• czb.ro
Byte. Decese

Adam Yauch (MCA, Beastie Boys) 1964 - 2012

Publicat in: 31.05.2012, 08:15AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 789
Etichete: Ad-rock, Adam Horowitz, Adam Mca Yauch, Adam Yauch, Beastie Boys, Dechen Wangdu, Hot Sauce Committee, Mike D, Mike Diamond, Milarepa Foundation, Oscilloscope Laboratories, Tenzin Losel Yauch
Adam Yauch (MCA, Beastie Boys) 1964 - 2012

Au trecut 3 săptămâni de la decesul lui MCA (Adam Nathaniel Yauch - n. 5.AUG.1964 - d. 4.MAI.2012) de la Beastie Boys.

Între timp am cumpărat albumul Licensed to Ill (1986), de pe care cunoșteam cel mai bine You've Got to Fight for Your Right to Party. Deși formație albă de hip hop, se simt influențe punk și metal pe fondul sonor al rap-ului, ceea ce consider că a fost amprenta ei. Albumul de debut, Licensed to Ill, a fost cel mai bine vândut album de rap al deceniului, fiind totodată primul album de muzică Rap care ajunge pe locul 1 în clasamentul Billboard

--- 



--- 

Budist convins în ultima parte a vieții, Adam Yauch (47) a pierdut lupta pe care o ducea împotriva cancerului începând din 2009. 

Beastie Boys nu va mai cânta la Zilele Orașului X în an electoral peste 12 ani …într-o componență completă.

--- 

Beastie Boys a fost o formație albă de muzică hip hop înființată la New York în 1979. 

--- 

La început cvartetul format din Michael Diamond (voce), John Berry (chitară), Adam Yauch (bas) și Kate Schellenbach (baterie) se întâlnea des prin clubul CBGBs și promova ritmuri hardcore punk, sub denumirea The Young Aborigines.

--- 

Pentru cea mai mare parte a istoriei trupei, Beastie Boys a fost compusă din 3 MC: Adam Yauch (alias MCA, voce și chitară bas), Mike Diamond (alias Mike D, voce și tobe), şi Adam Horowitz (alias Ad-Rock, voce și chitară)

--- 

În perioada în care se mai lucra la albumul Hot Sauce Committee, în 20.IUL.2009, Adam Yauch a anunțat faptul că se anulează primele date de turneu și se amână data lansării noului material pentru că a fost diagnosticat cu cancer la parotidă și un nod limfatic… 

Peste un an jumate albumul Hot Sauce Committee (anunțat a fi lansat în două capitole separate) a fost lansat printr-un singur capitol (considerat oficial Partea 2, Partea 1 fiind amânat la indefinit, iar piesele de pe Partea 1 fiind suprapuse pe Partea 2 pentru că altfel …nu ar suna la fel de bine). Albumul este lansat în 27.APR.2011 în Japonia, două zile mai târziu în Europa și încă patru zile mai târziu în SUA.

--- 

The Beastie Boys nu a mai avut niciun fel de activitate concertistică din 2009, iar boala lui Adam Yauch a făcut imposibilă filmarea unor clipuri de promovare pentru ultimul album lansat de formație, Hot Sauce Committee, Pt. 2.

--- 

Formația este introdusă în Rock and Roll Hall of Fame în 14.APR.2012, dar Adam Yauch nu a putut fi prezent. Condiția fizică i se deteriorase, iar artistul se internase în aceeași zi la New York Presbyterian Hospital. Colegii Mike D și Ad-Rock au citit cuvintele scrise de MCA pentru ceremonia de acceptare a premiului.

--- 

Adam MCA Yauch a decedat în 4.MAI.2012.

--- 

Dintr-un interviu acordat de Mike D pentru Rolling Stone, se înțelege faptul că foarte probabil trupa se va destrăma și că s-au mai făcut câteva înregistrări Beastie Boys în ultima parte a anului 2011. Nu se știe când sau dacă acestea vor fi lansate; nu se cunoaște exact ce se va întâmpla mai departe cu Beastie Boys

E posibil ca Mike D să mai înregistreze muzică doar cu Ad-Rock.

--- 

Discografie

  • Licensed to Ill (1986)
  • Paul's Boutique (1989)
  • Check Your Head (1992)
  • Ill Communication (1994)
  • Hello Nasty (1998)
  • To the 5 Boroughs (2004)
  • The Mix-Up (2007)
  • Hot Sauce Committee Part 2 (2011)

--- 

Adam Yauch a fost vegetarian convins, și s-a implicat activ în mişcarea de eliberare a Tibetului, fiind membru fondator la Milarepa Foundation prin care s-a organizat primul Tibetan Freedom Concert la Golden Gate Park din San Francisco în 1996 (adunând peste 100.000 de spectatori, fiind cel mai mare concert de binefacere după Band Aid în 1985). După ce a fost operat, MCA s-a retras în Tibet şi a apelat la tratamentele naturiste, adoptând şi o dietă organică. Cancerul nu fusese însă complet extirpat, iar din ianuarie 2010, boala a revenit.

Adam Yauch mai era pasionat de film, regizând multe din clipurile formației sub pseudonimul Nathaniel Hornblower. În 2002, a înființat firma de producții video Oscilloscope Laboratories. Ca producător de filme, a regizat lung metrajul Awesome; I Fuckin' Shot That! în 2006, cu Beastie Boys în concerte, printre altele. 

--- 

Adam MCA Yauch a lăsat în urmă soţia Tibetană Dechen Wangdu, cu care era căsătorit din 1998 şi fetiţa de 13 ani, Tenzin Losel Yauch

În peste 30 de ani de carieră, Beastie Boys a vândut 40 de milioane de albume.

--- 

Autor: RiCo

--- 

http://beastieboys.com/

--- 



--- 

Despre soție

www.hollywood.com/news/Adam_Yauch_Beastie_Boys_Wife_Dechen_Wangdu_Love_Story/26578446


Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Adrian Enescu (1948 - 2016)
Adrian Enescu (1948 - 2016)...
Publicat in: 20.08.2016, Ora: 11:40AM
Dan Panaitescu (n. 5.NOV.1955 la Tg.Mureș - d. 15.IUL.2016 la Brașov)
Dan Panaitescu (n. 5.NOV.1955 la Tg.Mu...
Publicat in: 19.07.2016, Ora: 15:32PM
Nik Baydin (chitarist la The R.O.C.K)
Nik Baydin (chitarist la The R.O.C.K)...
Publicat in: 11.07.2016, Ora: 14:54PM
Prince (1958 - 2016)
Prince (1958 - 2016)...
Publicat in: 22.04.2016, Ora: 05:40AM
Keith Emerson (71)
Keith Emerson (71)...
Publicat in: 16.03.2016, Ora: 10:36AM
REM. Michael Stipe
REM. Michael Stipe...
Publicat in: 04.05.2012, Ora: 06:14AM
Lansări de album confirmate. Artişti Int'l
Lansări de album confirmate. Artişti...
Publicat in: 25.02.2011, Ora: 06:19AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2017 • Revista De Muzica Online