• czb.ro
Click. Industrie

DJ Chriss The Vibe ameninţă CZB cu procese

Publicat in: 12.12.2010, 14:49PM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 2
Vizualizari: 1455
Etichete: Act De Cenzură, Chriss The Vibe, Drept Intelectual, Drept La Liberă Exprimare, Judecată, Krisztian Balazs, Proces
DJ Chriss The Vibe ameninţă CZB cu procese

Imaginează că te trezeşti dimineaţa să te ocupi de ştiri primite sau un articol despre o nouă lansare muzicală, şi citeşti trei mailuri consecutive în care eşti ameninţat cu procese, judecată şi tribunale.

Asta s-a întâmplat astăzi la CZB.

---

Subiectul este un clujean, Krisztian Balazs, autoproclamat DJ (aka Chris the Vibe), care ne căuta în vară pentru consiliere. Am ajuns la concluzia că facem un interviu de prezentare cu DJ-ul mai puţin cunoscut, care debutase în meseria de DJ, după spusele lui, de la jumătatea anilor 90 (citat: de la vârsta de 15 ani ştiam că acesta este lucru pe care vreau să îl fac).

---

CLICK AICI PENTRU INTERVIUL EXCLUSIV CZB.ro

---

Astfel, ne-am pus pe treabă şi în septembrie, am mai stat odată la poveşti cu Krisztian Balazs despre cum doreşte să formulăm întrebările şi ce doreşte anume să scoatem în evidenţă prin acest interviu de promovare. De bunăvoie şi nesilit de nimeni, DJ-ul ne-a trimis răspunsurile prin email. Acest interviu a fost publicat cu voia lui în 4 octombrie 2010.

---

Două luni mai târziu, duminică 12 decembrie, primim o serie de emailuri de la acelaşi DJ, după ce se înregistrează două comentarii după interviu, care îl deranjează pe artist. Ceea ce nu pricepe Krisztian Balazs este faptul că odată ce ai urcat pe o scenă, ai devenit persoană publică. Commenturile l-au deranjat, dar nu a cerut ca acele commenturi să fie şterse, ci a dorit anularea întregului interviu (!), care a fost scris de mâna lui şi trimis de pe adresa lui personală de e-mail pentru a-şi promova imaginea.

---

---

Chris The Vibe a realizat - Vineri 10 Decembrie 2010 - la mai puţin de trei luni după ce a acordat acest interviu la CZB - că de fapt el nu mai vrea să fie DJ - şi ne-a ameninţat (abuziv) că ne dă în judecată dacă nu ştergem interviul acordat de el pentru a-i promova imaginea.
În acest sens, am actualizat interviul, ştergând commenturile.
Interviul a fost acordat de artist în septembrie şi a fost publicat exclusiv la CZB Luni 4 Octombrie 2010.
---
Conform legii, am retras comentariile, nu interviul.

---

Drepturile intelectuale asupra interviului aparţin autorului

(adică, revistei de muzică on-line, www.czb.ro)

din momentul în care artistul, în scris, prin e-mail, a dat forward răspunsurilor, în luna septembrie 2010. Acceptul principal pentru publicarea interviului s-a dat în momentul trimiterii răspunsurilor la CZB.ro. Din momentul primirii interviului, acesta a devenit proprietatea intelectuală a revistei de muzică on-line.
Artistul doreşte să îşi retragă interviul datorită unor commenturi pe care intervievatul le consideră necivilizate. Acestea au fost şterse. În continuare, am blocat posibilitatea ca alte commenturi să fie direcţionate spre acest articol.
---
Indiferent că între timp, DJ-ul doreşte să se retragă din muzica, bunul de tipar şi acceptul de postare a fost dat de către artist în momentul trimiterii interviului, acum trei luni de zile.
Artistul poate da o dezminţire pe internet, dar interviul nu poate să-l retragă pentru că nu-i mai aparţine. Interviul scoate în evidenţă o anumită etapă a artistului. Este incredibil faptul că acelaşi artist ar cere retragerea interviului din saitul de muzică care l-a promovat.

