• czb.ro
Zoom. Artist. Strain

Dubioza Kolektiv

Dubioza Kolektiv
  • An înfiinţare: 2003
  • Ţara de origine: Bosnia (Zenica/Mostar/Sarajevo)
  • Gen: etno-punk

---

Recunoscuţă de BBC şi de “Time Magazine” ca o adevărată “voce” a Bosniei, Dubioza Kolektiv este una dintre cele mai explozive trupe live din Balcani. Nominalizată recent de către IMPALA (Organizaţia Companiilor Independente de Muzică din Europa) pentru Cel mai bun album independent al anului, alături de nume mari precum Skunk Anansie, Underworld sau The National, Dubioza Kolektiv este poate cea mai în vogă live act balcanic din ultima perioadă. Atât soundul lor plin de forţă (o combinaţie de dub, reggae, hard core şi etno bosniac) cât şi versurile politice explicite exprimă o revoltă împotriva corupţiei şi îngrădirii libertăţii personale dar şi un strigăt pentru pace, războiul fiind o realitate trăită în fapt de toţi membrii trupei. Dacă atunci muzica reprezenta un refugiu, la fel ca buncărele din pivniţe unde artiştii repetau (atunci cand aveau curent), astăzi ea este portavocea formaţiei bosniace.

---

Discografie

  • Dubioza kolektiv (2004)
  • Open Wide (EP, 2004)
  • Dubnamite (2006)
  • Unpopular Singles (compilaţie, 2007)
  • Firma ilegal (2008)
  • 5 do 12 (2010)

---

Componenţa

  • Almir Hasanbegovic - vocals
  • Adis Zvekic - vocals
  • Brano Jakubovic - keys/sampler
  • Vedran Mujagic - bass
  • Armin Busatlic - guitar
  • Senad Suta - drums
  • Dragan Jakubovic - sound technician

---

  • Adisa Zvekic - vocals (2004-2008)
  • Orhan Maslo Oha - percussions (2006-2011)
  • Alan Hajduk - vocals (2004-2005)
  • Emir Alic - drums (2004-2007)

---

http://dubioza.org/

---

International Romani Art Festival 5

Joi 16 Iunie

Cluj-Napoca. Piaţa Muzeului

---

Asociatia Culturală Turn aduce a cincea ediţie IRAF - International Romani Art Festival – pentru prima dată, la Cluj-Napoca. Evenimentul de amploare internaţională, cu o structură unică, care îmbină tradiţia cu cele mai noi forme de expresie artistică de inspiraţie roma, acoperă o gamă largă de domenii culturale, de la concerte, piese de teatru, reprezentaţii de dans, proiecţii de film, expoziţii de fotografie, lansări de carte, spectacole de foc şi circ modern la workshopuri şi dezbateri, târg de meşteşugari, acţiuni pentru copii şi acţiuni pentru persoanele private de liberate.

---

Festivalul este recunoscut la nivel european ca fiind unul dintre cele mai importante de acest gen, fiind organizat sub Egida Decadei Romilor 2005 - 2015. Primele patru ediţii, care au avut loc la Timişoara, au beneficiat de Înaltul Patronaj al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, sub egidele “Anului European al Egalităţii de Şanse” şi “Anul European al Dialogului Intercultural”.

Direcţia Judeţeană de Tineret Timiş a oferit Premiul Special Festivalului IRAF la Galei Societăţii Civile din 2008, recunscându-l ca fiind unul dintre cele mai bune proiecte de tineret ale anului.

---

www.iraf.ro

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Milan Rakić (Exit Fest, Revolution Festival)
Milan Rakić (Exit Fest, Revolution Fe...
Publicat in: 08.10.2016, Ora: 06:09AM
Graham Robinson (UK)
Graham Robinson (UK) ...
Publicat in: 20.08.2016, Ora: 12:29PM
Crossover (Miskolc, HU)
Crossover (Miskolc, HU)...
Publicat in: 18.07.2016, Ora: 06:24AM
Nest of Plagues (Budapest, HU)
Nest of Plagues (Budapest, HU)...
Publicat in: 30.06.2016, Ora: 06:31AM
Eufobia (Bulgaria)
Eufobia (Bulgaria)...
Publicat in: 19.05.2016, Ora: 06:39AM
2017.IUN.1-3. TM. REVOLUTION Festival se transforma intr-un eveniment non-stop
2017.IUN.1-3. TM. REVOLUTION Festival ...
Publicat in: 28.03.2017, Ora: 06:00AM
Dubioza Kolektiv împarte gratuit fanilor Happy Machine
Dubioza Kolektiv împarte gratuit fani...
Publicat in: 07.03.2016, Ora: 06:06AM
NEW RELEASE. DUBIOZA KOLEKTIV HAPPY MACHINE
NEW RELEASE. DUBIOZA KOLEKTIV HAPPY MA...
Publicat in: 29.02.2016, Ora: 06:51AM
Dubioza Kolektiv. Free mp3. The Pirate Bay Song
Dubioza Kolektiv. Free mp3. The Pirate...
Publicat in: 30.11.2015, Ora: 06:13AM
Hilarious Music Video by Dubioza kolektiv
Hilarious Music Video by Dubioza kolek...
Publicat in: 30.11.2015, Ora: 06:07AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2017 • Revista De Muzica Online