial al evenimentului! Sperăm la anul să putem menționa mai mulți parteneri aici, care să-și dea interesul să caute informația despre căștigătorii concursului internațional pe net imediat după încheierea finalei.

GBOB (acronimul pentru Global Battle Of the Bands / a se traduce: Bătălia mondială a Formațiilor) este singurul concurs pentru proiecte muzicale care interpretează propriile compoziții cu instrumentație LIVE, deschis tuturor genurilor muzicale, de amploare internațională, cu finala mondială organizată în fiecare an în altă metropolă culturală.

După nouă etape regionale (denumite "Semifinale GBOB") organizate în întreaga țară pe durata întregului an, Hteththemeth a fost formația aleasă la Finala națională (de la Aby Stage Bar din Râmnicu Vâlcea în 19.DEC.2015) să reprezinte România la finala mondială din 2016.

Brașovenii au lansat recent albumul "Best Worst Case Scenario" pentru care au și pregătit un spectacol elaborat cu costumație, măști, coregrafie și efecte speciale teatrale. O secvență din acest spectacol a putut fi urmărită pe scena de la SO36 din Berlin, care a impresionat plăcut pe toți cei aflați în sală. Mulțumim din suflet lui Lao (voce neumană), Luci (chitară neumană), Bob (chitară neumană), Coldr (bas neuman), Codrez (tobe neumane) și Vlad (clape neumane).


Avem motive să credem că s-a luat în considerare și aspectul dificil al marketing-ului privind numele formației, atunci când s-a ales câștigătorul (TEH-TE-METH fiind greu de citit de la prima vedere). 


Finala Mondiala Global Battle of the Bands a fost o experienta extraordinara, din toate punctele de vedere. Am cantat alaturi de trupe foarte valoroase, ne-am facut prieteni noi, am dus muzica noastra neumana la Berlin si in toata lumea, am fost primiti cu caldura si pasiune. Am dat tot ce am putut din noi in cele 8 minute de concurs si toata lumea a simtit asta. Concursul l-am terminat pe locul al doilea, dar noi simtim ca am castigat enorm. Ne onoreaza faptul ca trupele participante ne-au ales prin vot, ca fiind cea mai faina trupa a serii. Ii felicitam pe prietenii de la Sinoptik si pe toti muzicienii care au pus o parte din ei in spectacolul din finala.

- Hteththemeth (27.MAI.2016, Berlin)


Clasamentul GBOB 2016

Locul 6. THE ATAVISTS (Republica Cehă)Locul 5. THE RUN (Australia)-
Locul 4. VORBID (Norvegia)-
Locul 3. BOW (Polonia)Locul 2. HTETHTHEMETH (România)Loc 1. SINOPTIK (Ucraina)--- 

Decernarea premiilor--- 

Programul a pornit anevoios. A doua formație din program, PartTimeCircus din Austria a avut probleme tehnice și nu a reușit să se adune pe scenă din acest motiv. Recitalurile multor formații au fost impresionante muzical, iar aici doresc să menționez The Run (adolescenții de 16-17 ani cu un power-alternativ tipic australian), Walking Rumour (Danezii cu un hardcore pe două voci), Sequence (formația sârbească calificată din concursul nostru, care a ieșit în evidență prin dinamismul jocului scenic, și a frumuseții radiante a basistei), Vorbid (foarte buni pe felia lor de metal norvegian), The Days We Don't (făcând abstracție de Hteththemeth, Britancii mi-au plăcut personal cel mai mult ca linii melodice, având și un solist carismatic), Cold Bath (Elvețienii au avut o muzică deosebită alternativă, dar nu aveau vestimentație de scenă) și The Atavists (Cehii care combină brit-rockul cu un iz puternic de ritmuri din epoca anilor 50-60), Vice Versa (Grecii care deși nu aveau joc scenic sau vestimentație, erau foarte bine închegați muzical), Bow (duetul jazzistic polonez cu pianista cu plămâni puternici și bateristul cu ritmul înnăscut) și The Mirasol (formația de funk aerisit, elegant, din Singapore).Muzical vorbind, Sinoptik a excelat însă la toate capitolele pe genul ei muzical, având prestanța scenică, compozițiile, aspectul vizual și atitudinea unui câștigător.Unii (precum Grecia și România) și-au adus prietenii cu ei la Berlin; alții (precum Austria), nu.


Echipa de la GBOB Grecia (Modern Mental Rebels) a administrat organizarea finalei în locație (se dorește organizarea finalei mondiale la Atena în 2017). Sala de concerte SO36 are o tradiție privind concertele Underground; aici au urcat pe scenă Iggy Pop și David Bowie (d. 2016) în anii '70, când încă se aflau la începutul carierei lor. 

--- 

Norvegianca Michele Waagard a prezentat evenimentul, dar stilul supermodelului din trupa feminină de succes în Thailanda (Jamp) și fosta prezentatoare MTV din aceeași țară, nu a fost pe placul tuturor în această seară.


