• czb.ro
Click. 53N535

2017.IUL.27-29. SB. East European Music Conference

Publicat in: 03.07.2017, 06:31AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 231
Etichete: Alex Clare, Artmania, Artmania 2017, East European Music Conference, Sibiu - Festival City, Stephan Thanscheidt
2017.IUL.27-29. SB. East European Music Conference
Directori ai marilor festivaluri europene, editori și corespondenți ai principalelor publicații internaționale, de la Billboard la Pollstar, experți în sistemul international de taxe sau reprezentanți ai celor mai importante asociații și instituții internaționale de reglementare se vor reuni la Sibiu, la prima ediție a East European Music Conference.


“SIBIU - Festival City” este un proiect multicultural cu obiectivul de a reconfirma statutul orașului Sibiu de jucător important pe piața europeană a consumatorilor de cultură și a producătorilor de evenimente culturale.
 

Cei mai importanți reprezentanți ai industriei europene de spectacol, oameni de afaceri, directorii celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole cu mari trupe, de la Rolling Stones la Robbie Williams, specialiști internaționali în securitate, avocați și experți în complicatul sistem internațional de taxe sunt așteptați la lansarea proiectului “Sibiu – Festival City”, un program derulat în perioada 27-29 iulie, inițiat de ARTmania. Pe lângă o ofertă culturală bogată – concerte, expoziții, lansări de carte sau film – platforma “Sibiu – Festival City” va găzdui și prima ediție a reuniunii internaționale East European Music Conference (EEMC), un eveniment de anvergură europeană, care și-a propus să aducă la masa dialogului peste 500 de experți, autorități ale statului implicate în reglementarea sectorului creativ, promoteri români și principalii operatori de pe piața internațională a festivalurilor.
Fruzsina Szep, directorul Festivalului Lollapalooza din Berlin, sau Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, care organizează 24 dintre cele mai mari festivaluri din Europa, se vor număra printre oaspeții așteptați anul acesta în România. Conferința de la Sibiu este organizată în colaborare cu AROC - Asociația Română a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, ce are ca membri fondatori cei mai importanți promoteri din România, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well, ARTmania, Blaj aLive sau Twin Arts, printre alții.
Sibiu – Festival City se derulează  în aceeași perioadă cu Festivalul ARTmania, transformând încă o dată orașul într-o veritabilă Capitală a Culturii. 

--- 

ALEX CLARE
ÎN DESCHIDEREA PROGRAMULUI "SIBIU - FESTIVAL CITY"
27 iulie, ora 21.30, SIBIU

--- 

Au confirmat participarea la această întâlnire directori ai marilor festivaluri europene, editori și corespondenți ai principalelor publicații internaționale, de la Billboard la Pollstar, experți în sistemul internațional de taxe sau reprezentanți ai celor mai importante asociații și instituții internaționale de reglementare a sectorului creativ. Acestora, li se adaugă un nou nume, Nikki McNeill, fondatorul companiei Global Publicity, o agenție internațională cu sediul la Londra, care se ocupă de strategii de marketing și comunicare pentru artiști, evenimente sau festivaluri, având printre clienți faimosul Festival  de la Sziget, alături de Amsterdam Dance Event, Bilbao BBK Live, Dave Clarke, EXIT Festival sau Lowlands. Printre oamenii de comunicare care vor modera conferințele se numără jurnalistul Horia Ghibuțiu – care-și folosește experiența de conducător al unora dintre principalele publicații din România (Adevărul, Evenimentul Zilei, Compact, FHM sau Viva!) pentru a gestiona “Un site de muzică”, cel mai nou proiect al trustului AG Radio Holding, dar și Vlad Tăușance - consultant în comunicare și antrenor de creativitate aplicată în atelierele Creative Fitness Studio. Ni se alătură profesioniștii din industrie și din media precum: Mihai Păun – directorul Festivalului Electric Castle, Guido Janssens și Laura Coroianu – unii dintre cei mai importanți promoteri români, directori ai festivalului BestFest, sau jurnalistul și scriitorul Lucian Mîndruță, media trainer, care, după nenumărate proiecte de print sau televiziune, gestionează acum spațiul social “Interactiv”, la DigiFM, dar și alte câteva proiecte cu notorietate, începând cu blogul lucianmindruta.com sau comunitatea cubicicletalamare.com. Muzicianul britanic Alex Claire este primul nume confirmat pentru seria de evenimentelor culturale programate în cadrul proiectului “Sibiu – Festival City”.

