• czb.ro
Click. Recenzie

REVISTA. Disney’s Camp Rock 2. Competiţia Finală

Publicat in: 13.09.2010, 09:57AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1849
Etichete: Artist Ro E, Artist Ro M, Camp Rock 2. Competiţia Finală, Cornel Fugaru, Debut, Disney Channel, Miruna Oprea, Noni Ene, Nu Aş Schimba Nimic, Wouldnt Change A Thing
REVISTA. Disney’s Camp Rock 2. Competiţia Finală

Disney’s Camp Rock 2. Competiţia Finală

!!!!!

Revistă, 1 septembrie 2010. Preţ: 12,99 lei

Editura Egmont

Treceam prin faţa unui chioşc de ziare şi am văzut această revistă cu CD. L-am cumpărat să văd despre ce este vorba. Recent, a apărut şi la noi canalul Disney, care promovează tendinţele tineretului modern. Grupul ţintit de revistă (şi probabil şi de serial, film şi televiziune) este format din tinerii aflaţi la vârsta adolescenţei (undeva între 10 – 16 ani).

Îmi place faptul că, în sfârşit, se atacă problema tendinţelor culturale actuale la un public cu vârstă mai mică decât cei care citesc Popcorn sau Bravo. Poate în al doilea deceniu al noului mileniu vom avea şi noi parte de revoluţia muzicală a tineretului …de care au beneficiat americanii cu o jumătate de secol în urmă.

Camp Rock 2 promovează un film despre două tabere muzicale, cu problemele inerente formaţiilor, văzute din interior şi din exterior, din miezul artistic şi din punct de vedere al celor din culise care gândesc strategia de promovare a proiectelor de acest gen.

Este prima revistă de limba română care promovează cuvântul ROCK în sensul său adevărat, într-un mod atractiv, pozitiv şi dinamic. Psihologic, cuvintele cheie sunt prietenie şi echipă. Vizual, se promovează moda, machiajul, coregrafia şi prezenţa scenică dezinhibată.

Se învaţă cum o formaţie care îşi doreşte să aibă succes nu poate funcţiona fără un expert sau administrator în culise.

Pentru mine, ca şi critic al scenei muzicale autohtone, este o mare bucurie să observ că a apărut în sfârşit o astfel de revistă pe piaţă, care promovează o astfel de ideologie tineretului român. Este păcat că mereu influenţele de acest gen trebuie să vină din afară, prin mijloace media traduse pe alocuri mot-a-mot, alteori, împrumutând cuvinte şi fraze de limbă străină pentru a exprima idei pentru care avem expresii şi în limba română … este un început. Este păcat că aceste iniţiative nu pot veni din interior, şi nu sunt susţinute la un nivel mai larg de către comunitate.

Pentru a se impune pe piaţa noastră, programul produs de canalul de televiziune american, aflat la noi probabil sub licenţă, este desigur dublat în limba română, dar totodată nu se opreşte doar la nivel de vedete americane cu care probabil nu vom intra niciodată într-un contact direct. Anul trecut s-a organizat un casting, cel puţin la nivel de Bucureşti, prin care s-au ales două persoane talentate şi fotogenice pentru a promova această emisiune în România, prin înregistrarea unei piese în limba română … şi nu cred că proiectul (gândit pe termen lung) se va opri aici.

Este vorba de Miruna Oprea (14 ani) şi Noni Ene (vârstă nespecificată, foarte probabil mai matur).

Miruna Oprea a câştigat concursul naţional de talente Disney. Fii o vedetă Disney Channel, în 2009. Pentru a impune imaginea ei pe plan naţional şi pentru că ea să poată fi o voce a generaţiei ei, deja s-a început să i se acorde apariţii şi premii speciale, precum apariţia recentă ca gazdă a celui de-al 15-lea Festival Internaţional de Muzică TI AMO, unde a primit Premiul Păcii.

Noni Ene a câştigat mai multe concursuri muzicale şi a lansat un album de debut (Îţi mulţumesc - Thank You) în 2007, fiind prezent la televiziune de la vârsta de 6 ani (jucând un rol principal în reclama la brânza Hochland în 2002). Căutând mai atent pe net, am găsit CV-ul tânărului de 18 ani (n. 17 aprilie 1992), aici:

http://forum.acasatv.ro/viewtopic.php?f=3&t=66564

Se pare că Noni Ene este descoperit de producătorul cu experienţă şi greutate, Cornel Fugaru.

Disney Channel România a făcut o preluare în limba română cu talentaţii cântăreţi pop Miruna Oprea şi Noni Ene după Wouldn’t Change A Thing (Nu aş schimba nimic) din filmul original Disney Channel, Camp Rock 2:Competiţia Finală, care se va lansa pe micile ecrane la Disney Channel România sâmbătă 18 septembrie.

Despre revistă, mai ţin să subliniez faptul că se pune un accent la final şi pe vestimentaţie, tendinţe şi stil. La generaţiile mai vechi, astfel de emisiuni care să promoveze muzica şi artiştii la nivel de stil de viaţă, prin cinematografie, reviste, internet, televiziune şi modă, într-un mod coerent şi planificat pe termen lung, nu a mai existat, iar asta se simte şi se vede. Este foarte bine gândită campania Disney şi sper să aibă un efect pe termen lung şi să avem parte de o generaţie tânără mai deschisă spre ritmurile din Occident.

http://www.disney.ro/camp-rock-2/

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

IRIS. MĂTASE ALBĂ vs PROCONSUL. 10 POVEŞTI
IRIS. MĂTASE ALBĂ vs PROCONSUL. 10 P...
Publicat in: 24.02.2012, Ora: 06:05AM
FILM. Exit Through The Gift Shop. Documentar, 2010
FILM. Exit Through The Gift Shop. Docu...
Publicat in: 03.04.2011, Ora: 06:00AM
FILM. Through the Wormhole. Documentar, 2010
FILM. Through the Wormhole. Documentar...
Publicat in: 30.03.2011, Ora: 06:00AM
FILM. BBC Horizon: What Happend Before the Big Bang. Documentar, 2010
FILM. BBC Horizon: What Happend Before...
Publicat in: 27.03.2011, Ora: 06:00AM
FILM. Zeitgeist 3: Moving Forward. Documentar, 2010
FILM. Zeitgeist 3: Moving Forward. Doc...
Publicat in: 24.03.2011, Ora: 06:00AM
Björk. Human Behaviour
Björk. Human Behaviour...
Publicat in: 23.12.2013, Ora: 06:13AM
Björk. Debut
Björk. Debut...
Publicat in: 23.12.2013, Ora: 06:03AM
DEBUT. Björk (5.IUL.1993)
DEBUT. Björk (5.IUL.1993) ...
Publicat in: 30.11.2013, Ora: 06:45AM
Björk. Debut
Björk. Debut...
Publicat in: 09.11.2013, Ora: 06:09AM
Ada Milea. Republica Mioritică România
Ada Milea. Republica Mioritică Român...
Publicat in: 06.08.2011, Ora: 07:00AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online