• czb.ro
Click. Industrie

Competiția GBOB (Bătălia mondială a formațiilor)

Publicat in: 07.01.2016, 06:55AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 2603
Etichete: Finala Mondiala Gbob, Gbob 2016, Gbob World Final, Grimus, Triana Park, White Walls
Competiția GBOB (Bătălia mondială a formațiilor)

The GLOBAL BATTLE OF The BANDS (GBOB, Bătălia mondială a formaÈ›iilor) este cea mai mare È™i cea mai apreciată competiÈ›ie de muzică Live - de muzică originală - din lume, fiind organizată an de an în peste 30 de țări pe 5 continente. GBOB este competiÈ›ia dedicată formaÈ›iilor de toate genurile muzicale, aflate în diverse etape de popularitate. Finalistele se întâlnesc anual la Finala mondială (itinerantă, care vizează metropolele din întreaga lume). 


FORMULARUL DE ÎNSCRIERE 2016

Formularul de înscriere pentru competiÈ›ia GBOB România 2016 se află aici:

http://www.gbob.com/battle-national.html/romania#bandreg

CEI CARE vor să se înscrie vor dona 98 de lei AsociaÈ›iei Sunetul Muzicii pentru a confirma participarea în concurs.

Suma se depune în contul: AsociaÅ£ia „Sunetul Muzicii”, cu sediu în Cluj-Napoca, jud. Cluj, cu CIF 33130597, titular al contului RO85BTRLRONCRT0247342501 deschis la Banca Transilvania

cu menÈ›iunea: DonaÈ›ie pentru GBOB România 2016 


Cine poate participa:

  • FormaÈ›ii cu piese originale care cântă LIVE
  • Grupuri de orice gen muzical
  • Trupe muzicale de toate vârstele
  • Grupuri sub contract sau fără contract cu alÈ›i producători muzicali
  • FormaÈ›ii cu 2 până la 6 membri în componență 


GBOB România este o competiÈ›ie desfășurată în trei etape:

(1) Etape regionale de calificare (numite Semifinale)

(2) Finala NaÈ›ională  

(3) Finala Mondială


În 2015, competiÈ›ia muzicală GBOB România a fost relansată în România. Prima ediÈ›ie organizată de AsociaÈ›ia “Sunetul Muzicii” a acoperit întreaga È›ară prin organizarea celor nouă semifinale regionale pe parcursul întregului an, iar Finala naÈ›ională a avut loc la Râmnicu Vâlcea (19.DEC.2015). În fiecare an, se doreÈ™te ca finala naÈ›ională să fie organizată în alt centru cultural sau istoric din È›ară.

La GBOB România 2015 s-au înscris 135 de formaÈ›ii din aproape toate judeÈ›ele țării. Impactul promovării chiar a depășit hotarele țării noastre; o formaÈ›ie din Ungaria a participat la Semifinala GBOB CriÈ™ana-MaramureÈ™; o formaÈ›ie din Italia, o formaÈ›ie sârbească È™i cinci formaÈ›ii maghiare s-au înscris în etapa Semifinalelor GBOB.

Prin prezentarea profesională și publică a unui conÈ›inut artistic specific, GBOB România contribuie la popularizarea și cunoașterea muzicii contemporane din toate colÈ›urile țării. În prezent, industria muzicală este puternic centralizată în Capitală. Acest proiect dorește ca prin cooperarea cu instituții locale, naÈ›ionale È™i internaÈ›ionale de specialitate să sprijine creația artistică, să pună în valoare patrimoniul cultural național È™i să fie implementat ca o nouă pârghie în dezvoltarea unei industrii muzicale funcÈ›ionale în întreaga È›ară.


Ce se poate câÈ™tiga?

Prin premiile acordate de către profesioniÈ™ti activi în domeniul muzical din toate colÈ›urile țării, GBOB România este concursul muzical cel mai de amploare dedicat formaÈ›iilor LIVE de la noi din È›ară. În 2015 am atins un nivel record de premii oferite formaÈ›iilor pe tot parcursul anului (în 10 etape de concurs am avut 35 de membrii în Juriu È™i s-au acordat 50 de premii la 38 de formaÈ›ii diferite).


