• czb.ro
Zoom. Artist. Strain

Justin Bieber

Publicat in: 18.02.2011, 06:06AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 4
Vizualizari: 1986
Etichete: Antonio L.a. Reid, Brit Awards, First Step 2 Forever: My Story, Jeremy Bieber, Justin Bieber, My World, My World 2.0, Never Say Never, Pattie Mallette, Raymond Braun Media Group, Scooter Braun, Usher
Justin Bieber

Justin Bieber (n. Justin Drew Bieber în 1.MAR.1994 la London, Ontario, în Canada)

---

 • Debut: 2007
 • Localitate: London, Ontario (Canada), mutat la Atlanta, Georgia (SUA)
 • Gen muzical: Pop

---

Scooter Braun a descoperit scurt-metrajele semnate de canadianul Justin Bieber pe YouTube în 2008. La scurt timp, a aranjat ca adolescentul de 15 ani să vină la Atlanta pentru o discuţie împreună cu el şi aociatul lui, Usher. Astfel, se semnează contractul de management cu Raymond Braun Media Group (RBMG, firma deţinută de cei doi), iar ulterior, cu Island Records (casa de discuri prin care se distribuie muzica artistului în lume, care face parte din Universal Music Group).

Piesa de debut, One Time, ajunge în primele 30 de locuri în clasamentele muzicale oficiale din 10 ţări şi prefaţează lansarea albumului de debut, My World în 17 noiembrie 2009.

Acesta este primul artist care are şapte piese de pe un album de debut care intră în Billboard Top 100.

---

Byte. Recordurile extraselor de albume

Clasamentul Billboard Top 100. SUA

Cele mai multe extrase ajunse pe locul 1 de pe un singur album:

 • Michael Jackson. Bad (cinci, 1987)

Cele mai multe extrase de pe un singur album care ajung pe primele cinci locuri:

 • Janet Jackson. Rhythm Nation 1814 (şapte, 1989)

Cele mai multe extrase de pe un singur album care ajung pe primele zece locuri (fiecare cu şapte):

 • Michael Jackson. Thriller (1982)
 • Bruce Springsteen. Born in the USA (1984)
 • Janet Jackson. Rhythm Nation 1814 (1989)

Cele mai multe extrase de pe un singur album care ajung pe primele patruzeci de locuri

 • Taylor Swift. Fearless (12, 2008)
 • Glee Cast. Glee: The Music, Volume 4 (12, 2010)

Cele mai multe extrase de pe un singur album care ajung pe primele o sută de locuri

 • Taylor Swift. Speak Now (14, 2010)

---

La vârsta de 16 ani, Justin Bieber este al doilea cel mai tânăr artist solo din istorie care are un album pe locul 1 în Clasamentul Billboard, după Stevie Wonder (care, născut fiind în 1950, avea 13 ani când a înregistrat recordul Recorded Live: The 12 Year Old Genius în 1963).

---

---

Familia

Mama lui, Pattie Mallette, avea 18 ani când a rămas însărcinată cu Justin. L-a crescut singură, fiind părăsită de tatăl băiatului, Jeremy Bieber, care s-a căsătorit cu alta...

Numele Bieber vine de la străbunicul băiatului, primul emigrant german al familiei, în Canada.

---

Pasiunea pentru muzică

Povestea este simplă. Lui Justin îi place muzica. A învăţat să cânte singur la câte instrumente prin casă (desigur, la nivel de amator): pianul, tobele, chitara şi trompeta ...şi-i place să facă rap!

La 12 ani, în 2007, Justin Bieber participă la un fel de competiţie locală de karaoke, unde interpretează piesa So Sick (Ne-Yo) şi primeşte al doilea premiu din partea juriului. Mama lui este mândră de fecior, ia filmarea şi o postează pe YouTube (în principiu, ca să o vadă toată familia pe net). Cu timpul, această primă postare este urmată de altele în care Justin Bieber se prosteşte prin casă şi cântă hiturile altora, de distracţie. Ce s-a întâmplat este că a început să se formeze un grup tot mai mare de lume străină care a început să urmărească aceste filmări pe YouTube... Pagina de filme devenise un fenomen viral în timp record.

