• czb.ro
Click. 53N535

ARTmania Festival 2019

Publicat in: 25.07.2019, 08:25AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 123
Etichete: Artmania Festival, Caravana Tiff, East European Music Conference, Luna Plina Internațional Film Festival, Vinilarium
ARTmania Festival 2019

ARTmania Festival și Caravana TIFF deschid seria evenimentelor alternative de la cea de-a 14-a ediție cu proiecții de filme premiate

 

·       Târgul de viniluri „Vinilarium” așteaptă pasionații și colecționarii de discuri de vinil

 

Sibiu, 23 iulie 2019 ARTmania Festival, în colaborare cu Caravana TIFF și cu Lună Plină Internațional Film Festival deschid seria evenimentelor alternative ce vor avea în perioada 26 - 27 iulie 2019, cu proiecții gratuite de filme premiate internațional.

 

Cinefilii vor putea viziona în fiecare zi de festival o serie de filme special selectate pentru a se potrivi cu profilul festivalului. Acestea vor fi proiectate în Galeria Habitus din Piața Mică, între orele 11:00 – 18:00, unde ARTmaniacii vor avea acces gratuit în baza brățării de festival, în limita locurilor disponibile.

 

Iubitorii de lucrări cinematografice vor avea ocazia să urmărească:

 

Generația Woodstock

Documentarul reia povestea celor 3 zile care aveau să schimbe modul în care o întreagă generație avea să abordeze muzica, artele, dar și politica și drepturile sociale. Într-o perioadă în care festivalurile în aer liber erau o raritate, patru tineri antreprenori, doi din lumea business și doi hippies, decid să organizeze un eveniment ale cărui șanse de succes erau minime. Deși reușesc să termine construcția scenei doar cu puțin înainte ca Jimi Hendrix să-și înceapă concertul, organizatorii reușesc să creeze ceva mult mai mare decât și-au imaginat vreodată: un curent ce avea să influențeze America și lumea întreagă, ani la rând.

R. Barack Goodman

Cu: Stephen Stills, Joan Baez, Richie Havens

 

Parking

Filmul, inspirat de bestseller-ul „Apropierea”, spune povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002 și care se angajează paznic de noapte într-un parc auto condus de Rafael (Luis Bermejo). Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna în timpul nopții de San Juan (Noaptea de Sânziene), când o întâlnește pe Maria (Belén Cuesta), chitaristă într-o trupă de jazz.

R. Tudor Giurgiu | România, 110’

Cu: Mihai Smarandache,  Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu

 

Leto / O vară rock’n’roll

Biografie a legendarei trupe Kino expusă cu forță și entuziasm, filmul vorbește despre protest, libertate și rezistență prin muzică. Un mix poetic de dragoste și tinerețe, filmul evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii '80, Viktor Toi (Teo Yoo), realizând astfel un portret de excepție a scenei rock underground din Leningradul acelor ani.

R. Kirill Serebrennikov | Rusia, Franța, 126'

Cu: Teo Yoo, Roman Bilyk, Irina Starshenbaum

 

Rocker

Filmul spune povestea lui Victor, un rocker ajuns la 40 ani, mereu gata să facă orice pentru fiul său, liderul unei tupe de rock și dependent de droguri. În tot acest timp, Victor încearcă să-şi refacă viaţa şi familia, însă parcă totul merge anapoda. Poate că singurul lucru care-i mai este la îndemână e chiar muzica rock.

R. Marian Crișan | România, 91'

Cu: Dan Chiorean, Alin State, Crina Semciuc, Răzvan Corneci, Alexandru Aron, Ofelia Popii

 

 

 

Arctic

Filmul ilustrează povestea unui bărbat, singur printre gheţurile arctice, care este pe punctul de a fi salvat, după o lungă aşteptare. Însă, un tragic accident sabotează operaţiunea. Eroul trebuie să decidă dacă va rămâne în relativa siguranţă a taberei sale improvizate sau va încerca să se salveze pornind într-o cursă mortală prin necunoscutul îngheţat.

R. Joe Penna | Islanda, 97'

Cu: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradôttir

 

În cadrul sesiunilor de vizionare, ARTmaniacii vor avea, de asemenea, ocazia să asiste la o proiecție specială a filmului „FRAMED”, oferită de Lună Plină Internațional Film Festival: „Framed” („În cadru”) este un film Fără reguli. Fără cenzură. O dată pe an, carnagiul devine viral pe internet.”

R. Marc Martínez, Spania, 2017, 80'

Cu: Joe Manjón, Alex Maruny, Julia Molins, Enric Auquer, Pep Sais

 

Vinil Mania, Târg de viniluri pentru pasionați și colecționari

 

ARTmania Festival și East European Music Conference, cu sprijinul revistei Sunete și al Vinilarium (organizatorul unei serii naționale de acțiuni dedicate exclusiv muzicii pe disc de vinil), invită festivalierii și publicul larg la „Vinil Mania Sibiu 2019”, un eveniment dedicat pasionaților și colecționarilor de discuri de vinil.   

