• czb.ro
Zoom. Debut

Cine este FRED?

Publicat in: 17.12.2010, 06:38AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1734
Etichete: Fred, Fred Figglehorn, Fred: The Movie, Lucas Cruikshank
Cine este FRED?

Cine este FRED?

www.youtube.com/user/Fred

---

Astăzi se lansează un film în cinematografele din Anglia şi Irlanda, dedicat personajului virtual, FRED.

Festivalul de Film de Comedie la Cluj va împlini trei ediţii în 2011, dar nu a menţionat o vorbă despre unul dintre fenomenele comice de pe net: FRED !

---

FRED face senzaţie anglofonilor pe YouTube.

Prima filmare a fost urcată aici în 30 octombrie 2006, şi este dedicată sărbătoarei americane, Halloween. Între timp, aceasta a fost accesată de 17.200.000 de ori.

Dar acesta nu este cel mai vizionat clip în care joacă FRED.

Filmuleţul Fred Goes Swimming (despre cum merge la înot) are 48.000.000 de accesări!

---

Eu am descoperit acest personaj pe net pur întâmplător, căutând poante pe YouTube înainte de culcare acum o săptămână ... şi nu am putut să mă uit doar la un singur film. Între timp, am descoperit piesa Christmas Is Creepy, lansată anul trecut, şi introdusă în playlist la Radio CZB de câteva zile.

---

663.683.000 de accesări

În total, toate filmuleţele filmate şi urcate sub semnătura lui FRED pe YouTube au adunat (din octombrie 2006 până în 15 decembrie 2010) 663.682.960 de accesări.

---

Cine este FRED?

Lucas Cruikshank este FRED. Lucas Cruikshank de abia anul acesta a împlinit 16 ani. În SUA asta înseamnă că de abia acum poate să conducă o maşină; dar mai are de aşteptat încă doi ani până să aibă dreptul la vot sau să se poată căsători fără aprobarea părinţilor.

În alchimia virtuală care decide cine are - şi cine nu are - succes, aceste impedimente sociale ce ţin de vârstă, naţionalitate, talent sau credinţă nu există. Ca să poţi intra în lumea lui FRED, în primul rând trebuie să stăpâneşti limba engleză; în al doilea rând trebuie să ai un anumit grad de imaturitate latentă în sistemul cognitivo-receptiv. Adulţii nu mai prea pricep umorul tânărului, dar adolescenţii şi copiii anglofoni sunt pe spate de râs la poantele băiatului.

FRED are mereu 6 ani. Mama lui este alcoolică. Tatăl lui se află la răcoare.

www.youtube.com/user/Fred

Canalul de YouTube al lui FRED are în prezent peste 2.000.000 de abonaţi.

Drept comparaţie, Miley Cyrus (adică, Hanna Montana) are doar 62.400 de abonaţi, BBC-ul are 255.300 de abonaţi, Inna are 34.950, iar la Paraziţii nu am găsit uşor pagina oficială să vă pot spune cifra lor ...

---

Din luna mai 2008, FRED lansează episoade noi săptămânal.

Clipurile au o durată medie de patru minute, sunt considerate PG în SUA (se pot uita tinerii peste 12 ani fără aprobarea părinţilor), iar cel mai dur cuvânt rostit este frickin' (echivalentul pentru pisici). Frantic şi hiperactiv, copilul ţipă atunci când este pus într-o situaţie pentru care nu găseşte nicio soluţie. Vocea lui FRED este prelurată tehnic să fie mai înaltă şi seamănă cu vocea unui personaj de Mitos Micleuşan de la Planeta Moldova sau unul dintre Piticii din Vrăjitorul din Oz. Sper că v-am lămurit cumva.

Fred Figglehorn este un personaj fictiv inventat şi jucat de Lucas Cruikshank (n. 1994) într-o serie de aproape o sută de filme de scurt metraj pe YouTube începând din octombrie 2005. Fred Figglehorn este un copil crizat de 6 ani care are diaree verbală, fugă de idei şi o familie disfuncţională. Schiţele sunt filmate acasă la Lucas Cruikshank (unde locuieşte împreună cu părinţii şi încă cinci fraţi). Sună Lo-Fi? Păi, este! Şi cu toate astea, filmările generează milioane şi milioane de vizitatori.

Lucas Cruikshank locuieşte în Columbus, Nebraska, şi merge la şcoală într-un grajd renovat şi amenajat special în acest sens. Totul a pornit de pe YouTube, fără nicio mediatizare suplimentară prin alte Bloguri sau Media clasică. Pentru ca un fenomen cu milioane de accesări să scape neobservat de către ochiul presei este dovada clară a fisurării culturii noastre contemporane şi că internetul a devenit o lume paralelă. Desigur, poantele copilăreşti nu sunt gustate de majoritatea celor care au trecut de etapele şcolii, dar copiii şi tinerii sunt captivaţi de episoadele săptămânale cu FRED.

Mie mi-a plăcut stilul naiv şi Pythonesque al umorului; faptul că în primele filmări poantele nu ţin atât de mult de situaţie cât de expresivitate şi fuga de idei în cadrul unui subiect ales. Înarmat cu un simplu aparat foto-video de 100 de dolari (la ei totul e mai ieftin ca la noi), tânărul Lucas Cruikshank din Nebraska, care se aruncă îmbrăcat în piscine gonflabile, a depăşit cu mult succesul unor case de filme din Hollywood (cu strategii de marketing bine puse la punct) care au încercat în zadar de-a lungul anilor să se lanseze pe net cu programe pentru copii. Să nu neglijăm faptul că (în Statele Unite) generaţia lui Lucas Cruikshank este prima care creşte într-o lume care a avut mereu acces la internet. Mai mult ca sigur, era normal ca la un moment dat un copil să creeze un produs de succes pentru copii, fără niciun sprijin din partea părinţilor.