Juriul a fost format din trei persoane. Ferman Agkul este compozitor, producător, regizor și actor de succes în Turcia a cărui carieră a fost lansată participând la Finala mondială GBOB 2006, apoi în competiția Eurovision din 2010, unde formația lui, maNga, s-a clasat pe locul 2. Dominik Gacka este compozitor și solist vocal în Polonia (lider al formației avangardiste Breslaux din Wroclaw și fondatorul ONG-ului Megafonia, prin care organizează evenimente). Tore Lande este inițiatorul proiectului GBOB Worldwide. Lande a fost chitarist la formația norvegiană Bugges Firo la începutul anilor '70, organizând ulterior o serie de competiții numite Norwegian Championship of Rock (unde au debutat pe scenă formații precum A-HA). Cea mai interesantă poveste din cariera lui a fost însă modul prin care a reușit să lanseze The Sex Pistols pe plan mondial din Scandinavia (formația având interdicție de a activa la ea acasă în perioada respectivă).


Cea mai avangardistă prezență scenică a avut-o capul de afiș al serii, UNS, eroul local invitat de la Berlin. Trioul de electronica a întreținut atmosfera cu ritmuri disco bizare.
--- 

Autor: RiCo

FOTOS: Bjorn Melbye (GBOB Norvegia)

--- 

Ce a scris GBOB Worldwide despre recitalurile finalistelor noastre:


HTETHTHEMETH from ROMANIA was unarguably one of the most epic performances of the evening. Being a metal band, everyone was surprised when the band, playing “The Romatic Side of Paris”, started the show in an operatic theatrical style, sounding anything but metal, highlighting the band’s versatility in musical styles. As the performance progressed from opera to hardcore, the band made it rain as they threw magnificent confetti on the audience – perhaps the first ever hardcore metal band in history to throw confetti at the audience and still look ultimately awesome in doing so. All in all, it was one of the most enjoyable performances of the evening, and it won the the “Most Voted Band by Fellow World Finalists”. Delightful persons onstage and offstage, Hteththemeth captured alot of the hearts that night, not to mention they literally held a red wooden heart during their performance and threw it to one lucky person in the audience. Calling themselves “Unhuman”, I think they just gained more followers in their legion of Unhuman Fans.


SEQUENCE from SERBIA simply blew us away with the most radical performance of the night as they unleashed everything without holding back. The band kicked off with a team huddle onstage and simply exploded altogether on the first song. Online viewers were commenting about their laptop screens headbanging to the music and had wished they were there in SO36 instead of watching online. The band played two songs “Bloodshed” and “Pathway to Eternity”. If there was anything to say about this band, it's: pure determination, one that is evident at every show they play.

http://gbobunited.com/the-gbob-world-final-2016-in-berlin-part-1/


--- 

Locul 6. THE ATAVISTS (Republica Cehă)
Locul 5. THE RUN (Australia)
Locul 4. VORBID (Norvegia)
Locul 3. BOW (Polonia)
Locul 2. HTETHTHEMETH (România)

Loc 1. SINOPTIK (Ucraina)

--- 

INTERVIURI de la SO36 Berlin, în 26.MAI.2016


Schreiber (Germania), DE
Sequence (Serbia), EN
Sinoptik (Ucraina), EN

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Finala GBOB România 2016
Finala GBOB România 2016...
Publicat in: 14.12.2016, Ora: 14:00PM
Eurock Christmas
Eurock Christmas ...
Publicat in: 06.12.2016, Ora: 09:56AM
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS NAȚIONAL de muzică
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS...
Publicat in: 01.11.2016, Ora: 08:18AM
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinului
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinul...
Publicat in: 18.10.2016, Ora: 07:05AM
ÎN PREMIERĂ la Suceava. Semifinala GBOB Bucovina
ÎN PREMIERĂ la Suceava. Semifinala G...
Publicat in: 12.09.2016, Ora: 14:35PM
2018.OCT.8. CJ. HardClub. Sinoptik, Roadkillsoda
2018.OCT.8. CJ. HardClub. Sinoptik, Ro...
Publicat in: 03.10.2018, Ora: 06:14AM
2018.OCT.5. B. Quantic. Altar / Sinoptik / Roadkillsoda / Fu(n)king with the 90's
2018.OCT.5. B. Quantic. Altar / Sinopt...
Publicat in: 30.09.2018, Ora: 06:11AM
Open Air Blues Festival Brezoi - Vâlcea 2018
Open Air Blues Festival Brezoi - Vâlc...
Publicat in: 18.07.2018, Ora: 10:37AM
Sinoptik. Fields on Fire
Sinoptik. Fields on Fire...
Publicat in: 26.03.2018, Ora: 06:29AM
NOU TURNEU. Sinoptik. Fields on Fire Tour
NOU TURNEU. Sinoptik. Fields on Fire T...
Publicat in: 20.03.2018, Ora: 08:21AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online