 

Târgul de discuri de vinil va avea loc vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie (între orele 11:00 – 19:00) și propune vizitatorilor peste 800 de discuri de vinil din toate genurile - de la blues la punk, disco și pop și de la rock la jazz, soul și funk, hip-hop, rock psihedelic sau heavy metal.

 

„Vinil Mania”, eveniment cu intrare liberă, va avea loc în spațiul Habitus din Sibiu (Piața Mică nr. 4). În cadrul acestuia, pasionații de muzică vor putea proba discurile de care sunt interesați, înainte de cumpărare, la unui pick-up conectat la o pereche de căști profesionale.

 

De asemenea, la târgul de viniluri sunt așteptați și colecționari care își doresc să facă schimburi (între ei sau cu expozantul Vinilarium).

 

Facebook event Vinil Mania Sibiu 2019: http://bit.ly/VinilMania_ARTmaniaFestival2019

 

 

Abonamente pentru ediția 2019 a Festivalului ARTmania mai sunt disponibile în număr limitat pe www.artmaniafestival.ro la prețul de 360 de lei/ buc.

 

Facebook Event ARTmania Festival 2019: http://bit.ly/OfficialFacebookEvent_ARTmaniaFestival2019

 

Facebook Page ARTmania Festival: https://www.facebook.com/ARTmania.Festival/

 

# # #

 

Despre Caravana TIFF:

Unul dintre cele mai ample proiecte ale Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc, Caravana TIFF traversează orașele din România de 10 ani. Proiectul a fost iniţiat în 2009, pentru a suplini lipsa cinematografelor în majoritatea orașelor.

 

După succesul primei ediţii, organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) au decis să continue campania de promovare la nivel internaţional. Alături de festivalurile de la Sofia, Sarajevo și Istanbul, TIFF a lansat în 2010 Operation Kino, menit să atragă atenţia asupra problemei distribuţiei de filme la nivel european, în special în ţările fără o industrie cinematografică solidă.

 

Caravana TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

 

 

Despre Festivalul Internațional de Film Transilvania, „Lună Plină”

Organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, „LUNĂ PLINĂ” intenționează să ofere publicului cele mai bune producții horror și fantastice, deopotrivă clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină.


--- 

Cea de-a treia editie a East European Music Conference and Showcase Festival (EEMC), prima conferinta internationala de la noi dedicata profesionistilor din industria muzicala, isi deschide portile intre 25 – 27 iulie 2019, pentru a deveni locul de intalnire si de discutie al industriei muzicale romanesti si al operatorilor culturali cu unii dintre cei mai buni specialisti in domeniu. 

EEMC e locul in care artistii, managerii, producatorii si operatorii culturali din Romania au ocazia de a intalni si initia colaborari cu invitatii speciali ai conferintei.
 
Seminariile si discutiile vor avea loc la Casa Hermes/ Muzeul ASTRA din Sibiu si Galeria Habitus, acestea fiind completate de o serie de concerte marca Romanian Music Export si de evenimente alternative, organizate in Piata Mica.
 
Persoanele interesate de participarea la cele doua zile de seminarii ale EEMC 2019 se pot inregistra gratuit, in limita locurilor disponibile, prin trimiterea in prealabil a unui e-mail de solicitare la adresa 
guest@eemusic.ro sau direct la Info Desk-ul din interiorul Galeriei Habitus din Piata Mica, joi (25 iulie 2019), in intervalul orar 19:00 - 22:30.
 
Evenimentul de lansare al „Sibiu - Festival City: East European Music Conference & Showcase Festival 2019” va avea loc joi, 25 iulie 2019, in Piata Mica, de la ora 19:00, fiind deschis publicului larg.  


Conferinta de la Sibiu este organizata in colaborare cu AROC – Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanti promoteri din Romania, precum: Emagic, Electric Castle, Summer Well, ARTmania sau Untold, printre altii. EEMC este un proiect sustinut de Kaufland Romania.
 
"SIBIU – Festival City – East European Music Conference & Showcase Festival 2019" este o actiune cofinantata de Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu.
 
“SIBIU – Festival City” este un proiect multicultural cu obiectivul de a reconfirma statutul orasului Sibiu de jucator important pe piata europeana a consumatorilor de cultura si a producatorilor de evenimente culturale. Cu o remarcabila traditie si experienta in organizarea si promovarea evenimentelor de anvergura, orasul Sibiu devine platforma regionala de dialog pentru toate entitatile implicate in industria spectacolului, atat din Romania, cat si din Europa, si isi asuma rolul de promotor in atragerea investitiilor internationale, cu impact direct asupra cetatenilor si a autoritatilor locale.
 