ALEX CLARE. Electro-pop și dubstep cu unul dintre cei mai buni artiști britanici, deținător al unor premii de excelență și iubit de fanii din întreaga lume. S-a căsătorit în 2012 (cu femeia care l-a inspirat pentru albumul “Three Hearts” și alături de care s-a mutat, în2015, din Londra la Ierusalim!). Iubește jazz-ul – pe care îl ascultă încă din copilărie, iar BBC i-a inclus piesa “Up All Night” pe coloana sonoră a serialului Class, un science-fiction lansat anul trecut, în continuarea longevivului Doctor Who. Ca în basme, în cel mai greu moment al vieții a primit un e-mail prin care Microsoft îl anunța că dorește să-i folosească una dintre piese, “Too Close”, într-o uriașă campanie internațională, contract care l-a urcat peste noapte direct pe primul loc în topurile germane, pe locul 4 în Marea Britanie și pe un remarcabil 7 în Statele Unite. Și lucrurile nu s-au oprit aici. A vândut în peste 500.000 de exemplare albumul “The Lateness of the Hour”, a fost nominalizat la Brit Awards, Asociația Americană a Compozitorilor și Muzicologilor (ASCAP) i-a oferit titlul de compozitorul anului, iar piesa “Too Close” a urcat la aproape 100 de milioane de vizualizări, cumulat, peyoutube. Aflat în turneu de promovare a celui mai recent album, “Tail of Lions”, Alex Clare își întâmpină fanii din România cu un electropop viguros cu secvențe acustice, influențe din dubstep-ul londonez al anilor ‘90, elemente de compoziție clasică cu producție electronică. Spre deosebire de majoritatea celorlalți artiști pop, Alex Clare nu merge la petreceri, însă va fi sufletul unei mari petreceri care se va ține joi seara, de la 21.30, în Piața Mică din Sibiu.

Nikki McNeill - cu o experință de mai bine de 17 ani în industria muzicală, Nikki a colaborat cu diverse mari case de impresariat artistic, de la Pioneer la V2 sau Neo Record, până să își fondeze, în 2007, propria companie, Global Publicity, o agenție internațională cu sediul la Londra, specializată în strategii de marketing și comunicare pentru artiști, evenimente sau festivaluri. Printre clienții acestei companii se numără Festivalul de la Sziget, alături de Amsterdam Dance Event, Bilbao BBK Live, Dave Clarke, EXIT Festival sau Lowlands. Recunoscută la nivel internațional drept una dintre cele mai importante agenții de comunicare independente în domeniul artistic, Global Publicity are reputația seriozității și a profesionalismului, adăugându-și constant în portofoliu campanii eficiente, în măsură să ridice notorietatea și prestigiul unor artiști, evenimente sau festivaluri. Pasionați de scena muzicală, profesioniștii de la Global Publicity lucrează doar cu artiști în care cred, folosindu-și inspirația, creativitatea și experiența, astfel încât despre fiecare dintre evenimentele pe care le promovează să se vorbească la nivel internațional. Implicată la nivel global, în egală măsură, în promovarea semniariilor și a conferințelor dedicate industriei muzicale, echipa Global Publicity a transformat în muncă o pasiune, așa că adoră și acum să fie în locul în care muzica și-a găsit primul sens: pe ringul de dans.

Fruzsina Szep, directorul Festivalului Lollapallozza din Berlin, Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, cel mai mare producător de evenimente și festivaluri din Europa, Thomas Zsifkovits – co-proprietar al companiei Barracuda - care organizează peste 500 de concerte pe an, cu Robbie Williams sau Rolling Stones –, se vor număra printre oaspeții așteptați anul acesta în România. Conferința de la Sibiu este organizată în colaborare cu AROC - Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale, ce are ca membri organizatori cei mai importanți promoteri din România, precum Emagic, Events, Electric Castle, ARTmania, Blaj aLive sau Twin Arts, printre alții.


·       Urmăriți cele mai noi știri despre acest eveniment pe situl East European Music Conference:  http://www.eemusic.ro/

 

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Midem 2019
Midem 2019...
Publicat in: 06.05.2019, Ora: 21:12PM
2019.MAI.8-18. 25 de ani Centrul Cultural German
2019.MAI.8-18. 25 de ani Centrul Cultu...
Publicat in: 28.04.2019, Ora: 11:49AM
2019.IUN.9. BlajAlive. MIHAIL, MARU, GRAMOFONE, THE MOTANS
2019.IUN.9. BlajAlive. MIHAIL, MARU, G...
Publicat in: 22.04.2019, Ora: 21:47PM
2019.IUN.21-23. B. Romexpo. Retro Music Festival. Blind Sale
2019.IUN.21-23. B. Romexpo. Retro Musi...
Publicat in: 18.04.2019, Ora: 20:54PM
2019.APR.14. Opera Nationala Cluj. La vision de Säul de GEORGE ENESCU, Oratoriul de Paști de VALENTIN TIMARU
2019.APR.14. Opera Nationala Cluj. La ...
Publicat in: 12.04.2019, Ora: 17:42PM
ARCHITECTS la ARTmania Festival 2019
ARCHITECTS la ARTmania Festival 2019...
Publicat in: 08.01.2019, Ora: 06:06AM
2018.IUL.27-28. Artmania Festival. Piața Mare Sibiu
2018.IUL.27-28. Artmania Festival. Pia...
Publicat in: 03.01.2018, Ora: 06:25AM
Transilvania Film vine la ARTmania cu filme premiate internațional!
Transilvania Film vine la ARTmania cu ...
Publicat in: 24.07.2017, Ora: 07:40AM
2017.IUL.28-29. SB. EAST EUROPEAN MUSIC CONFERENCE - FESTIVALURI ÎNTR-O EUROPĂ ÎN CRIZĂ
2017.IUL.28-29. SB. EAST EUROPEAN MUSI...
Publicat in: 24.07.2017, Ora: 06:52AM
EAST EUROPEAN MUSIC CONFERENCE. Sibiu, 28 iulie
EAST EUROPEAN MUSIC CONFERENCE. Sibiu,...
Publicat in: 17.07.2017, Ora: 12:01PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2019 • Revista De Muzica Online