Micul Paris (Bucuresti)
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1351
Etichete: Ana Pavelescu, Daniel Croitoru, Gbob Romania 2016, Ion Calota, Ion Pavelescu, Lavinia Emanoil, Micul Paris, Onu, Pavel Stoica, Semifinala Gbob Oltenia

Micul Paris s-a înfiinÈ›at în noiembrie 2009. De atunci s-au schimbat câteva formule dar stilul È™i sound-ul pop-rock acustic s-au păstrat. În formula actuală se cântă din noiembrie 2015.
---
Micul Paris (BucureÈ™ti) participă la Semifinala GBOB Oltenia 2016 sâmbătă 9 aprilie la Aby Stage Bar, Râmnicu Vâlcea.
---
RiCo pentru GBOB România: Ce înseamnă Micul Paris pentru voi?
Onu (Ion) Pavelescu (chitară, voce, Micul Paris): A fost ideea lui Pepino, bas-istul trupei Parlament, prieten bun cu Ion È™i cu mine. Vorbeam de muzica È™i vremurile bune din perioada interbelică È™i aÈ™a i-a venit ideea. Mi-a plăcut È™i am pus-o în aplicare.
---
RiCo pentru CZB.ro: Câte concerte aÈ›i avut până acum; în ce localități?
Onu (chitară, voce, Micul Paris): Avem în medie 20 de concerte pe an. Am cântat în mai toate cluburile din BucureÈ™ti È™i de doi ani am început să cântăm È™i în alte localități: Snagov, PloieÈ™ti, RâÈ™nov, BraÈ™ov, Eforie, CostineÈ™ti, Mangalia.
---
CZB: Puteți povesti despre o experiență interesantă avută pe drum cu formația?
Onu (Micul Paris): Mereu avem experienÈ›e interesante dar cea mai tare a fost într-un drum spre PloieÈ™ti, pe un viscol cumplit. Pur È™i simplu nu vedem È™oseaua, mergeam printr-un nor de zăpadă. Cu toate astea clubul a fost plin.
---
CZB: Cum compuneți muzica voastră?
Onu (Micul Paris): Eu compun muzica È™i un minimum de aranjament (ritm, bas, voci) cât să pot prezenta piesa întregii trupe. Fiecare apoi îÈ™i aduce aportul la orchestraÈ›ie pe instrumentul lui.
Mesajul este optimist, avem piese vesele, antrenante în care subiectul principal este dragostea. O dragoste cu năbădăi, fără suferinÈ›e È™i alte văicăreli. Noi vrem să aducem publicului zambetul pe buze È™i bucuria de a ne asculta.
Versurile sunt compuse de textieri și poeți ca Luminița Amarie, Cătălin Codru, Florin Morar și Irina Nedelciu.
---
CZB: Sunteți cover band?
Onu (Micul Paris): Nu ne consideram trupă de cover-uri. Cântăm È™i cover-uri pentru diversificarea repertoriului dar ne axăm pe piesele proprii. Avem deocamdata 12 piese proprii cu care urmează să scoatem un album. Am scos deja un single, numit Trilogia. Înregistrările sunt făcute la CONCEPT AV-STUDIO. Este studioul lui Tic PetroÈ™el, ex-solistul cunoscutei trupe Pro Musica.
---
CZB: Ce părere ai despre scena muzicală din România în 2016?
Onu (Micul Paris): Suntem cam la început de an ca să îmi dau seama... dar judecând după anii precedenÈ›i, cred că pe scena muzicală ar urca multe trupe bune dacă ar exista condiÈ›iile necesare. Nu vorbesc aici de marile scene unde au acces numai cateva trupe din È›ară.
---
CZB: Ce consideri că ar trebui făcut pe plan local sau la nivel de regiune ca formaÈ›ii ca a ta să aibă o È™ansă în plus să fie descoperite È™i ascultate de un public mai larg?
Onu (Micul Paris): S-ar putea face multe dar nimeni nu este dispus să investească. Nu mai sunt vremurile în care Beatles-ii erau descoperiÈ›i în clubul Cavern È™i propulsaÈ›i în cel mai profesional mod.