Băiatul nu mai văzuse niciodată Oceanul şi nu mai zburase cu avionul înainte de 2008, când a fost chemat la Los Angeles pentru a semna un contract de management cu James Dolin, de la Sonesta Entertainment.

---

Copilul a fost sponsorizat mai întâi de către ZipIt, producătorul unui aparat wireless de transmis mesaje, iar cu aceşti bani, managerul lui a putut investi mai departe în imaginea băiatului, care acum reprezintă un anumit segment demografic al pieţii şi al cărui sfaturi sunt luate în seamă pentru viitoare producţii de filme şi de seriale la televiziune, care în curând vor apare dublate şi la noi. Pentru acest motiv, descriem fenomenul probabil pentru prima dată în limba română la CZB.

În timp ce alţii la vârsta pubertăţii devin monosilabici, introspectivi şi rebeli, clipurile produse de Lucas alături de doi verişori primari, Jon şi Katie Smet (care între timp au împlinit 17 ani, şi împreună cu care s-a înfiinţat JKL Productions), sunt pline de viaţă, spontaneitate, umor. Problema lui Lucas acum este cum să facă tranziţia de la succesul viral dovedit la popularitate pe marele ecran.

---

Canalul FRED pe YouTube a înregistrat primul milion de abonaţi în luna aprilie 2009, fiind primul canal care depăşeşte această cifră – aflat atunci pe locul 1 (între timp, canalul lui FRED se află pe locul 4 - în lumea YouTube).

---

Filmul Fred: The Movie a fost turnat acum un an, în decembrie 2009, şi a fost difuzat prima dată la Nickelodeon în 18 Septembrie, 2010. Astăzi, se lansează în cinematografele din Anglia şi Irlanda, în timp ce DVD-ul este lansat pe piaţa americană.

---

Vă propunem să urmăriţi câteva dintre cele mai vizionate filme scurte cu FRED.

---

Fred Goes Swimming (urcat 19.VI.08)

www.youtube.com/Fred merge la Piscina

48,274,500

---

Fred Loses His Meds (urcat 8.V.08)

www.youtube.com/Fred isi pierde Medicamentele

30,857,200

---

Fred Gets Detention (urcat 22.V.08)

www.youtube.com/Fred pedepsit la Scoala

19,572,500

---

Fred Tries To Ride A Bike (urcat 3.X.08)

www.youtube.com/Fred pe Bicicleta

15,007,300

---

Şansele sunt infime ca filmul lansat astăzi în Anglia şi Irlanda să apară şi la noi în cinematografe. FRED vorbeşte foarte repede şi trebuie să cunoşti destul de bine limba şi cultura americană să te prinzi de toate poantele. Cred că merită urmărite filmele pe YouTube şi dacă devii fan, să cauţi filmul.

---

Serialul de episoade parodiază o generaţie întreagă de tineri care se consideră buricul pământului. Caracterul principal vorbeşte deschis în faţa camerei de luat vederi despre păsurile lui şi ceea ce simte pe moment legat de un anumit subiect. Întregul univers se învârte în jurul lui FRED.

Fred Figglehorn are mereu 6 ani şi merge la grădiniţă. O iubeşte pe Judy, pe care o descrie ca fiind “so mean ... yet so attractive”. Mama lui este alcoolică (şi se subînţelege că la un moment dat FRED a fost bătut şi pedepsit sever), dar o iubeşte foarte mult, în special după ce se întoarce la clinica de detoxifiere. În perioada în care mama lipseşte de acasă, bunica are grijă de el. FRED nu-şi cunoaşte tatăl, care o părăseşte pe mama lui când aceasta este însărcinată cu FRED. Din când în când se vorbeşte despre tatăl aflat la închisoare şi condamnat la moarte. În multe episoade, în afară de animale, alte personaje nu apar pe ecran. FRED este hiperactiv şi suferă de crize de nervi; din acest motiv, FRED se tratează cu medicamente.

Primul episod (lansat în 30.10.2006) este "Fred on Halloween". În multe episoade, FRED cântă o piesă inventată pe moment; în sezonul 2, piesa fredonată constant este Watch How I Do This, de Kev Blaze.

Sezonul 4 este realizat după Fred: The Movie, şi este mult mai cizelat, cu cadre complexe din lumea înconjurătoare (aici îl vedem la cumpărături într-un hipermarket), în care apar şi personaje străine.

Recent a apărut un nou alter ego, Doug Derky, jucat tot de Lucas Cruikshank.

---

Autor: RiCo

www.fredfigglehorn.com

---

ALL ABOUT FRED:

FRED: THE MOVIE - Coming to Cinemas in the UK & Ireland DEC. 17th!

FRED: THE MOVIE - DVD (US & Canada): www.fredmoviedvd.com

FRED ALBUM: Who's Ready to Party?

http://bit.ly/9oAedk

FRED MINICLIP GAME: Play the Fred Figglehorn game for FREE @

www.miniclip.com/games/fred-figglehorn

---

Fred on Facebook: www.facebook.com/FredFigglehorn

Fred on Twitter: www.twitter.com/FredFigglehorn

Fred on Myspace: www.myspace.com/Fred

Fred on Meez: www.meez.com/fred?refparty

---

ALTER EGO 2. DOUG DERKY:

FACEBOOK: www.facebook.com/DougDerky

TWITTER: www.twitter.com/dougderky


Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Clujeanul Cseke Robert este Indie Folker
Clujeanul Cseke Robert este Indie Folk...
Publicat in: 30.12.2010, Ora: 11:26AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online