• czb.ro
Zoom. Artist. Strain

Greyson Chance

Publicat in: 02.03.2011, 10:52AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 998
Etichete: Artist Intl C, Broken Hearts, Eleveneleven, Ellen!, Greyson Chance, Guy Oseary, Justin Bieber, Stars, The Ellen Degeneres Show, Troy Carter, Waiting Outside The Lines
Greyson Chance Greyson Chance

---

  • Debut: 2010
  • Localitate: Edmond, Oklahoma
  • Gen: Pop, cu pian

---

Greyson Chance este un băiat în clasa a şaptea care cântă la pian de la vârsta de 8 ani.

De ce scriem despre el?

Pentru că anul trecut, când era necunoscut şi în clasa a şasea...

---

Video GaGa

La serbarea şcolii din primăvara 2010, Greyson Chance (având 12 ani şi fiind foarte talentat la pian) s-a ridicat pe scena improvizată din sala de sport a şcolii şi a început să interpreteze Paparazzi (de Lady Gaga). Filmat cu un aparat video amator de către familia lui, clipul a fost urcat pe YouTube.

În 10 mai 2010, gazda emisiunii The Ellen DeGeneres Show a descoperit videoul şi i-a plăcut. În acest moment, clipul avea puţin peste 10.000 de accesări.

---

Greyson Chance. Paparazzi (Lady Gaga)---

A doua zi, Ellen! (gazda emisiune The Ellen DeGeneres Show) l-a invitat în programul show-ului din 13 mai 2010. Peste noapte (efectiv), numărul accesărilor pe clip a depăşit milionul de accesări.

În 1 martie 2011, la mai puţin de un an de la apariţia respectivă TV, filmarea de amator se bucură de 38 de milioane de ascultări.

------

Greyson Chance seamănă mult cu Justin Bieber, dar sub frizura adolescentină preferată de băieţi în 2011 se ascunde o gândire profundă care se exprimă printr-o voce plină. Un exemplu ar fi piesa originală Stars, unde băiatul povesteşte despre o doamnă care moare de cancer şi se întâlneşte cu soţul ei în rai ... şi asta fiind spusă, se pare că în secolul butoanelor, în toiul epocii superficialităţii, tinerii lor pot fi mai profunzi ca ai noştri ...

Justin Bieber nu are doar un simplu concurent; acesta este mult mai matur ca gândire.

---

---

Greyson Michael Chance (n. în 16 august 1997 la Wichita Falls, Texas) are doi fraţi (Alexa - 16 şi Tanner - de 19 ani). Trăind în Edmond, Oklahoma, până în primăvara anului 2010, cea mai mare realizare artistică a copilului care a studiat pianul timp de trei ani de zile este un rol de actor secundar în piesa de teatru a şcolii Oliver (după Oliver Twist de Charles Dickens).

---

După interpretarea impresionantă pentru o serată a şcolii, fratele mai mare, Tanner, trimite un email la Ellen DeGeneres în care o roagă să asculte piesa pe YouTube. Prezentatoarea este convinsă din prima că aici este vorba de un talent adevărat. Imediat după ce apare la televizor, Greyson Chance îşi face pagina de MySpace şi Twitter (în 15 mai 2010).

Prima invitaţie în emisiunea ei (13 mai, 2010) este urmată de o a doua în 26 mai, în care îl premiază cu $10.000 şi un pian Yamaha nou-nouţ. Cu ocazia aceleiaşi apariţii TV, Ellen anunţă înfiinţarea casei de discuri ElevenEleven, la care Greyson devine primul artist semnat. Între timp, s-au confirmat zvonuri că labelul Interscope a trimis o ofertă de contract familiei băiatului, aceasta fiind însă refuzată politicos.

---

Sursele de inspiraţie pentru ideea cu care Greyson Chance se lansează pe YouTube sunt Augustana (formaţia lui preferată) şi Lady Gaga. Greyson Chance a devenit membru al comunităţii YouTube purtând semnătura “greyson97” în luna aprilie 2010. La mai puţin de o lună, filmările lui adunaseră deja 100.000 de accesări şi 65.000 de abonaţi. Considerat cea mai probabilă vedetă debutantă a anului curent, Greyson Michael Chance impresionează prin stilul sincer şi empatic de interpretare în concert (pe lângă faptul că seamănă mult fizic cu Justin Bieber ... şi este cu 3 ani mai mic). Alt avantaj imens este faptul că porneşte de la alt nivel de compoziţii şi versuri mult mai mature decât ceilalţi debutanţi ai generaţiei lui.