Ar trebui ca statul È™i firmele care organizează evenimente să aibă în vedere:
- organizarea de festivaluri, concerte, cenacluri și alte evenimente la nivel național și regional;
- alocarea de spațiu mass media pentru promovarea acestor evenimente, implicit a trupelor participante;
- punerea la dispoziție a sălilor de spectacole, gratuit sau la costuri suportabile;
- dotarea unor săli de repetiÈ›ii È™i închirierea lor la preÈ›uri rezonabile;
- simplificarea și reducerea costurilor fiscalizării biletelor de intrare la concerte;
- educarea publicului bombardat în prezent de manele È™i muzică de slabă calitate;
- simplificarea formularelor pentru declararea operelor la UCMR (Uniunea Compozitorilor È™i Muzicologilor din România);
- atragerea sponsorilor în special pentru organizarea evenimentelor de amploare, în săli mari de spectacole;
- orice alte măsuri din care toată lumea ar avea numai de câÈ™tigat, inclusiv statul! AÈ™a cum stau lucrurile acum, toată lumea pierde.
Din păcate, festivalurile mari ca Folk You se organizează cu uÈ™ile închise. Dacă nu ai pile, nu pupi Folk You. AtenÈ›ie, nu vorbesc de premiu, nici nu îndrăznesc să mă gândesc până acolo! Șansele de a participa la aceste festivaluri sunt anulate încă de la înscriere!
Concursuri si festivaluri ca GBOB România sunt mai mult decat binevenite dar ar trebui susÈ›inute È™i de stat sau de sponsori mai mari pentru a lua amploare. Să vedeÈ›i atunci cum È™i-ar deschide larg porÈ›ile È™i Folk You.
Concurența reglează multe nereguli.
---
CZB: Cum v-a afectat pe voi (fiind din București) tragedia de la Colectiv?
Onu (Micul Paris): Sentimental ne-a afectat foarte mult, bineînÈ›eles. Faptul că am anulat atunci câteva concerte, din spirit de solidaritate, nu este important în comparaÈ›ie cu tragedia în sine. Ne-au afectat însă măsurile pompieristice (la propriu! )))) ) care s-au luat aÈ™a, brusc È™i fără noimă. Statul scoate legi dar fără a da posibilitatea să fie respectate, special ca să poată da amenzi. AÈ™a apare È™paga, aÈ™a apar improvizaÈ›iile È™i alte nereguli.
---
CZB: Care este Cartea și/sau Filmul tău preferat?
Onu (Micul Paris): Cartea preferată este Fiul risipitor de Radu Tudoran (mă revoltă într-un fel). Filmul... hmmm... sunt multe filme bune dar acum îmi vine în minte Porumbelul (The Dove)... l-am văzut în adolescență È™i mi-a rămas pe retină definitiv.
---
CZB: Care este ținta voastră ca formație?
Onu (Micul Paris): Să scoatem un album complet, să ne diversificăm publicul, să cântăm în cluburi civilizate, cu sonorizare bună È™i scenă amenajată dar È™i în săli de spectacole (deocamdată inaccesibile din cauza preÈ›urilor foarte mari de închiriere).
---
CZB: De ce v-aÈ›i înscris la GBOB România 2016?
Onu (Micul Paris): Vrem să ne expunem cât mai mult, mai ales la evenimente organizate, de amploare mai mare decât un simplu concert de club. Este important să luăm legătura cu organizatori È™i să apărem în faÈ›a unui public cât mai divers... plus plăcerea de a cânta, de a participa la un concurs, de a ne întâlni cu prieteni vechi sau de a lega noi prietenii.
---
Autor: RiCo
---
Componența
- Lavinia Emanoil (voce)
- Ion Calota (bas acustic)
- Pavel Stoica (clape)
- Daniel Croitoru (tobe, voce)
- Ion Onu Pavelescu (chitară, voce)
---
Articole relative:
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
Publicat in: 13.11.2017, Ora: 06:48AM
Publicat in: 31.12.2016, Ora: 06:17AM
Publicat in: 15.12.2016, Ora: 06:57AM
Publicat in: 04.12.2016, Ora: 11:29AM
Publicat in: 04.12.2016, Ora: 11:20AM
Niciun comentariu!