• czb.ro
Byte. Stiri

2019.IUL.7-21. B. REVOLVE DANCE FESTIVAL

Publicat in: 15.07.2019, 19:07PM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 177
Etichete: Arcub, AsociaȚia Asis Mapamond, Revolve Dance Festival
2019.IUL.7-21. B. REVOLVE DANCE FESTIVAL

PROFESORI ȘI COREGRAFI DIN RUSIA, SUA ȘI FRANȚA, PARTICIPĂ ÎN PERIOADA 7-21 IULIE,

 LA A PATRA EDIȚIE A EVENIMENTULUI

 REVOLVE DANCE FESTIVAL DIN CAPITALĂ

 

 

 

Cea de-a patra ediție a evenimentului REVOLVE DANCE FESTIVAL, organizat de Asociația ASIS Mapamond, primul HUB de cursuri și workshop-uri susținute de nume importante din lumea dansului internațional, dedicat pasionaților de dans și profesioniștilor din domeniu are loc în perioada 07 – 21 iulie, în principalele centre de cultură din Capitală.

 

Cu un concept unic în România, REVOLVE DANCE FESTIVAL este primul festival de anvergură care își propune să construiască o bază de formare profesională pe teritoriul României, pentru copiii și tinerii pasionați de dans, cu vârste între 9 – 22 ani. 

 

Evenimentul aduce în prim plan dansul clasic și contemporan prin indentificarea și sprijinirea talentelor autentice născute pentru dans, prin organizarea unor acțiuni recreaționale cu scopul de a contribui la promovarea și dezvoltarea artei coregrafice la nivel național și internațional.

 

Revolve este mai mult decât un festival, este un mediu în care tinerii văd și sunt văzuți, în care au oportunitatea de a întâlni personalități mondiale ale dansului, de a lucra cu acestea și de a fi evaluați de către aceștia.

La ediția din acest an, s-au înscris copii și tineri cu vârste cuprinse între 9 si 22 de ani, din diferite orașe ale țării, dar si din Bulgaria, UK sau Elveția și vor fi pregătiți de 8 profesori de dans și coregrafi de renume din Rusia, SUA și Franța.

 

Astfel, în perioada 7 – 21 iulie, programul festivalului cuprinde cursuri și workshop-uri de dans clasic - tehnică, repertoriu, variații, dans istoric, actorie, dans de caracter, dans contemporan și activități conexe, susținute de nume sonore din lumea dansului internațional precum Nina Ivanovich - profesor de Dans Istoric la Academia de Balet Vaganova din Sankt Petersburg, Misha Tchoupakovprofesor și absolvent al  Academiei Bolshoi din Moscova, Alexei Moskalenko - profesor și absolvent al Academiei Bolshoi din Moscova si Asisstent Director al celui mai mare concurs de burse din lume Youth Amrica Grand Prix ( YAGP), Anastasia Dunetsprofesor internațional și absolventă a Academiei de Balet Vaganova din Sankt Petersburg, Stanislav Belyaevsky - profesor internațional și absolventă a Academiei de Balet Vaganova din Sankt Petersburg, Renee Kester - coregraf și dansator de dans contemporan, jazz și street dance, din Florida –SUA, Marina Saladino – antrenor de gimnastica si trainer intenațional, Florida - SUA  și Pascal Allio -  dansator, coregraf și profesor în Paris.

 

Între 8 și 19 iulie, Sala Rapsodia și ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București găzduiesc evenimente indoor pentru copii, constituite în cursuri de balet clasic, dans istoric, floorbar, dans contemporan, pas de deux, desfășurate de luni până sâmbătă, în intervalul orar 09:00 – 18:00.

 

În premieră, la ediția din acest an, participanții beneficiază de primul curs organizat în România,  pentru grupa de băieți, precum și de primul curs intensiv pentru „pas de deux”. Deasemenea, copiii au ocazia să își facă primele poze profesioniste împreună cu Stanislav Belayevsky care lucrează cu cele mai importante teatre din lume, precum Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg.

 

Sâmbătă, 20 iulie, la Sala Rapsodia, între orele 16:00 19:00 va avea loc spectacolul Open class prezentat de copiii care au urmat cursurile din cadrul Revole Dance Festival și, va fi urmat de Gala Revolve Dance Performances în cadrul căreia vor fi puse în scenă tehnicile învățate de participanți pe parcursul workshop-urilor din săptămânile festivalului și coregrafii speciale pregătite împreună cu profesorii invitați.

 

Tot în cadrul Galei Revolve Dance Performances vor fi acordate diplome participanților, precum și scholarship-uri la școli de vară și burse de participare la concursuri internaționale de prestigiu, precum: Youth America Grand Prix, Tanzolymp, Ballet International Competition Domenico Modugno, Sibiu Dance Competition și multe altele.

 

Evenimentul Gala Revolve Dance Performances este deschis publicului larg, iar accesul se face pe bază de donație și invitație. Sumele strânse în urma donațiilor vor fi folosite pentru spijinirea copiilor talentați în vederea participării lor la concursurile partenere.

 

Programul complet al festivalului este disponibil pe www.revolvedance.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului REVOLVE DANCE FESTIVAL

 

 

Revolve Dance Festival este organizat de ASOCIAȚIA ASIS MAPAMOND cu sprijinul Youth America Grand Prix, ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București și Casa de balet. 

 

Sponsori: Hotel Marshal Garden, Aquatique, Restaurant La Copac, Restaurant Ivan Pescar, Opullence Catering, Restaurant Lacrimi si Sfinti.Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

PIESĂ NOUĂ. VUNK, Cel mai bun cantaret
PIESĂ NOUĂ. VUNK, Cel mai bun cantar...
Publicat in: 13.05.2020, Ora: 06:32AM
PIESĂ NOUĂ. Sore si Florian Rus. Sunetul meu preferat
PIESĂ NOUĂ. Sore si Florian Rus. Sun...
Publicat in: 12.05.2020, Ora: 06:30AM
NOU RECORD. Post Malone are cele mai multe saptamani petrecute in Top 10 Billboard Hot 100
NOU RECORD. Post Malone are cele mai m...
Publicat in: 11.05.2020, Ora: 06:26AM
PIESĂ NOUĂ. Nicole Cherry. Ma rup
PIESĂ NOUĂ. Nicole Cherry. Ma rup...
Publicat in: 08.05.2020, Ora: 06:24AM
PIESĂ NOUĂ. Viki Gabor. Getaway
PIESĂ NOUĂ. Viki Gabor. Getaway...
Publicat in: 07.05.2020, Ora: 06:21AM
2019.MAR.26. B. Arcub. Freak Show
2019.MAR.26. B. Arcub. Freak Show...
Publicat in: 16.03.2019, Ora: 13:51PM
2019.IAN.30. B. Arcub. Dusty Ride
2019.IAN.30. B. Arcub. Dusty Ride...
Publicat in: 25.01.2019, Ora: 06:52AM
ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. Programul lunii mai
ARCUB - Centrul Cultural al Municipiul...
Publicat in: 08.05.2018, Ora: 10:27AM
2015.APR.25. B. ArcuB. Elena Mîndru Finnection. Evening in Romania,
2015.APR.25. B. ArcuB. Elena Mîndru F...
Publicat in: 20.04.2015, Ora: 06:48AM
2014.IAN.29. B. ArCuB. LUIZA ZAN & PETER SARIK
2014.IAN.29. B. ArCuB. LUIZA ZAN & PET...
Publicat in: 26.01.2014, Ora: 13:08PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2020 • Revista De Muzica Online