• czb.ro
Byte. Stiri

NOU ALBUM. Aaron. We Cut The Night

Publicat in: 30.01.2017, 06:29AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 149
Etichete: Aaron, We Cut The Night
NOU ALBUM. Aaron. We Cut The Night

In istoria muzicii pop sunt putini aceia care reusesc performanta de a se simti provocati in continuare dupa ce au atins succesul. Experimentarea si asumarea riscului, reinventarea,  fara a cadea in capcana rutinei, par sa fie retete incercate de unii artisti: The Human League a renuntat experimentele electronice în favoarea unui amestec convingător de electro-pop,  Nick Cave ce a lasat in urma stilul sau punk rock timpuriu si s-a transformat intr-un artist fara varsta, in timp ce, urmasii lui Joy Division, New Order, s-au reinventat intr-o versiune disco. Reinventarea – o provocare pentru unii, o necesitate vitala pentru altii. O a doua natură.

 

Succesul popular si in randul criticilor, inregistrat aproape peste noapte, si, recunoasterea atat in​​Franta dar si, în strainatate, ar fi dictat ca AaRON sa ramana pur și simplu la aceeasi formulacastigatoare – piese acustice cu cateva variatii. Ar fi sfarsit oare naufragiand in rutina? Poate. Insa nu vom afla niciodata, caci Simon Buret sOlivier Coursier, membri duo-ului francez AaRON,  a caror legatura s-a pastrat intacta aproape un deceniu de la intalnirea lor initiala, au decis sa stearga cu buretele ce au facut pana atunci. “We Cut The Night” este un nou inceput si pune cartile pe masa, incepand cu titlul albumului. Acest al treilea material este intr-adevar un album de noapte, cu piese pentru pasari de noapte - reale sau imaginare - carora le place sa se aventureze acolo unde le calauzeste instinctul, observand, certandu-se, razand, ascultand zgomote, conversatii sau taceri, asezandu-se sa se odihneasca si pornind apoi din nou la drum, niciodata ingrijorate de felul in care "calatoria" lor s-ar putea sfarsi. Cele zece piese de pe “We Cut The Night” ar putea forma coloana sonora a fanteziei acestor aventuri. O fantezie electronica, cu sintetizatoare vintage si tobe aduse parca dintr-o alta era, in care aranjamentele clasice se intrepatrund cu accente retro-moderne. Un amestec de incertitudini, dependente, obsesii si credinte.

 

Plecand de la ideea unui sound pop clasic si cu privirea indreptata catre viitor, AaRON exploreaza o gama larga de ipostaze muzicale, de la piesa "Road Magnetic", un agonizant gospel post-moderna carui inima bate in slow motion. Albumul abunda de ritmuri hipnotice (“We Cut The Night”, piesa ce da titlul albumului) și piese de calitate cantata la unison (clasicul “Blouson Noir" sau irezistibila "The Leftovers"), in timp ce unele versuri sau referene evoca fantoma lui Marvin Gaye sau amintesc deDepeche Mode. Alte piese se aventureaza intr-un minimalism surprinzator ("Invisible Stains” si "02:22"), invoca rime copilaresti pentru adulti (intoxicanta "Ride On" sau falsa ingenua “Maybe On The Moon”), suspenda timpul ("Shades Of Blue", o balada solemna), sau te face sa iti doresti sa inchizi ochii in pasi de dans (eleganta "Onassis"). Inregistrat in izolare in atelierul lui Olivier Coursier,“We Cut The Night” este un album atmosferic cu povesti si povestiri scurte, ce ridica valul de intimitate, niciodata intr-un mod intruziv, si pare capabil sa transforme intunericul in lumini stralucitoare. “We Cut The Night” este o sarbatoare ce transforma noaptea in zi.

 

Albumul AaRON - “We Cut The Night” este disponibil pentru ascultare si descarcare pe toate platformele digitale: https://UMR.lnk.to/AaRON-WeCutTheNightPR  

 

Videoclipul “Blouson Noir” este disponibil pe YouTube:

https://youtu.be/bk32wZj-VNQ  

 

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

SOULFLY confirmati la Metalhead Meeting Festival 2018
SOULFLY confirmati la Metalhead Meetin...
Publicat in: 21.03.2018, Ora: 16:53PM
ULive Session. Cristina Balan. Issues
ULive Session. Cristina Balan. Issues...
Publicat in: 21.03.2018, Ora: 06:30AM
2018.MAR.22. Opera Maghiară Cluj. Tosca, de Puccini (1900)
2018.MAR.22. Opera Maghiară Cluj. Tos...
Publicat in: 19.03.2018, Ora: 17:16PM
TURNEU NOU. Demi Lovato. Tell Me You Love Me
TURNEU NOU. Demi Lovato. Tell Me You L...
Publicat in: 19.03.2018, Ora: 06:06AM
PIESĂ NOUĂ. RESITA ROCKS. Blestem
PIESĂ NOUĂ. RESITA ROCKS. Blestem...
Publicat in: 17.03.2018, Ora: 06:55AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online