La Semifinalele regionale

Toate formaÈ›iile care au urcat pe scenă într-o Semifinală GBOB România în 2015 au primit un pachet promo la finalul etapei, indiferent dacă a câÈ™tigat un premiu sau nu. Acest pachet include sesiune fotografică pe scena semifinalei la care a participat, o poză de grup profesională, filmarea recitalului urcată pe YouTube, È™i în funcÈ›ie de informaÈ›iile primite de la artiÈ™ti, un interviu È™i prezentarea formaÈ›iei postate online la revista de muzică ClickZoomBytes (czb.ro). Prin completarea profilului pe site-ul GBOB.com formaÈ›ia ta poate să fie descoperită È™i ascultată de oameni de industrie È™i public pe plan internaÈ›ional.

--- 

Juriul este compus din persoane active în domeniu din afara localității tale. În etapa Semifinalelor GBOB formaÈ›iile participante pot câÈ™tiga:

- invitatii din partea membrilor juriului si a observatorilor de a concerta in diverse cluburi de muzica live din tara 

- spoturi în festivaluri precum Electric Castle Festival, Revolution Festival, ARTmania, Out of Doors Festival, Plopstock, Route 68 Summerfest (acestea au fost cele cu care am colaborat în 2015)

- ore de studio GRATUITE (am colaborat cu SySound Studios BucureÈ™ti, Gothic Art Studio IaÈ™i È™i Consonance Studio TimiÈ™oara în 2015)

- vouchere de reducere la magazine de instrumente muzicale/accesorii muzicale; magazine de muzică/plăci de vinil; studiouri de înregistrare


FormaÈ›iile primesc o promovare automată din momentul înscrierii, la nivel internaÈ›ional, legături noi cu celelalte formaÈ›ii din concurs, o experiență nouă È™i È™ansa de a reprezenta România la Finala Mondială (cu transport, masă È™i cazare asigurate). 


La Finala națională

La Finala naÈ›ională GBOB România 2015 din Râmnicu Vâlcea, pe lângă invitarea formaÈ›iei Basska (BucureÈ™ti) la Festivalul de Teatru din TârgoviÈ™te, Vespera (Cluj-Napoca) este inclusă în programul ARTmania 2016, No Antidote (Craiova) a câÈ™tigat două zile gratuite în studioul de înregistrări SySound

N.O.R. (Oradea) a câÈ™tigat un contract de mangement È™i impresariat cu AsociaÈ›ia Sunetul Muzicii, Invader (Lupeni) a câÈ™tigat un contract cu casa de discuri Universal Music România, iar Hteththemeth (BraÈ™ov) va reprezenta România la Finala mondială GBOB (la Berlin în luna aprilie).


La Finala mondială

La GBOB World Final, doar un grup muzical va câÈ™tiga titlul "Best New Band in the World" (Cea mai bună formaÈ›ie NOUÄ‚ din lume) È™i Pachetul InternaÈ›ional pentru Dezvoltarea FormaÈ›iei, care include: 

  • înregistrări într-un studio de top, cu un producător celebru
  • înregistrarea unui videoclip
  • oferta de contract de la GBOB Records Londra
  • promovare la nivel internaÈ›ional


Finala Mondială GBOB se organizează în diferite metropole internaÈ›ionale în fiecare an. În ultimii ani, finala a fost organizată la Kuala Lumpur (Malaezia), Londra (Anglia) È™i Chiang Mai (Tailanda). În aprilie 2015, finală mondială a competiÈ›iilor din 2014 a fost organizată în premieră la Oslo (Norvegia). 

În aprilie 2016, finală mondială a competiÈ›iilor din 2015 va fi organizată în premieră la Berlin (Germania). 


GBOB 2015. Record de Premii în România

La ediÈ›ia din 2015 a concursului GBOB România au urcat pe scenă 103 formaÈ›ii în 9 Semifinale regionale G-BOB (1. Transilvania Cluj, 2. Oltenia, 3. Muntenia-Dobrogea, 4. CriÈ™ana-MaramureÈ™, 5. ARTmania, 6. Transilvania MureÈ™, 7. Moldova, 8. È™i 9. TimiÈ™oara) 

29 de persoane angrenate în domeniul muzical au participat în juriu È™i au acordat 56 de premii practice, care ajută la activitatea È™i evoluÈ›ia artistică a formaÈ›iilor la 40 de grupuri muzicale diferite!

Pe lângă asta, în fiecare etapă a concursului, toate formaÈ›iile înscrise au beneficiat de vouchere de reducere la ...un magazin de instrumente muzicale, ...un studio de înregistrare sau ...un magazin de muzică specializat pe viniluri.


