• czb.ro
Click. Industrie

Evenimentul anului 2015. Finala GBOB România

Publicat in: 22.12.2015, 15:12PM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 1
Vizualizari: 3727
Etichete: Altradio.tm.ro, Asociația Mentor Rock, Dan Panaitescu, Festivalul De Teatru Târgoviște, Hit Music Channel, Super Bravo Girl, Sysound Studios, Universal Music România, Vtv
Evenimentul anului 2015. Finala GBOB România

Consider că Finala GBOB România din 2015 va rămâne un moment de referință pentru toÈ›i cei implicaÈ›i în industria muzicală, pe latura formaÈ›iilor care cântă LIVE ÎN CLUBURI (È™i un moment memorabil pentru TOÈšI cei care au fost prezenÈ›i în sală). AsociaÈ›ia Sunetul Muzicii a dovedit că se pot organiza È™i la noi concursuri serioase, cu È™taif, difuzate în direct pe un post de televiziune naÈ›ional (H!T Music Channel), în direct la radio (AltRadio.tm.ro) - È™i prin mediul virtual pe plan internaÈ›ional (VTV România). 

Concursul GBOB în sine este complet atipic pentru România. Conceptul de bază aici este de a se promova MUZICA ORIGINALÄ‚ în mod exclusiv, în situaÈ›ia în care TOATE concursurile muzicale TV sunt organizate în stil karaoke). Regula esenÈ›ială (considerată ciudată de către artiÈ™ti È™i organizatori învățaÈ›i de zeci de ani cu concursuri în care formaÈ›ia are la dispoziÈ›ie undeva între 20 È™i 30 de minute să dovedească ce poate pe scenă) este că fiecare grup muzical are 8 minute la dispoziÈ›ie să îÈ™i prezinte două compoziÈ›ii proprii. Într-o È›ară unde ABSOLUT TOATE competiÈ›iile până în prezent se organizează pe baza unei preselecÈ›ii de demouri sau linkuri cu filmări din concerte pe net, pentru prima dată în România, în 2015, AsociaÈ›ia Sunetul Muzicii, prin intermediul concursului G-BOB România a dat ȘANSA tuturor formaÈ›iilor, indiferent de cota pe care o au, să urce direct pe scenă È™i să convingă juriul È™i publicul prezent de talentul pe care-l au. 

Spre deosebire de TOATE celelalte competiÈ›ii muzicale organizate în România (marea majoritate fiind ediÈ›ii anuale punctuale, organizate într-un singur oraÈ™, un singur club È™i într-un singur weekend) G-BOB România a fost singurul concurs organizat pe parcursul unui an întreg, care a acoperit întreaga È›ară (cu etape de concurs la Cluj, Râmnicu Vâlcea, BucureÈ™ti, Oradea, Sibiu, Târgu MureÈ™, IaÈ™i È™i TimiÈ™oara).

G-BOB România 2015 este concursul muzical care a depășit toate recordurile din acest domeniu până în acest moment în România. Aici s-au înscris 135 de formaÈ›ii din 33 de judeÈ›e din È›ară È™i cinci țări străine. Am adunat în total 29 de membrii în juriu È™i s-au acordat până în prezent 55 de premii la 36 de formaÈ›ii diferite …È™i mai avem încă două premii de anunÈ›at înainte de anul nou (cele de management artistic pentru două dintre formaÈ›iile finaliste - din partea organizatorului, AsociaÈ›ia Sunetul Muzicii, în urma experienÈ›ei avute pe parcursul anului în ceea ce priveÈ™te comunicarea, atitudinea, punctualitatea È™i desigur muzica, look-ul È™i prezenÈ›a scenică la Semifinală È™i Finală.

Nu în ultimul rând trebuie menÈ›ionat Juriul internaÈ›ional, alcătuit din profesioniÈ™ti cu o vastă experiență în domeniul muzical. Este prima dată când Dan Panaitescu (International Booking la festivalul Sziget Budapesta) a participat într-un juriu de concurs.

La Finala GBOB România 2015, ceea ce nu s-a menÈ›ionat în direct este faptul că TOATE formaÈ›iile au fost câÈ™tigătoare prin includerea lor pe o compilaÈ›ie muzicală care va fi lansată în format digital de Universal Music România. Singura formaÈ›ie care la ora asta nu are nicio piesă înregistrată în studio, Wild Child, a apărut în schimb într-un interviu pictorial pe o pagină întreagă în revista Super BRAVO Girl (din 8.DEC.2015).

LocaÈ›ia a fost ideală pentru prima ediÈ›ie G-BOB România organizată de AsociaÈ›ia Sunetul Muzicii în colaborare cu AsociaÈ›ia Mentor Rock. Sunetul a fost asigurat de Aby Stage Bar, AsociaÈ›ia Mentor Rock, È™i RareÈ™ Totu, iar inginerul de sunet a fost Constantin NeamÈ›u.


