• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

Consequence (Sibiu)

Publicat in: 04.04.2016, 06:52AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1115
Etichete: Bogdan Musuroia, Consequence, Paul Bucataru, Radu Constantinescu, Radu Precup, Vlad Cojocariu
Consequence (Sibiu)

Schimbarea componenÈ›ei iniÈ›iale a dus la o modificare a stilului muzical (influenÈ›at de Metalcore, Djent, Progressive Metal, Heavy Metal, È™i nu numai), formaÈ›ia urcând pe scenă la Sibiu, Rm.Valcea, Hosman (Sibiu) È™i în BucureÈ™ti. 

Consequence (Sibiu) s-a înscris la GBOB România 2016 È™i va urca pe scena de la Aby Stage Bar din Râmnicu Vâlcea sâmbătă 9 aprilie.

--- 

RiCo pentru GBOB România: Cum s-a înfiinÈ›at formaÈ›ia?

Bogdan Musuroi (solist Consequence): In stare initiala trupa a avut in componenta ei un vocal si un basist diferit, infiintandu-se trupa din dorinta de a canta impreuna ca prieteni. Genul trupei era heavy metal cu voce feminina, dar tindea spre ceva mai agresiv si asta a fost momentul cand trupa a avut nevoie de restructurari, optand pentru un vocal nou si ulterior si pentru un basist nou care sa fie in concordanta cu genul si gandirea muzicala asemanatoare dand nastere la ce este in prezent trupa Consequence. Am cantat in deschiderea unor trupe de renume din Romania (precum: Altar, Trooper, Masterpiece).

--- 

RiCo pentru CZB.ro: Ce înseamnă Consequence pentru voi?

Bogdan Musuroi: Numele de Consequence a plecat de la ceea ce reprezinta ideea de “consecinte” pentru noi, nu ca ceva de care ar trebui sa ne temem si sa evitam, pentru ca orice consecinta poate fi atat intr-un sens bun sau rau, depinzand de subiectivismul fiecarui individ, iar noi privim consecintele ca ceva ce ar trebui imbratisat si asumat recurgand la natura defectuasa a omului si cum poate beneficia de ea fiind sincer cu propria persoana si acceptarea consecintelor ce emana cu fiecare decizie, mai ales cele de natura mai extrema, care pot schimba cursul vietii.

--- 

CZB: Câte concerte aÈ›i avut până acum; în ce localități?

Bogdan Musuroi (voce, Consequence): Trupa a avut aproximativ 12 concerte, de la componenta ei initiala pana la forma finala, in localitati precum Sibiu, Ramnicu Valcea, Hosman, Bucuresti.

--- 

CZB: Puteți povestii despre o experiență interesantă - la drum cu formația?

Bogdan Musuroi (Consequence): Consider ca fiecare moment petrecut cu trupa este o experienta interesanta din momentul in care toti am realizat ca structura si genul muzical in ceea ce priveste compozitia difera de la piesa la piesa si faptul ca inca nu ne asumam un anumit gen intr-o categorie muzicala specifica - face acest drum plin de lucruri interesante.

--- 

CZB: Cum compuneÈ›i muzica voastră? 

Bogdan (Consequence): Nu am identificat un anumit mod de a compune muzica noastra inca. Asta È›ine de inspiratie, de moment si fiecare dintre noi ne aducem aportul din perspectiva noastra, iar apoi partile se lipesc in asa fel incat mesajul si starea transmisa de melodicitate in sine sa fie unitara. Multe din mesajele transmise se pot regasi in sfera denumirii trupei, “consecintele” de care am mentionat mai sus, anumite teme - desi par diferite de la piesa la piesa ele se intregesc prin perspectiva fiecarei persoane asupra mesajului lasand fiecare ascultator sa inteleaga si sa extraga ceea ce isi doreste sau cu ce empatizeaza mai mult la nivel introspectiv asupra vietii si alegerilor pe care ni le asumam in viata de zi cu zi.

--- --- 

CZB: Ce părere ai despre scena muzicală din România în 2016?