În finală, 19 formaÈ›ii au fost incluse pe compilaÈ›ia mp3: GBOB - 2015 Romania Final, lansată în 4.IAN.2016 prin Universal Music Romania - Digital Distribution (Producător: Richard Constantinidi - AsociaÈ›ia Sunetul Muzicii). Această compilaÈ›ie a reprezentat primul material discografic pentru È™ase dintre formaÈ›ii, iar pentru 18 formaÈ›ii reprezintă o carte de vizită importantă, fiind vorba de prima lor colaborare cu o casă de discuri majoră. FormaÈ›ia de adolescenÈ›i Wild Child (Sibiu) nu a apărut pe compilaÈ›ie, neavând o piesă înregistrată în studio, dar a apărut în schimb într-un pictorial la revista Super BRAVO Girl (8.DEC.2015), revista dedicată adolescentelor cu cel mai mare tiraj din È›ară.

Ascultă È™i descarcă aici: 


GBOB România. Eveniment cosmopolit

Concursul GBOB România 2015 a căpătat o anvergură internaÈ›ională în doar câteva luni de la lansare, devenind un eveniment cultural cosmopolit È™i multietnic. În 2015, la GBOB România 2015 s-au înscris 135 de formaÈ›ii (cinci din Ungaria, două din Republica Moldova, una din Italia, una din Serbia È™i restul din România – dintre care una cu muzician englez, una cu muzician turc, o finalistă cu pianistă canadiancă È™i o finalistă cu doi fraÈ›i iranieni). 

Primul schimb de experiență internaÈ›ional a avut loc la Semifinala GBOB CriÈ™ana-MaramureÈ™, unde formaÈ›ia Plug In de la Debrecen/HU a câÈ™tigat ca premiu o cântare de club la BraÈ™ov, în timp ce Riot Monk din Baia Mare a câÈ™tigat ca premiu o cântare de club la Debrecen/HU. Al doilea schimb de experiență a avut loc la TimiÈ™oara (formaÈ›ia maghiară din Szeged Dungaree È™i timiÈ™orenii de la Sonatic fiind premiaÈ›i în acest sens).

Au participat 700 de muzicieni din È™ase țări europene în concurs, iar aproape 3.500 de persoane avide de concerte live au urmărit recitalurile concurenÈ›ilor în cele 10 spectacole GBOB România 2015 pe întreg parcursul anului.

Pe termen mediu ÅŸi lung dorim să dezvoltăm acest proiect astfel încât în 2021, când Capitala Culturală Europeană va fi atribuită unui oraÈ™ din România, aceasta să găzduiască Finala Mondială GBOB (GBOB World Final). 


Parteneri și sponsori

Dintre cei 82 de parteneri naÈ›ionali È™i regionali, 31 ne-au fost alături în calitate de parteneri media (3 posturi naÈ›ionale de televiziune, 9 posturi radio locale È™i regionale offline, 7 publicaÈ›ii, 14 parteneri media online, 7 parteneri radio online), dintre care È›inem să menÈ›ionăm (alfabetic): AltRadio.tm.ro, Arta Sunetelor, Balcony TV, BRAVOnet.ro, Definite Rock, H!T Music Channel, Jurnal Bihorean, Jurnal Rock, Let's Rock, MetalHead, emisiunea Muzica Europei de la TV-Radio Arthis Bruxelles, PressAlert, Radio Cluj, Sighet Online, VTV România.

La prima ediÈ›ie GBOB România organizată de AsociaÈ›ia Sunetul Muzicii, ne-am bucurat de sprijinul mai multor instituÈ›ii care susÈ›in evenimente culturale (o Primărie, două ONG-uri, patru agenÈ›ii de impresariat, o casă de discuri, patru studiouri de înregistrare, trei magazine de accesorii muzicale, două magazine de muzică, opt festivaluri, nouă cluburi È™i trei hosteluri), dintre care menÈ›ionăm (alfabetic): Aby Stage Bar Râmnicu Vâlcea, Angerseed Booking (HU), ARTmania Events, AsociaÈ›ia Mentor Rock, Primăria Râmnicu Vâlcea, Top Express Râmnicu Vâlcea, Universal Music România, Viniloteca È™i Wacken Metal Battle România.