---

Broken Hearts şi Stars sunt primele compoziţii originale semnate de artist. Visele lui de a deveni pop-star au devenit însă realitate în decurs de câteva luni de zile. În septembrie 2010, Greyson Chance a călcat pe covorul alb la MTV VMA's din Los Angeles (Video Music Awards), fiind invitat în recital în cadrul spectacolului de premiere; în aceeaşi perioadă a fost invitat special la We Day, un concert anual de caritate, organizat în Toronto, Canada şi dedicat Drepturilor copilului, la care au participat 20.000 de spectatori în 2010.

---

Greyson Chance. Stars---

Greyson Chance. Broken Hearts---

ElevenEleven

Ellen! (gazda emisiune The Ellen DeGeneres Show) l-a descoperit pe Greyson Chance prin intermediul YouTube şi l-a invitat în emisiunea ei. Ellen a fost atât de impresionată şi l-a apreciat atât de mult pe Greyson Chance încât s-a hotărât să pună în practică o dorinţă mai veche, de a înfiinţa o casă de discuri. Aceasta se numeşte ElevenEleven, iar tânărul să-i fie primul artist din catalog. Numele casei de discuri vine de la faptul că Ellen este obsedată de această cifră. Conjunctura face că l-a invitat în emisiune pe Greyson în 11 (mai) ...numărul de pe tricoul lui Greyson în cadrul echipei de fotbal (european) al şcolii este numărul 11...

---

Albumul de debut
Lansat în 26 octombrie 2010, Waiting Outside the Lines este primul single al tânărului artist (lansat în format digital în Anglia în 9 decembrie 2010). Urmează lansarea albumului de debut omonim. Greyson Chance nu va fi lansat doar ca un simplu băiat în spatele pianului. Artistul are deja o trupă de spate constantă cu care repetă şi cu care înregistrează.

---

Greyson Chance. Waiting Outside The Lines---

Grey Skies with a Chance of Son

Pentru că unii sunt mai talentaţi la interpretare decât la compunere, a apărut (tot peste noapte) şi o trupă de preluări dedicată muzicii tânărului Greyson Chance. Nu am găsit deocamdată alte amănunte despre această formaţie, dar intenţia lor de a capitaliza asupra succesului tânărului este evidentă. Trupa a fost deja invitată în emisiune la Ellen!

---

2011...

Managerul artistei Madonna, Guy Oseary şi managerul artistei Lady Gaga, Troy Carter, au fost cooptaţi în echipa ElevenEleven pentru acest proiect.

La începutul lui decembrie 2010, artistul a fost la Londra şi Paris pentru câteva interviuri de impact şi două concerte de tatonare pentru piaţa europeană.

Greyson Chance a cântat la Madison Square Garden (NYC) în noaptea de Revelion (31.12.2010).

Din 24 ianuarie, liceanul a pornit în primul său turneu din SUA, alături de tânărul talent australian Cody Simpson în deschidere pentru Miranda Cosgrove.

---

Citiţi mai multe despre artiştii internaţionali la CZB

Cody Simpson

www.czb.ro/articol/887

---

Miranda Cosgrove

---

---

www.greyson-official.com

---

Canalul YouTube Oficial

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Milan Rakić (Exit Fest, Revolution Festival)
Milan Rakić (Exit Fest, Revolution Fe...
Publicat in: 08.10.2016, Ora: 06:09AM
Graham Robinson (UK)
Graham Robinson (UK) ...
Publicat in: 20.08.2016, Ora: 12:29PM
Crossover (Miskolc, HU)
Crossover (Miskolc, HU)...
Publicat in: 18.07.2016, Ora: 06:24AM
Nest of Plagues (Budapest, HU)
Nest of Plagues (Budapest, HU)...
Publicat in: 30.06.2016, Ora: 06:31AM
Eufobia (Bulgaria)
Eufobia (Bulgaria)...
Publicat in: 19.05.2016, Ora: 06:39AM
PIESĂ COVER. Dorian Popa. (Justin Bieber) Love Yourself
PIESĂ COVER. Dorian Popa. (Justin Bie...
Publicat in: 17.11.2017, Ora: 06:18AM
NOU ALBUM. JUSTIN BIEBER. PURPOSE
NOU ALBUM. JUSTIN BIEBER. PURPOSE...
Publicat in: 13.11.2015, Ora: 06:04AM
Justin Bieber. My World 2.0
Justin Bieber. My World 2.0...
Publicat in: 16.01.2012, Ora: 06:37AM
Justin Bieber. Mistletoe
Justin Bieber. Mistletoe...
Publicat in: 31.10.2011, Ora: 08:51AM
Romani castiga la Billboard Music Awards
Romani castiga la Billboard Music Awar...
Publicat in: 23.05.2011, Ora: 18:28PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online