Bogdan (Consequence): Voi incerca sa expun o parere cat se poate de sincera cu privire la acest aspect in sensul ca viziunea mea referitoare la scena muzicala in Romania incepe sa se identifice cu restul lumii, in sensul ca industrializarea ei distruge arta. Asta nu inseamna ca a industrializa muzica nu are si beneficii pentru ca aceasta creste calitatea sunetului si comercializarea se desfasoara intr-un mod mai propice, dar asta are un mare dezavantaj pentru ca se incurajeaza un trend si totul se reduce la promovarea si la fatada unei trupe si in final reuseste acea trupa care se vinde cel mai bine pe piata prin promovarea propriu-zisa si nu neaparat prin calitatea compozitiei si originalitatii muzicale, adica arta in sine se reduce exponential in favoarea unui trend si unui curent contemporan de promovare en-gros.

--- 

CZB: Ce consideri că ar trebui făcut pe plan local sau la nivel de regiune ca formaÈ›ii ca a ta să aibă o È™ansă în plus să fie descoperite È™i ascultate de un public mai larg?

Bogdan (Consequence): Cred ca efortul partii de promovare trebuie sa vina din exteriorul trupei cu ajutor local, din partea unor anumite posturi de radio locale sau nationale care ar putea ajuta multe trupe “underground” sa se faca mai bine auzite si sa se incurajeze festivaluri mai dese unde trupele sa colaboreze intre ele pentru ca pana la urma scopul nostru este unul comun: acela de a duce mai departe spiritul rock-ului; nu conteaza genul ci libertatea de a transmite ceva printr-o muzica pe care unii o gasesc zgomotoasa si de aceea suntem descurajati sa perseveram. Dar le putem dovedi oricand oamenilor ca rock-ul in Romania exista si nu este minoritar, insasi existenta acestui festival acerta acest lucru. 

--- 

CZB: Dacă ai putea avea o putere supraumană, care ar fi aceasta?

Bogdan (Consequence): Asta este cea mai grea intrebare de pana acum. Probabil as opta pentru puterea de telekinezie sau telepatie doar pentru as putea intelege mai usor umanitatea si la randul meu sa incerc sa implementez mai usor ideea ca scopul umanitatii este de a constitui un tot unitar fara legi de constrangere sau suprematia unei persoane, doar o constiinta morala comuna.

--- 

CZB: Care este Cartea și/sau Filmul tău preferat?

Bogdan (Consequence): O sa mentionez doar doua dintre ele pentru ca nu ma pot pronunta exact

Stephen King – La miezul noptii I

Pulp Fiction – Quentin Tarantino

--- 

CZB: Care este ținta voastră ca formație?

Bogdan (Consequence): Tinta noastra este supravietuirea rock-ului in Romania si calitatea acestuia intr-o nuanta cat mai moderna si diversa, (pentru) faptul ca muzica este universala si nu ar trebui sa fie contransa de un anumit gen.

--- 

CZB: De ce v-aÈ›i înscris la GBOB România 2016?

Bogdan (Consequence): Ne-am inscris sa demonstram ca si Romania are trupe de calibru mare, dedicate, inspirate si pregatite sa fie auzite de orice ascultator interesat.

--- 

Autor: RiCo

--- 

Componența

  • Bogdan MuÈ™uroia (voce, n. 12.NOV.1993)
  • Radu Precup (chitară, n. 12.APR.1998)
  • Vlad Cojocariu (chitară, n. 23.IAN.1998)
  • Radu Constantinescu (bas, n. 24.MAR.1996)
  • Paul Cristian Bucătaru (baterie, n. 12.NOV.1991)

--- 

https://www.facebook.com/Consequenceofficial/?ref=hl

--- Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre co...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
Scena muzicală. România 2016
Scena muzicală. România 2016...
Publicat in: 03.11.2016, Ora: 06:56AM
Consequence (Sibiu)
Consequence (Sibiu)...
Publicat in: 26.09.2016, Ora: 06:57AM
E-An-Na (Sibiu)
E-An-Na (Sibiu)...
Publicat in: 23.05.2016, Ora: 06:31AM
2016.MAI.12. B. Club Fabrica. Jinjer, Cupola, For My Sins, Consequence
2016.MAI.12. B. Club Fabrica. Jinjer, ...
Publicat in: 07.05.2016, Ora: 06:48AM
Consequence (Sibiu)
Consequence (Sibiu)...
Publicat in: 25.04.2016, Ora: 06:55AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online