• czb.ro
Zoom. Debut

Clujeanul Cseke Robert este Indie Folker

Publicat in: 30.12.2010, 11:26AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 2067
Etichete: Artist Ro I, Jokerman, Monsters In Rome, Monsters In The Christmas Album, The Eyes The Beard The Nose The Stomach The Lungs
Clujeanul Cseke Robert este Indie Folker

În noiembrie am aflat şi am scris despre Indie Folker, noul proiect al lui Cseke Robert, fondatorul formaţiei clujene Jokerman.

---

Între timp artistul a terminat al doilea material discografic, Monsters in the Christmas Album, un EP de Crăciun pe care îl oferă gratuit pe saitul www.indiefolker.com până pe 15 ianuarie. Acesta conţine şase piese şi este un fel de continuare al albumului de debut, Monsters in Rome, dar cu tematică de Crăciun.

Una dintre piese (inclusă în perioada asta în playlist la Radio CZB), The Eyes, The Beard, The Nose, The Stomach, The Lungs are un videoclip foarte Indie.

www.youtube.com/Indier Folker

---

Ca sa aflăm mai multe detalii despre cum s-a format Indie Folker şi care sunt planurile de viitor, l-am rugat pe artistul din spatele numelui să ne povestească el însuşi.

---

Cseke Robert: Indie Folker, sau cel puţin ideea din spatele acestui proiect există de circa 5 ani. Atunci am înfiinţat formaţia Jokerman, tocmai pentru a aborda acest stil muzical, împreună cu care am cântat timp de patru ani. Deoarece piesele acustice din prima fază au început să fie înlocuite de compoziţii rock şi funk după un timp - era evident că formaţia se transforma în altceva, mai zgomotos, mai complex, mai potrivit scenelor mari şi de club - m-am gândit foarte mult să refolosesc piesele acustice din prima perioadă şi m-am gândit şi la posibilitatea unui alt proiect (care urma să fie Indie Folker) cu care să pot cânta iarăşi piese in stilul folk.

---

Pentru că mai mulţi dintre membri formaţiei au avut diferite obligaţii personale anul trecut (n.r.2009), Jokerman a luat o pauză de aproximativ opt luni, timp în care am avut ocazia să produc şi să înregistrez primul album Indie Folker, întitulat Monsters In Rome. După această pauză s-a întâmplat că şi prietenul meu şi chitaristul formaţiei (precum şi membru fondator The Mushroom Story), Simon Laszlo (Laci) s-a mutat din ţară. Atunci am decis să opresc activitatea Jokerman şi să mă concentrez asupra proiectului Indie Folker în totalitate. După ce discul a ajuns pe iTunes, Amazon, eMusic şi la alţi distribuitori, am ştiut că voi avea nevoie de o promovare consistentă ca să şi vând ceva. Am făcut şi o serie limitată de CD-uri, pe care urma să le vând gata semnate, şi aşa le-am trimis şi la distribuitori.

---

Am sponsorizat concursuri la trei emisiuni de folk alternativ din Marea Britanie, unde se puteau câştiga copii semnate ale CD-ului Monsters In Rome, şi am fost inclus în câteva compilaţii digitale publicate de câteva bloguri de muzică indie şi folk alternativ pe care le consideram importante - fapt ce a şi atras un mic public către proiectul meu.

---

În Mai 2009 am început organizarea unui turneu în Marea Britanie, carea avea să includă opt prestaţii în diferite cluburi din Londra şi Manchester. Am susţinut turneul, zic eu, cu mult succes, în luna August. Rezultatul a fost că am vândut nişte CD-uri, am cunoscut foarte multă lume cu care ţin legătura in mod constant, atât promotori cât şi artişti şi fani ai genului. Datorită promotorilor, unele dintre piesele de pe album au ajuns să fie difuzate şi la postul Xstream Radio din Londra şi s-a scris destul de mult despre prestaţii în diferite publicaţii independente, fapt ce m-a ajutat foarte mult de atunci.

---

Am înregistrat o piesă-parodie despre Jabulani, mingea folosită la campionatul mondial de fotbal FIFA 2010, şi am oferit-o gratuit, fapt ce mi-a adus un nou val de public, care, foarte probabil, nu ar fi aflat despre Indie Folker altfel.

---

Între timp se lucrează şi la un videoclip pentru o piesă de pe primul abum, care va fi făcut public cândva prin Ianuarie, este vorba despre piesa Work @ It Together. Echipa de filmare s-a format într-un mod foarte interesant: după ce am postat pe Facebook o invitaţie către toţi cei interesaţi şi cu talent în domeniu să mă ajute la realizarea materialului, am primit foarte multe propuneri chiar interesante, dar s-a format şi o mică echipă, care îi include pe Simina Zan şi Victor Olahut pe post de regizori şi Alin Olar ca şi operator şi responsabil de montaj.

---

Împreună cu Victor Olahut voi mai lucra şi la montarea piesei Fisura de Flavius Lucacel, dar [...] despre acest proiect nu pot să spun foarte multe deocamdată. În orice caz, eu voi fi responsabil de intervenţiile muzicale din piesă.

---

Începând de Februarie (cel târziu) vom avea şi o serie de benzi desenate care mă va avea ca şi protagonist, haha. Rolul ei va fi de a parodia toate incercările disperate ale artistului independent de a se realiza în industria muzicală. Cred că mă voi amuza foarte mult la acest proiect...

---

De altfel toate piesele mele se pot asculta pe site, chiar si cele care nu sunt oferite spre download gratuit. Aşa că îi încurajez pe toţi cei interesaţi să acceseze pagina de muzică a site-ului www.indiefolker.com, în special în perioada 1 Decembrie - 15 Ianuarie, pentru a descărca cu titlu gratuit EP-ul de Crăciun, Monsters In The Christmas Album.

---

Autor: Ati

---

www.indiefolker.com

www.myspace.com/indiefolker

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Cine este FRED?
Cine este FRED?...
Publicat in: 17.12.2010, Ora: 06:38AM
Indie Folker. Robert Cseke
Indie Folker. Robert Cseke...
Publicat in: 02.09.2015, Ora: 06:36AM
Indie Folker @ #Reactor. 24.OCT.2014
Indie Folker @ #Reactor. 24.OCT.2014...
Publicat in: 26.10.2014, Ora: 01:53AM
2013.MAI.9. CJ. Soviet Pub. Indie Folker
2013.MAI.9. CJ. Soviet Pub. Indie Folk...
Publicat in: 08.05.2013, Ora: 13:32PM
2011.OCT.28. CJ. Bistro Culina Nostra. Indie Folker
2011.OCT.28. CJ. Bistro Culina Nostra....
Publicat in: 28.10.2011, Ora: 13:09PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2017 • Revista De Muzica Online