Pentru concursul propriu-zis toate formaÈ›iile s-au pregătit din timp, iar ca organizator, am simÈ›it că toate au muncit pentru îmbunătățirea recitalului de opt minute. DeÈ™i au fost câteva formaÈ›ii (I'm The Trip, Wild Child, Face Today, Baby Elvis, The Pinwheels, Nouă Ani Lumină) care muzical au fost mult mai convingătoare în Semifinală sau poate au fost neinspirate cu alegerea pieselor prezentate la Finala naÈ›ională; cele mai multe (precum Sonatic, Grave for SaleThe Purple Dandies sau Sequence) m-au impresionat mai mult la Finală.

Din punct de vedere vestimentar, m-am bucurat să constat că toate trupele au lucrat în felul lor la Look, cele mai multe trupe (precum FUNKorporation, Basska È™i No Antidote) au arătat mult mai bine la Finală.

Dacă Anemic Disco (cea mai originală trupă din punct de vedere muzical) s-a gândit să-È™i imprime tricouri speciale prin care fiecare component a încercat să se autodefinească (HOPE, DECAY, DESPAIR), Grave for Sale au venit cu costumaÈ›ii speciale de scenă (fiind cei mai originali în acest sens).

Pe departe cele mai dinamice trupe pe scenă au fost Sequence (prin jocul scenic) È™i Hteththemeth (prin costumaÈ›ia pregătită pentru fiecare piesă în parte È™i elementul teatral suprapus muzicii). 


Consider Finala GBOB România 2015 o ADEVÄ‚RATÄ‚ GALÄ‚ a celor mai talentate formaÈ›ii din întreaga È›ară (È™i nu o simplă etapă finală de concurs). Pe scena de la Aby Stage Bar din Râmnicu Vâlcea au urcat formaÈ›ii muzicale din toate colÈ›urile țării, având în componenÈ›ele lor È™i cetățeni ai altor țări. FormaÈ›iile din Transilvania (Oradea, Cluj-Napoca, BraÈ™ov, Sibiu, Alba Iulia, Târgu MureÈ™, Odorheiu Secuiesc), Banat (TimiÈ™oara, ReÈ™iÈ›a), Modova (IaÈ™i, BotoÈ™ani, Tecuci) È™i Èšara Românească (BucureÈ™ti, Craiova) au fost compuse din artiÈ™ti cu paÈ™apoarte româneÈ™ti, canadiene, iraniene, nemÈ›eÈ™ti È™i sârbeÈ™ti.

Deasemenea cei din juriu au reprezentat nu doar diverse laturi ale industriei muzicale È™i o gamă largă de genuri muzicale (promovate de fiecare în parte), persoanele alese fiind cetățeni din România, Ungaria, Italia È™i Statele Unite - stabiliÈ›i în Transilvania, Moldova, Muntenia È™i Ungaria, dar toÈ›i fiind de etnie română! 


În 2015 AsociaÈ›ia Sunetul Muzicii a revoluÈ›ionat ideea de Concurs muzical în România È™i a spart barierele invizibile ale industriei muzicale. Va fi greu de depășit ceea ce s-a realizat la prima ediÈ›ie a concursului G-BOB România organizată de asociaÈ›ia clujeană. Finala (la care s-au calificat preponderent formaÈ›ii de diverse subgenuri ale rock-ului) a fost difuzată în direct pe plan naÈ›ional, timp de mai mult de 5 ore la H!T Music Channel - È™i internaÈ›ional prin VTV România. Totodată È™i nu în ultimul rând, AltRadio.tm.ro a venit de la TimiÈ™oara să difuzeze întregul spectacol în direct on-line!


În 2015, concursul G-BOB România a fost relansat cu o nouă înfățiÈ™are multinaÈ›ională, multiculturală, multietnică… Un eveniment cosmopolit, internaÈ›ional È™i dedicat tuturor românilor (spre deosebire de marea majoritate a concursurilor muzicale - din BucureÈ™ti - care poartă doar cuvântul "naÈ›ional" în titlu - È™i unde participă în mare parte formaÈ›ii locale, din judeÈ›ul Ilfov.


Au fost aproape 300 de oameni la Aby Stage Bar din Râmnicu Vâlcea sâmbătă 19.DEC la Finala GBOB România 2015, iar AsociaÈ›ia Sunetul Muzicii doreÈ™te să organizeze finala naÈ›ională G-BOB în alt centru cultural al țării în fiecare an.

