• czb.ro
Zoom. Retrospectiva Anului. 2010

Michael Jackson nu a murit! Noul album. Michael

Publicat in: 09.03.2011, 10:04AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 994
Etichete: Akon, Billie Jean, Breaking News, Cartea Recordurilor, Eddie Cascio, Epic Records, Guinness World Records, Heathrow, Kadir Nelson, Lenny Kravitz, Michael, Michael Jackson, Mj, The King Of Pop, Thriller, Will.i.am
Michael Jackson nu a murit! Noul album. Michael Retrospectiva 2010. Michael Jackson nu a murit!

Aceasta este prima dintr-o serie de Retrospective dedicate artistului Michael Jackson

Sunt de părere că o armată de oameni, angajaţi de către familia lui Michael Jackson sau pur şi simplu fani convinşi, stau şi se concentrează 24 de ore, zi de zi, să vină în mod constant cu idei noi de a promova imaginea Regelui Pop în noul mileniu. În acest articol vom acoperi câteva din ideile geniale puse în practică în ultimele luni de zile, prin care este posibil să mai avem NOUTĂŢI de scris postmortem despre Michael Jackson (29.AUG.1958 – 25.IUN.2009) şi în acest nou deceniu.

---

Michael Jackson nu a murit! Noul album. Michael

Luni 7 decembrie 2010

Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone la finalul lunii noiembrie, Will.i.am (solistul de la Black Eyed Peas) declara despre albumul postmortem Michael. Michael Jackson că îl dezgustă!

"It disgusts me."

---

Hell, yeah, I feel that way, and I'll tell you why. A couple of months before Michael died, he called me on the phone really upset. - Hey, it's Michael. Somebody leaked one of these songs. Why would they do that? Who does that?”

---

Se cunoaşte faptul că Michael Jackson era un perfecţionist. Will.i.am susţine că o dovadă de lipsă de respect şi bun simţ este faptul că s-a lansat acest album postmortem, fără a avea aprobarea finală a artistului decedat pentru a face acest lucru. Michael Jackson era foarte critic asupra fiecărui detaliu din muzica lui. Obişnuia să stea în studio ca să masterizeze şi să mixeze fiecre notă din muzica compusă de el.

---

"How can you release a record without that Michael Jackson? It's not Michael Jackson. He wasn't there to do his micro-Michael-managing that he did with Thriller and Billie Jean."

---

Will.i.am a încheiat cu faptul că niciuna din piesele la care a colaborat cu Michael Jackson nu va fi lansată vreodată.

---

---

Michael Jackson nu a murit! 2010. Cartea recordurilor.

Miercuri 9 decembrie 2010

Guinness World Records a confirmat afişul special conceput pentru promovarea albumului (Michael. Michael Jackson, lansat postmortem luni 14 decembrie) ca fiind cel mai mare din lume (vezi FOTO anexat). Pentru a putea fi contabilizat de către Guinness World Records, afişul trebuie să fie făcut dintr-o singură bucată, să fie vizibil publicului şi să promoveze un produs de actualitate.

---

Afişul fabricat special pentru evenimentul lansării are 8.860.536m² (29,070 ft²), măsoară 51.8 x 52.1 m. (170ft x 171ft) şi depăşeşte recordul precedent (afişul record fabricat cu ocazia Olimpiadei de Iarnă de la Vancouver) cu mai mult de 33.5²m. Afişul este realizat din PVC, cântăreşte o tonă şi a fost nevoie de trei ore să fie întins.

---

Amplasat la Rectory Farm în Middlesex, la mai puţin de 3km de pista de aterizare a aeroportului Heathrow din Londra, acest afiş era vizibil din toate avioanele care decolau sau aterizau pe pistele celui mai circulat aeroport din Anglia. Putem compara dimensiunile afişului cu anumite elemente caracteristice acestui oraş: afişul dedicat lansării noului album Michael Jackson ar ocupa trei sferturi din terenul de fotbal al stadionului de la Wembley, lungimea afişului ar fi la fel de lung cât şase autobuze parcate în linie, iar dacă ar fi ridicată în picioare, ar fi mai înaltă decât columna lui Nelson (din Piaţa Picadilly Circus).

---

Imaginea coperţii de album pentru Michael a fost creat de pictorul Kadir Nelson în 2009.

Afişul a stat la Heathrow până în 23 decembrie, fiind transportat apoi într-un container prin Europa continentală, unde se află pe un traseu de expoziţii publice în anul 2011.

