• czb.ro
Zoom. Artist. Autohton

Fantazia (Arad)

Publicat in: 29.02.2016, 06:10AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1437
Etichete: Palatului Copiilor Din Arad, Titus Frențiu
Fantazia (Arad)

  • Localitate: Arad
  • Gen: Rock
  • Anul înființării: 2014

--- 

Fantazia este povestea (fără sfârșit) celei mai tinere formații românești de rock pe bune. 

Înființată în februarie 2014 la Palatului Copiilor din Arad, Arthur (11 ani), Andrei (13), Robert (13) și Radu (13), sunt îndrumați de prof. Paul Edeleni.

Trupa abordează melodii dintr-un spectru larg, de la rock’n roll, hard’n heavy până la power și symphonic metal. Se lucrează la repertoriul de compoziții originale; prima dintre acestea fiind Bazar bizar.…promovată la radioul online definite.ro

În toamna 2014 Fantazia a participat la concursul NextStar televizat de Antena 1, iar de atunci a cântat în Arad și în țară la zeci de concerte, festivaluri și emisiuni TV și în deschiderea celor mai importante trupe românești originare din Arad: Cargo și Kempes

Premii

În vara lui 2014 Fantazia a câștigat o serie de premii la festivalul Muzritm de la Vatra Dornei, unde a câștigat Premiul de popularitate și cinci premii de Locul 1: pentru trupă, solist vocal, chitarist, basist și baterist, în 2015, la a doua participare, câștigând Trofeul festivalului. În același an Fantazia a câștigat premiul I la festivalul Coloana Infinitului de la Tg. Jiu.

---

Adaptare: RiCo

ARTHUR - voce 

Solistul vocal al trupei Fantazia, Arthur, este cunoscut în străinătate, în special America de Sud, prin coverurile unor melodii de la Helloween, Kamelot, Nightwish, Epica, Within Temptation sau Delain postate pe youtube, canalul său având peste 2.100 de abonați și mai mult de 350.000 de vizionări din toată lumea.

Unele din aceste coveruri au fost distribuite de paginile oficiale ale trupelor și ale fan-cluburilor acestora din toată lumea, fiind și difuzat chiar și de postul de televiziune german Deutsche Welle în emisiunea PopXport, cu un cover după piesa Power, de la Helloween. Whiplash.net, cel mai mare site de rock și heavy-metal în limba portugheză din Brazilia i-a dedicat un articol în vara lui 2015, mediatizarea aducându-i o propunere de colaborare de la o trupă de acolo, Navighator, al cărei album de debut e programat să apară în prima parte a acestui an.

Arthur a încercat să studieze canto la Palatul Copiilor (din Arad) și a descoperit rapid că muzica „adecvată vârstei” nu i se potrivește, mai ales după ce a participat la câteva concursuri la care i s-a repetat asta, indicându-i-se șlagăre ca Țestoasa Lulu, Melc, melc codobelc sau Ghiță la portiță ca alternative la HIM, Delain, Nightwish sau ce i se părea lui fain să cânte atunci.

--- 

RADU UNGUR - tobe

Născut în 2002, în zodia scorpionului din părinți cu inclinații aproape inexistente spre muzică și pentru care trupa „cea mai rock” era Queen, Radu a făcut cunoștință cu acest gen muzical în jurul vârstei de un an, când a abandonat o jucărie de pluș ca sa asculte Cargo. S-a reorientat însă ulterior, iar la trei ani cânta melodiile trupei B.U.G Mafia, spre deliciul mătușilor și disperarea bunicii.

În 2012, după ce a trecut pe la toate cercurile deschise grupei lui de vârstă de la Palatul Copiilor fără să se afirme în cadrul niciunuia, a ținut morțiș să cânte la chitară...

Asta până a intrat în sala de repetiții și a văzut tobele. La insistențele mamei a continuat să meargă și la orele de chitară, dar pe furiș și cu complicitatea profesorului Paul Edeleni, se pregătea la percuție și în timpul orelor de chitară. Orele de tobe de la Palat au devenit repede insuficiente, motiv pentru care în paralel s-a pregătit și se pregătește și în prezent cu Titus Frențiu, percuționist cunoscut în lumea jazz-ului din România.

La sfârșitul anului 2013 Radu a apărut pentru prima data pe scena Palatului Copiilor în cadrul serbării de Crăciun, alături de alți actuali membri ai trupei Fantazia, Andi și Robi, cântând ceva specific sezonului și adecvat vârstei. 

Începutul anului 2014, când s-a format de fapt Fantazia, a însemnat revenirea lui Radu la rock. Chiar dacă îl admiră foarte mult pe Mike Mangini, genul muzical favorit al lui Radu este metal (thrash, heavy etc.) iar trupele preferate rămân Kreator și Megadeth.

--- 

ANDREI JIPA - chitară

A început să cânte acum 4 ani, când a găsit o chitară veche prin casă, care l-a fascinat. Primele melodii le-a învățat din tutoriale de pe internet. Mai apoi, a început sa ia ore și să cânte în diferite localuri împreună cu profesorul său de chitară de atunci.

--- 

ROBERT URBAN - bass

„Încă de mic mi-a plăcut muzica, părinții ducându-mă cu ei la concertele de muzică rock. Am spus părinților că vreau să iau lecții de chitară după ce unchiul meu mi-a dat una veche cu o singură coardă.”

La 10 ani a început primele lecții de chitară, la Palatul Copiilor din Arad, unde i-a întâlnit pe ceilalți membri ai trupei. În 2013, la sugestia profesorului a început să studieze chitara bas, așa că înființarea trupei în februarie 2014 l-a prins pregătit pentru acest rol.

În afară de muzică îi place fizica și fotbalul (sport pe care-l practică la un club de amatori).

--- 

Componența

  • Arthur Horeanu (voce, pian, 11 ani)
  • Andrei Jipa (chitară, 13 ani)
  • Robert Urban (bas, 13 ani)
  • Radu Ungur (baterie, 13 ani)

--- 

https://www.facebook.com/fantazia.rockband

https://www.youtube.com/user/fantaziaofficial

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Virgil Mihaiu (n. 1951, la Cluj)
Virgil Mihaiu (n. 1951, la Cluj)...
Publicat in: 27.02.2020, Ora: 21:19PM
S.P.A.W.N. (Tg. Mureș)
S.P.A.W.N. (Tg. Mureș)...
Publicat in: 18.01.2017, Ora: 08:56AM
Aurel Cotarcă (n. 17.APR.1969 la Timișoara)
Aurel Cotarcă (n. 17.APR.1969 la Timi...
Publicat in: 03.12.2016, Ora: 08:41AM
Bogdan Șerban (n. 27.MAR.1974)
Bogdan Șerban (n. 27.MAR.1974)...
Publicat in: 20.11.2016, Ora: 09:54AM
Leonardo Stănoi (n. 12.IUL.1975)
Leonardo Stănoi (n. 12.IUL.1975)...
Publicat in: 08.11.2016, Ora: 11:56AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online