• czb.ro
Zoom. 1989

Vivi Repciuc, STATUAR

Publicat in: 21.12.2015, 06:02AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1113
Etichete: 1989, Statuar, Vivi Repciuc
Vivi Repciuc, STATUAR

Ce tii minte de la Puciul din '89? Ce faceai in momentul in care ai aflat de Lovitura de stat si ce emotii ai avut pe moment (stiu ca avea 5 ani, dar poate a fost un eveniment care l-a marcat pe moment).

Am observat ca mai aveati o intrebare privitoare la evenimentele din momentul

 "Lovilutiei" din 89.

In acea perioada tocmai lucram cu colegii din formula Statuar, la realizarea coloanei sonore a unei piese de teatru, parodie pentru copii si tineret, "Hainele cele noi ale Imparatului", intr-o maniera moderna alcatuita din mai multe bucati originale compuse,orchestrate si inregistrate de mine in sudioul Teatrului din Oradea,unde activam ca regizor culise si inginer de sunet. Pe la ora 10 regizorul sectiei maghiare a venit la mine spunandu-mi ca a primit dispozitie de la director sa trimitem toti actorii si personalul acasa deoarece muncitorii din fabrici au pornit spre centru si s-ar putea crea busculada si alte nenorociri, ceea ce am si facut. Nu am fost foarte surprins de situatie, deoarece de cateva zile se acumulase o tensiune maxima, iar in urma cu o zi nu mai zarisem in oras nici picior de militian sau militar.

Impresarul care locuia in apropiere ne-a invitat la el acasa, pe mine si cativa colegi,eu oprindu-ma la rest. Oradea sa iau cateva beri, sa nu ne plictisim.

Sala fiind goala, am intrat in oficiu unde tot personalul se uita la televizor cand tocmai se aratau imagini cu elicopterul lui Ceausescu ce decola cu greu de pe acoperisul cladirii din piata palatului .Sefa de unitate l-a intrebat pe un securist probabil, care privea si el impasibil cu mainile in buzunar,'-Tovarasu inchid televizoru,sau ce fac"?. "-Lasa-l sa mearga". Dupa ce am luat berile, le-am dus la colegi spunandu-le sa deschida televizorul, pe ecran aparand mai multi "revolutionari", intre care Gen. Militaru si Sergiu Nicolaescu, ce indemna populatia sa ocupe primariile si institutiile statului in mod pasnic (fara pistoale cu apa).

Si uite asa, patrunsi de importanta si emotia momentului, dupa ce cu totii am mictionat pe ochi in mod solidar, ne-am indreptat in mod magnetic spre primarie, observand pe traseu cum libraresele culegeau de zor "Omagiile"dictatorului si sinistrei...!...cum masinile claxonau si sirenele ...incercau sa-l ademeneasca pe Ulise...!

...(continuarea, la urmatorul GBOB)

--- 

- Vivi Repciuc, STATUAR

--- 

CITIÈšI INTERVIUL INTEGRAL

http://czb.ro/articol/9348/

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Iris-Adina Morar: Puteai să-i schimbi!
Iris-Adina Morar: Puteai să-i schim...
Publicat in: 06.12.2017, Ora: 17:43PM
Emil Biebel, Viniloteca (TM)
Emil Biebel, Viniloteca (TM)...
Publicat in: 01.12.2017, Ora: 14:17PM
Tony Flandorfer (Adamo Caduco)
Tony Flandorfer (Adamo Caduco)...
Publicat in: 27.12.2016, Ora: 06:29AM
Radio Silence. Dan Iacob
Radio Silence. Dan Iacob ...
Publicat in: 23.12.2016, Ora: 06:09AM
Marius Dumitrescu (Black Ice)
Marius Dumitrescu (Black Ice)...
Publicat in: 19.12.2016, Ora: 06:35AM
Micul Paris (Onu Pavelescu)
Micul Paris (Onu Pavelescu)...
Publicat in: 15.12.2016, Ora: 06:57AM
Doru Atomei
Doru Atomei...
Publicat in: 07.12.2016, Ora: 06:22AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online