--- 


PREMIILE ACORDATE la Finala GBOB România sunt:

 • Cap de afiÈ™ la Festivalul de Teatru TârgoviÈ™te, organizată de actorul Liviu Cheloiu, care a prezentat Finala GBOB România: Basska (BucureÈ™ti)
 • PrezenÈ›a în program la ARTmania 2016: Vespera (Cluj-Napoca/Germania)
 • Premiul SySound Studios (2 zile în studio): No Antidote (Craiova)
 • Contract cu casa de discuri Universal Music România: Invader (Lupeni)
 • Locul 2: The Kryptonite Sparks (BotoÈ™ani) [în caz de forță majoră, dacă formaÈ›ia de pe locul 1 nu poate să ajungă la Finala mondială, formaÈ›ia de pe locul 2 va reprezenta România]
 • Locul 1: Hteththemeth (BraÈ™ov) va reprezenta România la Finala mondială GBOB

--- 

Prima ediÈ›ie G-BOB România organizată de AsociaÈ›ia Sunetul Muzicii în colaborare cu AsociaÈ›ia Mentor Rock. a fost sprijinită de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea È™i Top Express SRL.

…mai multe detalii, poze È™i filmări în următoarele zile pe pagina de Facebook a evenimentului:

https://www.facebook.com/SunetulMuzicii.GBOBRomania/

--- 

Autor: RiCo

--- 

Gala Finalei GBOB România

PROGRAMUL:

 • Sonatic / Timisoara 
 • I'm The Trip / Sibiu
 • Wild Child / Sibiu
 • Grave for Sale / Timisoara, Canada
 • N.O.R. / Oradea
 • Vespera / ClujNapoca, Alba Iulia
 • Basska / Bucuresti
 • The Kryptonite Sparks / Botosani
 • The Pinwheels / Targu Mures 
 • The Purple Dandies / Bucuresti,Iran
 • No Antidote / Craiova
 • Noua Ani Lumina / Iasi
 • FUNKorporation / Cluj, Tg Mures
 • Face Today / Odorheiu Secuiesc
 • Sequence / Senta SERBIA
 • Invader / Lupeni
 • Anemic Disco / Brasov
 • Baby Elvis / Oradea
 • Hteththemeth / Brasov

--- 

JURIUL Finalei GBOB România 2015 

(în ordine alfabetică)

Doru Atomei (45, Suceava) se ocupă de festivalul anual Dark Bombastic Evening 

PENTRU DETALII: http://czb.ro/articol/10408/

Ernesto Bianchi (50, n. în Banat) este managerul artistic de la Grimus È™i Toulouse Lautrec 

PENTRU DETALII: http://czb.ro/articol/10409/

Vlad BuÈ™că (41, BucureÈ™ti) este Head of Digital la Universal Music Romania

PENTRU DETALII: http://czb.ro/articol/10410/

Richard Constantinidi (46, n. în Statele Unite) este director naÈ›ional GBOB România, preÈ™edintele AsociaÈ›iei Sunetul Muzicii È™i preÈ™edintele juriului la Finala naÈ›ională.

PENTRU DETALII: http://czb.ro/articol/10056/

Dan Panaitescu (60, Budapesta) este cel mai important impresar muzical din Ungaria È™i unul dintre cei mai influenÈ›i oameni din domeniul muzical în Europa de est.

PENTRU DETALII: http://czb.ro/articol/10411/

Laurențiu Străuț (36, Sibiu) este director național Wacken Metal Battle Romania.

PENTRU DETALII: http://czb.ro/articol/10412/


Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

COMENTARII:

23.12.2015, 08:35AM, scris de Un Simplu Iubitor deRock
Multumim RiCo si celorlalti care au contribuit la ceea ce a reprezentat GBOB Romania 2015!!!

Articole relative:

Finala GBOB România 2016
Finala GBOB România 2016...
Publicat in: 14.12.2016, Ora: 14:00PM
Eurock Christmas
Eurock Christmas ...
Publicat in: 06.12.2016, Ora: 09:56AM
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS NAȚIONAL de muzică
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS...
Publicat in: 01.11.2016, Ora: 08:18AM
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinului
Semifinala GBOB Banat. Forța Desti...
Publicat in: 18.10.2016, Ora: 07:05AM
ÃŽN PREMIERÄ‚ la Suceava. Semifinala GBOB Bucovina
ÃŽN PREMIERÄ‚ la Suceava. Semifin...
Publicat in: 12.09.2016, Ora: 14:35PM
Bătălia Muzicii Retro: Cargo, Class şi 3 Sud Est
Bătălia Muzicii Retro: Cargo, Cl...
Publicat in: 19.11.2019, Ora: 06:01AM
NOU CONTRACT. Golan la Universal Music România
NOU CONTRACT. Golan la Universal Music...
Publicat in: 12.06.2018, Ora: 06:47AM
PIESĂ NOUĂ. Mitză. Ochii din Oglindă
PIESĂ NOUĂ. Mitză. Ochii di...
Publicat in: 23.04.2018, Ora: 06:55AM
Guess Who anunta documentarul si albumul „Un Anonim Celebru
Guess Who anunta documentarul si album...
Publicat in: 23.06.2017, Ora: 00:33AM
ALBUM NOU. Damian Draghici. The American Dream
ALBUM NOU. Damian Draghici. The Americ...
Publicat in: 14.11.2016, Ora: 06:08AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online