• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

Salmastra (București)

Publicat in: 18.01.2016, 06:13AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 613
Etichete: Alfred State, Cristi Stavarache, Gbob România 2015, Matei Negriu, Pace, Ruxandra Vorotneac, Salmastra, Vlad Baran, Wembley
Salmastra (București)

Salmastra (București) a participat la Semifinala GBOB Muntenia în 22.MAI.2015. Am primit răspunsurile la interviu după semifinala regională și de abia acum apucăm să postăm articolul, după încheierea concursului GBOB România 2015.

Sperăm să auzim mai multe despre formație în 2016.

--- 

RiCo pentru GBOB România: Cum s-a înființat formația?

Matei Negriu (chitară, Salmastra): Cristi (voce) si Vlad (chitara) se cunosteau din liceu, au cooptat-o pe Ruxandra (tobe), care e colega cu Cristi de facultate, si au format miezul trupei. In urma unui anunt a venit Dan Damian care initial canta la contrabas. In 2013, el l-a adus in trupa pe prietenul sau din copilarie, Matei (chitara). In sfarsit componenta era completa. A fost un "click" instantaneu. 5 oameni cu gusturi muzicale foarte apropiate si dorinta de a cuceri lumea prin muzica lor. Primele concerte si primele variante ale primelor trei piese Salmastra au aparut in aceasta perioada.

In 2014 Dan a ales sa plece din trupa, in locul lui venind Alfred si dand o noua perspectiva liniilor de bas. Impreuna cu el au fost reinventate piesele existente si au aparut compozitii noi. 

--- 

RiCo pentru CZB: Ce înseamnă Salmastra pentru voi?

Matei Negriu (chitară, Salmastra): Dupa indelungi cautari de identitate, Dan Damian (care era basist pe vremea aia) a nasit trupa in 2013. Salmastra a fost termenul pe care toti il simteam in subconstient dar nu stiam sa il atribuim sentimentelor noastre. Asa cum apele fluviului intra in mare amestecandu-se in ape salmastre, se formeaza melanjul nostru muzical. Vechi si nou, ritm si melodie, soapta si tipat, luciditate si visare ... Lasa-ti trupul sa se cufunde in apa salmastra si spiritul sa zboare cu noi spre nori ... Salmastra!

--- 

CZB: Câte concerte ați avut până acum; în ce localități?

Matei Negriu (Salmastra): Am avut in jur de 10 concerte. Unul la palatul Mogosoaia si restul in Bucuresti. 

--- 

CZB: Puteți povesti despre o experiență interesantă avută pe drum cu formația? 

Matei Negriu (Salmastra): am fost toti cinci la Busteni la cabana lui Vlad pentru un weekend de inspiratie muzicala. Am cantat si am dansat două zile in continuu. Noaptea am fost in padure si am contemplat demonii care doreau sa ne posede. Din fericire (sau nu) erau doar doi caini reflectand in ochi lumina lanternelor noastre.

--- 

CZB: Cum compuneți muzica voastră? 

Matei Negriu (Salmastra): nu avem un procedeu clar. Una piese a pornit de la un riff cu care se juca cineva intre 2 piese pe care le repetam la sala si au trebuit luni de zile sa o finalizam. Alta piesa a aparut completa in 10 minute ca un jam de unul singur al unuia din chitaristi in timp ce isi facea sunetul... Alta a fost o metamorfoza a carnii pe acelasi schelet muzical a unei melodii compuse de unul din membri inainte de existenta formatiei. Ca regula generala, din cate observam pana acum, piesele apar intai ca fragmente de idei instrumentale ale unuia sau altuia. Toti isi aduc aportul la liniile instrumentale, chiar si la partile pe care nu le canta ei, apoi apar liniile melodice si vocea. 

Mesajul nostru este: eliberati-va de idei si de povara lui "trebuie/nu trebuie". Orice este permis, si orice este bun, atata timp cat ai mintea deschisa si inima iubitoare. Cufundati-va in apele salmastre si lasati-va in voia muzicii.

