• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)

Publicat in: 02.01.2017, 06:25AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1150
Etichete: #colectiv, Boiler Club, Booha Bar, Edmond Lenarth, Tba Crew
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)

Am mai povestit cu Edmond Lenarth (n. 10.AUG.1985, la Satu-Mare) când se afla la început de drum (găsiți la finalul articolului linkul interviului din 2009), fiind proaspăt angajat la Booha Bar, după o serie impresionantă de concerte organizate în diverse localuri clujene cu formații de diferite genuri muzicale aduse pentru prima dată la Cluj-Napoca (multe pentru prima dată în România) din Europa și America de nord.

Anii au trecut iar Ed este acum Booking manager la Electric Castle, cel mai important festival din România (dezvoltat în timp, urmând exemplul clasic al festivalurilor cu tradiție).

---

RiCo pentru GBOB România: În 22 februarie s-au împlinit 8 ani de la primul eveniment organizat de tine la Cluj. În ce măsură consideri că faci valuri în al doilea cel mai mare centru cultural din țară?

Edmond Lenarth (Electric Castle): Încerc să îmi fac treaba cât pot de bine. Valurile le fac oamenii, ei vorbesc de tine, ei au ultimul cuvânt.

---

RiCo pentru CZB: Ai pornit la drum în domeniul impresariatului în 2009. Consideri că la un moment dat ai fost obligat să te reorientezi de la promovarea unor proiecte LIVE la seturi de DJ sau schimbarea a venit ca ceva firesc, legat de cerința tinerilor clujeni?

Edmond Lenarth (Electric Castle): A fost un pas firesc pentru că muzica electronică are un boom deja din 2004. Practic noi ne-am readaptat. Dar poți să vezi deja o schimbare foarte interesantă în rândul DJ-ilor - mai nou toți își fac Live session și vin însoțiți de un band. Exemple de genul: Chase and Status Live, Wilkinson Live, Infected Mushroom Live.

---

CZB: Care este părerea ta privind scena muzicală din România anului 2016?

Edmond Lenarth (Electric Castle): Scena muzicală din România a progresat foarte mult în ultimii 10 ani. Se poate observa o flexibilitate mult mai mare în rândul consumatorilor, aceștia fiind mult mai cultivați muzical. Cu toate acestea ne confruntăm cu lipsa caselor de discuri care ar promova muzică electronica, hip-hop sau rock. Din nefericire se promovează doar comercialul, muzica underground fiind neexploatată.

Nu există un post de muzică pentru muzica de nișă, nu sunt încă destule canale de promovare. Dar e bine că ne putem reorienta pe Vest și putem să ne trimitem materialele acolo. Sunt câteva exemple bune din România care au avut releasuri deja la casele de afară.

---

CZB: Ce părere ai de modul în care evoluează presa muzicală autohtonă online?

Edmond Lenarth (Electric Castle): Vorba aia “incet dar bine”. Având în vedere că nu avem nici măcar o revistă de muzică de tiraj mare, nu prea văd cum am putea evolua mai rapid. E bine că exista totuși câteva portaluri de presă care promoveaza muzica de bună calitate.

---

CZB: Ești persoana resposabilă cu programul artistic pentru festivalul Electric Castle. Ce implicare ai avut la inițierea acestui festival și în ce măsură hotărești sau propui programul artistic?

Edmond Lenarth: Electric Castle s-a născut dintr-un colectiv de oameni faini. Intr-un fel sau altul se vede amprenta fiecăruia în festival. Lucrez pe booking-ul artiștilor de festival din 2013, dar având în vedere că e vorba de un colectiv, cam totul se decide la comun. Noi venim cu propunerea și vedem după aceea cum se așează lucrurile.

---

CZB: În ce măsură cauți proiecte artistice pe val și în ce măsură cauți să aduci nume de succes în străinătate pentru prima dată în România?

Edmond Lenarth: Electric Castle întotdeauna caută să îmbine gusturile muzicale ale mai multor generații. Întotdeauna se caută un echilibru. Într-adevăr punctăm mult pe premiere în Romania, practic acest aspect îți face festivalul mai interesant.

---

CZB: În ce măsură te-a afectat pe tine personal tragedia de la Colectiv (30.OCT.2015)?

Edmond Lenarth (Electric Castle): Am cunoscut câțiva oameni de acolo care nu mai sunt printre noi și cred că nu sunt singurul care regret toată întâmplarea - nobody should die on the dance floor! Dar mi s-a confirmat ceva din nou: indiferența statului român față de artă și autorizații. Mult mai mult - cât de important e să ai grijă de bunul tău aproape.

---

CZB: Ați avut o ediție extrem de dificilă de administrat anul trecut din cauza ploii torențiale și a concurenței evenimentelor apărute peste noapte în agenda Capitalei Tineretului european. Care sunt capitolele unde Electric Castle se reinventează în 2016 față de 2015?

Edmond Lenarth: Electric Castle iși va continua drumul propus din 2013, pe scurt să ofere o experiență social-muzicală în ciuda factorilor externi care pot interveni.

---

CZB: În ce măsură crezi că te-ai schimbat ca om în urma experiențelor cumulate în ultimii 5 ani?

Edmond Lenarth (Electric Castle): Mi-am dat seama cât de important e să oferi confort oamenilor și acces la experiențe auditive cât mai interesante. Văd dintr-o cu totul altă perspectivă munca depusa de artist pentru fiecare show și îmi doresc foarte mult ca toți consumatorii de artă să învețe să aprecieze efortul depus și astfel să existe un respect reciproc.

---

CZB: Ce sfat ai da unei persoane tinere doritoare să se implice în acest domeniu de activitate?

Edmond Lenarth (Electric Castle): În acest domeniu răbdarea e cea mai importantă. Trebuie să fii în același timp sociabil, tolerant și pregătit să-ți sacrifice nopțile de dragul muzicii. Nu trebuie uitat faptul că publicul și artistii primează înainte de toate!

---

Autor: RiCo

---

CV. Edmond Lenarth

  • 2009 - 2011 PR & Event Manager la Booha Bar (la început sub egida TBA Crew, alături de Ion Ileșoi)
  • 2011 – 2015 Event manager la Boiler Club
  • 2013 – prezent: Artist Booking Manager la Electric Castle Festival

 

Ed a lucrat cu aproape 800 de artiști din 2009 până în prezent.

Invitat în juriu la Semifinala GBOB Transilvania (pentru al doilea an consecutiv în 2016), el a oferit ca premiu un spot la Electric Castle. Câștigătorii acestui premiu au fost: Face Today în 2015 (care acum activează sub alt nume) șiFunk'e Fetish în 2016.

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre colab...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Doru Atomei (n.11.DEC.1970)
Doru Atomei (n.11.DEC.1970)...
Publicat in: 26.12.2016, Ora: 06:55AM
Katatonia
Katatonia...
Publicat in: 30.10.2017, Ora: 06:01AM
Warhanger (București)
Warhanger (București)...
Publicat in: 24.10.2017, Ora: 05:50AM
ÎMPREUNĂ REZISTĂM (partea 4/2016)
ÎMPREUNĂ REZISTĂM (partea 4/2016)...
Publicat in: 01.03.2017, Ora: 10:48AM
Dan Olaru (manager, Blue Night Shadow)
Dan Olaru (manager, Blue Night Shadow)...
Publicat in: 30.12.2016, Ora: 06:06AM
Finala GBOB România 2016
Finala GBOB România 2016...
Publicat in: 14.12.2016, Ora: 14:00PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online