• czb.ro
Byte. Decese

DECES. Whitney Houston (1963-2012)

DECES. Whitney Houston (1963-2012)

Whitney Houston (n. 9.AUG.1963, la Newark/NJ, d. 11.FEB.2012, la Beverly Hills/CA)

--- 

Cântăreaţa şi actriţa de origine americană Whitney Houston a decedat în mod tragic (la vârsta de 48 de ani) sâmbătă după-masa (la 15:55 ora locală), în camera de hotel (Beverly Hilton Hotel). Diva se afla în Los Angeles, fiind invitată a doua zi la decernarea premiilor Grammy.

http://www.grammy.com/

--- 

Știrea decesului

http://czb.ro/articol/3000/

--- 

Whitney Houston ar fi luat Xanax (un medicament recomandat pentru tratarea anxietăţii şi depresiei) fiind sub influența alcoolului. Artista ar fi adormit în cadă, înecându-se datorită efectului sedativ puternic a drogului amestecat cu alcool.

O cauză oficială a decesului nu a fost deocamdată făcută publică.

--- 

Mama vedetei, Cissy Houston, a vorbit cu Whitney la telefon cu doar 25-30 de minute înainte de tragicul eveniment. Artista era acompaniată de doi bodyguarzi, o coafeză și o stilistă (aceștia dând declarații presei). Whitney Houston urma să susţină un recital la petrecerea anuală a producătorului Clive Davis, organizată în sala festivă a aceluiași hotel.

--- 

Whitney Houston participase la repetițiile pentru spectacol (joi 9.FEB), dând sfaturi și antrenând vocile artistelor Brandy și Monica. Vineri, Whitney a cântat la o altă petrecere înaintea premiilor Grammy, alături de Kelly Price.

--- 

La Premiile Grammy, Jennifer Hudson și Chaka Khan au interpretat melodii în amintirea divei. Directorul executiv al spectacolului, Ken Ehrlich, și-a cerut scuze publice că nu a avut timp să gândească un scenariu mai elaborat pentru a comemora decesul divei, care câștigase șase premii Grammy în trecut.

--- 

Saving All My Love For You. 1985



--- 

In memoriam

Debutând în 1977, Whitney Houston avea o voce apreciată de gospel, direcționată spre pop, înregistrând o cifră de vânzări apreciată de unii la 170 de milioane de albume pe plan mondial, de alții la peste 200 de milioane de copii de albume și extrase de single (singura cifră sigură este cea referitoare la numărul de albume cumpărate în SUA: 55 de milioane), perioada cea mai activă pentru ea fiind a doua parte a anilor 80 și deceniul anilor 90. 

--- 

Whitney Houston a început să cânte în corul bisericii în copilărie. Ca adolescentă, a ajuns să fie voce de spate pentru Chaka Khan, Jermaine Jackson și alții, fiind ajutată cu relațiile de verișoara ei, diva pop Dionne Warwick. În această etapă este descoperită de producătorul Clive Davis.

--- 

The time that I first saw her singing in her mother's act in a club … it was such a stunning impact… to hear this young girl breathe such fire into this song. I mean, it really sent the proverbial tingles up my spine.

- Clive Davis (impresarul artistei)

--- 

(Whitney Houston) …possesses one of her generation's most powerful gospel-trained voices, but she eschews many of the churchier mannerisms of her forerunners. She uses ornamental gospel phrasing only sparingly, and instead of projecting an earthy, tearful vulnerability, communicates cool self-assurance and strength, building pop ballads to majestic, sustained peaks of intensity.

- The New York Times, 1985 

--- 

Albumul de debut Whitney Houston (1985) a înregistrat milioane de exemplare vândute în primul an de la lansare. Primele șapte piese lansate ca extrase de single au urcat toate pe primul loc în clasamentul Billboard Top 100, un record notat în cartea recordurilor Guinness. Saving All My Love for You i-a asigurat primul Grammy Award, în categoria Best female pop vocal

--- 

Decizia artistei de a se dedica muzicii pop nu a fost agreată de publicul american de culoare, care au considerat că își trădează rădăcinile. Mulți se așteptau și își doreau ca ea să urmeze exemplul unor cântărețe precum Aretha Franklin. La premiile Soul Train Awards din 1989, Whitney a fost huiduită din acest motiv.

--- 

Unii au considerat căsătoria ei cu solistul de la New Edition, Bobby Brown (1992-2007), modul artistei de a dovedi că este mândră de originile ei. Împreună, vor avea o fiică, Bobbi Kristina (n. 1993). Căsnicia nereușită (prințesa pop era bătută des de Bobby Brown) a fost alt motivul pentru care artista a început să bea mult și să consume droguri. Excesele cu cocaină, marijuană și alte pilule au afectat vocea și cariera artistei.

--- 

Fina Arethei Franklin, Whitney Houston, a devenit și actriță, jucând roluri principale în The Bodyguard (1992) și Waiting to Exhale (1995).

--- 

Influența ei asupra unei noi generații de cântărețe este dovedită prin declarații date presei de Christina Aguilera și Mariah Carey, cea din urmă fiind comparată de critici la începutul carierei cu Whitney Houston.

--- 

So Emotional. 1987



--- 

--- 

Ce se întâmplă?



--- 

După decesele tragice datorate drogurilor …Michael Jackson, Amy Winehouse, Whitney Houston… solistul în vârstă Tony Bennett a făcut o declarație publică prin care a cerut legalizarea drogurilor în SUA, ca în Amsterdam, unde nu se întâlnesc astfel de probleme.

