• czb.ro
Byte. Decese

Peter Steele. Type O Negative. (4.IAN.1962 – 14.APR.2010)

Publicat in: 15.01.2011, 16:33PM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1560
Etichete: Artist Intl S, Artist Intl T, Peter Steele, Playgirl
Peter Steele. Type O Negative. (4.IAN.1962  – 14.APR.2010)

Peter Steele. Type O Negative

d. Miercuri 14 aprilie 2010


Petrus T. Ratajczyk (4.IAN.1962  – 14.APR.2010), cunoscut după numele de scenă Peter Steele, a fost solist vocal, basist şi compozitor pentru cvartetul de Gothic Metal Type O Negative. Înainte de Type O Negative, fusese implicat muzical la Fallout şi a mai înfiinţat trupa Thrash Metal Carnivore. Baritonul era cunoscut ca având un simţ morbid al umorului. Prin sarcasmul şi viziunea nihilistă dezvoltate în cadrul grupului Carnivore, Peter Steele a reuşit geneza perfectă pentru proiectul cel mai de durată şi success din cariera lui.

Peter Steele, membru fondator la Type O Negative, a decedat miercuri datorită unei insuficienţe cardiace, la vârsta de 48 de ani.

Fiind influenţat de muzica celor de la Black Sabbath şi The Doors, Peter Steele, înfiinţează Type O Negative împreună cu Sal Abruscato – înlocuit ulterior de Johnny Kelly, Josh Silver şi Kenny Hickey în cartierul Brooklyn, din New York City.

Versurile erau foarte importante în muzica compusă de el.

Având o înălţime de peste 2 metri, Peter Steele avea sânge de rus, polonez şi islandez.

Artistul câştigă o anumită notorietate prin pictorialul avut în Playgirl în 1995 (vezi FOTO), dar regretă pictorialul după ce află că doar 23% din cititorii publicaţiei sunt de sex feminin.

Excesele pe drum în turnee constante şi pierderi personale duc la o stare cronică de depresie. Există o anumită pauză de creaţie artistică, urmată de versuri din ce în ce mai negative, preponderent legate de deces şi suferinţă.

Având în vedere transformarea psihică a artistului, şi inevitabil, a stării – redată prin versuri, formaţia este mai apreciată la americani la începutul anilor 1990, iar europeni îi adoptă în anii 2000.

Discografie. Type O Negative

  • Slow, Deep And Hard (1991)
  • The Origin of the Feces (1992)
  • Bloody Kisses (1993)
  • October Rust (1996)
  • World Coming Down (1999)
  • Life Is Killing Me (2003)
  • Dead Again (2007)

Urma să se lucreze la un nou material.

Pe lângă muzică, Peter Steele a avut şi câteva apariţii în filme, precum Bad Acid (2005) sau serialul HBO Oz. Deasemenea, artistul a participat la compunerea următoarelor coloane sonore de filme

  • Freddy vs. Jason
  • Mortal Combat
  • Nosferatu: The First Vampire
  • Living the American Nightmare

Detaliile exacte ale înmormântării nu au fost făcute public.

Nu se cunosc încă motivele exacte ale decesului.

Josh, Kenny şi Johnny şi-au scris memoriile pe pagina oficială de websait a formaţiei.

---

Autor: RiCo

Articol postat prima dată în 16.04.2010

www.typeonegative.net

www.myspace.com/typeonegative

www.facebook.com/pages/Peter-Steele-Type-O-Negative


Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Adrian Enescu (1948 - 2016)
Adrian Enescu (1948 - 2016)...
Publicat in: 20.08.2016, Ora: 11:40AM
Dan Panaitescu (n. 5.NOV.1955 la Tg.Mureș - d. 15.IUL.2016 la Brașov)
Dan Panaitescu (n. 5.NOV.1955 la Tg.Mu...
Publicat in: 19.07.2016, Ora: 15:32PM
Nik Baydin (chitarist la The R.O.C.K)
Nik Baydin (chitarist la The R.O.C.K)...
Publicat in: 11.07.2016, Ora: 14:54PM
Prince (1958 - 2016)
Prince (1958 - 2016)...
Publicat in: 22.04.2016, Ora: 05:40AM
Keith Emerson (71)
Keith Emerson (71)...
Publicat in: 16.03.2016, Ora: 10:36AM
Cody Simpson (AUS)
Cody Simpson (AUS)...
Publicat in: 02.03.2011, Ora: 10:39AM
2011.FEB.18.CJ. Club Midi. DJ Sneak
2011.FEB.18.CJ. Club Midi. DJ Sneak...
Publicat in: 17.02.2011, Ora: 13:00PM
Scarlett Etienne. DJ. UK
Scarlett Etienne. DJ. UK...
Publicat in: 20.01.2011, Ora: 09:55AM
Willow Smith
Willow Smith...
Publicat in: 19.01.2011, Ora: 07:17AM
Lucie Thorne. despre Lansarea CZB la Cluj. 13.11.2010
Lucie Thorne. despre Lansarea CZB la C...
Publicat in: 29.11.2010, Ora: 09:07AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2017 • Revista De Muzica Online