--- --- 

CZB: Ce părere ai despre scena muzicală din România în 2015?

Matei Negriu (Salmastra): S-a schimbat mult in ultimii ani. Publicul este din ce in ce mai exigent si dornic de nou. Asta este un lucru bun, pentru ca usor usor se termina cu trupele din genurile: "merge si-asa", "pentru Romania, asta e foarte tare" si "trupa asta e pe val in afara, hai s-o imitam fara sa o intelegem, ca sa avem succes la fraierii de romani". Se termina cu cliseele si ne lasa loc sa ne exprimam liber si sincer.

--- 

CZB: Ce consideri că ar trebui făcut pe plan local sau la nivel de regiune ca formații ca a ta să aibă o șansă în plus să fie descoperite și ascultate de un public mai larg?

Matei Negriu (Salmastra): Cat mai multe festivaluri-concurs de genul GBOB. Asta e primul pas. Apoi trupele ar trebui sa mai scoata nasul din pamant si sa inceapa sa se cunoasca intre ele ca sa organizeze concerte impreuna. 

Se cam merge pe idei de genul "Muzica noastra nu se potriveste cu muzica lui X, sau in locul Y". GRESIT! Publicul vrea sa se distreze si sa se incarce spiritual la un concert. Nu vrea sa vada 10 trupe care suna identic. Genurile muzicale si conflictele dintre ele nu mai au relevanta in anul 2015. 

--- 

CZB: Dacă extratereștrii ar ateriza în curtea blocului tău și ți-ar oferi ceva cadou, ce ți-ai dori să primești? 

Matei Negriu (Salmastra): Pace.

--- 

CZB: Care este cartea sau filmul tău preferat, și de ce? 

Matei Negriu (Salmastra): …cam greu sa numesc unul preferat. M-au influentat mult seria Dune de Frank Herbert si filme de genul Blade Runner si Scarface. Motivul cred ca este faptul ca pur si simplu au explorat fiinta umana intr-un mod cu care am rezonat si m-au facut sa imi descopar si sa imi accept EU-l asa cum e el, cu bune si cu rele. 

--- 

CZB: Care este ținta voastră ca formație? 

Matei Negriu (Salmastra): Sa cantam pe Wembley. Pana atunci dorim sa cream ceva frumos, sincer si de calitate, cu care oamenii sa rezoneze. Sa zica "da, dom'ne, asta e, in muzica asta e vorba despre mine!". Hai sa ne distram impreuna.

--- 

CZB: De ce v-ați înscris la GBOB România 2015?

Matei Negriu (Salmastra): Sa avem acces la un public cat mai larg si mai divers si sa cunoastem mai bine trupele tinere ca si noi. 

--- 

Salmastra a participat la Semifinala GBOB Muntenia 2015.

--- 

Autor: RiCo

--- 

Componența

  • Cristi Stavarache (voce, n. 28.MAR.1993) 
  • Vlad Baran (chitară, n. 5.FEB.1993) 
  • Matei Negriu  (chitară, n. 2.IAN.1984)
  • Alfred State (bas, n. 2.MAR.1988)
  • Ruxandra Vorotneac (tobe/voce, n. 20.AUG.1992)  

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre colab...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
I'm The Trip. Blind Date
I'm The Trip. Blind Date...
Publicat in: 14.05.2018, Ora: 06:46AM
2017.SEP.30. B. Trollo Pub. Salmastra, Mad Socks, Sun Boulevard
2017.SEP.30. B. Trollo Pub. Salmastra,...
Publicat in: 25.09.2017, Ora: 06:48AM
Salmastra (București) Ținta formației?
Salmastra (București) Ținta formați...
Publicat in: 29.12.2016, Ora: 06:39AM
Despre Salmastra
Despre Salmastra...
Publicat in: 18.04.2016, Ora: 06:25AM
Semifinala GBOB Muntenia 2016. UN SUCCES
Semifinala GBOB Muntenia 2016. UN SUCC...
Publicat in: 20.03.2016, Ora: 17:50PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2021 • Revista De Muzica Online