--- 

--- 

I WIll Always Love You. 1999



--- 

I will always be grateful and in awe of the wonderful performance she did on my song (I WIll Always Love You) and I can truly say from the bottom of my heart, 'Whitney, I will always love you. You will be missed'

- Dolly Parton 

--- 

Heartbroken and in tears over the shocking death of my friend ... She will never be forgotten as one of the greatest voices to ever grace the earth.

- Mariah Carey

--- 

Canalele MTV și VH-1 au schimbat brusc programul difuzărilor duminică 12.FEB, dedicând ziua artistei decedate cu o zi înainte.

--- 

Bobby Brown nu și-a anulat spectacolele programate în aceste zile, iar la concertul organizat în statul Mississippi la câteva ore după anunțul decesului, Bobby sufla săruturi spre cer în timpul concertului, repetând I love you, Whitney cu lacrimi în ochi.

--- 

Producătorii serialului muzical american Glee consideră refilmarea episodului ce urmează să fie televizat săptămâna asta ca să transforme emisiune într-un In memoriam Whitney Houston.

--- 

--- 

Whitney Houston este cea mai premiată artistă din istorie, până în prezent (după Guinness Book of World Records): două premii Emmy Awards, șase premii Grammy Awards, treizeci Billboard Music Awards, douăzeci și două American Music Awards și 415 premii pentru carieră (toate fiind acordate după 2010). 

--- 

Printre alte recorduri menționate pe net, Whitney Houston a înregistrat recordul cu cele mai multe premii acordate la o singură ediție de Billboard Music Awards (11 premii în 1993).

--- 

2003. VH-1. La prima ediție 50 Greatest Women of the Video Era, podiumul a arătat astfel: 1. Madonna, 2. Janet Jackson, 3. Whitney Houston

--- 

2008. Revista Billboard. Hot 100 All-Time Top Artists comemorează 50 de ani de clasamente muzicale sub egida Billboard; Whitney Houston se află pe locul 9 în acest top.

--- 

--- 

I Wanna Dance With Somebody. 1987



--- 

În 1997, școala Franklin School din East Orange, New Jersey și-a schimbat numele, fiind rebotezat The Whitney E. Houston Academy School of Creative and Performing Arts. 

--- 

--- 

Turnee

  • The Greatest Love World Tour (1986)
  • Moment of Truth World Tour (1987-8)
  • Feels So Right Tour (1990)
  • I'm Your Baby Tonight World Tour (1991)
  • My Bodyguard World Tour (1993-4)
  • Pacific Rim Tour (1997)
  • The European Tour (1998)
  • My Love Is Your Love World Tour (1999)
  • Soul Divas Tour (2004)
  • Nothing But Love World Tour (2010)

--- 

Concerte televizate

  • Nelson Mandela 70th Birthday Tribute (1988)
  • Welcome Home Heroes with Whitney Houston (1991)
  • The Concert for a New South Africa (1994)
  • Classic Whitney Live from Washington D.C. (1997)

--- 

--- 

Discografie

  • Whitney Houston (1985)
  • Whitney (1987)
  • I'm Your Baby Tonight (1990)
  • My Love Is Your Love (1998)
  • Just Whitney (2002)
  • One Wish: The Holiday Album (2003)
  • I Look to You (2009)

Artista a fost semnată cu Arista; în România albumele ei sunt distribuite de Nova Music Entertainment/BMG.

--- 

--- 

Filmografie

  • The Bodyguard (1992)
  • Waiting to Exhale (1995)
  • The Preacher's Wife (1996)
  • Rodger's and Hammerstein's Cinderella (1997)
  • Sparkle (2012)

--- 

--- 

Websaitul oficial

Luni 13.FEB.2012, la 5:45 dimineața, websaitul oficial și-a schimbat fața și formatul.

Același websait, care promova cel mai recent album, I Look To You (2009) a devenit un sait In memoriam Whitney Houston.

--- 

http://remembering.whitneyhouston.com/

--- 

Autor: RiCo

Urmează compilarea biografiei CZB a artistei până la finalul săptămânii.

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Adrian Enescu (1948 - 2016)
Adrian Enescu (1948 - 2016)...
Publicat in: 20.08.2016, Ora: 11:40AM
Dan Panaitescu (n. 5.NOV.1955 la Tg.Mureș - d. 15.IUL.2016 la Brașov)
Dan Panaitescu (n. 5.NOV.1955 la Tg.Mu...
Publicat in: 19.07.2016, Ora: 15:32PM
Nik Baydin (chitarist la The R.O.C.K)
Nik Baydin (chitarist la The R.O.C.K)...
Publicat in: 11.07.2016, Ora: 14:54PM
Prince (1958 - 2016)
Prince (1958 - 2016)...
Publicat in: 22.04.2016, Ora: 05:40AM
Keith Emerson (71)
Keith Emerson (71)...
Publicat in: 16.03.2016, Ora: 10:36AM
Bob Mintzer All L.A. Band
Bob Mintzer All L.A. Band...
Publicat in: 18.01.2017, Ora: 06:03AM
Tootie
Tootie...
Publicat in: 14.12.2016, Ora: 06:19AM
SONG OF THE YEAR? Delfeayo Marsalis & the Uptown Jazz Orchestra. Make America Great Again
SONG OF THE YEAR? Delfeayo Marsalis & ...
Publicat in: 06.12.2016, Ora: 06:12AM
Akua Naru ON Whitney Houston
Akua Naru ON Whitney Houston...
Publicat in: 09.02.2015, Ora: 06:59AM
(I’m Dreaming Of A) White Christmas. 1941
(I’m Dreaming Of A) White Christmas....
Publicat in: 15.11.2014, Ora: 06:17AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2017 • Revista De Muzica Online