Aflata la cea de-a treia editie, care se va desfasura in perioada 25-27 iulie 2019, reuniunea internationala East European Music Conference (EEMC) si-a asumat misiunea de a mentine o dezbatere sanatoasa intre entitatile care activeaza in industria muzicala din Romania, incepand de la reprezentanti ai sectorului privat – organizatorii de spectacol, pana la experti internationali si autoritati ale statului direct implicate in reglementarile legislative ale acestei industrii.
 
In contextul unei piete aflate in ultimii ani in continua crestere, promoterii locali actioneaza inca intr-un mediu confuz, cu o legislatie depasita, care nu include prevederi specifice pentru industria concertelor si a festivalurilor, astfel incat este necesara o platforma de comunicare care sa faciliteze contactul direct si problematizarile punctuale. Organizatorii locali vor cauta solutii intr-un schimb de experienta cu promoterii si si romani si internationali. Fara schimbari semnificative in reglementarile aflate in vigoare in Romania, fara schimbari legislative care sa survina unor dezbateri constructive, nu pot fi asteptate schimbari rapide sau sanatoase pe piata locala. Iar misiunea asumata de EEMC, pe termen lung, este de a sprijini evolutia sectorului local de evenimente live si alinierea acestuia la standardele industriei europene de Festivaluri si Concerte.
 
East European Music Conference se deruleaza  in aceeasi perioada cu Festivalul ARTmania (editia a 14-a), contribuind la transformarea Sibiului, prin muzica si arta, intr-o veritabila Capitala a Culturii Europene.
 
Pe Scena Mare a ARTmania Festival vor urca unele dintre cele mai cunoscute trupe la nivel international: Dream Theater (SUA), Opeth (Suedia), Architects (UK), Madrugada (Norvegia), Alcest (Franta), Wardruna (Norvegia), Fjørt (Germania) si Möbius (Slovacia).


 

Despre ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment (entertainment”), este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.   

 

De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la începuturi, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală menită să ofere publicului cât mai multe evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum: concerte, expoziții, lansări de carte sau proiecții de film. Acest spațiu comun de întâlnire al artiștilor și al publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, găzduit de Piață și de cetatea medievală, creează spațiul de poveste și magia care reprezintă, în esență, spiritului festivalului.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei. 

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, când pe scena festivalului au urcat o serie de artiști și de trupe importante, de la Steven Wilson, Peter Hammill, Serj Tankian și Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Anathema, Apocalyptica, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții.     

 

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

2019.DEC.10. CJ. Cluj Arena. Deep Purple, Monster Truck
2019.DEC.10. CJ. Cluj Arena. Deep Purp...
Publicat in: 05.12.2019, Ora: 09:38AM
2019.NOV.16. Ploiești. Filarmonica “Paul Constantinescu”. 50ROJAZZ
2019.NOV.16. Ploiești. Filarmonica ...
Publicat in: 14.11.2019, Ora: 16:48PM
NEW SINGLE & VIDEO. DUBIOZA KOLEKTIV & MANU CHAO. CROSS THE LINE
NEW SINGLE & VIDEO. DUBIOZA KOLEKTIV &...
Publicat in: 05.11.2019, Ora: 21:58PM
ALBUM NOU. TURNEU NOU. Byron. Noua
ALBUM NOU. TURNEU NOU. Byron. Noua...
Publicat in: 23.10.2019, Ora: 20:10PM
ALBUM NOU. Purple Caravan, Spirit of The Sun
ALBUM NOU. Purple Caravan, Spirit of T...
Publicat in: 22.10.2019, Ora: 07:29AM
ARTmania Festival 2019
ARTmania Festival 2019...
Publicat in: 06.08.2019, Ora: 06:25AM
2019.IUL.26-27. SB Artmania Festival. Dream Theater, Opeth, Madrugada, Wardruna, Architects, Alcest
2019.IUL.26-27. SB Artmania Festival. ...
Publicat in: 26.06.2019, Ora: 06:44AM
Best Small Festival 2018: ARTmania Festival
Best Small Festival 2018: ARTmania Fes...
Publicat in: 17.01.2019, Ora: 18:53PM
ARCHITECTS la ARTmania Festival 2019
ARCHITECTS la ARTmania Festival 2019...
Publicat in: 08.01.2019, Ora: 06:06AM
2019.IUL.26-27. SB. Piata Mare. Artmania Festival
2019.IUL.26-27. SB. Piata Mare. Artman...
Publicat in: 04.01.2019, Ora: 06:04AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2020 • Revista De Muzica Online