---

Pentru CZB asta ar înseamna că am pierdut vremea luând în seamă un hobbyist. Am pierdut timp cu:

  • întâlnirea de pre-interviu, pentru o promovare cât se poate de corectă a activităţii artistului

  • realizarea interviuri pentru promovarea imaginei

  • formatarea interviului pentru a fi postat pe sait

  • discuţiile colaterale legate de faptul ca artistului nu i-au convenit pozele folosite pentru prezentarea interviului, deşi acestea au fost trimise tot de el, de pe adresa lui personală, şi tot în luna septembrie 2010

---

Interviul este postat din 4 octombrie şi nu conţine înjurături sau dezinformaţii; este strict părerea artistului. Nu am cenzurat commenturile iniţial, pentru că CZB crede în Liberatatea la liberă exprimare şi nu susţine Cenzura în presă de niciun fel în 2010, atâta timp cât nu se folosesc expresii triviale şi nu se aduc prejudicii instituţiei.

---

Din postura de ARTIST, persoana intervievată este PERSOANĂ PUBLICĂ şi trebuie să se aştepte la orice fel de comentarii si reacţii din partea oricui. Este un lucru firesc şi normal în orice etapă de activitate. Cerinţa lui Krisztian Balazs de a se şterge INTERVIUL este absurdă şi dă dovadă de lipsă de responsabilitate pentru ce a declarat, şi lipsa de coloană vertebrală faţă de cei care nu scriu în favoarea lui la Commenturi. CZB nu poate fi luată la răspundere pentru Commenturile altora.

În continuare, puteţi accesa interviul cu Krisztian Balazs la fostul Blog de pe Wordpress la următorul link. Am cenzurat commenturile, deşi nu înţelegem ce nu i-a convenit artistului şi de ce ar avea pretenţia să ştergem opiniile altora, ca şi Act de Cenzură.


---

CLICK AICI PENTRU INTERVIUL EXCLUSIV CZB.ro

---

Ne bucurăm că se mai trezesc unii artişti la realitatea condiţiei lor şi că unii mai renunţă la muzică, permiţând altora care sunt mai talentaţi şi capabili decât ei să ocupe timpul şi spaţiul scenelor de club în folosul comunităţii.

---

Dacă mai mulţi hobbyişti ar putea să renunţe la fel de uşor la muzică, suntem siguri că scena muzicală autohtonă ar putea evolua mult mai repede şi eficient.

---

Oare ce s-ar întâmpla dacă toţi cei care dau interviuri ar cere să se retragă vorbele lor scrise cu mâna lor din fiecare websait şi fiecare publicaţie autohtonă? Vă puteţi imagina haosul! Lipsa de răspundere şi de responsabilitate atinge cote maxime în ţara noastră.

---

Artistul, odată urcat pe scenă devine persoană publică.

---

Este normal că nu va place oricui sau că se va trezi unul-altul să comenteze. Nu este nimic anormal în asta. Ce este anormal este atitudinea luată de DJ faţă de instituţia care deţine drepturile intelectuale asupra interviului şi nu faţă de sursa problemelor lui.

---

În alt e-mail din acesta serie de scrisori, pe lângă faptul că ARTISTUL atacă verbal autorul acestei reviste muzicale on-line, artistul continuă pe un ton foarte mânios:

(fostul tau blog) nu are nevoie de interviul acel cu mine / tie iti convine ca altii sa isi bata joc de mine pe site-ul tau, ok buddy, you want problems, u gonna have them !!! u will see !!!

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

COMENTARII:

12.12.2010, 21:19PM, scris de Veritas
e dretu lui sa iti ceara sa stergi un interviu. vad ca ziarul tau a devenit un ziar de scandal. Richard Constandinis ar trebui sa respecti parerea fiecaruia si sa nu scrii asmenea lucruri negative in ziarul tau despre el sau oricine altcineva. Scriin asa ceva demonstrezi ca incerci sa murdaresti pe alti, tu ca si autor ramanand anonim. Conflctele voastre personale ar trebui sa ramana personale, nu publice.

12.12.2010, 19:29PM, scris de Andrei
Haha. Unul dintre comentarii era al meu. E trist ca unele cluburi se transforma in biblioteci...

Articole relative:

Finala GBOB România 2016
Finala GBOB România 2016...
Publicat in: 14.12.2016, Ora: 14:00PM
Eurock Christmas
Eurock Christmas ...
Publicat in: 06.12.2016, Ora: 09:56AM
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS NAȚIONAL de muzică
RECORD ABSOLUT de PREMII la un CONCURS...
Publicat in: 01.11.2016, Ora: 08:18AM
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinului
Semifinala GBOB Banat. Forța Destinul...
Publicat in: 18.10.2016, Ora: 07:05AM
ÎN PREMIERĂ la Suceava. Semifinala GBOB Bucovina
ÎN PREMIERĂ la Suceava. Semifinala G...
Publicat in: 12.09.2016, Ora: 14:35PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online