http://gbobunited.com/gbob-romania/partners/


--- 

Contact: AsociaÅ£ia „Sunetul Muzicii”

contact@sunetul-muzicii.ro


--- 

Campionii mondiali

È™i formaÈ›iile româneÈ™ti care au participat


2004. Second (Spania) 

2005. Kopek (Irlanda) 

2006. Heavy Mojo (USA) 

2007. Boys In A Band (Faroe Islands) / RO: Grimus

2008. Floors and Walls (England) / RO: Marker

2009. Rustic (China) / RO: Phenomenon

2010. Dubtronic Kru (Jamaica) / RO: White Walls (locul 4)

2012. Di Blueprint (Jamaica) / RO: Manfellow (loc 2)

2013. Firekind (England)

2014. Triana Park (Latvia)

2015.    / RO: Hteththemeth


Doar în România concursul este asociat de mulÈ›i ca fiind o rampă de lansare pentru trupe tinere, posibil debutante… 

Ultima câÈ™tigătoare a Finalei mondiale, cvartetul Triana Park din Letonia (care o are pe frumoasa solistă Agnese Rakovska) este super stilat, find înfiinÈ›at în 2008. FormaÈ›ia preferată de designerii de modă din Țările Baltice, a fost premiată cu Best Fashion Style Award; albumul de debut (Diamond Lullaby, 2010) a fost nominalizat ca fiind albumul anului la Latvian Music Awards. Triana Park a fost prezentă în recital la târgul internaÈ›ional de muzică SXSW (SUA, 2013) È™i a susÈ›inut turnee în mai multe țări europene. Pe site-ul oficial, vedem că formaÈ›ia are sponsori precum Adidas È™i Ford.


Concursul, care are ca regulă principală un recital de două piese care să se încadreze în 8 minute, oferă È™ansa oricărei formaÈ›ii care promovează piese proprii, LIVE, să urce pe scenă la o semifinală, iar în finala naÈ›ională (după un total de 16 minute de recital în ambele etape), să fie aleasă să reprezinte România la Finala mondială GBOB într-o metropolă cosmopolită.


În 2007, formaÈ›ia Grimus nu a ajuns pe podiu… dar l-a cunoscut pe producătorul muzical britanic Adam Whitaker, cu care a lucrat la următoarele două albume de studio, după care a avut trasee de cântări în Anglia, Polonia, Cehia, Austria, Serbia, Ungaria, Italia È™i India.


Concursul GBOB este o deschidere spre lume; șansa unei expuneri pe plan mondial pe care toți artiștii care visează să reușească să se lanseze pe plan internațional și-o doresc.


FORMULARUL DE ÎNSCRIERE 2016

Formularul de înscriere pentru competiÈ›ia GBOB România 2016 se află aici:

http://www.gbob.com/battle-national.html/romania#bandreg

CEI CARE vor să se înscrie vor dona 98 de lei AsociaÈ›iei Sunetul Muzicii 

pentru a confirma participarea în concurs.


REGULAMENTUL 2016

http://czb.ro/articol/10540/


NOUL SITE GBOB United.com

http://gbobunited.com/gbob-romania


Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Finala GBOB România 2016
Finala GBOB România 2016...
Publicat in: 14.12.2016, Ora: 14:00PM
Eurock Christmas
Eurock Christmas ...
Publicat in: 06.12.2016, Ora: 09:56AM
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS NAȚIONAL de muzică
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS...
Publicat in: 01.11.2016, Ora: 08:18AM
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinului
Semifinala GBOB Banat. Forța Desti...
Publicat in: 18.10.2016, Ora: 07:05AM
ÃŽN PREMIERÄ‚ la Suceava. Semifinala GBOB Bucovina
ÃŽN PREMIERÄ‚ la Suceava. Semifin...
Publicat in: 12.09.2016, Ora: 14:35PM
2021.IUL.23-25. ARTmania Evenings 2021
2021.IUL.23-25. ARTmania Evenings 2021...
Publicat in: 04.07.2021, Ora: 16:25PM
2019.APR.28-29. BS. Alternative Paradox. Omul cu Sobolani, Taka Tomo, Grimus, 7 Pasi, Les Suspects Habituels Crew, Ex Animus
2019.APR.28-29. BS. Alternative Parado...
Publicat in: 13.03.2019, Ora: 19:32PM
2018.OCT.4. TM. Manufactura. White Walls, COD
2018.OCT.4. TM. Manufactura. White Wal...
Publicat in: 01.10.2018, Ora: 13:23PM
2018.OCT.4. TM. Manufactura. White Walls, Cod
2018.OCT.4. TM. Manufactura. White Wal...
Publicat in: 30.09.2018, Ora: 06:50AM
ALBUM NOU. Grimus, Unmanageable Species
ALBUM NOU. Grimus, Unmanageable Specie...
Publicat in: 21.02.2018, Ora: 15:10PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online