---

Byte. Michael Jackson se mai află în cartea recordurilor cu:

  • Cel mai bine vândut album, Thriller
  • Cele mai mari încasări anuale ca artist (1989)
  • Cele mai multe piese înregistrate în topurile britanice într-un singur an (având 19 single-uri care s-au vândut surprinzător de bine în această ţară în 2006)

---

---

Michael Jackson nu a murit! 2010. Noul album.

Duminică 13 decembrie 2010

La 18 luni după ce au început zvonurile legate de lansarea post-mortem al unei colecţie de piese semnate de The King of Pop, Epic Records lansează primul extras de pe albumul Michael, Breaking News. Piesa a fost înregistrată în 2007 cu producătorul Eddie Cascio, fiind adusă într-o formă finită pentru acest album.

Imaginea coperţii de album pentru Michael a fost creat de pictorul Kadir Nelson în 2009.

---

Discuţiile pe marginea acestei lucrări au fost exagerate. Se ştie că mama lui Michaael Jackson şi alţi membri ai familiei şi apropiaţi ai artistului sunt împotriva lansării albumului. Aceştia au început să lanseze zvonuri că înregistrările albumului nu conţin vocea reală/originală a artistului

---

Albumul nou mai conţine piese înregistrate în trecut, dar care nu au fost incluse pe albumele precedente (un exemplu fiind o preluare de la Paul Anka, Love Never Felt So Good – ascultă mai jos). Tommy Mottola, fostul CEO de la Sony Music, a declarat că există zeci de piese înregistrate într-o formă pre-finală de către Michael Jackson care încă nu au fost făcute public ...pe lângă alte 200 de piese din perioada Jackson 5. Tot pe acest material se află piese la care se lucrează din 2001 (după lansarea ultimului album, Invincible), printre care o serie de featuringuri (Lenny Kravitz, Akon, Will.I.Am)

------

---

Parerea mea. Michael. Un album cu bătaie lungă. Orice single sau album lansat în străinătate de la începutul lunii decembrie nu mai contează ca cifră de vânzări pentru anul respectiv, ci este contabilizat pentru următorul an. Astfel, la începutul anului 2012 o să mai auzim şi o să mai citim o tură de articole în presă, poate chiar vor fi acordate câteva premii muzicale acestui album, şi implicit lui Michael Jackson post-mortem.

---

La nebunia creată în urma artistului, ne putem aştepta la orice.

În acest sens, am un respect mult mai profund pentru acest artist pentru faptul că s-a retras din lumina reflectoarelor. Aura de artist este încă vie în jurul numelui lui Michael Jackson. El rămâne o figură controversată, venerată şi invidiată în continuare, chiar dacă nu se mai află printre noi. 

Autor: RiCo

---

MICHAEL CD Release Party Flash Mob RehearsalFacebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

CJ. Încă un an de criză culturală
CJ. Încă un an de criză culturală...
Publicat in: 13.05.2011, Ora: 11:24AM
CJ. Trăim într-o lume cuantumă. O introducere
CJ. Trăim într-o lume cuantumă. O i...
Publicat in: 27.04.2011, Ora: 06:55AM
CJ. Regulile nescrise ale scenei de concerte
CJ. Regulile nescrise ale scenei de co...
Publicat in: 24.04.2011, Ora: 17:59PM
Procesele din Industria Muzicală autohtonă
Procesele din Industria Muzicală auto...
Publicat in: 22.03.2011, Ora: 09:58AM
Casele de Cultură din ţară. Rural vs Urban
Casele de Cultură din ţară. Rural v...
Publicat in: 16.03.2011, Ora: 13:04PM
Quincy Jones to Take the Stand in Suit Against the Michael Jackson Estate
Quincy Jones to Take the Stand in Suit...
Publicat in: 31.07.2017, Ora: 07:49AM
2016.AUG.29. The Ultimate Michael Jackson Birthday Party
2016.AUG.29. The Ultimate Michael Jack...
Publicat in: 25.08.2016, Ora: 06:42AM
NOU ALBUM. Michael Jackson. Xscape
NOU ALBUM. Michael Jackson. Xscape...
Publicat in: 07.07.2014, Ora: 06:57AM
Kasim Keto, about Michael Jackson
Kasim Keto, about Michael Jackson...
Publicat in: 25.06.2014, Ora: 06:47AM
Akua Naru ON Michael Jackson
Akua Naru ON Michael Jackson...
Publicat in: 23.06.2014, Ora: 13:58PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online