• czb.ro
Click. Recenzie

CINEMA. Tron. Mostenirea

Publicat in: 09.01.2011, 10:23AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1766
Etichete: Chris Pine, Daft Punk, Disney, Garrett Hedlund, Jeff Bridges, Joseph Kosinski, Recenzie Cinema, Steven Lisberger, Tron, Tron Mostenirea, Tron. The Legacy
CINEMA. Tron. Mostenirea

Tron. Mostenirea

TO: Tron. The Legacy

!

2010, Regie: Joseph Kosinski

---

Hahahaha. Sa nu mergeti. Serios. Filmul Tron - Mostenirea este probabil cel mai mare rateu al anului. Initial era gandit sa deTRONeze Avatar din top, sa ingurgiteze sume imposibile de bani si sa faca la anul un sequel. Sau nu.

---

Tron Mostenirea este sequelul filmului din '82 numit TRON (regizat de Steven Lisberger). Era vorba despre un individ (Kevin Flynn interpretat de Jeff Bridges) care ajunge prins intr-o lume digitala. In acea lume digitala, un program numit MasterMind (sau ceva de genu) conducea si taia si ingurgita programe (personificate in oameni) iar TRON este un antivirus facut de Bradley, coleg si prieten cu Kevin Flynn... Nu as zice nicio secunda ca TRON a fost o capodopera. Era la fel de penibil ca si scenariu, dar a ramas o piatra de hotar in materie de CGI.

---

Inapoi la Mostenire... Flynn naste un plod pe care-l cheama Sam. Si il paraseste intr-o zi, dispare complet de pe mapamond, si Sam trebuie sa creasca in aceasta lume cruda in care tasu' l-a lasat miliardar peste noapte. Acesta trebuie sa fie complexat si trist, trebuie sa hackuiasca firma lu tasu' si sa fie incontinuu sarcastic... pana este si el, desigur, prins in lumea in care tasu' e prizonier de 20 si ceva de ani.

---

Pustiul este unu dintre cele mai detestabile si penibile prezente cinematografice care le-am vazut anul acesta. Si Star Trek de anu' trecut era jenant jucat de Chris Pine (parca toate replicile lui erau facute sub poante ascunse si fata lui dupa fiecare replica zicea "ati vazut ce gluma am facut? v-ati prins? hm?") dar Garrett Hedlund este pur si simplu groaznic. Are poante slabe, se da intelijent sarcastic dar ajuns in TRON este de-o prostie puerila care il baga pe tasu' in cacat pana peste gat. Bataile sunt rare si ramai socat cat de prost se bate. Adica te astepti ca intr-o lume virtuala sa fie un pic mai creativ decat la o cafteala de bar... dar el si-o ia in freza de fiecare data. In rest, multa discutie despre soare si cat de frumos e, despre cat de frustrat e Sam ca tasu' a plecat cand el avea doar 6 ani ... Alta faza jenanta este cand se intalneste Sam cu tasu' dupa atatia ani. Kevin Flynn (jucat de Jeff Bridges) arata exact ca un ioghin. Sa mor io. Adica e plin de referinte anti-rasiste, filozofice, ce inseamna perfectiune si cum poti avea perfectiune in imperfectiune, bla bla. Cica Quorra (again jenant jucat de Olivia Wilde) citea carti aduse de tasu (in aceea lume Mac vs. PC, transformata in negru, totul e impecabil, simetric si oglindit in tot, cartile erau vechi si prafuite..."hm? get it? te-ai prins frate?") avea o carte preferata scrisa de (citez) "Juls Varn" (accent englez).

---

Dar decorurile si efectele sunt intr-adevar impresionante ...dar in niciun caz ca la Avatar.

Muzica este spledida, compusa de Daft Punk.

---

Mai mult nu am de zis despre film.

Adevaratul TRON Mostenirea este de fapt mecanismul lor de marketing in promovare decat filmul in sine. Acolo se afla de fapt adevaratul SF.

---

Inca o chestie: filmul este Disney, deci cu multa iubire, nimeni nu injura, zero aluzie sexuala. Esti o persoana prins intr-o lume virtuala in care iti manifesti emotii umane si induci tuturor o atitudine umana. Cat de fain tre' sa fie sa stai 25 de ani intr-o lume in care toata lumea are dinti perfecti, toate femeile au corp perfect dar nimeni nu se f... nevermind.

---

Autor: Gvsty

Facebook Twitter MySpace Rating 1
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

IRIS. MĂTASE ALBĂ vs PROCONSUL. 10 POVEŞTI
IRIS. MĂTASE ALBĂ vs PROCONSUL. 10 P...
Publicat in: 24.02.2012, Ora: 06:05AM
FILM. Exit Through The Gift Shop. Documentar, 2010
FILM. Exit Through The Gift Shop. Docu...
Publicat in: 03.04.2011, Ora: 06:00AM
FILM. Through the Wormhole. Documentar, 2010
FILM. Through the Wormhole. Documentar...
Publicat in: 30.03.2011, Ora: 06:00AM
FILM. BBC Horizon: What Happend Before the Big Bang. Documentar, 2010
FILM. BBC Horizon: What Happend Before...
Publicat in: 27.03.2011, Ora: 06:00AM
FILM. Zeitgeist 3: Moving Forward. Documentar, 2010
FILM. Zeitgeist 3: Moving Forward. Doc...
Publicat in: 24.03.2011, Ora: 06:00AM
CJ. Noua sală. Cinema Mărăşti
CJ. Noua sală. Cinema Mărăşti...
Publicat in: 06.10.2011, Ora: 04:41AM
Daft Punk. Tron: Legacy (OST)
Daft Punk. Tron: Legacy (OST)...
Publicat in: 07.04.2011, Ora: 06:00AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2019 • Revista De Muzica Online