---

---

Filmarea originală de la competiţia respectivă ... seamănă un pic cu Michael Jackson ...

---

Justin Singing So Sick by Ne-Yo---

Subtitlu:
Justin made it to the final 3 with "So Sick" and "Basketball" in the Local singing competition. I know the videos of him are dark but you can hear him and get a sense of his stage presence.

Un comment:

And this little guy right here sold out Madison Square Garden in 22 minutes.

---

---

Debutul muzical

Scooter Braun, un fost executiv de marketing pentru So So Def, a dat peste această filmare pe YouTube din greşeală, căutând tinere talente ... Mama lui a fost foarte reticentă la telefoanele de introducere primte de la Scooter Braun, dar într-un final s-a hotărât să nu încurce destinul băiatului, dacă era norocul lui să debuteze într-o carieră muzicală, adolescent fiind, şi dacă fiul ei îşi dorea asta.

Într-o etapă ulterioară a negocierilor, Justin Timberlake a început să trimită contraoferte la ceea ce promitea Usher că face pentru Justin Bieber. Familia Bieber a rămas însă cu cei care i-au contactat primii.

---

2008. Mutarea în Atlanta

Deoarece firma de management se află în Atlanta, Georgia, mama cu băiatul s-au şi mutat în a patra cea mai mare metropolă din Statele Unite. Usher a discutat cu directorul de A&R Antonio L.A. Reid, de la Island Def Jam Music Group (practic, un post care nu există la casele de discuri din Bucureşti ... omul de teren care caută şi descoperă viitoarele vedete), să-l primească pe Justin la o audiţie în octombrie 2008... Rotiţele s-au mişcat rapid şi eficient în favoarea copilului minune.

---

2009. Debut discografic

One Time a fost lansat pe radio în timp ce Justin Bieber încă se afla în studio şi lucra la albumul de debut (locul 12 în Canada, locul 17 în SUA), fiind lansat ulterior şi în Australia şi Noua Zeelandă. Lansate exclusiv pe iTunes, One Less Lonely Girl, Love Me şi Favorite Girl sunt următoarele single-uri de promovare al albumului My World, lansat în 17 noiembrie 2009.

Este de remarcat faptul că piesa pe net a început să se vândă mult mai bine doar după ce s-a postat un clip pentru One Time pe YouTube.

---

Adolescentul a fost invitat să cânte de Crăciun la Casa albă, a fost invitat la o grămadă de emisiuni şi talkshowuri respectate din SUA (Saturday Night Live, David Letterman, etc), a fost unul din prezentatori la Premiile Grammy anul trecut (the 52nd Grammy Awards, 31 ianuarie 2010) şi este invitat pe piesa We Are The World, reeditată după 25 de ani, pentru strângerea de fonduri după cutremurul devastator din Haiti (Justin Bieber cântă primul vers din această versiune a piesei).

---

Imaginea

Ryan Good a fost numit road manager şi stilistul artistului din momentul semnării contractului cu Usher. Acesta i-a creat look-ul (imaginea) "streetwise", care include şapca de baseball, hanoracele cu glugă, lanţuri şi tenişi coloraţi.

---

2010. My World 2.0

O schemă interesantă de marketing muzical în epoca muzicii promovată pe net a fost aceasta folosită pentru Justin Bieber, prin care un album a fost promovat în două etape (1.0 şi 2.0).

---

Byte. Practic, încerc să văd un album vinil tăiat în jumătate pe circumferinţă ... se ascultă Faţa A ... se face o pauză (în lumea de acum 20 de ani, ca să te ridici din scaun, să mergi la pic-up, şi să întorci discul) ... după care se ascultă Faţa B. Metoda este ingenioasă, prin faptul că (sper) va obliga artistul să fie din nou mai atent la complexitatea fiecărei piese din cele două părţi ale albumului... să nu mai existe piesele de umplutură sau lipsite de substanţă, sau care semănau cu primul hit, doar puţin modificate. Din cauza acestor greşeli de marketing, în special pe piaţa autohtonă din anii 2000, lumea nu mai este interesată să cumpere sau să asculte un album întreg, iar acest defect care ţine şi de superficialitate, afecetează cel mai tare artiştii de muzică rock (în sensul larg al termenului pentru formaţiile care cântă Live şi îşi compun singuri muzica şi versurile).

