• czb.ro
Click. Industrie

Onorariile Artiştilor

Publicat in: 02.02.2011, 05:41AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 1
Vizualizari: 2392
Etichete: Agenţie De Impresariat, Andreea Bălan, Anna Lesko, Booking, Petre Geambaşu, Ştefan Bănică
Onorariile Artiştilor Din când în când mai abordăm problema onorariilor artiştilor.
Cine doreşte poate afla diverse sume de prima strigare cerute de către artiştii despre care se poate spune că au o cotă şi care au contract cu o agenţie de impresariat, dând câteva click-uri pe net.
---
În cazul de faţă, documentul ataşat vine de la Impresarul Florin Nedelcu. Acesta a lucrat înainte cu Radu Groza la agenţia Music Management, care este poate cea mai mare agenţie de Booking pentru petreceri private şi zile de oraş din România.
De pe saitul agenţiei lui Florin Nedelcu (www.liveartist.ro) aflăm că Andreea Bălan şi-a selectat o echipă de 8 animatoare pentru spectacolele de scenă (asta înloc să îşi caute o trupă de spate ca să nu mai facă playback cu negativul), iar patru dintre aceste manechine-dansatoare sunt disponibile separat de solistă pentru a dansa la evenimente private... interesant. 
---
Onorariile publicate în documenul ataşat au fost valabile la finalul anului 2010. Aceste onorarii pot să crească sau să scadă periodic, în funcţie de activitatea artistului (cererea de concerte, care depinde de apariţiile în mass media - scandalurile în presă, lansarea unui album sau videoclip şi alte proiecte asemănătoare care ajută la promovarea imaginei pe termen scurt sau lung).
---
Este interesant în cadrul ofertei să constaţi că artiştii care cântă Live, cu trupă de spate, sunt cei mai bine cotaţi, actualul Phoenix aflându-se pe locul 1. Loredana (Groza) se luptă cu Ştefan Bănică (Jr.) pentru locul 2, Petre Geambaşu este considerat Cover Band, Horia Brenciu, care a lansat două albume în doi ani, pretinde o cotă grozavă ca actor şi prezentator TV care acum debutează ca artist muzical, Andreea Bănică conduce în categoria Dance Girls, înaintea Annei Lesko... fiecare a ajuns să aibă succes în muzică etalând costumul Evei cui a trebuit (Bănică la public, Lesko la bogătaşi), Paula Seling, care cântă îmbrăcată, studiază pianul din copilărie şi a avut cel mai bun rezultat pentru un artist român la Eurovision, cu turnee europene în ultimul an, este mai slab cotată decât cele două vedete feminine menţionate anterior; iar Cover Bandul Etajul 4, despre care eu în viaţa mea nu am auzit până am citit această listă, valorează în principiu de patru ori mai mult decât trupa de manele (scuze, Etno) D'Or, de care am auzit la fel de multe.
---
Este de remarcat faptul că pe websait, nu funcţionează capitolele "servicii" şi "despre noi". La contact nu există o adresă de sediu (nici măcar o căsuţă poştală). Asta se poate datora faptului că încă se lucrează la sait, deşi nu aş crede. În străinătate, o agenţie respectabilă publică mai întâi experienţa în domeniu şi încearcă să arate faptul că este o agenţie de încredere, care lucrează exclusiv cu anumite nume importante care la rândul lor conferă o garanţie pentru seriozitatea agenţiei, etc. La noi nu există aceste pricipii se pare, iar capitolul "despre noi" este trecut strict ca să dea bine; majoritatea celor care intră aici probabil intră drept la capitolul "artişti", "contact" - şi atât. Superficialitatea lumii în care trăim iese la iveală prin cele mai elementare moduri de organizare a unui websait de acest gen. Iarăşi, o ipoteză este că se lucrează oricum mai mult prin relaţii şi legături, iar acest websait este doar o dovadă a prezenţei pe internet (pentru că aşa se face)... cei care caută să angajeze artişti pentru diverse evenimente, fie că este vorba de un concert de club sau un majorat, încearcă mai întâi să ajungă prin prietenul prietenului direct la artist.
Mai avem foarte mult până se pune la punct şi la noi infrastructura industriei muzicale pe toate planurile.
---
Florin Nedelcu
www.liveartist.ro

---
Săptămâna asta la Cluj, Alternosfera (care nu se află în această listă, în principiu, credem, pentru că nu s-a mutat la Bucureşti), primeşte 1.200 euro. Deasemenea, am aflat că se negociază pentru o cântare de club la Cluj cu Zdob & Zdub, iar suma vehiculată de gurile rele se ridică doar la 4.200 euro. Banii aceştia nu se scot veci din vânzarea de bilete...
La 20 de lei biletul (echivalent cu 5 euro), trebuie să se cumpere 840 de bilete ca organizatorul să iasă la zero, fără un sponsor pentru eveniment. Bugetul unui concert mai include şi transportul, cazarea, masa şi sonorizarea. 800 de persoane înseamnă practic o cincime din lumea care iese în oraş pentru a plăti biletul la un concert într-o seară de weekend la Cluj!
Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

COMENTARII:

03.02.2011, 16:19PM, scris de Csaki Romeo
tare site-ul.....unii au pagina de myspace mai profesionista ca respectivii. Nemaivorbind de faptul ca dintre "artisti" niciunul nu merita un ban.....ce onorariu?

Articole relative:

Finala GBOB România 2016
Finala GBOB România 2016...
Publicat in: 14.12.2016, Ora: 14:00PM
Eurock Christmas
Eurock Christmas ...
Publicat in: 06.12.2016, Ora: 09:56AM
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS NAȚIONAL de muzică
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS...
Publicat in: 01.11.2016, Ora: 08:18AM
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinului
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinul...
Publicat in: 18.10.2016, Ora: 07:05AM
ÎN PREMIERĂ la Suceava. Semifinala GBOB Bucovina
ÎN PREMIERĂ la Suceava. Semifinala G...
Publicat in: 12.09.2016, Ora: 14:35PM
PIESĂ NOUĂ. Anna Lesko. Sola En La Playa
PIESĂ NOUĂ. Anna Lesko. Sola En La P...
Publicat in: 04.07.2017, Ora: 06:33AM
PIESĂ NOUĂ. Anna Lesko. Jumătate
PIESĂ NOUĂ. Anna Lesko. Jumătate...
Publicat in: 07.12.2016, Ora: 06:02AM
PIESĂ NOUĂ. Anna Lesko feat. Matteo. Arunca-ma
PIESĂ NOUĂ. Anna Lesko feat. Matteo....
Publicat in: 03.03.2016, Ora: 06:19AM
André (25.AUG.1999)
André (25.AUG.1999)...
Publicat in: 14.02.2016, Ora: 14:01PM
Stefan Banica a castigat procesul impotriva publicatiei Cancan
Stefan Banica a castigat procesul impo...
Publicat in: 06.12.2012, Ora: 06:40AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online