---

De pe această a doua parte a albumului, hitul Baby (realizat în colaborare cu Ludacris) face furori în ianuarie 2010 (chiar şi în pauzele de la liceele noastre). Debutând pe locul 1, albumul My World 2.0 îl face pe Justin Bieber (după cum am mai scris o dată) al doilea cel mai tânăr artist solo din istorie care are un album pe locul 1 în Clasamentul Billboard.

În 23 iunie, Justin Bieber a pornit în primul său turneu de concerte unde este trecut Cap de afiş.

Baby a devenit cel mai accesat clip pe YouTube din istorie; Justin Bieber este subiectul din 3% din traficul înregistrat pe Twitter.

---

S-a început să se lucreze la al treilea album de studio în iulie 2010 (primul album este considerat a fi un EP / al doilea album,, cu piese în versiune acustică, este lansat la finalul anului).

---

Etoile Nation Beauty lucrează din noctombrie 2010 la o aromă de parfumuri unisex care să poarte numele artistului.

---

2011. Never Say Never

În acest moment, vocea lui Justin Bieber se află deja în schimbare. În concerte, nu mai poate atinge aceleaşi note înalte pe Baby ca acum doi ani, şi este obligat să cânte cu un ton mai jos. Amânarea celui de al doilea album nu se datorează numai schimbării de voce. Artistul a lansat recent filmul autobiografic Never Say Never (regizat de Jon Chu) ...şi probabil că My World Acoustic mai poate fi promovat o vreme.

La cel de al treilea album este implicat cantautorul britanic Taio Cruz, rapperul Dr Dre şi Usher (subînţeles).

---

După ce apare în serialul de criminalistică CSI: Crime Scene Investigation, Justin Bieber îşi îndreaptă atenţia către actorie. În octombrie 2010 lansează cartea autobiografică First Step 2 Forever: My Story, după care s-a făcut lung-metrajul lansat în 11 februarie 2011, Never Say Never.

www.czb.ro/articol/762/

---

Justin Bieber a fost una dintre marile surprize a anului 2010, câştigând, printre altele, patru trofee la American Music Awards şi Cel mai bun Debut la Brit Awards (15.02.2011).

www.czb.ro/articol/764/

---

Justin Bieber a vândut 4 milioane de albume în mai puţin de un an

Managerii săi (Usher şi Braun), bodyguardul personal, Kenny, şi alţi adulţi din preajma sa (printre care şi mama lui) îl sfătuiesc în mod constant cum să se comporte în situaţia în care se bucură de succes pe plan mondial şi venituri sporite pe moment.

---

Personal, am lucrat cu artişti autohtoni care şi-au pierdut răbdarea şi cumpătul în momentul în care au avut parte de un dram de succes. Şedinţele de psihologie pentru (probabil) cel mai îndrăgit băiat de 16 ani din lume sunt mai mult decât necesare.

---

Au fost cel puţin două situaţii unde apariţiile publice ale artistului au trebuit anulate în ultimul moment din motive de siguranţă şi datorită lipsei de control din partea publicului şi a protecţiei insuficiente acordată de oamenii de ordine (un recital scurt la Roosevelt Field Mall din Long Island, NY în septembrie 2009 şi o apariţie TV la Channel Seven din Sydney, Australia din 26 aprilie 2009). Detaliile sunt date pe pagina Wikipedia dedicată artistului în limba engleză.

---

O grămadă de poante, farse şi declaraţii calomnioase au fost postate pe net la adresa tânărului în ultimii doi ani. Dintre poante, se promova faptul că are sifilis, că a murit, că a devenit membru unui cult religios, că mama lui a oferit bani la Playboy să apară dezbrăcată în revistă ..sau (poate cea mai tare poantă) un sondaj oficial de opinie prin care “fanii lui din Korea de nord” au reuşit să voteze ca această ţară să ajungă pe primul loc în clasament ca ţara care să fie inclusă suplimentar în turneul mondial pregătit de artist în 2011 ... Companiile atacate şi familia lui Justin au consumat timp şi bani suplimentari ca să corecteze ştirile false postate pe net.

...Nu este uşor să fii vedetă.

---

Justin Bieber vrea să ajute orfanii din România

Într-un interviu acordat postului american de ştiri, CNN, Justin Bieber a declarat că doreşte ca în 2011 să cunoască şi să îmbraţişeze cel puţin un orfan din România. Imaginea noastră în lume nu este una demnă de o ţară europeană, cu atât mai mult cu cât la o săptămână după lansarea filmului biografic al artistului de succes în SUA, nu se cunosc amănunte privind o dată tentativă de lansare a aceluiaşi film în România, în condiţia în care deja am intrat în circuitul internaţional al filmelor, unde am avut deja nenumărate filme lansate în tandem cu data stabilită pentru SUA, Anglia, etc.

---

Discografie

 • My World (17.11.2009, EP cu 7 piese şi 2 Bonus Tracks)
 • My World 2.0 (23.03.2010)
 • My Worlds Acoustic (26.11.2010)
 • Albumul 3 (2011)

---

Filmografie

 • Never Say Never (2011)

---

Bibliografie

 • Justin Bieber. First Step 2 Forever: My Story

---

---

www.justinbiebermusic.com/neversaynever

www.myspace.com/justinbieber

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

COMENTARII:

26.08.2017, 21:37PM, scris de cnk guy
Here's really great Justin Bieber fan site for you to check out, LOTS of new pictures! http://justinbieber21.info/

27.04.2011, 00:43AM, scris de Answer
actuala prietena a lui justin este Selena Gomez!

05.03.2011, 08:36AM, scris de RiCo dela CZB
prietena actuala a lui Justin Bieber este Jasmine Vllegas si poti citi despre ea la CZB.ro AICI: http://czb.ro/articol/430/

04.03.2011, 17:19PM, scris de otilia
E dragutz justin bieber da inteleg are o prietena pe nume Selena Gomez s-au sarutat pe gura. am 17ani. ma poate avea pe mine da!!!!!!!Dc cu amarata aia de Selena Gomez...

Articole relative:

Milan Rakić (Exit Fest, Revolution Festival)
Milan Rakić (Exit Fest, Revolution Fe...
Publicat in: 08.10.2016, Ora: 06:09AM
Graham Robinson (UK)
Graham Robinson (UK) ...
Publicat in: 20.08.2016, Ora: 12:29PM
Crossover (Miskolc, HU)
Crossover (Miskolc, HU)...
Publicat in: 18.07.2016, Ora: 06:24AM
Nest of Plagues (Budapest, HU)
Nest of Plagues (Budapest, HU)...
Publicat in: 30.06.2016, Ora: 06:31AM
Eufobia (Bulgaria)
Eufobia (Bulgaria)...
Publicat in: 19.05.2016, Ora: 06:39AM
PIESĂ COVER. Dorian Popa. (Justin Bieber) Love Yourself
PIESĂ COVER. Dorian Popa. (Justin Bie...
Publicat in: 17.11.2017, Ora: 06:18AM
NOU ALBUM. JUSTIN BIEBER. PURPOSE
NOU ALBUM. JUSTIN BIEBER. PURPOSE...
Publicat in: 13.11.2015, Ora: 06:04AM
30.IAN.2012
30.IAN.2012...
Publicat in: 30.01.2012, Ora: 05:31AM
Justin Bieber. My World 2.0
Justin Bieber. My World 2.0...
Publicat in: 16.01.2012, Ora: 06:37AM
2.IAN.2011
2.IAN.2011...
Publicat in: 04.01.2012, Ora: 14:48PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online